Şimdi Ara

*** Kathrein Ve Technisat Hd Receivers Paylaşım Alanı *** (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
16
Favori
91.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim Almanya'dan aldığım Kati şuan gümrükte

1. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 08/02/2013 10:16:46
    2. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 09/02/2013 10:37:46

Sorum şu;DHL ile gelen yurdışı gönderiler gümrükte işlem görünce(takılınca) kargo bedelinin yaklaşık iki katı kadar masraf çıkarıyorlarmış. Yani gümrüğe ödediğim %18 vergi dışında DHL ye de 57€ kargo ücreti kadar bi daha mı ödeme yapıcam. Daha önce getirenler bu konu hakkında beni aydınlatırsa sevinirim.
    DHL,FEDEX,TNT,UPS bunlar Türkiye'de gümrük kurallarını kaale almayıp extra ücret çıkarıyolarmış. Nedir ne değildir bilmiyorum, nette bir sürü açıklama okudum ve kıllandım açıkçası

• -Bahsettiğin firmaların taşıma(navlun)+gümrük ten işleme bedelleri v.s yüksek veya çok yüksektir! aslında bunların ana esprisi,uluslararası taşımacılıkta
    hızlı veya express v.s tarzı çok hızlı ulaştırma içindir!
    Normal posta ile gelen bir malı bunlar 2/3 gün veya daha kısada ulaştırırlar,normal posta ise 15gün veya çok daha uzun oluyor!

-Almanya da bazı Satıcılar direk DHL ve benzeri taşımacılığı kullanıyorlar,dolayısıyla mal bunlarda ucuz bile olsa,total maliyeti size daha sonra
    yüksek çıkıyor!

-örneğin hm-sat normal posta ile gönderiyor!! ama sat-boerse sanırım DHL yi kullanıyor!

-"Gümrük kurallarını kaale almamak" diye de bir şey söz konusu değildir kesinlikle ve kurallar herkes için aynıdır,sadece onlar
    bu işten para aldıkları için(hizmet bedeli de dahil)elbette sana çıkacak faturaları da yüksek olacaktır,yoksa onlar da GV %18 ödüyor+
    € 7 Bandrol bedeli ödüyor+kendi hizmet bedeli(taşıma da dahil)

-Bir de sanırım şöyle bir durum var,taşımayı DHL yapıyor ki kimileri buna Almanların Posta şirketi diyor ne kadar doğru bilemiyorum ama bunlar
    böyle olsa bile hem navlun bedeli normal ödüyorsunuz hemde malı gimrükten siz çekiyorsunuz,sanırım DHL taşısa bile,diğer tüm hizmetleri
    onlar yapmıyor ve malıda direk gümrüğe terkediyorlar ve size ihbar Posta İşleme servisinden geliyor!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

-Bahsettiğin firmaların taşıma(navlun)+gümrük ten işleme bedelleri v.s yüksek veya çok yüksektir! aslında bunların ana esprisi,uluslararası taşımacılıkta
    hızlı veya express v.s tarzı çok hızlı ulaştırma içindir!
    Normal posta ile gelen bir malı bunlar 2/3 gün veya daha kısada ulaştırırlar,normal posta ise 15gün veya çok daha uzun oluyor!

-Almanya da bazı Satıcılar direk DHL ve benzeri taşımacılığı kullanıyorlar,dolayısıyla mal bunlarda ucuz bile olsa,total maliyeti size daha sonra
    yüksek çıkıyor!

-örneğin hm-sat normal posta ile gönderiyor!! ama sat-boerse sanırım DHL yi kullanıyor!

-"Gümrük kurallarını kaale almamak" diye de bir şey söz konusu değildir kesinlikle ve kurallar herkes için aynıdır,sadece onlar
    bu işten para aldıkları için(hizmet bedeli de dahil)elbette sana çıkacak faturaları da yüksek olacaktır,yoksa onlar da GV %18 ödüyor+
    € 7 Bandrol bedeli ödüyor+kendi hizmet bedeli(taşıma da dahil)

-Bir de sanırım şöyle bir durum var,taşımayı DHL yapıyor ki kimileri buna Almanların Posta şirketi diyor ne kadar doğru bilemiyorum ama bunlar
    böyle olsa bile hem navlun bedeli normal ödüyorsunuz hemde malı gimrükten siz çekiyorsunuz,sanırım DHL taşısa bile,diğer tüm hizmetleri
    onlar yapmıyor ve malıda direk gümrüğe terkediyorlar ve size ihbar Posta İşleme servisinden geliyor!

++

Can abim,

Hm-sat tan aldığım da DHL ile göndermişti daha doğrusu işleme başlamıştı. Sat boerse de DHL ile gönderdi. Aynı benim gibi DHL aracılığıyla getirtenler extra bir ücret ödedi mi? oNu bilmek istiyorum.

Teşekkürler

• Şimdiye kadar hiç ekstra bir şey ödemedik. Senin söylediğin büyük kargo ve özel teslimatlarla ilgili gönderilerde yaşanıyor.

Esasen DHL sadece gümrüğe bırakıyor ondan sonrası PTT ye ait. Özel bir gönderi seçmediysen senin artık DHL ile işin yok bundan sonra PTTden CL ..................DE kodlu barkod numarası ile takip edeceksin kargonu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Şimdiye kadar hiç ekstra bir şey ödemedik. Senin söylediğin büyük kargo ve özel teslimatlarla ilgili gönderilerde yaşanıyor.

Esasen DHL sadece gümrüğe bırakıyor ondan sonrası PTT ye ait. Özel bir gönderi seçmediysen senin artık DHL ile işin yok bundan sonra PTTden CL ..................DE kodlu barkod numarası ile takip edeceksin kargonu.

Çok teşekkür ederim, su serptiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu hakkında birkaç şeyde ben yazmak istiyorum.evet doğrudur.dhl size ait bir paketi kendi üzerinden taşır ve kendi ardiyesinden teslim eder ise ve malınız da gümrüklü ise sizden gümrükleme ve ardiye olmak üzere 250 tl masraf alır. ancak dhl almanyada bizdeki ptt nin karşılığı olan doyce postun da nakliyesini yapmaktadır.kısaca belli bir ücret karşılığı ara transferi sağlamaktadır.dolayısı ile ücretlendirme de ona göre ucuz olmaktadır.ürün dhl nin ist ardiyesi yerine ptt nin ardiyesine gelir. oradan siz gidip gümrüklü ise gümrüğü ödeyip alırsınız.benimde ayın 6 sında verilen siparişim şu an ist ptt gümrüğünde 15 20 gün sonra çıkar gidip gümrüğünü ödeyip alırız. gümrük vergisi cihazın fatura üzerindeki bedelinin %18 i kadar gümrük vergisi ödeyip alırsınız.7 euro da bandrol alacaklar 2tl ardiye ve tebligat ödersiniz. daha önce çinden clon dream getirmiştim.35 tl gümrük ödeyip almıştım. geçmişte dhl ile ilgili kötü bir yaşanmışlığımız vardı . allah arzı olsun gümrük memuruna rıca etmiştim sen eve git 2 gün sonra postan sana gelecek demişti ve gelmişti.250 tl masraftan yırtmıştım. kalın sağlıcakla.

• osmanhamdi mail kutuna bak sana dhl teslimatı ile ilgili bir mail gelmiştir. o mailin içinde 2 tane link var 1ci linki tıkla sayfada takip numarası var o takip numarasını ptt nin sayfasına copy past yap arattır. senin ürünün taşıma kaydı çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şekerci

osmanhamdi mail kutuna bak sana dhl teslimatı ile ilgili bir mail gelmiştir. o mailin içinde 2 tane link var 1ci linki tıkla sayfada takip numarası var o takip numarasını ptt nin sayfasına copy past yap arattır. senin ürünün taşıma kaydı çıkacaktır.

Sayın şekerci,
    Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Evet ürün takip numarasıyla pttnin sitesinde çıkıyor.
    1. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 08/02/2013 10:16:46 2. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 09/02/2013 10:37:46
    Korkulduğu gibi değilmiş dediğnize göre. Ben bursadayım. Bursanın gümrüğüne geldiğinde ben bunu gümrükten mi alıcam yoksa pttye geçmesini mi beklicem? Yoksa direk gümrükten pttye geçip ben ödemeyi online veya şahsi yapıp dekontu pttye mi götürücem? Bu deneyiminizi de paylaşırsanız sevinirim.
    Saygılar

• ürününüz bursadaki ptt gümrüğüne gelecek ve gümrük size tebligat gönderecek gümrükte malınız var gelin diye sizde gümrüğe bizzat (yada vekalet vereceğiniz birisi) gidip gümrüğünü bandrolünü ve ardiyesini ödeyip alacaksınız.iyi şanslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: şekerci

ürününüz bursadaki ptt gümrüğüne gelecek ve gümrük size tebligat gönderecek gümrükte malınız var gelin diye sizde gümrüğe bizzat (yada vekalet vereceğiniz birisi) gidip gümrüğünü bandrolünü ve ardiyesini ödeyip alacaksınız.iyi şanslar

Teşekkürler hocam,gerçekten çok yardımcı oldunuz.
    İyi geceler..

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Yusuf kardeşimizin verdiği resimler vardır Techni için.

can hocam, digicorderin son sürümü resmi olarak sunuldu ve bizde yükledik.

merak ediyordun hep soruyordun watchme falan nedir diye. 40-50 tane internet üzerinden izlenen, tematik kanallar geldi, watchme diye bir menü geldi.

başka yeni bişi görmedim , haberin olsun.

» Software DigiCorder ISIO S / S1 (mit watchmi-Funktion) 2.56.0.2-2397 (29.5 MB)

sürüm notları: 04.02.2013

Release-Info:

- Implementierung Watchmi
    - UPnP live Streaming
    - Möglichkeit zur Abschaltung der Bildwiedergabe im Internetbetrieb
    - allgemeine Verbesserungen

----------------------------------------------------------------------------------------------------

- Uygulama Watchmi
    - UPnP canlı izle
    - İnternet modunda görüntü ekranı kapatmak için yeteneği
    - Genel iyileştirmeler

• Fatih sağol bilgi için+

yaw ben meraktan sormuştum zaten nedir necidir filan diye,bir de BETA diye görünce hiç ellemedim!

zaten cihaz aylardır yedekte duruyor yaw,şimdi çıkarıp kursam yine unutmuşumdur bir çok fonksiyonunu
    yeni cihazı bekliyorum TechniStar S1+ modelini,sanırım onu kullanacağım 2.panelimde,ISIO içinde artık bir şeyler
    düşünürüm+
  • TECHNİSAT DİGİCORDER HD S2 nin TechniSat DIGIT ISIO S1 den farkı nedir?S2 nin CI+özelliği varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 12 Şubat 2013; 7:13:33 >
  • arkadaşlar yeni aldığım kathrein913 satıyorum cihazda oscam yüklüdür.niye satıyorsun diye soranlara teknisat almak içindir
  • @cimbom

Kardeş Sitesine bakarsan oradan tüm özelliklerini görürsün,ISIO ve CORDER modelleri "CI+" desteklidir; www.technisat.de

++

@balkir

Sen sanırım CS işiyle uğraşmıyordun değilmi?? yani cihazı haybeye satma ondan soruyorum!

Techni den hangi Modeli almayı düşünüyorsun? ISIO ve CORDER OK dir benim yeni gelecek
    TechniStar ı ise bilmiyoruz,şayet bu da OK ise buna da gaz veririz en azından hem TechniSat
    hem de resim ve HW Kalitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 12 Şubat 2013; 13:52:24 >

• hocam tv işini sv ile hallettim technısat ısıo1 ile ilgileniyorum

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkir1907

arkadaşlar yeni aldığım kathrein913 satıyorum cihazda oscam yüklüdür.niye satıyorsun diye soranlara teknisat almak içindir

Fiyat nedir hocam. Ikinciel bölümünde mi? Cihaz yurt disindan mi aldın v.s. Satıyorum demekle olmazki.

• quote:

arkadaşlar yeni aldığım kathrein913 satıyorum cihazda oscam yüklüdür.niye satıyorsun diye soranlara teknisat almak içindir

Fiyat nedir hocam. Ikinciel bölümünde mi? Tamam cihazı bilen bilir de. Cihaz yurt disindan mi aldın, Astra HD+ kart varmı, cihaz kaç aylik.v.s.v.s. Satıyorum demekle olmazki.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaddafi

quote:

Fiyat nedir hocam. Ikinciel bölümünde mi? Tamam cihazı bilen bilir de. Cihaz yurt disindan mi aldın, Astra HD+ kart varmı, cihaz kaç aylik.v.s.v.s. Satıyorum demekle olmazki.

Ben de pm attım ama geri dönüş ılmadı :) Nasip
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaddafi

quote:

katilerde Astra HD+ kart olmaz
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.