Şimdi Ara

Kavgada Heyecanlanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
21.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler tartısırken fılan cok heycanlanıyorum ve tüm bildiklerımı unutoyurm 3 kere kavga ettım hayatımda 1 kere dayak yedım ama kavgalarımın sadece basını cok az ortasıı ve sonunu haıtrlıyorum nerdeyse gözum kapalı etmısım full bunun bi çözümü yokmu belki yararı olur diye boksa basladım ama sizin fikirlerinizide almak ıstıyorum :/

Kavga Bitince Veya Tartısmadan sonra elim ayagım titriyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leqend55 -- 6 Ekim 2013; 14:08:01 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kavgada Heyecanlanmak: Nedenleri ve Sonuçları

Kavgada heyecanlanmak, biriyle tartışırken veya kavga edecekmiş gibi hissettiğinde yaşanan yaygın bir tepkidir. Bu heyecan, fiziksel ve duygusal belirtilere neden olarak tartışmanın verimli bir şekilde yürütülmesini engelleyebilir.

Kavgada Heyecanlanmanın Nedenleri

• Adrenalin Salınımı: Kavga veya uçuş tepkisi, tehdit algıladığında adrenalin salınmasına neden olur. Bu adrenalin, hızlı kalp atışı, terleme ve titreme gibi fiziksel belirtilere yol açar.
    • Kortizol Salınımı: Adrenalin salınımının ardından kortizol hormonu salınır. Kortizol, beyne ve vücuda dikkatli olma ve tehlikeden kaçma sinyali gönderir.
    • Bilişsel Bozulma: Heyecan, bilişsel işlevleri engelleyerek mantıklı düşünme ve iletişim kurma yeteneğini bozabilir.
    • Önceki Deneyimler: Kavga ederken daha önce heyecanlanmış olmak, benzer durumlarda tekrar heyecanlanma olasılığını artırabilir.

Heyecanın Sonuçları

Kavgada heyecanlanmak, hem bireysel hem de ilişkisel sonuçlara yol açabilir:

• Fiziksel Belirtiler: Hızlı kalp atışı, titreme ve mide bulantısı gibi fiziksel belirtiler.
    • Duygusal Belirtiler: Öfke, utanç ve suçluluk gibi duygusal belirtiler.
    • İletişim Problemleri: Heyecan, mantıklı düşünmeyi ve etkili iletişim kurmayı zorlaştırabilir.
    • İlişkisel Hasar: Kavgada heyecanlanmak, güven kırılmasına ve ilişkileri zedeleyebilir.

Heyecanı Yönetmek

Kavgada heyecanlanmayı yönetmek için aşağıdaki stratejiler kullanılabilir:

• Derin Nefes Alma Egzersizleri: Derin nefes alma, adrenalin salınımını azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Mola Verme: Heyecanlandığını hissettiğinde, tartışmadan bir mola ver.
    • Sakinleşmeyi Bekleme: Tartışmaya devam etmeden önce sakinleşmeyi bekle.
    • Duygularını Tanımlama: Heyecanını anlamaya çalış ve neden heyecanlandığını tanımla.
    • Alternatif Tepkiler Geliştirme: Kavgada heyecanlanmak yerine, alternatif ve daha etkili tepkiler geliştir.

Kavgada heyecanlanmak yaygın bir tepkidir. Ancak, bu heyecanı yönetmek için stratejiler geliştirerek sağlıklı tartışmalar yürütmek ve ilişkilerine zarar vermekten kaçınmak mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CERKES_

dostum karsımdakı cocuk cılız bişey yanı dayak yemem ımkansız ama yıne aynı şey oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: leqend55

dostum karsımdakı cocuk cılız bişey yanı dayak yemem ımkansız ama yıne aynı şey oluyor

Alıntıları Göster
    hocam stres olduğun için vücut adrenalin hormonu salgılıyor buda titremene sebep oluyor çok önemli değil sakin tutmaya çalış kendini kavga çıktığında kafa göz girebiliyosan titre sıkıntı yok 3 4 kere bende kavgaya girdim 1 tanesi büyük kavgaydı şöyle söyliyim bütün okul girdi 4 kişiydik 2 si kaçtı zaten biz 2 kişi mal olduk arabanın üstünden falan uçtuğumu hatırlıyorum ama titreme falan olmadı hiç

• quote:

Orijinalden alıntı: Meraxes

hocam stres olduğun için vücut adrenalin hormonu salgılıyor buda titremene sebep oluyor çok önemli değil sakin tutmaya çalış kendini kavga çıktığında kafa göz girebiliyosan titre sıkıntı yok 3 4 kere bende kavgaya girdim 1 tanesi büyük kavgaydı şöyle söyliyim bütün okul girdi 4 kişiydik 2 si kaçtı zaten biz 2 kişi mal olduk arabanın üstünden falan uçtuğumu hatırlıyorum ama titreme falan olmadı hiç

Alıntıları Göster
    hocam vurmaya vuruyorum ama gözüm kapalı mesela kavgaya gıtmeden önce dıyorum ha cenesıne vururum 2 tane fılan hesap yapyıorum sonra tam kavga gelıyor sıra yok hepsi gitti sanki rüyadaymısım gibi neyse bagırnca fılan mutlaka 2 3 ayıran cıkyıor bı bakıyorum elım ayagım tıtriyor yanı hocam bunun bi çaresi yokmuu böyle olmuyor okudugum lise de serseri dolu kavga etmeye korkuyorum bu durumdada eziliyoruz hep da 3 işte geçtiğimiz perşembe gunu lise 3 e gıdıyor yanı gıdıyor dedım gıdemıyor 1 sene geç 1 senede sınıfta kalmıs lise 3 işte bende lise 2 deyim ama cocuk cılız bısey yanı bu vursam yarısı boşa gider ama dıyorum ya herşyi unutoyrum olmuyor :/

• quote:

hocam vurmaya vuruyorum ama gözüm kapalı mesela kavgaya gıtmeden önce dıyorum ha cenesıne vururum 2 tane fılan hesap yapyıorum sonra tam kavga gelıyor sıra yok hepsi gitti sanki rüyadaymısım gibi neyse bagırnca fılan mutlaka 2 3 ayıran cıkyıor bı bakıyorum elım ayagım tıtriyor yanı hocam bunun bi çaresi yokmuu böyle olmuyor okudugum lise de serseri dolu kavga etmeye korkuyorum bu durumdada eziliyoruz hep da 3 işte geçtiğimiz perşembe gunu lise 3 e gıdıyor yanı gıdıyor dedım gıdemıyor 1 sene geç 1 senede sınıfta kalmıs lise 3 işte bende lise 2 deyim ama cocuk cılız bısey yanı bu vursam yarısı boşa gider ama dıyorum ya herşyi unutoyrum olmuyor :/

Alıntıları Göster
    Kavga etmemeyi deneyebilirsin

• quote:

Alıntıları Göster
    Bol bol sparring yapılan bir dövüş kulübüne yazıl.Tavsiyem boks,kickboks veya muay thai dır.Biz haftada 1 sparring yaparız hala sparringe çıkarken kalbim küt küt atar hoca zamanla geçicek diyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GainerGs kullanıcısına yanıt
    kavga etmemek eldemi okulun serserisi gelıyor benı sıramdan kalk lan ben oturcam dıyor ne dım buyur abi otur sen döversın zaten ya da gelıyor arkadan kafama vuruyor el sakası yapıyor bir yere kadar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLLoxY

Bol bol sparring yapılan bir dövüş kulübüne yazıl.Tavsiyem boks,kickboks veya muay thai dır.Biz haftada 1 sparring yaparız hala sparringe çıkarken kalbim küt küt atar hoca zamanla geçicek diyor.

insALLAH hocam bende boksa yazıldım bi arkadasım tavsıye etti 6 aydır kick box a gidiyor geçti bende dedi sende böyle bı spora gidebilirsin dedi bende sansımı denıcem işte hocam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HoLLoxY

insALLAH hocam bende boksa yazıldım bi arkadasım tavsıye etti 6 aydır kick box a gidiyor geçti bende dedi sende böyle bı spora gidebilirsin dedi bende sansımı denıcem işte hocam
    gözünüzü kapatmayın yeter yoksa gelen yumrukları göremezsin zaten bunları sana boksta öğretecekler

• quote:

Orijinalden alıntı: terminatör54

gözünüzü kapatmayın yeter yoksa gelen yumrukları göremezsin zaten bunları sana boksta öğretecekler

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Çekiç sallar gibi herifin kafasına yumruk atma. Bende 6 yıl taekwondo yaptım ama ringdeki gibi sakin değilim. Kavga esnasında gözlerim kararır ama dayak yemedim şükür şimdiye dek.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    "Birkaç yumruk yiyip camdan yapılma olmadığınızı anladığınızda , sınırlarınızı zorlamadan yaşadığınızı hissedemezsiniz !"

Yeşil Sokak Holiganlarını izlemeni tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: SarımsaklıSamırsak

"Birkaç yumruk yiyip camdan yapılma olmadığınızı anladığınızda , sınırlarınızı zorlamadan yaşadığınızı hissedemezsiniz !"

Yeşil Sokak Holiganlarını izlemeni tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    peki boks bu konuda yararlı olurmu bana
  • quote:

kavga etmemek eldemi okulun serserisi gelıyor benı sıramdan kalk lan ben oturcam dıyor ne dım buyur abi otur sen döversın zaten ya da gelıyor arkadan kafama vuruyor el sakası yapıyor bir yere kadar .

Büyüyünce geçer bunlar.

Sanırım lise 1-2 yada 3'sün. 4'e doğru herkes olgunlaşmaya başlar adam olursunuz ve kavgalar unutulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bustoll

quote:

Büyüyünce geçer bunlar.

Sanırım lise 1-2 yada 3'sün. 4'e doğru herkes olgunlaşmaya başlar adam olursunuz ve kavgalar unutulur.

1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leqend55 -- 15 Aralık 2013; 19:14:58 >
  • quote:

quote:

quote:

Büyüyünce geçer bunlar.

2

Kavga etmemek elinde üstelik çocuk sana artislik yapsa bile bırak büyüklük sende kalsın.Mesela ben çocuk bana atar koydu bende ona atar koydum çıkış onu çağırdım konuşçam titriyorum elimde değil :P her neyse bundan sonra ben çocugun üstüne gittim ortam olduğu için çocugu bi sınıfa arkadaşlarla çektiğimde ise sesi çıkmıyordu mesela ORTAM!

• quote:

Orijinalden alıntı: revenezamoi

quote:

quote:

quote:

Büyüyünce geçer bunlar.

2

Kavga etmemek elinde üstelik çocuk sana artislik yapsa bile bırak büyüklük sende kalsın.Mesela ben çocuk bana atar koydu bende ona atar koydum çıkış onu çağırdım konuşçam titriyorum elimde değil :P her neyse bundan sonra ben çocugun üstüne gittim ortam olduğu için çocugu bi sınıfa arkadaşlarla çektiğimde ise sesi çıkmıyordu mesela ORTAM!

Alıntıları Göster
    arkadaşım bu heyecanlanma ve titreme çok normal birşey.
    insanda sempatik ve parasempatik sinir sistemi mevcut.bunun detayına girmicem tam hakim olmadığım için yanlış bilgi vermek istemiyorum.ama int.den araştırabilirsiniz.
    bağırışmalar da ve bilhassa kavgalarda adrenalinin yükselmesi ile birlikte vücut aniden yüzeydeki kanı kaslara pompalıyor ve bu yüzdendir ki kavgada bir yerin kesildiğinde acısı sonradan çıkıyor ve kavga sonrası veya sırasında titreme geliyor vücuda.bu tamamen vücudun kendini korumaya almasından kaynaklanıyor.yakın zamanlarda birden çok kavgalar ettiğinde,bir öncekinden daha sakin ve olaya hakim olduğunun farkına varabilirsin.vucüt alışıyor çünkü.

kavga kötü birşey olabildiğince sakin ve tartışmasız olmaya çalışın ama kavga kaçınılmaz gözüküyosa da kavga istemediğini bağırarak etrafa bildir ve burnuna sağlam bir tane geçir.haklı olduğunuz davadan kesinlikle kormayın ve adama acımayın.

• Çağır sen o serserileri benim yanıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saxskar

Çağır sen o serserileri benim yanıma
    Bana da oluyordu hep daha önce kavga da etmiştim ama yine de heyecanlanıyordum. 1-2 Ay önce gerçek anlamıyla kavga ettim iyice dövdüm yanımda yakınım vardı ona da saldırmaya çalıştı iyice kızdım çok fena dövdüm yine de sinirim geçmedi en ufak ters hareket yaparsa boğazlayacak durumdayım.Kısacası gerçek anlamıyla kavga et sonra alışırsın, kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.