Debriyaja basılı dönmenin yanlışlığı var mıdır? Ben bi ayağım debriyaj da diğeri de frende oluyor ani boşa çıkmasın diye
Virajı boşta dönmemelisin. Viraja girmeden önce vites düşür frene çok iş düşmesin motor freni kullan yani.
quote:
Orijinalden alıntı: cervinff
Virajı boşta dönmemelisin. Viraja girmeden önce vites düşür frene çok iş düşmesin motor freni kullan yani.
Anladım hocam sağolun
debraja basılı tutulmaz ya boşa alırsın debrajı bırakırsın yada viteste dönersiniz. ama aracı durmadan boşa almak doğru değil kavşağa gelmeden hızı düşürüp hızınıza uygun vitese geçmek kavşakta fren yapmadan yavaşça dönüp gitmek en doğrusu.
quote:
Orijinalden alıntı: o.lut03
debraja basılı tutulmaz ya boşa alırsın debrajı bırakırsın yada viteste dönersiniz. ama aracı durmadan boşa almak doğru değil kavşağa gelmeden hızı düşürüp hızınıza uygun vitese geçmek kavşakta fren yapmadan yavaşça dönüp gitmek en doğrusu.
KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE BOŞA ALINMAZ !
Vitesi boşa atmanın bence hiçbir mantığı yoktur. Vitesi boşa atmanın zararı vardır oluşabilecek ani manevralara karşı tepki süreniz yavaşlar.
Vites ne zaman boşa atılır ? Durduğunuz zaman .
Keskin dönüşler için diyorsunuz sanırım. Dönüşten önce hız kesilip vites düşürülür. Dönerken gaza basılır. Gaza basmak yol tutuşu arttırır.
quote:
Orijinalden alıntı: arfcmr
KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE BOŞA ALINMAZ !
Vitesi boşa atmanın bence hiçbir mantığı yoktur. Vitesi boşa atmanın zararı vardır oluşabilecek ani manevralara karşı tepki süreniz yavaşlar.
Vites ne zaman boşa atılır ? Durduğunuz zaman .
Alıntıları Göster
bende öyle yazdım zaten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme