Şimdi Ara

Kavşaktan Dönüş Şekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kavşağa girme anında debriyaja basılı mı yoksa vites küçülterek mi dönüyorsunuz?

• vites yada hızımı düşürerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

vites yada hızımı düşürerek
    Debriyaja basılı dönmenin yanlışlığı var mıdır? Ben bi ayağım debriyaj da diğeri de frende oluyor ani boşa çıkmasın diye
  • Virajı boşta dönmemelisin. Viraja girmeden önce vites düşür frene çok iş düşmesin motor freni kullan yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

Virajı boşta dönmemelisin. Viraja girmeden önce vites düşür frene çok iş düşmesin motor freni kullan yani.
    Anladım hocam sağolun
  • debraja basılı tutulmaz ya boşa alırsın debrajı bırakırsın yada viteste dönersiniz.
    ama aracı durmadan boşa almak doğru değil kavşağa gelmeden hızı düşürüp hızınıza uygun vitese geçmek kavşakta fren yapmadan yavaşça dönüp gitmek en doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

debraja basılı tutulmaz ya boşa alırsın debrajı bırakırsın yada viteste dönersiniz.
    ama aracı durmadan boşa almak doğru değil kavşağa gelmeden hızı düşürüp hızınıza uygun vitese geçmek kavşakta fren yapmadan yavaşça dönüp gitmek en doğrusu.
    KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE BOŞA ALINMAZ !

Vitesi boşa atmanın bence hiçbir mantığı yoktur. Vitesi boşa atmanın zararı vardır oluşabilecek ani manevralara karşı tepki süreniz yavaşlar.

Vites ne zaman boşa atılır ? Durduğunuz zaman .
  • Keskin dönüşler için diyorsunuz sanırım. Dönüşten önce hız kesilip vites düşürülür. Dönerken gaza basılır. Gaza basmak yol tutuşu arttırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE BOŞA ALINMAZ !

Vitesi boşa atmanın bence hiçbir mantığı yoktur. Vitesi boşa atmanın zararı vardır oluşabilecek ani manevralara karşı tepki süreniz yavaşlar.

Vites ne zaman boşa atılır ? Durduğunuz zaman .

Alıntıları Göster
    bende öyle yazdım zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.