Şimdi Ara

Kaya tuzu mu sofra tuzu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaya tuzunun sağlığımız için iyi olduğu söyleniyor ama iyotsuz. Iyotlu sofra tuzu mu kullanılmalı yoksa kaya tuzu mu kullanılmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• makine yağı mı yoksa sızma zeytinyağı mı kullanılmalı!!!
    tartışması mı olur...
  • iyotlu iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: azimlibirisii

iyotlu iyidir

arkadaşım bilip bilmeden sallamasana.. ne demek iyotlu iyidir.!.
    bak ben üstteki mesajımda güzel bir benzetme yaptım, belliki okumadın bile.
    *makine yağı mı yoksa sızma zeytinyağı mı kullanılmalı! tartışması mı olur!*
    yani.. sofra tuzunu makine yağına, kaya tuzunu da sızma zeytinyağına benzettim,
    sen kalkmışın halen ısrarla makine yağı iyidir diyorsun.

markette üstünde iyotlu sofra tuzu yazan torbalarda sanayi ve endüstri için
    üretilmiş rafine tuz yada tam adıyla sodyum klorür denen kimyasal madde bulunuyor.
    sodyum klorür bünyemiz için toksiktir, zehirdir, 80 yıldır hep zehirlenmekteyiz.

gıda amaçlı kullanımı yasaklanması gereken bu kimyasala birde iyot eklediler.
    milletimizde yüksek oranda iyot eksikliği olduğu doğrudur ancak tuza eklenen
    az miktardaki iyot torba açıldıktan sonra kısa sürede etkisini yitirmektedir,
    yani iyot eksikliğine hiç faydası yoktur, iyotun sağlık için önemini gogıldan
    araştırın, eğer eksiklik varsa doktor kontrolünde iyot tableti kullanılmalıdır.

Tekrar tuza dönersek, işlenmiş rafine tuz haricinde her türlü tuzu kullanın,
    tuz yaşam için hava ve su kadar önemli ve gereklidir ama ölçüyüde kaçırmayın.
    ben iri parçalı, şeffaf kristal çankırı tuzu alarak çelik tavada ezip eliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su Bayatlar Mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.