Şimdi Ara

Kaybedecek Hiçbirşeyi Olmayan İnsan...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Kaybedecek Hiçbirşeyi Olmayan İnsan...

Yorumlarınızı alayım arkadaşlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaybedecek Bir Şeyi Olmayan İnsan: Korkusuz ve Tehlikeli

Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir insan, toplumda özgün ve dikkate değer bir kişilik sergiler. Bu bireyler, geleneksel normlara ve toplumsal beklentilere meydan okuyarak, başkalarının cesaret edemediği şeyleri yapma eğilimindedirler.

Korkusuzluk ve Risk Alma:

Kaybedecek bir şeyleri olmadığı için bu insanlar, başkalarının çekindiği riskleri almaktan çekinmezler. Toplumun dayattığı sınırlamaları görmezden gelirler ve hedeflerine ulaşmak için her yolu denerler. Korkusuz tavırları, onlara yenilik yapma ve yaratıcı çözümler bulma olanağı tanır.

Tehlike ve Yıkım Potansiyeli:

Ancak, kaybedecek bir şeyleri olmaması aynı zamanda tehlikeli de olabilir. Bu bireyler, toplumun kurallarını ve düzenlemelerini ihlal etme eğilimindedirler. Sınırları zorlarlar ve eylemlerinin sonuçlarını düşünmeyebilirler. Bu, hem kendileri hem de başkaları için yıkıcı sonuçlara yol açabilir.

Toplumdaki Rolü:

Kaybedecek bir şeyi olmayan insanlar, toplumda hem hayranlık hem de endişe uyandırır. Korkusuzlukları ve özgürlük arayışları ilham verici olabilir, ancak yıkıcı potansiyelleri de göz ardı edilmemelidir. Toplumun, bu bireylerin enerjisini olumlu hedeflere yönlendirmek için yollar bulması önemlidir.

Sonuç:

Kaybedecek bir şeyi olmayan insan, eşsiz ve çelişkili bir figürdür. Korkusuzlukları ve risk alma istekleri, yeniliğe ve değişime yol açabilir. Ancak, yıkıcı potansiyelleri de göz önünde bulundurulmalı ve bu bireyler toplum tarafından dikkatle izlenmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O kişi aşağıdaki videodaki kişi olabilir:

http://www.youtube.com/watch?v=qKbwKvsfXkU
  • ben vurabileceğim kadar dibe vurduğum oldu ama hiç bir zaman kaybedecek birşeyim yok diyemedim
    hep kaybedecek birşeylerim vardı
    ama kaybedecek hiçbirşeyi olmayan insanlar olabailir
    sonuçta hep filmlerini izliyoz
  • @bahtiyar

Benimde vurabileceğim kadar dibe vurduğum zamanlar oldu. En azından daha önce o kadar dibe inmemiştim ve daha dibi varmıydı bilmiyorum. Ancak en dipte olduğumu düşündüğüm zaman bile kaybedecek sadece birşeyim kalmıştı. Eğer o da olmasaydı işte o zaman kaybedecek birşeyim kalmadı diyebilirdim sanırım.

Biraz düşününce insanın kaybedecek birşeyi olmadığı durum olabilir kanısındayım.
  • Kaybetmek kotu bir seydir. Kaybedecegi seyleri olmak da dolayisiyla insana huzur veren bir sey degildir. Tam tersi kaybedecek hicbir seyi olmamak kaybetme stresinden uzak olmak demektir. Tam anlamiyla ozgurluk budur.

Yukari da soylendigi gibi bu mumkun degil. Yasadigimiz surece "tanim itibariyle" kaybedecek bir hayatimiz var.

Birkac yil once hayatimin en zor donemlerini gecirdim. A'dan Z'ye kadar hersey ters gidiyordu. Oyle bir an geldi ki bir gun sonrasini dusunmekten, endiselenmekten nefes alamaz oldum. Kaybedecegim o kadar cok sey vardi ki, onlar olmadan yasamanin anlamsiz olduguna bile inanmaya baslamistim.

Stresin doruk noktasina ulastigi bir gece, tren yolculugu yaparken, artik gozlerimden yas gelmek uzereyken bu acinin dayanilmaz oldugunu farkettim. "Hayat artik sana teslim oluyorum" dedim. O andan itibaren kendimi hayat filminin basrolunden alip, seyirci koltuguna oturttum. Filmin sonunu merak ile izlemeye koyuldum. Filmin senaristi olduguna inandigim Allah'a kisa bir dua ettim.Icimde tarif edilemez (ancak yasanabilir) bir ferahlik olustu.

Ve sonraki gun kimseye anlatmamaya soz verdigim, mucize olarak tanimlayacagim bir olay oldu ve hersey yoluna girdi. Burada onemli olan gercekten sonuc degildi. Daha once literaturde duydugum "tevekkul" kelimesinin ne kadar buyuk bir anlami oldugunu kavradim.

Bunu yapmak icin ille de dini inanc sahibi olmaniz gerekmiyor. Tanriya inanmayan arkadaslar icin de gecerlidir. Bu bir "hayata bakis acisidir".

• ‎"Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken, sen hiç ol. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl ki çömleği tutan dışındaki biçim değil, içindeki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil, hiçlik bilincidir.."

Hazreti Mevlâna Celaleddin Rûmi (k.s)
  • Dünyada o kadar çok aç sefil insan var ki, biz şehirlilerin en ufak şikayet etmeye hakkı yok bence.
    İmanı kaybetmekse en kötüdür. Önemli olan onu kurtarmak.

Neymiş efendim, arkadaşından ayrılmış da stresteymiş falan :-)
    Yok okulu sıkıntılıymış, yok patron trip yapmış stresteymiş (tabii ki hoş değil.),
    yok borsa tepetaklak olup hisseleri yuvarlanmış :-)

Çin'de, Afganistan'da, Irak'ta, Filistin'de zulüm gören bir coğrafyada doğmadığına,
    hunharca işkence edilen insanlardan olmadığına her gün bin kez dua etsin bence!

Afrika'da açlıktan adamlar ölüyor, bizimki bayat ekmekleri, dünkü yemekleri çöpe atıyor.
    Sıcak suyu, elektriği bol bulmuş fazla fazla akıtıyor.

Yemekhanede tepsiye bol bol dolduruyor, sonra çoğunu yemeyince, hoop çöpe...
    Plaza insanlarımız, her gün 3 kişilik yiyen cinsten...

Bir kere de doymadan kalk be kardeşim! Bak ben haftada 2 gün,
    bazen de birkaç ay sürekli oruç tutuyorum. En sağlıklı zinde zamanlarım oluyor.

Her gün 1 dakika daha az banyo yapın diyelim.
    İşte o su Afrika'da 10 kişinin hayatını kurtaracak kadar değerli.

Bizde üç gün sular kesilsin, hatta onu bırak doğalgaz kesilsin de görelim boyumuzun ölçüsünü!
    Bakalım taşıma suyla banyo yapabilecek miyiz!

Fazla rahat bizim millete batar.

Uzun süredir hayatımı sadeleştirmeye çalışıyorum, yetmiyor.
    Yakınımdaki insanlar sürekli yeni şeylerle dolduruyorlar boşlukları.

Kaybedilecek şeyler ayak bağıdır. Bizi esir alırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Millet -- 12 Eylül 2012; 4:02:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaybediceğimiz birşey varsa eğer zamanı gelince zaten kaybediyoruz, birisini veya birşeyi kaybetmemek için uğraştığımız çaba ise boşa gidiyor bazen..
  • Seviyeli yorumlar için teşekkürler. Bu sözü yazarkenki düşüncem sorgulamayı ilk başa götürmek istememdir. Yani insan öncelikle var olmuştur. Yok olmanın ne demek olduğunu bilemediğimiz için var olmanın nasıl bir değer olduğunu bilemiyoruz. Kendimizi çok çaresiz hissettiğimiz noktalarda bazen hayatın kıyısına gelir ve aşağıya bakarız. İnce bir çizgi kalmıştır arada ve o çizgiyi geçmek an meselesidir. Üzerinize gelen her türlü olumsuzluğa rağmen o çizgiyi geçmez ve bir arkadaşın dediği gibi hayatı hayatın sahibine emanet ederseniz o sizi bulunduğunuz durumdan çekip çıkarıyor. Sizin bittim dediğiniz yerde o da yettim diyor eğer ona yönelirseniz. Bu hayat bize verilmiş bir sermaye. O sermayenin miktarının çok ya da az olmasının bir önemi yok. O sermayeyle bu dünyada yaptıklarımızın karşılığını diğer tarafta aritmetik olmayan bir oranda alacağımıza inanıyorum.

Son olarak önemli bulduğum bir sözün de "Beterin beteri var" sözü olduğunu belirtmek isterim. Gerçekten ne yaşamış olursak olalım, ne görmüş olursak olalım, dünya üzerinde o gördüğümüz şeyin daha çetini ile imtihan edilen insanlar var. O yüzden herşeyi bir tarafa bırakıp elimizdekilerin kıymetini bilelim derim. Ne demiş bir karadeniz atasözü "Sevduğuni alamaysan, alduğuni sevecesun"

• Kaybedecek hiçbir şeyi olmadığını düşünen insan vardır ancak kaybedecek hiçbir şeyi olmayan insan yoktur. Birey, içerisinde bulunduğu şartlar yüzünden kolayca buna inanabilir.
  • Herkesin mutlaka kaybedeceği şeyler vardır , sadece kimisinin ki büyüktür göze görünür , kimisinin ki küçüktür .
  • Kaybetmek...

Neye gore, kime gore?
  • Kaybedeceğim bir şey olmamasını isterdim
  • Ben neyin farkında değilim diye düşündüren bir paylaşım oldu benim için.....
    Aslında düşünmem daha iyi, çünkü kaybedecek birşeyi olmadığını düşünen insan bencilleşir.
    Bencil insandan insan çekinir...
    Aslında herkezin çekinmesi beni dünyada rahat ettiren bir gerçek... Özgürlüğün bir parçası...
  • İnsan, insan oluşunun aciziyetinin farkına vardığı an kaybedebileceklerini idrak edebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.