Şimdi Ara

Kayıp Ruhsat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
20.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ruhsatımı kaybettim, yeniden çıkarmak istiyorum fakat muayene işleminin tekrarlanması gibi şeyler dolanıyor forumlarda.
    Benim muayenem 2013 'te bitiyor ve TUVTurk'un verdiği muayene sonuç belgeleri elimde. Bazı arkadaşlar da muayenen varsa gerek yok diyorlar.
    Acaba nasıl bir prosedür izlemeliyim ?
    Bilgili arkadaşlar bilgilendirebilirlerse çok memnun olurum.
    Saygılar.

• TESCİL BELGESİ VE TRAFİK BELGESİ İLE PLAKA ZAYİİ

1. Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
    2. Dilekçe
    3. 3. Motorlu araç trafik belgesinin yeniden düzenlenmesinin talebi halinde, muayene geçerlilik süresinin sona ermemiş olduğunun anlaşılması durumunda yeniden muayeneye sevk edilmeksizin yenilenir.
    4. Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

E.G.M. Trafik Hizmetleri Başkanlığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

TESCİL BELGESİ VE TRAFİK BELGESİ İLE PLAKA ZAYİİ

2. Dilekçe
    3. 3. Motorlu araç trafik belgesinin yeniden düzenlenmesinin talebi halinde, muayene geçerlilik süresinin sona ermemiş olduğunun anlaşılması durumunda yeniden muayeneye sevk edilmeksizin yenilenir.
    4. Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

Çok teşekkür ederim.

• quote:

2. Dilekçe

usta bende ruhsat cıkarmalıyım.
    muayne yok.
    trafik ceza var.
    mtv ödenmedi.

bu durumda ruhsat cıkartabiliyor muyum.çıkarabiliyorsam hangi sırayla yapcam .musait zamanında yazar mısın?sagol şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

quote:

2. Dilekçe

usta bende ruhsat cıkarmalıyım.
    muayne yok.
    trafik ceza var.
    mtv ödenmedi.

bu durumda ruhsat cıkartabiliyor muyum.çıkarabiliyorsam hangi sırayla yapcam .musait zamanında yazar mısın?sagol şimdiden

Alıntıları Göster
    Ruhsatınız kayıp mı?

• quote:

Ruhsatınız kayıp mı?

Alıntıları Göster
    tam değil ama o duruma gelcek.aracı birine verdik.alamıoz.yedek anahtarla alcam aracı.muhtemelen ruhsatı koymaz aracı.

epeyce borclarıda var.muayne yok.ruhsat cıkarırken nasılolcak benim durumlar..muaynesiz ruhsat cıkmaz ruhsatsız muayne olmazsa:)
  • Eğer aracı birine verip de almak için ruhsat kayıp diyecekseniz haklıyken haksız olup hırsızlıktan hapis cezası alabilrsiniz. Üstelik yedek anahtar kullandığınız için nitelikli hırsızlık sayılır.

Kayıp ruhsat yenilenirken aracın muayenesi de gerekiyorsa Ek-1 belgesi doldurularak muayene yapılır. Diğer işlemler aynıdır.
  • quote:

Eğer aracı birine verip de almak için ruhsat kayıp diyecekseniz haklıyken haksız olup hırsızlıktan hapis cezası alabilrsiniz. Üstelik yedek anahtar kullandığınız için nitelikli hırsızlık sayılır.

Kayıp ruhsat yenilenirken aracın muayenesi de gerekiyorsa Ek-1 belgesi doldurularak muayene yapılır. Diğer işlemler aynıdır.
    aracı birine verdim de noter satıs yada baska sözleşme yapmadık gardaş.yani ben aracı alırsam kendi aracımı yedek anahtarımla almıs olurum arac benim.orda kafamda soru işareti yok.emsal davalara da baktım aracın sahibi benim.o değil.

soylediğin belgeyi nerden alıcam.bana biraz detay versen de bende yapsam şu işi kardeşim.sıfırdan ruhsat cıkarmak bana kaca mal olur
  • quote:

aracı birine verdim de noter satıs yada baska sözleşme yapmadık gardaş.yani ben aracı alırsam kendi aracımı yedek anahtarımla almıs olurum arac benim.orda kafamda soru işareti yok.emsal davalara da baktım aracın sahibi benim.o değil.

soylediğin belgeyi nerden alıcam.bana biraz detay versen de bende yapsam şu işi kardeşim.sıfırdan ruhsat cıkarmak bana kaca mal olur

Alıntıları Göster
    Bu arabayı herhalde al öylesine gez diye vermedin. Aranızda bir sözleşme vardı (mesela satmak gibi). Ama bir şekilde o sözlerini yerine getirmedi, sen de onu kendin cezalandırmak istiyorsun. İşte tam da burada sorun başlıyor. Hukukda sen kendin cezalandıramazsın. Doğrudan Sulh hukuk mahkemesine veya Asliye hukuk mahkemesine (aracın değerine göre) müracaat edip, olayı anlatıp, tespit yapılmasını ve mülkiyetin zorla devrini isteyerek sorunu çözebilirsin.

Gelelim Ek-1 belgesine; muayene istasyonları kapısında, şoförler cemiyetinde bulabilirsin. Aldığın yerde de doldurtursun. 15-20 TL alırlar.
    Diğer masraflar, muayene ücreti ve şu anki ruhsat kağıtları ücretidir.

Kolay gelsin.

• quote:

Bu arabayı herhalde al öylesine gez diye vermedin. Aranızda bir sözleşme vardı (mesela satmak gibi). Ama bir şekilde o sözlerini yerine getirmedi, sen de onu kendin cezalandırmak istiyorsun. İşte tam da burada sorun başlıyor. Hukukda sen kendin cezalandıramazsın. Doğrudan Sulh hukuk mahkemesine veya Asliye hukuk mahkemesine (aracın değerine göre) müracaat edip, olayı anlatıp, tespit yapılmasını ve mülkiyetin zorla devrini isteyerek sorunu çözebilirsin.

Gelelim Ek-1 belgesine; muayene istasyonları kapısında, şoförler cemiyetinde bulabilirsin. Aldığın yerde de doldurtursun. 15-20 TL alırlar.
    Diğer masraflar, muayene ücreti ve şu anki ruhsat kağıtları ücretidir.

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    :) cezalandırmak istesem sülalesini... merak etme mahkemeye falan gidemez o ... tırsık herif.sadece kaçacak kadar mal o kadar

• quote:

:) cezalandırmak istesem sülalesini... merak etme mahkemeye falan gidemez o ... tırsık herif.sadece kaçacak kadar mal o kadar

Alıntıları Göster
    bu ek -1 nerden alırım trafige gittim once muayneye gidicen dio memur.kardeşim muayne istasyonu dibinde olsa gidiim ya gidince nerde ek -1 derseler bana.onca km yi geri mi gelip gidecem sacmalık yaw
  • quote:

bu ek -1 nerden alırım trafige gittim once muayneye gidicen dio memur.kardeşim muayne istasyonu dibinde olsa gidiim ya gidince nerde ek -1 derseler bana.onca km yi geri mi gelip gidecem sacmalık yaw

Alıntıları Göster
    Bir önceki cevapta yazmıştım. Dikkat etmediniz sanırım
  • quote:

tamamdır.:)

ruhsatını kaybeden için bu işlemi yeni yapan biri olarak son uygulamayı yazıyorum.
    ek 1 le direk muayeneye gidilmiyor.

ek 1 le trafik subeye gidiliyor.

ek 1 i bir muameleciden edindik yine aynı muameleci doldurdu.ek 1 in ya bilgisayar yada daktilo ile doldurulması gerekiyor.ek1 ve doldurmaya :10tl verdik

internetten hemen ertesi gune trafige gun aldık. ve bugun trafiğe gittik.

ek 1
    trafik sigorta fotokopisi
    nufus cuzdan fotokopisi
    ve dilekçe istediler.(dilekçeyi orda memur soyledi ben yazdım. ''..... kurumun dikkatine'' ,ruhsatım zayidir.yenisini rica ediyorum gibi bir şeydi.memur yonlendiriyor sadece boş A4 ve kaleminiz olsun yanınızda kafi)

bu belgeleri aldı.ve bana aynı gun ogleden sonraya gun verdi.

gidince görücez neler olacak bu mesajın altına yazıcam.

muhim not: 10 tl vermek istemiyorum diyenler için: bir link buldum az evvel.incelersiniz.

link : http://www.onlinetrafiktescil.com/index.php

ek 1 : ya bilgisayarda dolacak yada daktilo ile dolacak.bunu es gecmeyin kafidir.

• quote:

quote:

tamamdır.:)

ruhsatını kaybeden için bu işlemi yeni yapan biri olarak son uygulamayı yazıyorum.
    ek 1 le direk muayeneye gidilmiyor.

ek 1 le trafik subeye gidiliyor.

ek 1 i bir muameleciden edindik yine aynı muameleci doldurdu.ek 1 in ya bilgisayar yada daktilo ile doldurulması gerekiyor.ek1 ve doldurmaya :10tl verdik

internetten hemen ertesi gune trafige gun aldık. ve bugun trafiğe gittik.

ek 1
    trafik sigorta fotokopisi
    nufus cuzdan fotokopisi
    ve dilekçe istediler.(dilekçeyi orda memur soyledi ben yazdım. ''..... kurumun dikkatine'' ,ruhsatım zayidir.yenisini rica ediyorum gibi bir şeydi.memur yonlendiriyor sadece boş A4 ve kaleminiz olsun yanınızda kafi)

bu belgeleri aldı.ve bana aynı gun ogleden sonraya gun verdi.

gidince görücez neler olacak bu mesajın altına yazıcam.

muhim not: 10 tl vermek istemiyorum diyenler için: bir link buldum az evvel.incelersiniz.

link : http://www.onlinetrafiktescil.com/index.php

ek 1 : ya bilgisayarda dolacak yada daktilo ile dolacak.bunu es gecmeyin kafidir.

Alıntıları Göster
    trafiğe gidip ruhsatımı aldım.ben araç tescil belgemi kaybetmiştim sadece.motorlu araç trafik belgesi kaybolursa muayene olsa da olmasa da tüve gönderebilirler ...motor no ve şase noları için bilginize.yardımı dokunan forumdaşlara teşekkür ederim.

aldığım belge için dün 58 tl para vermiştim.bilginize.

• Arkadaşlar bana borcu olan birinde aldığım aracın ruhsatının 2. sayfası yok.Trafik sigortası süesi çoktan dolmuş.Bu sigortayı yaptırmak için sigorta şirketine gittim.Burada 2 harfle başlayan seri numarası lazım dedi.Baktık 2. sayfada olduğundan yok.Trafik...polis soruşturduk.Araç ilk trafik çıkışında ruhsata ve kayıtlara ilk 2 harf yazılmamış.

Durum ÖZETLE şu:
    aracın vergi borcu var.
    trafik sigortası yok
    ruhsatın 2. sayfası kayıp

Ne yapmak gerek?Saygılar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertintel

Arkadaşlar bana borcu olan birinde aldığım aracın ruhsatının 2. sayfası yok.Trafik sigortası süesi çoktan dolmuş.Bu sigortayı yaptırmak için sigorta şirketine gittim.Burada 2 harfle başlayan seri numarası lazım dedi.Baktık 2. sayfada olduğundan yok.Trafik...polis soruşturduk.Araç ilk trafik çıkışında ruhsata ve kayıtlara ilk 2 harf yazılmamış.

Durum ÖZETLE şu:
    aracın vergi borcu var.
    trafik sigortası yok
    ruhsatın 2. sayfası kayıp

Ne yapmak gerek?Saygılar,
    Arkadaşlar Ruhsatını kaybedipte nasıl bir prosedür izleneceği hakkında bilgi vermek istedim.Zira benim başımdan böyle bir olay geçtiğinden ve İnternette dolaşan bilgiler yanlış ve çoğuda güncel değil maalesef. Aracın Ruhsatının çıkarılması çok basit 5 dakikanızı alıyor.
    Öncelikle sigortacınızın,iş takipçilerinin,yada internette dolaşan bilgilerin hepsini unutun. Çünkü ben bugün ankara emniyetinde 19/02/2014 de yeni ruhsat işlemlerini yaptım.
    Yapılacaklar şöyle Önce bir A4 kağıdına dilekçe yazıyorsunuz dilekçede “... plakalı aracımın ruhsatını kaybettim yenisinin çıkarılmasını arz ederim tüm sorumluluk tarafıma aitdir” isim soyisim tarih imza sonra Girişte direkt karşıdaki danışmaya gidiyorsunuz aracın ruhsatını kaybettiğinizi söyleyip araç durum tespiti yaptırıyorsunuz, Görevli plakayı ve araç sahibi kimse onun kimliğini istiyor bilgisayardan bir çıktı alıp size veriyor. Zaten burda aracın tüm bilgileri,mayene süresi vs.yazıyor. sonra bankolardan sıra alıp bekliyorsnuz sıra size geldiğinde dilekçeyle birlikte danışmadan aldığınız çıktıyı veriyorsunuz. Ruhsat için 162,00-TL ödüyorsunuz ertesi gün gidip ruhsatı kafeteryadan alıyorsunuz hepsi bu kadar. Sabah 09:00 da gittim 09:05 de işim bitti yani internette yazıldığı gibi 2 adet EK-1, Sigorta poliçen, Noterden taahütmane, motor şase tespiti yaptırdığına dair muayene istasyonundan alınması gereken yazı,karakoldan kayıp bildirimi vs.vs.vs. hepsi hikaye. Umarım yararlı olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil006

Arkadaşlar Ruhsatını kaybedipte nasıl bir prosedür izleneceği hakkında bilgi vermek istedim.Zira benim başımdan böyle bir olay geçtiğinden ve İnternette dolaşan bilgiler yanlış ve çoğuda güncel değil maalesef. Aracın Ruhsatının çıkarılması çok basit 5 dakikanızı alıyor.
    Öncelikle sigortacınızın,iş takipçilerinin,yada internette dolaşan bilgilerin hepsini unutun. Çünkü ben bugün ankara emniyetinde 19/02/2014 de yeni ruhsat işlemlerini yaptım.
    Yapılacaklar şöyle Önce bir A4 kağıdına dilekçe yazıyorsunuz dilekçede “... plakalı aracımın ruhsatını kaybettim yenisinin çıkarılmasını arz ederim tüm sorumluluk tarafıma aitdir” isim soyisim tarih imza sonra Girişte direkt karşıdaki danışmaya gidiyorsunuz aracın ruhsatını kaybettiğinizi söyleyip araç durum tespiti yaptırıyorsunuz, Görevli plakayı ve araç sahibi kimse onun kimliğini istiyor bilgisayardan bir çıktı alıp size veriyor. Zaten burda aracın tüm bilgileri,mayene süresi vs.yazıyor. sonra bankolardan sıra alıp bekliyorsnuz sıra size geldiğinde dilekçeyle birlikte danışmadan aldığınız çıktıyı veriyorsunuz. Ruhsat için 162,00-TL ödüyorsunuz ertesi gün gidip ruhsatı kafeteryadan alıyorsunuz hepsi bu kadar. Sabah 09:00 da gittim 09:05 de işim bitti yani internette yazıldığı gibi 2 adet EK-1, Sigorta poliçen, Noterden taahütmane, motor şase tespiti yaptırdığına dair muayene istasyonundan alınması gereken yazı,karakoldan kayıp bildirimi vs.vs.vs. hepsi hikaye. Umarım yararlı olmuştur.

İstanbul için de durum aynı mıdır? Bu kadar kolay olacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gekren

quote:

İstanbul için de durum aynı mıdır? Bu kadar kolay olacağını sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    bir bilgisi olan var mıdır acaba?

• quote:

162TL mi :(( buna da mı para vereceğiz :( kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz arkadaş yaa, hala ruhsat denilen kağıt parçasına bağlıyorlar bizi. yanında gezdirmezsen olmaz, evde bıraksan olmaz. Sonrada böyle kaybedersin işte :(( Yanımda taşımasaydım daha iyiymiş anlaşılan :(

• Arkadaşlar benim de aracımın ruhsatının 1 sayfası kayboldu. Sadece elimde Motorlu Araç Trafik Belgesi var. Arabanın muayenesi 2005 den beri yok. Şu anki yasada bi farklılık var mı ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.