Şimdi Ara

KAYIP TELEFON!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar herkese. Bayram için ziyarete gittik memlekete, bayramın 1.günü telefonumu kaybettim. 3 ev var ziyarete gittiğim hepsine sorduk, arabaya da baktık. Yere düşecek kadar da yürümedim dışarıda, gerçekten nerede olduğu hakkında bir fikrim yok. İlginç olan yanı ziyaretlerde elime bile almadım. Her neyse, ilk günü telefonu aradık sürekli çaldı ama açan olmadı bu yüzden çalıntı ihtimalini eliyorum. İkinci gün öğleden sonra çaldırmaktan şarjı bitti heralde çünkü kapalıydı. Sonra savcılığa gidip dilekçe falan verdik aramaya başlanması için.
    Özet olarak kapalı olan bir telefonu nasıl bulabiliriz? Elimde sadece IMEI var. Yok mudur bir yolu? Telefon A7 bu arada. Teşekkürler şimdiden..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

KAYIP TELEFON! Ne Yapmalısın?

Telefonunu kaybetmek stresli bir deneyim olabilir. Ancak paniğe kapılmadan önce adımları izlersen onu bulma şansın artar.

Adım 1: Telefonunu Kapalıyken Bulma

• Telefonun kapalıysa, onu bulmak için GPS takibini kullanmak mümkün olmayabilir. Bu durumda, aramanı genişletmeyi dene.
    • Telefonun son konumunu hatırlamaya çalış ve yakınlardaki işletmelere veya komşulara danış.

Adım 2: Emniyet Güçlerine Bildir

• Telefonunu bulamıyorsan, emniyet güçlerine bildirmelisin. Kayıp telefonunuzu çalınmış olarak bildirebilirler, bu da onu bulma şansını artırabilir.

Adım 3: Operatörünü Ara

• Operatörünü arayarak telefonunuzu askıya alabilir ve sim kartını iptal edebilirsin. Bu, hırsızların telefonunuzu kullanmasını engelleyecektir.

Adım 4: Arkadaşlarından ve Ailenden Yardım İste

• Arkadaşlarından ve ailenden telefonlarına mesaj atmalarını ve seni aramalarını iste. Birinin telefonu bulabilir ve seninle iletişime geçebilir.

Adım 5: Cihaz Yönetici Uygulamalarını Kullan

• Android ve iPhone gibi cihazlarda, telefonunu bulmana yardımcı olabilecek cihaz yönetici uygulamaları bulunur. Bu uygulamalar, telefonunun konumunu takip etmene, onu kilitlemene ve verilerini silmene olanak tanır.

Telefonunu bulmanın yanı sıra şunları da göz önünde bulundurmalısın:

• Telefonunu bulduktan sonra, kişisel bilgilerini ve şifrelerini kontrol et.
    • Telefonunu gelecekte kaybetmeyi önlemek için konum takibini etkinleştir ve yedekler al.
    • Telefonunu kaybetme durumuna hazırlıklı olmak için bir izleme uygulaması yükle.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up..

• İlginç bir duruma düşmüşsün arkafaşımın telefonu çalındı kale bile almadılar sen düşürdüm diyorsum pek umut besleme telefon çalınmalarına karşı bazı uygulamaları telefona yüklemeniz ileri zamanda işinize yarayacaktır, telefon sessizde kalmış bence, yada biri buldu sessize almış geri vermekte kararsız kalmıştır yarın öbürgün bir yere okutur, geçmiş olsun umarım bulursun 100 kişinin içinde düşür içlerinden bir tanesi böyle karaktersiz olsun gider onun eline geçer telefon çok nadir sahibine teslim etmeye çalışan biri çıkar lafa gelince herkes çok dürüstüm ayağında ama istatistiklere bakınca kayıp eşyayı bulup sahibine teslim eden kişi sayısı hayli az sende akrabalarından şüpheleniyorsun, bende...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 8 Temmuz 2017; 23:37:27 >

• İnternete bağlıysa Google üzerinden cihaz konumu gösterme yeri var ona bakabilirsin diyecektim ki üstünden çok gün geçmiş büyük ihtimalle birisi buldu formatla çözdü işi geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asertyu -- 8 Temmuz 2017; 23:56:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkan1x

İlginç bir duruma düşmüşsün arkafaşımın telefonu çalındı kale bile almadılar sen düşürdüm diyorsum pek umut besleme telefon çalınmalarına karşı bazı uygulamaları telefona yüklemeniz ileri zamanda işinize yarayacaktır, telefon sessizde kalmış bence, yada biri buldu sessize almış geri vermekte kararsız kalmıştır yarın öbürgün bir yere okutur, geçmiş olsun umarım bulursun 100 kişinin içinde düşür içlerinden bir tanesi böyle karaktersiz olsun gider onun eline geçer telefon çok nadir sahibine teslim etmeye çalışan biri çıkar lafa gelince herkes çok dürüstüm ayağında ama istatistiklere bakınca kayıp eşyayı bulup sahibine teslim eden kişi sayısı hayli az sende akrabalarından şüpheleniyorsun, bende...

ben de düşürdüm diye değil de kayıp ya da çalıntı diye ihbar verdim zaten aynen öyle kardeş ama çalındığını düşünmüyorum hala, kuytu köşede bir yerde bence sağolasın inşallah bulunur

• quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

İnternete bağlıysa Google üzerinden cihaz konumu gösterme yeri var ona bakabilirsin diyecektim ki üstünden çok gün geçmiş büyük ihtimalle birisi buldu formatla çözdü işi geçmiş olsun

işte öyle durumda imeiden bulunmuyor mu hocam?
  • dennedisil D kullanıcısına yanıt
    Üstüne çoktan IMEI atmışlardır telefoncular 15-20 TL ye atiyo ama Samsung da knox sistemi var tam bilmiyorum ama atamamis da olabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asertyu -- 9 Temmuz 2017; 0:4:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon şarj almıyor
    4 yıl önce açıldı
    Telefon hat yok
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

Üstüne çoktan IMEI atmışlardır telefoncular 15-20 TL ye atiyo ama Samsung da knox sistemi var tam bilmiyorum ama atamamis da olabilirler

anladım hocam teşekkürler
  • "Mobil cihazımı bul" diye bir özellik var yeni nesil Samsung marka cihazlarda(Android için).İş işten geçmiş.Ya kendin bulacaksın ya da bulamayacaksın.Malesef aynı durum bir yakınımda olmuştu.Mobil cihazımı bul özelliği ile uzaktan kilitledi,yerini buldu ve merdiven altı telefonculara satılmadan önce bulabilmişti.Bu mesajı diğer kullanıcılara ders olsun diye yazıyorum.Herhangi bir art niyetim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: karbonbazliorganizma

"Mobil cihazımı bul" diye bir özellik var yeni nesil Samsung marka cihazlarda(Android için).İş işten geçmiş.Ya kendin bulacaksın ya da bulamayacaksın.Malesef aynı durum bir yakınımda olmuştu.Mobil cihazımı bul özelliği ile uzaktan kilitledi,yerini buldu ve merdiven altı telefonculara satılmadan önce bulabilmişti.Bu mesajı diğer kullanıcılara ders olsun diye yazıyorum.Herhangi bir art niyetim yok.

olsa bile konum, internet açık değildi hocam, suç biraz da bende yok estağfurullah, teşekkürler yine de

• dennedisil D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.Umarım bir daha yaşamazsınız bu tür durumları.

• Konum, veri açık olsa kaybolduğu an bulunurdu. Açık degilse de sistemi kontrol etmekte fayda var. En son internete bağlandığı konumu gösterir. Geçmiş olsun uygulama yuklersiniz artık.

• bulunabildi mi hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vigara kullanıcısına yanıt
    hayır hocam malesef gitti telefon

• Arkadaşlar evin içinde telefonu bulamıyoruz.bakmadığımız yer kalmadı.telefon sessizde.google dan cihaz bulda gözükmüyor.varmi farklı bir fikri olan.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahir1

Arkadaşlar evin içinde telefonu bulamıyoruz.bakmadığımız yer kalmadı.telefon sessizde.google dan cihaz bulda gözükmüyor.varmi farklı bir fikri olan.
    Koltuk aralarına iyi bakın minderleri kaldırın

• IMEI numarasinda cihaza müdahale şansım varmi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.