Şimdi Ara

Kayıp Zamanın İzinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler okuyan var mı? Çok mu ağırdır. Türkiye'de çok okuyan yok herhalde ama okuyanlar mükemmel diyor. Forumda okuyan biri değerlendirme yapsa çok iyi olur 120 lira az değil.

http://www.ilknokta.com/kitap/marcel-proust/kayip-zamanin-izinde-ozel-kutulu-2-cilt-takim.htm

• Dh'de bu kitabı okuyan yok mu?
  • bildiğim kadarıyla bu kitabı YKY daha ince kitaplar halinde bastı, onu bir araştır derim. önce bunlardan birini alırsın hoşuna gitmezse bırakırsın. öteki türlü 100 küsür lira verip de okuyamazsan yazık olur. çünkü benim okuduklarıma göre bayağı ağır bir kitapmış, ki zaten kalınlığı başlı başına bir mesele... bana sorarsan, bunu okuyacağına 10 kitap rahat okursun, o yüzden gereksiz buluyorum. ha, zaten edebiyat üzerine belli bir temelin, altyapın vardır, o zaman oku derim. Proust dedikleri neymiş öğrenmiş olursun işte
  • Mr.Tambourine Man M kullanıcısına yanıt
    Maalesef Yky'nin tekli baskısı tükenmiş. Yeni basımı da uzun zamandır çıkmıyormuş. Kitap hakkında bilgi bulmak çok zor ama ekşide dediklerine göre bayağı ağırmış. İlerde okumam daha mantıklı o zaman.

Cevap için teşekkürler.
  • Okudum. 1 yıl sürdü.
  • Dünya Edebiyat Tarihi'nin yüz akı eserlerden biridir. Ben bilhassa Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde kitabını severim. İnanılmaz bir dili var Proust'un her şeyden önce. Upuzun cümleler kurar ve gerçekten çevirmenlerin korkulu rüyasıdır bu adam. Değinmediği konu yoktur bu adamın. Bilhassa aşka ve kadın erkek ilişkilerine dair inanılmaz tespitler yapar. Okunması kolay değildir, onu baştan söyleyeyim. Sindire sindire okumaktan başka çare yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andrei Rublev

Dünya Edebiyat Tarihi'nin yüz akı eserlerden biridir. Ben bilhassa Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde kitabını severim. İnanılmaz bir dili var Proust'un her şeyden önce. Upuzun cümleler kurar ve gerçekten çevirmenlerin korkulu rüyasıdır bu adam. Değinmediği konu yoktur bu adamın. Bilhassa aşka ve kadın erkek ilişkilerine dair inanılmaz tespitler yapar. Okunması kolay değildir, onu baştan söyleyeyim. Sindire sindire okumaktan başka çare yok.

Ben inanamadım, YKY'nin çevirmeni kitabı nasıl çevirmiş?!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben okumayı denedim :)

Otuzuncu sayfaya geldiğimde beyin diye bir organım kalmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Ben okumayı denedim :)

Tam olarak anlamak için 5 sefer okunmalı bu kitap. Şöyle bir hesaplarsak. 3000 sf x 5 = 15000 sayfa. Yılda 1500 sayfa okunsa işte yaklaşık 10 yılda tamamı anlaşılıyor!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotarian

Maalesef Yky'nin tekli baskısı tükenmiş. Yeni basımı da uzun zamandır çıkmıyormuş. Kitap hakkında bilgi bulmak çok zor ama ekşide dediklerine göre bayağı ağırmış. İlerde okumam daha mantıklı o zaman.

Cevap için teşekkürler.

Geçtiğimiz temmuz ayında yazmışsınız, tekli baskısı tükenmiş demişsiniz. YKY'nin tekli baskısı inanılmaz kısa sürede tükeniyor, bulamıyorsunuz.

Ben yaklaşık 6-7 ay takip ettim bu kitabı. YKY ciltli, tek baskısını. Bu süre içinde tüm kitapçılara, internette dahil olmak sordum fakat bulamadım. Sonra şansıma sanırım Şubat ayında (2013) yeni baskısı çıktı ve çıkar çıkmaz hemen aldım. Siz bulamadığınıza göre demek ki çıkar çıkmaz tükenmiş.

Şubat ayında okumaya başladığım kitap yine Şubat ayında bitti. Yani bir sene sürdü kitabı bitirmem. İlk cildi zorlanarak da olsa okudum bitirdim. Fakat ikinci cildin ilk 200 sayfasından sonra bir türlü okuyamadım. Baktım olacak gibi değil, Golla Salmiac marka fotoğraf çantası ile yanımda taşımaya başladım kitabı. Akşamları vapurda onar sayfa okuya okuya bitirdim kitabı.

Kitabın bir cildi bu çantaya tam sığıyor.

Kayıp Zamanın İzinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 13 Nisan 2014; 14:58:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Tam olarak anlamak için 5 sefer okunmalı bu kitap. Şöyle bir hesaplarsak. 3000 sf x 5 = 15000 sayfa. Yılda 1500 sayfa okunsa işte yaklaşık 10 yılda tamamı anlaşılıyor!!

Tekrar okumayı denemeyi çok istiyorum ama okumam gereken o kadar çok daha önemli kitaplarım var ki aylardır kurgu bir eser okuyamadım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Tekrar okumayı denemeyi çok istiyorum ama okumam gereken o kadar çok daha önemli kitaplarım var ki aylardır kurgu bir eser okuyamadım.

Okumayın da zaten. Belki çok sonra. Okuyacak bişi kalmadıysa elinizde!!

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Hocam yalnız şu delta dizisi zımbırtısı bence tam kazık,yazılar ufak,alıp elime baktığımda arka sayfasındaki yazıları görebiliyordum:)

En mantıklısı her halde tek tek alıp denemek.

Az para değil,o paraya kaç tane güzel kitap alınır:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

Hocam yalnız şu delta dizisi zımbırtısı bence tam kazık,yazılar ufak,alıp elime baktığımda arka sayfasındaki yazıları görebiliyordum:)

En mantıklısı her halde tek tek alıp denemek.

Az para değil,o paraya kaç tane güzel kitap alınır:)

YKY'nin Delta serisini diyorsunuz di mi?

Yok bence öyle demeyin. Birincisi tüm ciltlerin derli toplu durması açısından çok iyi. Ayrıca çok kaliteli. Çok da güzel görünüyor, cildi mükemmel bence. Ben kaç ay elimde gezdirdim, uzun bir süre yattığım yerde okudum, en ufak bir bozulma olmadı kitapta. Fiyatı da normal seviyede. En dandik kitap olmuş 20-25 lira.
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Sağlamlık konusunda zaten bir şey demem,ancak kitap ağır ve bence yazıları da baya bi ufak.

Ciltli versiyonundan okumam,alır tek tek okurum.

Ama kitaplığımda saklayacaksam da ciltlisini alırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.