Şimdi Ara

KAZA KUSUR ORANI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, geçen hafta site içerisinde kaza yaptim, kaza videodaki şekilde gerçekleşti vatandaş geri geri geldi , ben fark ettim frenede bastım ama çarptı, aracından indi polisim , burda sigorta karşılamaz ikimizde suçluyuz dedi, acelem olduğu için foto çekip ayrıldım, aracım 2 aylık daha 3000km de qashqai, tramere sokmadan göçük düzeltme ile yapılacak birsey gibi duruyordu vatandaşla muhatap olmadan yaptırayım dedim ama kapı alüminyum olduğundan sökülmesi lazım dedi ustalar, 10bin tl civarı rakamlar telaffuz edildi. Bu kazada kusur oranı nasıl olur, %100 vatandaşa verirlerse kaskodan yaptırmak mantıklı olurmu, değer kaybida almayı düşünüyorum. Desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafii -- 1 Ocak 2025; 17:21:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Geri geri gelen arkadaş KTK 67/1-B ihlali yapmış tam kusurludur.

Keşke orada hemen tutanak tutsaydınız. Şimdi tutanak tutmak istemezse hasar dosyası açarken sorun olacak. Kasko yapar her türlü aracınızı ama KTT tutmayarak şirketin rücu hakkını da zedeliyorsunuz karşı sigorta KTT olmadan ödeme yapmayacak hasarsızlık indiriminin bozulmasına neden olur.

Bir kaza yaptığınız zaman sizin tek göreviniz birbirinizin kimlik poliçe bilgilerini alıp fotoğraf çekerek kendi açınızdan açıklayıcı doğru bir tutanak tutmaktır. Kusur tespitini siz veya polis yapmaz. Hasar dosyası açılınca sigorta şirketleri kusurda mutabakat sağlar sağlanamazsa kusur değerlendirme komisyonu karar verir vs vs...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Şimdi tutanak tutmak istesem, kabul etmezse karakola gidip şikayetçi olsam , kaskoyu yine bozarmiyiz.

• rafii R kullanıcısına yanıt
    Kullanmayacağınız kaskoyu ne diye yaptırıyorsunuz paranız çok herhalde

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama 3-5 bin liralik hasar için, hem trameri bozmaya hemde kaskoyu deldirmeye gerek yok bence, küçük hasarlar için 1 sene sonra 10.000Tl fazladan kaskoya para ödemek istemem şahsen.

• suçlu karşı taraf sizin kaskonuz bozulmayacak. görüntü de var tutanak tutmazsa beyanlı onarım olur sanırım, bu saatten sonra olay cepten çıkacak 3-5 lira değil karşıdaki elemanın tavrı olurdu benim için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.