Şimdi Ara

Kaza Sonrası, Aracı Servise vermek için neler gerkeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çarşamba gecesi bir tane araç, bana arkadan hızlıca gelerek çarptı. Hatasını kabulleniyor.
    Onun sadece trafik sigortası var. Ve benim aracımın masraflarını oradan karşılayacak.
    Telefonunu ve iş yeri kartını aldım telefonda görüşüyoruz sürekli. Saniyi 400-500 TL masraf çıkarttı, bende o da verelim servise sigortadan resmi şekilde yaptıralım dedik.

Şimdi biz kaza esnasında elimizde olmadığı için tutanak tutmadık. Sadece fotoğraf çektik.
    Yarın tutanaklarımızı, kaza yaptığımız günü belirterek hazırlayacağız. Ben kendi kısmımı doldurdum.
    Ve bundan sonra ne işlem yapacağımı bilmiyorum. Bu belgeler servise mi yoksa sigorta şirketlerine mi iletilecek? Hasar tespitini kim yapacak?

Karşı taraf hatasını kabul ediyor. Tutanak, adamın sigorta poliçesi, ehliyet ve ruhsat fotokopileri ile benim tek başıma aracı yetkili servise götürmem yeterli mi ?
    Karşı taraf ben vereyim ne belge gerekiyorsa diyor siz gidin sanayide sigortamdan yaptırın diyor. Cebinden para verip sanayide yaptırmak istemiyor.

İnternette sigorta şirketine göndereceksiniz bekleyeceksiniz falan filan gibi bir sürü farklı farklı bilgi var. Hangisi doğru bilmiyorum.

Bende çok fazla uğraşmak istemiyorum. Götüreyim belgeleriyle servise, baksınlar hasarı belirlesinler karşı tarafın sigortasında kesip hallettsinler.
    Özetle gerekli belgeleri karşı taraftan alıp, yetkili servise götürmem yeterli olur mu? Tüm işleri yetkili servis hallediyor mu? Ve karşı tarafı servise götürmeme gerek var mı?
    Adam vereyim belgeleri siz halledin kafasında. Gelip uğraşmak istemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacoder -- 25 Ağustos 2016; 21:20:21 >

• Karsi taraf sucunu kabul ediyosa. Karsi tarafin Sigorta policesi,ehliyet ruhsat kimlik fotokopisi ve kaza tespit tutanaginizida alip Anlasmali servise gidiyosunuz Onlar geri kalani hallediyor. Ama tutanağa imza atarken Arka taraflarda kalan yerlerede ıslak imza atilmasi gerek yoksa Bazi servisler sorun yapiyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

Karsi taraf sucunu kabul ediyosa. Karsi tarafin Sigorta policesi,ehliyet ruhsat kimlik fotokopisi ve kaza tespit tutanaginizida alip Anlasmali servise gidiyosunuz Onlar geri kalani hallediyor. Ama tutanağa imza atarken Arka taraflarda kalan yerlerede ıslak imza atilmasi gerek yoksa Bazi servisler sorun yapiyormuş.

Hocam yetkili servise fiyat sormaya gittim.
    Bana sigorta poliçesiyle gelin, bakalım karşılayacak mı, anlaşmalı mıyız o firmalay gibisinden şeyler söyledi. Şimdi karşılamıyorsalar ne olacak ? Karşılamayacakları malzemeleri kim ödeyecek? Bana mı girecek ?

İndirdiğim tutanak örneği tek sayfa hocam zaten. Arka sayfası yok.

teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacoder -- 25 Ağustos 2016; 21:53:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karacoder

quote:

Karsi taraf sucunu kabul ediyosa. Karsi tarafin Sigorta policesi,ehliyet ruhsat kimlik fotokopisi ve kaza tespit tutanaginizida alip Anlasmali servise gidiyosunuz Onlar geri kalani hallediyor. Ama tutanağa imza atarken Arka taraflarda kalan yerlerede ıslak imza atilmasi gerek yoksa Bazi servisler sorun yapiyormuş.

Bana sigorta poliçesiyle gelin, bakalım karşılayacak mı, anlaşmalı mıyız o firmalay gibisinden şeyler söyledi. Şimdi karşılamıyorsalar ne olacak ? Karşılamayacakları malzemeleri kim ödeyecek? Bana mı girecek ?

teşekkür ederim.

Servis doğru demiş. Eğer sigorta firmasinin servisle anlaşmasi yoksa araci almazlar. Sistemden bakarlar hangi servisle anlasmaliysa oraya yönlendirirler.Sizden bişey talep edemezler.Tutanagi yarin kirtasiyeden alin. İnternetten indirilenlere pek güvenmeyin bence. Sorun yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 25 Ağustos 2016; 22:17:10 >

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim.

Servis doğru demiş. Eğer sigorta firmasinin servisle anlaşmasi yoksa araci almazlar. Sistemden bakarlar hangi servisle anlasmaliysa oraya yönlendirirler.Sizden bişey talep edemezler.Tutanagi yarin kirtasiyeden alin. İnternetten indirilenlere pek güvenmeyin bence. Sorun yapabilirler.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: __GeneraL__

quote:

Orijinalden alinti: karacoder

quote:

Karsi taraf sucunu kabul ediyosa. Karsi tarafin Sigorta policesi,ehliyet ruhsat kimlik fotokopisi ve kaza tespit tutanaginizida alip Anlasmali servise gidiyosunuz Onlar geri kalani hallediyor. Ama tutanaga imza atarken Arka taraflarda kalan yerlerede islak imza atilmasi gerek yoksa Bazi servisler sorun yapiyormus.

Bana sigorta poliçesiyle gelin, bakalim karsilayacak mi, anlasmali miyiz o firmalay gibisinden seyler söyledi. Simdi karsilamiyorsalar ne olacak ? Karsilamayacaklari malzemeleri kim ödeyecek? Bana mi girecek ?

Indirdigim tutanak örnegi tek sayfa hocam zaten. Arka sayfasi yok.

tesekkür ederim.

Servis dogru demis. Eger sigorta firmasinin servisle anlasmasi yoksa araci almazlar. Sistemden bakarlar hangi servisle anlasmaliysa oraya yönlendirirler.Sizden bisey talep edemezler.Tutanagi yarin kirtasiyeden alin. Internetten indirilenlere pek güvenmeyin bence. Sorun yapabilirler.

Anladım hocam. Yardımınız için çok teşekkür ediyorum.
    Karşı tarafın sigorta firmasını öğrenip, yarın Renault Genel Merkez'den hangi servislere gitmem gerektiğini öğreneceğim. Boşa git gel yapmayayım.

Bir de sigortadan araç isteyeceğim. Bildiğim kadarıyla trafik sigortası size aracın yattığı süre kadar araç temin ediyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Karsi taraf sucunu kabul ediyosa. Karsi tarafin Sigorta policesi,ehliyet ruhsat kimlik fotokopisi ve kaza tespit tutanaginizida alip Anlasmali servise gidiyosunuz Onlar geri kalani hallediyor. Ama tutanaga imza atarken Arka taraflarda kalan yerlerede islak imza atilmasi gerek yoksa Bazi servisler sorun yapiyormus.

Bana sigorta poliçesiyle gelin, bakalim karsilayacak mi, anlasmali miyiz o firmalay gibisinden seyler söyledi. Simdi karsilamiyorsalar ne olacak ? Karsilamayacaklari malzemeleri kim ödeyecek? Bana mi girecek ?

tesekkür ederim.

Servis dogru demis. Eger sigorta firmasinin servisle anlasmasi yoksa araci almazlar. Sistemden bakarlar hangi servisle anlasmaliysa oraya yönlendirirler.Sizden bisey talep edemezler.Tutanagi yarin kirtasiyeden alin. Internetten indirilenlere pek güvenmeyin bence. Sorun yapabilirler.

Karşı tarafın sigorta firmasını öğrenip, yarın Renault Genel Merkez'den hangi servislere gitmem gerektiğini öğreneceğim. Boşa git gel yapmayayım.

Bir de sigortadan araç isteyeceğim. Bildiğim kadarıyla trafik sigortası size aracın yattığı süre kadar araç temin ediyor.

Benim bildiğim 7 güne kadar temin ediyo.

Bazi sigorta firmalari İkame arac vermiyolar sanirim Bi sorarsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

tesekkür ederim.

trafik sigortası ikame araç vermez. kasko sigortaları onlarda da satın alırken "ikame araç klozu" satın almışsanız ikame araç verir. sizin kasko sigortanız varsa zaten bir şey yapmanıza gerek yok. durumu kendi kaskonuza bildirin, aracınızın yapımıyla da, ikame araç teminiyle de, tüm hukuki işlerinizle de kendi kaskonuz ilgilenir. kasko sigortasının işi bu zaten; yoksa niye kasko yaptıralım herkes trafik sigortasıyla işini görürdü. kaskonun işi, sizin yapmanız gereken her şeyi sizin adınıza yapmak ve sizin bu süre içinde araçsız kalmanızı engellemek yani size ikame araç da temin etmek. ve sonuçta çıkacak tüm masrafları, sizin cebinizden hiç para çıkmadan karşı taraftan tahsil etmek...

trafik sigortasının kaza durumunda karşılayacağı miktarlar bellidir. tüm işlemler bittiğinde ortaya çıkan toplam maliyet bu miktarın üzerinde ise trafik sigortasının ödeyeceği miktar trafik sigortasından, kalan tutar ise karşı tarafın cebinden tahsil edilir. işte kaskonuz varsa tüm bunları da sizin adınıza kasko takip eder. kaskonuz yoksa tüm bu işlemlerle siz ilgilenirsiniz; yani tamam anlaşmalı servis bu işleri yapar ama toplam meblağ trafik sigortasını aşıyorsa onlar gidip adamın cebinden kalanın tahsilatı ile uğraşmazlar, faturayı size yazarlar, siz gider karşı taraftan tahsil işiyle uğraşırsınız. ve tabii ikame araç durumunu da unutursunuz kaskonuz yoksa...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aya kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın kasko'su yok, benim var.

Ben kendi kaskomdan araba istersem, benim kaskom bozuluyor mu peki? Arabayı serviste yaptırdığımda, aracı satarken kaza yaptığı görünecek.
    Peki kasko'dan araba istersem, kazasızlık indiriminden seneye faydalanıyor muyum ? Aracı satarken sıkıntı yaşar mıyım bu konuda? Eğer bozulacaksa kasko araç almamayı tercih ederim çünkü.

Detaylı anlattığınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacoder -- 26 Ağustos 2016; 8:53:24 >
  • quote:

Ben kendi kaskomdan araba istersem, benim kaskom bozuluyor mu peki? Arabayı serviste yaptırdığımda, aracı satarken kaza yaptığı görünecek.
    Peki kasko'dan araba istersem, kazasızlık indiriminden seneye faydalanıyor muyum ? Aracı satarken sıkıntı yaşar mıyım bu konuda? Eğer bozulacaksa kasko araç almamayı tercih ederim çünkü.

Sen işlemleri kendi kaskondan yaptırıyorsun. Kaskon ödediği parayı karşı tarafın sigortasından tahsil ediyor. Hasarsızlık durumun bozulmuyor. Senin aleyhine bir durum yok. İkame araç alsanda bu böyle. Ayrıca kaskodan başlatırsan işlemlerini orjinal parça kullanırlar.

Son olarak aracı satarken kaza gözüksün kardeşim. Sonuçta kaza yaptın. Satarken sahtekarlık yapmaya gerek yok. Ayrıca karşı tarafın sigortasından değer kaybını talep edersin bi kaybın olmaz. Geçmiş olsun kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralnigde

quote:

Sen işlemleri kendi kaskondan yaptırıyorsun. Kaskon ödediği parayı karşı tarafın sigortasından tahsil ediyor. Hasarsızlık durumun bozulmuyor. Senin aleyhine bir durum yok. İkame araç alsanda bu böyle. Ayrıca kaskodan başlatırsan işlemlerini orjinal parça kullanırlar.

Son olarak aracı satarken kaza gözüksün kardeşim. Sonuçta kaza yaptın. Satarken sahtekarlık yapmaya gerek yok. Ayrıca karşı tarafın sigortasından değer kaybını talep edersin bi kaybın olmaz. Geçmiş olsun kolay gelsin.

Valla ben kaskodan başlatmak istemiyorum işlemleri. Neden benim kaskom bozulsun ki. Hatalı taraf karşısı değil mi ? Onun sigortası karşılasın herşeyi. Benim kaskomun bozulmasını kabul etmiyorum ben.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kralnigde

quote:

Valla ben kaskodan başlatmak istemiyorum işlemleri. Neden benim kaskom bozulsun ki. Hatalı taraf karşısı değil mi ? Onun sigortası karşılasın herşeyi. Benim kaskomun bozulmasını kabul etmiyorum ben.

Kardeşim yazdıklarımızı okumuyosun heralde. Kaskon bozulmuyor bu durumda. İşlerin hızlıca halloluyor, orjinal parçalarla serviste hallediliyor,sen keyfine bakıyorsun. Kaskon falan bozulsa neden sana böyle yap diyelim karşı taraf hatalıyken.

• Kendi kasko şirketine durumu bildir seni adresine yakın bir servise yönlendirecekler tüm işlemler bitince Kasko şirketin Karşı tarafın sigorta şirketinden kusur oranınca parasını talep edecek sende kusur varsa da senin trafik sigortandan tahsil edecek sen karışmayacaksın. Hata sende olmadığından dolayı da kaskondaki hasarsızlık indirimde kaybolmayacak.

Başıma geldi karşı taraf dandirik bir sigorta ile anlaşmış benim aracımın yetkili servislerinin hiç birisinde anlaşması yok. Gittim yetkili servise kasko şirketim ile görüştüler aracım tamiri yapıldı.

Yeni kasko şirketim Genralli ile orjinal parça özel servis olarak anlaştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralnigde K kullanıcısına yanıt
    Valla kardeş internette öyle bilgiler dolanıyor ki. Aynı bunu olayı yapmışlar, sigorta şirketi bu sefer adamı suçlamış falan. O yüzden tedirginim.
    --

Kasko şirketimi aradım. Anlaşmalı Renault bayiisi bulduk Kağıthane'de. Haftasonu götüreceğim inşallah.
  • karacoder kullanıcısına yanıt
    Bence için rahat olsun adam suçunu kabul etmiş tutanağı da ona göre doldurduysanız Allah'ın izniyle bi sıkıntı çıkmaz.
  • Dün buluşacaktık, kendisi telefonlara çıkmamaya başladı.

Trafik Mahkemesine gidip başvuru yapacağım.
  • karacoder kullanıcısına yanıt
    hocam bunun gibi işler sıcağı sıcağına yapılır. aradan 3 gün geçmiş hala tutanak tutmadıysanız geçmiş olsun. size acı bir tecrübe olmuştur bu...geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.