Merhabalar, Yaklaşık 4 ay önce kaza yaptım. Tek taraflı kazaydı. Süreç biteli 1-2 ay oluyor, Allah korusun herkesin başına gelebilir fikir vermesi açısından tecrübelerimi aktarmak istedim. Kaza tutanağım yoktu. Polisi beklemeden aracımı çektirmiştim. Beyanımla ve uzlaşma yoluyla araç perte çıktı. Tutanak olmadığı ve dolayısıyla alkol raporu olmadığı için kaskoda problem yaşayacağımı anladım. Direkt kasko firmasının Bursa merkezine gittim, orada durumu anlattım. Sağolsunlar çok yardımcı oldular ve ayrıntılı bir beyan yazmam gerektiğini süreci bir an önce başlatmam gerektiğini söylediler. Bunun üzerine ayrıntılı bir beyan yazdım. Kırparak ve sansürleyerek genel olayı özetlediği için paylaşıyorum :
“29.01.2024 Pazartesi günü, XXX plakalı ve ruhsatını ekte paylaştığım aracımla otoyolda kaza yaptım. xxxxxx. San.ve Tic. Ltd.Şti. şirketinde endüstri mühendisi olarak çalışmaktayım ve şirket ortağıyım. Kaza gündüz vakti saat 12:50-13:15 aralığında gerçekleşti. Bursa Batı Gişelerinden otoyola giriş yapmıştım. Balıkesir-İzmir istikametinde seyretmekteyken Karacabey Gişelerini geçtikten hemen sonra direksiyon hakimiyetini kaybettim, aracım spin attı ve hatırladığım kadarıyla en az 2 kez bariyerlere çarptım. (sol şerit ve sağ şerit bariyerleri-yolun iki tarafında karşılıklı) Hava yağışlı ve yol kaygandı. Araç durduğunda hemen emniyet şeridine girdim. Aracım yürür vaziyetteydi. Aracımdan indim. Fotoğraf ve video çektim.
O anlarda yağış hızlanmıştı ve görüş mesafesi düşmüştü, kaza şokuyla ve tırların sağ şeritte ilerlemesinden dolayı korktum ve çekici aradım, başka bir kazaya sebep vermesinden korkarak aracı oradan kaldırmak istedim. Bu süreçte de araca binmeyip bariyerlerin dışında bekledim. Poliçede çekici hizmeti en yakın servis olarak yazıyordu, ayrıntılı inceleyemedim ve çekici aradım. Hemen akabinde beni kaza yerinden alması için dayımı aradım, xxxxx plakalı siyah renkli Volvo marka XC90 model aracıyla geldi. (Otoyoldan geldi. Gişelerde kayıt mevcut. Gerekli tüm ayrıntıları paylaşabilirim) Bu sırada XXXXXXXX(resmi bir iş için gidiyordum) bugün gelemeyeceğim kaza yaptım diye bilgi verdim whatsapp üzerinden. Çekicinin gelmesi yaklaşık 1-1.5 saat sürdü ve aracı yükledik. (sonrasında tutanak olayı için birkaç telefon görüşmesi yapıyorum) Bursa’ya geldiğimde ve kaza şokunu atlattığımda hemen en yakın hastaneye gittim.(XXXX Hastanesi-Saat 15-16:00-gittiğim aracın plakası şirketimize kayıtlı XXXXX) Danışmada kaza yaptığımı, alkol testi için hemen kan vermek istediğimi belirttim. Danışmadaki kişi laboratuvara sorması gerektiğini söyledi. Sordu. Hastanelerinde kanda alkole bakamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine laboratuvar kapısında şans eseri görevli görmem üzerine gidip sordum. Kazayı anlattım ve kan vermek istediğimi belirttim. Bana devlet hastanesinde yaptırabileceğimi ama orada da muhakkak kesin bir şekilde polis tutanağı ya da herhangi bir resmi evrak olması gerektiğini söyledi. Bunun akabinde XXXXX aradım ve alkol testi için belge alıp alamayacağımı sordum. Olumlu dönüş alamadığım için hastane yakınlarındaki Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne gittim. Orada güvenlikte bulunan polis memuruna trafik şube ile ilgili soru sordum. Kazayı anlattım ve ne yapılabileceğini sordum. XXXX’de bulunan Trafik Bölge’ye gitmem gerektiğini söyledi ve hemen oraya gittim. Oradaki polis memurlarıyla görüştüm, kazayı anlattım, alkol raporu için hastane ile alakalı yardımcı olamayacaklarını söylediler. Bu sebeple o gün alkol testi yapamadım. Bu olayın ertesi günü sabah 10:00 saatlerinde şirketimize kayıtlı “XXXXX” plakalı araçla tekrar Balıkesir’e gittim. Ondan sonraki günlerde de “XXXXX” ve “XXXXX” plakalı şirketimize kayıtlı araçlarla Balıkesir’e gidip geldim. Hepsinde Bursa Batı Gişelerinden giriş yaptım. (burada hangi amaçla Balıkesir’e gittiğimi açıklıyorum) İlgili tüm bilgileri istendiği taktirde paylaşabilir veya gösterebilirim. Araç fotoğrafları haricinde kaza yerinde çektiğim detaylı video mevcuttur. “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelelim bundan sonraki sürece, Araca eksper atandı ve incelendi. Sonrasında dosya incelemeye alındı. Bu inceleme sürecinde dedektifler geldi, tekrar tekrar kazayı anlattım ve gerekli tüm belge-bilgi-dökümanları paylaştım. 2 aylık bir süreçti sanırım, bu sürede avukat-bilirkişi vb. birçok kişiyle görüştüm ve bu konuyu ilgilendirebilecek tüm mevzuat-kanun-yönetmelikleri inceledim. Genel olarak bu tarz olaylarda, tek taraflı maddi hasarlı trafik kazalarında tutanak tutulması zorunlu çünkü en başta evet kasko firması kimin alkollü olup olmadığına nasıl karar verecek? Resmi tanım olarak “kasko” zaten iki tarafın iyi niyetine dayalı bir sözleşme. Fakat ortada mücbir sebepler de var ve aslında geçmişe dönük alkol testi yapılamayacağı için olay tamamen İSPAT YÜKÜMLÜLÜĞÜnde. Yani olay dava sürecine taşınsaydı mahkemeler doğal olarak “sen alkollüsün ya da değilsin” diyemeyeceği için “alkollü olmadığını sen ispat etmek zorundasın” ya da “alkollü olduğunu kasko firması ispat etmek zorunda” kararı veriyor.(alkol burada kasko reddi için örnek bir sebep. Böyle onlarca sebep varmış) Bu yüzden de ispat yükümlülüğü kimde kalıyorsa sorumluluk onda oluyor. Benim gerekçem orada kaza olma olasılığı, can ve mal kaybından korktum. Yani bu konu felsefi bir konu bile olabiliyor. Şuraya kadar uzanıyor Allah korusun : ”Otoyolda bir kaza yaptım. Aracım pert oldu ama ben aracı çektirmek yerine saatlerce orada bekletiyorum. Aracım; çevredeki herkesin olasılık olarak yaralanmasından ve hayatından ve onların malından daha kıymetli. Çünkü aracımı oradan oynatırsam çektirirsem polis tutanak tutmuyor. Kusura bakmayın. Bariyerin arkasına geçip beklerim. Kaskom var kardeşim tutanağımı tutar önüme bakarım.” Temel mantık bu oluyor. Sürece güvenmek lazım. Daha sonra kasko firmasıyla uzlaştık ve aracım perte ayrıldı. Bu arada hasar yaklaşık 700bindi yanlış hatırlamıyorsam. Kasko yaptırdığım firma da sağolsun çok yardımcı oldu. Böyle bir ilgi alaka da beklemiyordum açıkçası, şaşırdım. Tüm süreçte her adımda gereken bilgiyi aldım ve iyi niyetle yaklaştılar. Sonunda da olay çözüldü. İkame araç da aldım. Ödeme de dedikleri gün dedikleri saatte hesabımdaydı. İlk defa böyle bir olay yaşadığım için yorumlarım bunlar, gördüğüm kadarıyla genel kasko sigorta tutumları çok daha kötü. |
Kaza sonrası beyanla aracım perte ayrıldı

-
-
geçmiş olsun kasko değerinin tümünü verdiler mi ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim, hayır. Karşılıklı belirli bir rakamda uzlaştık ama uzlaştığımız rakam rayiç bedele yakın bir rakamdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem- -- 24 Mayıs 2024; 12:52:2 > -
şu anki piyasada raiç bedele yakın birşey aldıysanız gayet karlı sayılırsınız.
2. si de aslında kasko iki tarafın da iyi niyetine bağlı bir sözleşme değildir. siz her yıl kasko yenılerken aracı pert edeceğinize dair kaskoyla bahse girersiniz. pert ederseniz siz kazanırsınız, pert etmezsenız kasko kazanır.
-
Geçmiş olsun. Bu tarz olaylar için en mantıklısı araç kamerası kullanmanız.
-
Bana 2 kilo macun ver ok gibi çıkarayım bu aracı ne perti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabanın hasarlı halinin talibi çok olur. Bi çıkma kaputla "lokal boyalı, sigorta şişirmesi ağır hasar kayıtlı" olarak toplanır. Sigorta şirketinin bu işten zararı az olur, bu nedenle anlaşmış olabilirler.
-
teşekkür ederim. önerebileceğiniz marka-model var mı
-
kaput-bagaj-sağ arka sol arka çamurluk-sol ön çamurluk-ön arka tampon ve tüm aksamları-ön arka farlar- davlumbazlar vsvs uzadıkça uzadı(yetkili serviste)
burdan arkadaşların da dediği gibi peynir ekmek gibi satılacak bir araç olduğu için sanırım sigorta firması direkt pert dedi. bu şekilde benim için zaten daha mantıklı oldu, onlar için de muhtemelen daha karlı olmuştur
-
Forumda bu konuda çok daha bilgili üyelerimiz ve hatta araç kameralarıyla ilgili konusu da mevcut. Ürün incelemeleri yapan değerli bir forum üyemiz de mevcut.
Ben 6 yıldır Xiaomi Yi kullanıyorum ve memnunum. Şimdilerde çok daha kaliteli modeller mevcut. Ben mevcut aracı kamera ile birlikte satarsam yerine yine Xiaomi'nin GPS'li, ön arka kameralı ve park modu olan bir modelini tercih ederim.
Aklımdaki model; 70Mai DashCam A500s-1 Araç İçi Kamera + RC06 Arka Kamera Set
www.hepsiburada.com
70Mai DashCam A500s-1 Araç İçi Kamera + RC06 Arka Kamera Set Fiyatıhttps://app.hb.biz/S96XbWx43o4PPiyasada Viofo ve Garmin gibi kaliteli markalar da mevcut.
-
Bunların montajı nasıl yapılıyor? Ustaya gitmemiz lazım sanırım elektrik tesisatı için.
Konuyu inceleyeceğim teşekkür ederim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasko şirketiniz hangisiydi?
-
Normalde çakmak çıkışından USB dönüştürücüsü ile güç alıyor. Park modu olan modellere kontak kapalıyken de güç verebilmek için sigorta kutusundan güç vermek gerekiyor.
Benim kullandığım Xiaomi Yi modeli çakmaklıktan güç alıyor. Camın üst kenarlarından kapı fitiline, kapı fitilinden koltuk altına oradan da çakmaklığa kablosunu kendim çektim. Çakmaklıktan güç alanlar için montajı kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz.
Park modu olanlar için sigorta kutusundan bağlamada bir elektrikçiden veya tecrübeli birinden yardım alabilirsiniz.
-
Ben kullanıyorum. Arka kamerayı da sonradan aldım ama henüz montaj yapmadım. Araç golf olunca arka kameranın bagaj ile birlikte sürekli in kalk yapacağını hiç düşünemedim. Montaj için sonra bir çaresini bulurum. Aşağıda örnek video var:
Oğuz ALTINTOPyoutube
Bir Anda Yola Çıkan Çocuklar - Eylül 2023https://www.youtube.com/watch?v=AK21AVgm5poÖzellikle şu video kameranın ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor ( 45. saniyeden sonra izleyin ) :
Oğuz ALTINTOPyoutube
Arabanın yaklaştığını görünce kenara çekilip beklediler. Çocuklardan biri araba yaklaşınca bilerek arabanın önüne atladı.https://www.youtube.com/watch?v=ZIveq3ED3W0&list=PLTUqnfWtHCr8VvIkVmSCIyhwixC_uG9_m&index=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pofpor01 -- 25 Mayıs 2024; 10:51:28 >
-
10 yıldır araçlarımda araç içi kamera var. kaskodan daha değerli bir yatırımdır. zamnında aliexpresten alırdık. gümrük sorunlarından yurt içi alıyoruz. ancak artık iyi modeller var. xioami s500 arka kamera dahil park modlu kullanıyorum. bazen sistemi sıfırladığından müdahale gerekiyor. ama memnunum. kapasitörlü alın. batarya olayı kötü ama sıcakta batarya şiştiğinden kamerada sorunlar olabiliyor. park modu için iyi bir elektirkçi lazım.
-
geç cevap için kusura bakmayın
acntürk
-
iş mahkemelik olsa kasko firması kaybederdi muhtemelen. alkollü araç kullanıp hasarını mahkemede alan birini okumuştum.
-
Bu kazada arac kamerasinin ne gibi bir faydasi olacakti?
-
Kazanın oluş şeklini gösteren kanıt olacaktı. Yürümez halde olup kaskodan para almak için kaza süsü verilen olaylar var. Sigorta dolandırıcılığı yani.
Sigorta firmalarının yerinde olsam araç kamerası olana indirim yaparım. Tabi herhangi bir kazada tutanağa ilave araç kamerası görüntüsü olma şartı da eklenecek.
-
burada olay kazanin olus sekli degil ki, alkol testi.
arac zaten yuruyormus.
Benzer içerikler
- ikiz plaka nedir
- son muayene geçerlilik tarihi
- radar tespit cihazı
- bim antifiriz
- yüzde 20 fatura kesilecek ne demek
- kia ev5
- toyota fiyat listesi 2025
- araba markaları
- bmw elektrikli motor
- mg 7
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X