Şimdi Ara

Kaza Sonucu aracı yaptırmak mı perte çırkarttırmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracıma bir kamyon arkadan çarptı. Aracın arkası dağıldı resmen. Tamircide yatıyor ve işlemlerle onlar ilgileniyor şimdilik. aracın yakşalık bi 7bin lira masrafı olduğunu söylediler.
    Benim aracın kaskosu yok. vuran aracın kaskosu var. Zaten adam suçu kabul etip kaza tespit tutanağını doldurduk. Aracın rayiç değeri 10.400 lira. ama eksper bu aracı pertte çıkartırsak 8bin lira gibi bi rakam söylemiş. Pertte çıkacaksa aracın rayiç değerini vermek zorunda değiller mi? Yada yaptırın arkadaş arabamı demek daha mı mantıklı bu durumda?

• kasko firması genelde az ödeme yapıyor. Fakat bildiğim kadarıyla perte çıkardıktan sonra aracı size satmayı teklif ediyorlar. örneğin kazalı haline 2.000 lira istiyorlar. size 6.000 lira ödüyorlar. bu durumda siz arabanızı eğer daha ucuza yaptırabilirseniz mantıklı olabilir. fakat aracın tramerine pert olarak işleniyor.
  • netman arkadaşım kaskoyu arayıp itiraz etceksin ben o parayı kabul etmiyorum değerini verceksiniz diyeceksin.aynı olay akrabamın başına gelmişti araç pert oldu aracın değeri 22 bin liraydı kasko 18 bin veriyodu arayıp itiraz ettiler 21 bin lira almışlardı sende aynen öyle yapcaksın.
    geçmiş olsun..
  • kasko yada trafik policelerinde perte cıkacak aracların kasko değeri değil o anki piyasadaki 2.el fiyatları ödenir aracın piyasada kaçpara ise sen onu iste verecekredir.
    www.sigortateklifm.net
  • Araç pert çıkartıyorlardı ve anlaşma yolu ile pertte çıkartmadım. Söyle ki:
    Arac için 8.500 tl para çıkartılar. Piyasada bu fiyata benim aracımdan var. Ama benimkinin eş değerinde değil. (kullanımı, kilometresi falan filan) Bende Eksper ile konuşmalarım sonucunda bu parayı kabul edemiyeceğimi ve aracımı yapılması taraftarı olduğumu söyledim. Eksper sigorta şirketini ikna edebilmem için masrafı toplamda 5000tl yi geçmemesi gerektiğini söyledi. Fakat masrafı 9500tl kadar tutuyordu. Tamircimle görüşerek gerekli parçaları çıkma olarak bulabilirmiyiz sorusuna evet cevabını aldım. Gerekli piyasa araştırması sonucu, tamircim aracı 5000 bin tl ye yapmaya ikna edip aracı yaptılar.(araçta bi kaç vuruk boyasız yerde vardı onuda kattım içine hatta) Ve bugün yarın teslim alıcam aracıda. Bu sayade hep araba alma telaşına düşmedim.
    Bir sorum var araç için ödenen parayı çekebilmek için tamirci aracın sahibi babam olmasından dolayı babamdan hasar vekaletnamesi istedi. Bunu vermek sorun oluşturmaz umarım?

Durumun sonucu bildirip faydalanmanızı istedim. Çünkü yetkili servise götürmüş olsaydım herhalde 9 bin lik bir hasarı nerdeyse yarı yarıya düşürecek eylemler içine giremiycektim belkide.
    Saygılarımla

• Sen ciddimisin arkadaşım ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

Sen ciddimisin arkadaşım ??

Gayet ciddiyim. Ondan durumu yazdım buraya:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben yazdıklarınızı yanlışmı anladım acaba şaşırdım... benden başka yorum yapan arkadaş yokmu yanılıyormuyum acaba :) pert çıkacak aracınızı toplattırdınız ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

Ben yazdıklarınızı yanlışmı anladım acaba şaşırdım... benden başka yorum yapan arkadaş yokmu yanılıyormuyum acaba :) pert çıkacak aracınızı toplattırdınız ??

Neden bu kadar şaşırdınız ki? Pertte çıkan aracı toplatmadım. Pertte ayrılacakken aracın yapılması taraftarı olduğunu belirttim. İyi niyetli bir ekspere denk gelmemde bir şanstı.Tamircimde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Her iki tarafta çok yardımcı oldu yani. Tamircida konu üzerinde epey etkisi oldu sonuç olarak onlarda para kazanmak istiyorlardı. Pertte çıkması onların bi faydasına değildi. Araç iyi hasar gördü fakat şasesinde bir sorun yoktu. Ayrıca arkadan çarpma olması nedeniylede motordada bir problem yoktu.Bu yüzdendirki aracın pertte ayrılması oldukça üzücü olacaktı. Ve diğer yandan aracın çıkma diye tabir edilen parça bulmakta münkündü ve bulunduda. Aracın periyodik bakımınıda yaptırdım ve bugün aldım. şuan için bir sorun yok. Hatta araç eskisinden daha iyi oldu.
    Sonuçta her gün kaza yapıp bu işlerle uğraşan biri değilim ama işimi bi şekilde hallettim. Bu olmuyacak bişeymiydiki bu kadar şaşırdınız merak ettim açıkcası?

• quote:

Orijinalden alıntı: netman

Araç pert çıkartıyorlardı ve anlaşma yolu ile pertte çıkartmadım. Söyle ki:
    Arac için 8.500 tl para çıkartılar. Piyasada bu fiyata benim aracımdan var. Ama benimkinin eş değerinde değil. (kullanımı, kilometresi falan filan) Bende Eksper ile konuşmalarım sonucunda bu parayı kabul edemiyeceğimi ve aracımı yapılması taraftarı olduğumu söyledim. Eksper sigorta şirketini ikna edebilmem için masrafı toplamda 5000tl yi geçmemesi gerektiğini söyledi. Fakat masrafı 9500tl kadar tutuyordu. Tamircimle görüşerek gerekli parçaları çıkma olarak bulabilirmiyiz sorusuna evet cevabını aldım. Gerekli piyasa araştırması sonucu, tamircim aracı 5000 bin tl ye yapmaya ikna edip aracı yaptılar.(araçta bi kaç vuruk boyasız yerde vardı onuda kattım içine hatta) Ve bugün yarın teslim alıcam aracıda. Bu sayade hep araba alma telaşına düşmedim.
    Bir sorum var araç için ödenen parayı çekebilmek için tamirci aracın sahibi babam olmasından dolayı babamdan hasar vekaletnamesi istedi. Bunu vermek sorun oluşturmaz umarım?

Durumun sonucu bildirip faydalanmanızı istedim. Çünkü yetkili servise götürmüş olsaydım herhalde 9 bin lik bir hasarı nerdeyse yarı yarıya düşürecek eylemler içine giremiycektim belkide.
    Saygılarımla

Umarım iyi düşünerek bu kararı almışsınızdır.zira tercih etmediğiniz araçlar ile aynı değere gelmiş olabilir aracınız artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukan21

quote:

Orijinalden alıntı: netman

Araç pert çıkartıyorlardı ve anlaşma yolu ile pertte çıkartmadım. Söyle ki:

Saygılarımla

Umarım iyi düşünerek bu kararı almışsınızdır.zira tercih etmediğiniz araçlar ile aynı değere gelmiş olabilir aracınız artık...

durumun o kısmınıda düşünmedim değil. Pertte çıkartıp aynısından yenisini alacak değildim. Üstüne bi kaç lira daha koyup başka bir araç alabilirdim. Ama onun için bi kenarda bekleyen bir para yoktu. Şimdi ben pert için 10 bin istedim. Hadi şimdi satıcak olsam 9 bine bi alıcısı çıkar. kaportadan çok motora dikkat ediliyor sonuçta. Burda 500 lira kar kardır diyip öyle karar verdik. Sonuç olarak sonraki edecek değeri pek etkilemedi beni Ben için şu an ki durum mühimdi. Pertte çıkartsam aracı yine toplayıp satacaklardı. Bunada pek gönlüm razı olmadı.

• Sigorta ve tamirci için en iyi olanı yapmışsın.

Senin için iyi olup olmadığı kendi tercihine kalmış.
  • Değer yine düşer aracınızın önemli oLan kaportadır tam tersini düşünüyorsunuz ve aracı satmanız artık zor olcak sizin için...
  • Sizin tercihiniz hayırlısı olsun.Zaten olayda gerçekleşmiş.Bundan sonrası kafanızı karıştırmakdan başka bir şey olmaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.