Şimdi Ara

Kaza Sonrasında tafsiyeler ve öneriler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Edirnede bir kavşakta macırlı bir yol olduğunu farketmeksizin ön freni sıkarak dönemeçte durmaya çalıştım ve sonuç iki kişiydik ve yan düştük allahdan fren baya tuttu çok sürüklenmedik.Hattamı kabul ediyorum ama baya yorgundum böle bi denyoluk yaptım neyse burda honda teknik servis yok allahtan motorda bi çizik bile yok burdan honda cbr 125in mühendislerini tebrik ediyorum gerçekten motorda çizik yok ama benim diz pantolon içinden kumaş yanığı şeklinde baya parçalandı arkadaşımında dirseği aynı şekilde.Hastane baya uzak gitmek mantıklı tabi ama öncesinde mikrobu önlemek için tendürdüyotlu normal pansuman yaptık yakındaki bi yerden sonra gittik tabi pek bişi yapılmadı ama benim ayakta iki gündür bi boşluk var sanki kan gitmiyomuş gibi sakatlıyorum.Sürtünme yaralarındaki genelde motor kazalarında çok olur nemlendirici mutlaka şart kolonya gibi şeylerden tabiki uzak durulmalı pansuman geciktirilmemeli Konuyu hem kaza türleri ve yaralanmalara dikkat çekmek için açtım herkeze kazasız sürüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmanner -- 1 Mart 2008; 0:01:39 >

• suruklenmeli kazalarda
    eger
    deri kaybı varsa deri yuzulmusse genelde yanık tedavisi uyguluyorlar.
    gecensene benim sol dirsegimden elime kadar deri yer yer parcalandı,
    cok yakında bir sağlık ocağı vardı oraya gittim yapılması gereken herseyi yaptilar. saglikkarneniz yaninizda ise ucretsiz yaninizda degilse 7-8ytl gibi bir ucrete yapıyorlar zaten once acile alıyorlar

once tas ve elbise parcaları temizlenir
    sonra yara oksijensli su ve tentirdiyotla temizlenir
    biraz beklendikten sorna
    doku kaybı oldugundan yanik tedavisinde kullanilan bazı merhemler var onlardan surulup gazlıbez ile sarilir.
    bir eczanede de yaptirabilirsiniz..
    daha sonra sı daha acili olur sargı hergun tekrar pansuman edilir yenilenir
    deri kabuk yapmaya baslar fakat sargıya yapisir her sargiyi cikarisinizda sargiya yapisip kalkar yeni olusan deri
    oksijenli suyla temizleyip merhem surmek ve hicbiyere yapismamasini saglamak lazım (nası olcak bilmiyorm :D)
    ben son pansumanlarda gazlı bezin paketinin ic kısmını yaranın uzerin koyup (paket kaygan bir ambalaj)
    onun uzerini bezle sarmıştım, nispeten yapışmamıştı yara beze...

herzaman yakında saglık ocagı bulunmayabilir yanınızda
    telefon-gazlıbez-minik sise oksijenlisu bulundurmak iyi bir fikir.

gecmis olsun darkmanner arkadasim.
    umarım dikkat ceker yazilar

• quote:

Orjinalden alıntı: kentacdis

suruklenmeli kazalarda
    eger
    deri kaybı varsa deri yuzulmusse genelde yanık tedavisi uyguluyorlar.
    gecensene benim sol dirsegimden elime kadar deri yer yer parcalandı,
    cok yakında bir sağlık ocağı vardı oraya gittim yapılması gereken herseyi yaptilar. saglikkarneniz yaninizda ise ucretsiz yaninizda degilse 7-8ytl gibi bir ucrete yapıyorlar zaten once acile alıyorlar

once tas ve elbise parcaları temizlenir
    sonra yara oksijensli su ve tentirdiyotla temizlenir
    biraz beklendikten sorna
    doku kaybı oldugundan yanik tedavisinde kullanilan bazı merhemler var onlardan surulup gazlıbez ile sarilir.
    bir eczanede de yaptirabilirsiniz..
    daha sonra sı daha acili olur sargı hergun tekrar pansuman edilir yenilenir
    deri kabuk yapmaya baslar fakat sargıya yapisir her sargiyi cikarisinizda sargiya yapisip kalkar yeni olusan deri
    oksijenli suyla temizleyip merhem surmek ve hicbiyere yapismamasini saglamak lazım (nası olcak bilmiyorm :D)
    ben son pansumanlarda gazlı bezin paketinin ic kısmını yaranın uzerin koyup (paket kaygan bir ambalaj)
    onun uzerini bezle sarmıştım, nispeten yapışmamıştı yara beze...

herzaman yakında saglık ocagı bulunmayabilir yanınızda
    telefon-gazlıbez-minik sise oksijenlisu bulundurmak iyi bir fikir.

gecmis olsun darkmanner arkadasim.
    umarım dikkat ceker yazilar

Sanada çok geçmiş olsun kardeşim saol bilgilendirici yazın için

• @darkmanner
    @kentacdis
    ikinizede çok çok geçmiş olsun bende aslfalta sürüklendim gerizekalı yolu ortalamış gidiyo du bende sağ dan geçeyim dedim sapası geldi gump yatırdım motoru sürüklendim..
  • Hepinize gecmıs olsun bende bu tur kaza gecırmıstım 2 ay once dızde sürtünme sonucu yırtık olmustu.
  • Arkadaşlar geçmiş olsun öncelikle diz gerçekten nerdeyse mutlak zarar görüyor imaj için aksesuar kullanımından kaçınmamalı kask takarken saçlarınızın bozulmamasını için örneğin bant gibi veya bandana gibi bişi takabilirsiniz içine dizliğide sert forklor dizlğikleri alıp hiç değilse pantolonun içine giyebilirsiniz küçük bilgiler vermek açısından şeettim bilmişlik yapmiim yani,küçükte olsa ilk yardım çantacığı şart motosiklete bi yerine sıkıştırınız lütfen herkeze tekrardan kazasız sürüşler dileğiyle
  • sagolun arkadaslarl
    dizlik meselesinde
    ben 20ytl ye bir armode aldım onu kullanıtorum birtanede artçımın dizligi var onu daha onceden sirkeciden almistim 2iside basit dizlikler iyilerinede baktım hepsi sert plastikten yapılmıs assagı yukarı aynı
    ufo ile armode un malzemesi ayni acikcasi ufo ya eklemi vardiye 90ytl vermek yerine armode u tercih ederim

bunun dışında guzel korumalı bir eldiven kesin sart
    mont yoksa henuz almadıysanız mutlaka dirseklik alın
    benim takımım
    kask eldiven mont dizlik ve cizme
    cizmeyi uzun yolda giyorum yda 2saatten fazla biniceksem
    aslında herzaman giymek lazım... hic rahatsız degiller gorunusleride cok sade... fuarda almistim epey uygun fiyata
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cok gecmis olsun arkadasim dikkatli ol hele micirli yollar uff tekkrar tekrar gecmis olsun bu arada kaza edirnenin neresinde oldu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilinc6

cok gecmis olsun arkadasim dikkatli ol hele micirli yollar uff tekkrar tekrar gecmis olsun bu arada kaza edirnenin neresinde oldu?

Saolasın kardeşim benim Keşan ana kavşakta oldu ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkmanner

quote:

cok gecmis olsun arkadasim dikkatli ol hele micirli yollar uff tekkrar tekrar gecmis olsun bu arada kaza edirnenin neresinde oldu?

bilirim oralari zaten orada yollar cok bozuk
  • quote:

quote:

quote:

bilirim oralari zaten orada yollar cok bozuk

Öff hemde nasıl ya kışın çamur yazın toz allahtan okulda son senem kurtulmaya yakınım sanırsam

• Geçmiş olsun..
  • Geçmiş olsun, Allah büyük kazadan korusun. Daha da dikkatli sürüşler...

quote:

Edirnede bir kavşakta macırlı bir yol olduğunu farketmeksizin ön freni sıkarak dönemeçte durmaya çalıştım ve sonuç iki kişiydik ve yan düştük allahdan fren baya tuttu çok sürüklenmedik.Hattamı kabul ediyorum ama baya yorgundum böle bi denyoluk yaptım neyse burda honda teknik servis yok allahtan motorda bi çizik bile yok burdan honda cbr 125in mühendislerini tebrik ediyorum gerçekten motorda çizik yok ama benim diz pantolon içinden kumaş yanığı şeklinde baya parçalandı arkadaşımında dirseği aynı şekilde.Hastane baya uzak gitmek mantıklı tabi ama öncesinde mikrobu önlemek için tendürdüyotlu normal pansuman yaptık yakındaki bi yerden sonra gittik tabi pek bişi yapılmadı ama benim ayakta iki gündür bi boşluk var sanki kan gitmiyomuş gibi sakatlıyorum.Sürtünme yaralarındaki genelde motor kazalarında çok olur nemlendirici mutlaka şart kolonya gibi şeylerden tabiki uzak durulmalı pansuman geciktirilmemeli Konuyu hem kaza türleri ve yaralanmalara dikkat çekmek için açtım herkeze kazasız sürüşler

• Teşekkürler ilk yardım konusuna diikat çekmek istiyorum gerçekten hala geçmedi yaralarım yani pansuman için bişiler mutlaka bulundurun yanınızda herkeze kazasız sürüşler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.