Şimdi Ara

Kaza sonucu çelik jant hasar aldı. (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çelik jant kaza esnasında, tır üzerinden düşen çelik demirler yüzünden kesildi. Sigorta şirketi de jantı değiştir dememize rağmen, tamir ettirmiş. Benim gönlüm razı olmuyor. İçim de rahat değil. Durumu Sigorta Tahkim Kurulu'na dilekçe vererek bildirmeyi düşünüyorum. Çünkü araç 4 teker üstünde gidiyor. Siz ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AERN -- 12 Ocak 2014; 0:34:00 >

• Böyle bir durumda jantı hasar almış olan var mı ? Bu durumda ne yol izlediniz ?
  • Tam olarak anlayamadım ama eğer o jant çelik ise lastiği kesme ihtimali var ve tehlike yaratır bence.

Gerekli merciilere başvuru yapın derim ben.

edit: Evet çelik jantmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 12 Ocak 2014; 0:37:15 >
  • Geçmiş olsun hocam.Tahkim kuruluna dilekçe vererek iyi yaparsınız.
  • Çıkmacıdan alın gitsin, ben honda CR-V jantı kırdım drift yaparken kaldırıma vurdum jant çiçek gibi açıldı 200 TL ye aldım çıkmacıdan :)
  • aynı şekilde bende bi kaza atlatmıştım olan çelik janta olmuştu.
    Öyle kullanmaya devam ettim yaklaşık bir ay sonra 90 km hızla giderken hasarlı jantın
    lastiği patladı.Araba sağa sola yalpalarken zor bela toparlayıp sağa çekip baktım, lastik sizlere ömür.
    Yani anlayacağınız bana hem lastiğe, hem janta mal oldu.
    Önerim o jantla kullanmayın, kullanacaksanızda yavaş gidin.
  • Sigorta şirketi jantı tamir ettirmiş. Nasıl yaptı bilmiyorum ayrıca jantı da boyamışlar ve diğer 3 jantı da boyamışlar. Benim korkum, işlem görmüş yani tamir edilmiş bir jantın, riskli olup olmaması. Ben riskli olacağını düşünüyorum tamir görmüş sonuçta. Yani yeni gibi oldu diyorlar ama bilmiyorum :((. Daha gidip arabayı almadım. Bu arada kazaya karışan önümde 2 araç daha var. Tırdan düşen demirler yola dikey olarak yukarı dik yokuştan aşağı doğru geldi. Ana yola aktı resmen demirler yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sac jant alın güzel de bi kapak bulun.
  • Teşekkür ederim. Evet, çünkü %100 karşı taraf hatalı rapor o şekilde. Benim aracım hasar görmüş ve jant kesilmiş. Bu durumda yeni jant yerine tamir edilmesi benim hoşuma gitmedi. Sigorta şirketi ile görüşmem de fayda etmedi. Pazartesi ilk önce bölge müdürlüğünü arayacağım ardından, jantın tamir edildiği ve tamir görmesinde sakınca olmadığı ile ilgili yazı isteyeceğim ve ardından da dilekçe ile başvuru yapacağım. 10-15 günde sonuçlanıyormuş sanırım.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Araç şu an yapılıyor. Jantları tamir etmişler ama ben değişmesini istemiştim. Zaten başvuru yaparken, eksper raporu, jant tamir edildiğine dair belge ve araç fotoğrafları ile başvuru yapacağım. Ama çok şükür büyük kazayı ucuz atlattık.
  • Lastik patlarsa sıkıntı yaratır
  • öncelikle geçmiş olsun, 3 ay kadar önce beton bir yükseltiden geçtiğimde lastik yarıldı jantın kenarı çizildi. Önce jant göbekten eğri zaten düzelmez değişecek dediler, sonra eğrilik yok ama olsaydıda presle düzelirdi tamir edilecek dediler. Acentem aracılığı ile değişmesini istedim, jant tamirine güvenmediğimi ve can güvenliğimi sağlayan önemli parçalardan biri olduğunu söyledim ama değiştirmediler. Anadolu Sigorta.

Birde babam kardeşimin arabasına lastik alırken abi bu jantlar eğri doğrultalım mı demişler babamda doğrultun demiş 35*2den 70 tl almışlar ama o işi kazıklamak adına yaptıklarını düşünüyorum, alaşım jantı doğrultmak öyle basit ve ucuz olmamalı.

bu arada jantınız çelik değil alaşımlı janttır, piyasada kullanılan çelik jant tabiri yanlıştır.
  • arkadaşımın pejo 307 sinin jantınıda kaza sonucu aynı şekilde değiştirme yerine tamir etmişti sigorta ama bu kadar hasarlı değildi onunki.
  • Jant tamirinin nerede ve ne yöntemle yapıldığına bağlı bir değişken bu. Ticari araçlarımızdan birinin defalarca jantlarını tamir ettirip boyattık profesyonel çalışan bir yerde yaptırdık her defasında ve hiçbirinde de problem yaşamadık. Ancak içiniz rahat etmiyorsa kesinlikle sıkıştırın, tamir olmasından dolayı oluşan bir sorunda direk olarak onların sorumlu olacağını ifade eden bir tutanak isteyin.
  • Evet diğer jantları da gerek olmadığı halde boyamışlar. Yarın ilgili yazıları alıp başvuru yapacağız. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AERN

Evet diğer jantları da gerek olmadığı halde boyamışlar. Yarın ilgili yazıları alıp başvuru yapacağız. Teşekkürler.

umarım istediğiniz gibi sonuçlanır süreç.
    bu arada olay nasıl oldu bilgi verebilirmisiniz?
  • Hayır alaşım jantı düzelten mantık nasıl bir mantık, hadi saç jant olsa eyvallah..Yazık günah yahu.Bir kez düzeltildi mi sıkıntı çıkartır alaşım jant.
  • Düzgün tamir edildiyse hiçbir sıkıntı olmaz korkunuz olmasın..

Orjinal jant bir iki kez kaynatılıp düzeltmeyle hiçbir sıkıntı yaşatmaz..

Fakat değişimini istemek hakkınız o konuda bilginiz olsun..

Değişimi konusunda israr edin, hakkınızı arayın..
  • quvardci Q kullanıcısına yanıt
    3 şeritli yolda normal 60-70 km hız ile ilerliyordum. Önümde iki araç daha vardı. Aramaızda mesafe vardı. Yolun sağ tarafından ilerden bir dik yokuşlu sokak var. Oradan arkası inşaat malzemesi yüklü (çelik ya da demir bilmiyorum) araç çıkıyormuş. Hiç bir önlem almamışlar neredeyse hiç diyebilirim. Birden yola sel gibi inen demirler gördüm siyah, ilk önce anlamadım, en önde giden araç direk demirlere temas etti ve sol şeride kırdı, bu arada sol şeritte giden araç ile çarpıştı ve orta refüje çıktılar, ardından ben geliyordum frenledim ama demirler sağlam geliyordu ve sola doğru kırdım ve demirler diklemesine bir kaç tane çarptı ve ben de orta refüjde buldum kendimi.

Demirlerin indiği tırın resmi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AERN -- 13 Ocak 2014; 1:39:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AERN

3 şeritli yolda normal 60-70 km hız ile ilerliyordum. Önümde iki araç daha vardı. Aramaızda mesafe vardı. Yolun sağ tarafından ilerden bir dik yokuşlu sokak var. Oradan arkası inşaat malzemesi yüklü (çelik ya da demir bilmiyorum) araç çıkıyormuş. Hiç bir önlem almamışlar neredeyse hiç diyebilirim. Birden yola sel gibi inen demirler gördüm siyah, ilk önce anlamadım, en önde giden araç direk demirlere temas etti ve sol şeride kırdı, bu arada sol şeritte giden araç ile çarpıştı ve orta refüje çıktılar, ardından ben geliyordum frenledim ama demirler sağlam geliyordu ve sola doğru kırdım ve demirler diklemesine bir kaç tane çarptı ve ben de orta refüjde buldum kendimi.

Demirlerin indiği tırın resmi,

çok çok geçmiş olsun kardeş...
    umarım haklı talebinizi karşılarlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.