Şimdi Ara

Yeni alınan aracı 15 gün icinde satarken sigorta ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni alinan aracin ilk 15 gun b oyunca sigortasi onceki sahibinden devam ediyo.

fakat biz araci aldiktan sonra aile icinde sahibini degistirecez. bu da arac alindiktan sonraki 2-3 gun icinde yemiden satis yapmak demek.

aile icinde satis yapmadan once yeniden sigorta yaptirmali miyiz ?

bilgisi olanlarin yorumlarini bekliyorum

• Yaptırmanız gerekiyor
  • en son kanunlar değişmemişse sigorta yapmadan araç satışı yapılabiliyor

• 2018de gerekmişti, bir kaç saat içinde sattım

2020de gerekmedi ancak tam olarak almadım. icradan aldığım arabayı, önce eski sahibi adına sigorta yaptırdım, sonra kendi adıma tescil ettirip 3 gün sonra sattım, en son eski sahibi adına yaptırdığım sigortayı iptal ettirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 19 Eylül 2021; 3:31:30 >
  • 15 gün icinde satıs yaparsanız gerekmiyor gecen sene oyle yapmıstım. degismediyse yapabilirsiniz.
  • 2021 Ağustos için konuşuyorum sigorta yoksa satış işlemini yapmıyor noter fakat aynı hafta içinde araç alan bir arkadaşımda sigortasız satışı alabildi sanırım durum biraz noterlerin elinde.

Bu arada ek olarak satıştan sonra 15 gün sigorta olayı yok polis durdurursa ceza uyguluyor veya sigorta yaptırmadan salmıyor.

• 15 gün önceki sahibinden sigorta devri falan olmaz kim diyor bunu =)))

senin sigorta yaptırma süren var sadece polis çevirirse sadece bağlamaz aracını okadar.

Yoksa kaza yaparsan cebinden paşa paşa ödersin sonra aklın başına gelir.

Sigortasız araç ile sigortalı araca hasar verdiğin an tutulan tutanak ile vurduğun araç kendi aracını yaptırır sigorta şirketide sana dava açar.

bir yakınımın başına geldi bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 21 Eylül 2021; 23:25:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

15 gün önceki sahibinden sigorta devri falan olmaz kim diyor bunu =)))

senin sigorta yaptırma süren var sadece polis çevirirse sadece bağlamaz aracını okadar.

Sigortasız araç ile sigortalı araca hasar verdiğin an tutulan tutanak ile vurduğun araç kendi aracını yaptırır sigorta şirketide sana dava açar.

siteler diyor;

www.hurriyet.com.tr
    Herkes yanlış bilgilendi! İşin aslı ortaya çıktı... İkinci el otomobil alacaklar dikkat
    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/herkes-yanlis-bilgilendi-isin-asli-ortaya-cikti-ikinci-el-otomobil-alacaklar-dikkat-41326754

• quote:

baska siteler de diyor

acik bir sekilde onceki sahibinin sigortasindan faydalanildigi soylenmis

https://www.axasigorta.com.tr/blog/zorunlu-trafik-sigortasi-ne-zaman-yapilmali#:~:text=%C4%B0kinci%20el%20ara%C3%A7%20al%C4%B1mlar%C4%B1nda%2C%20sigorta,Trafik%20Sigortas%C4%B1'n%C4%B1%20yapt%C4%B1rmas%C4%B1%20bekleniyor.

Alıntı

metni:
    Noterde gerçekleşen devir işlemlerinin ardından aracın yeni sahibine 15 gün mühlet verilerek Zorunlu Trafik Sigortası'nı yaptırması bekleniyor. Bu süre zarfında olabilecek kazalar ise aracın eski sigortası kapsamında sayılarak işlem yapılıyor, böylece ek bir maddi yükün oluşması engelleniyor. 15 günlük resmi süre, noterde yapılan işlemlerin tarihi itibarıyla başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme tahtasi -- 22 Eylül 2021; 0:44:55 >

• quote:

ayrica =)))

fikir alma amacli soruyoruz, fakat soru sorunca demek ki karsi taraf kendini bilirkisi falan ilan ediyo  

• Eski sahibinin sigortasından faydalanma işini kaldırdılar. Çünkü ciddi mağduriyetler yaşanmış.

Düşün sen aracı satıyorsun sattığın kişi sigorta yaptırmadan kaza yapıyor ve senin sigortandan karşılanıyor ve senin poliçen hasarlı olduğu için sigortanı yenilerken yüksek fiyatla karşılaşıyorsun.

En doğru olanı hemen sigortasını yaptırmak. Satış yapılınca noterden alınan satış kağıdını sigortacınıza gönderirsiniz, kalan günlerin parasını iade alırsınız veya hemen bir araç alacaksanız ona aktarım yapmasını istersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.