Şimdi Ara

Kaza sonucu karşı taraf %100 kusurlu fakat aracımı yaptırmıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
8.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lordplanett

quote:

Orijinalden alıntı: mxxa

Araç henüz 5 yaşında ve kaputta dahi onarım yapılacak. Çamurluk, tampon, far, kaput ve bir tekerlek zarar gördü. Ben bu işlerle çok içli dışlı olan birisi değilim dolayısıyla sanayide tanımadıgım bilmedigim bi ustaya güvenmektense yetkili servise güvenmek bana daha mantıklı geliyor. Yarın bigün bir sorun oldugunda sanayiye gitmeyi mi tercih edersiniz yoksa yetkili servis güvencesini mi?

Aracı 17 yaşında olduğu için kasko yaptıramayan üye mesajını siz yazdınız sandım burayı bi düzeltelim. 5 yaşındaki oldukça kıymetli bir aracı kaskosuz kullanmak büyük risk, bu durumda başınıza böyle bir şeyin gelmesi üzücü. Bir tarafta yan sanayi far, kötü onarılmış bir tampon, çamurluk&kaput renk farkı, ön takımda kaza anında oluşup tespit edilemeyip ekspertizde raporlanmayan hasarlar gibi ciddi riskler var diğer tarafta aylarca sürecek mahkeme süreci. Yetkili Servis haricinde Auto King ile görüşmenizi ve aracınıza vuran şahsı da ikna etmenizi önermekten başka tavsiyem yok maalesef.

Yok o başkası, ilk önce ben de aynı kişi zannettim ama 17 yaşında aracı olanın başına bir kaza gelmemiş sadece varsayımlar üzerine mesaj atmış.
    Şimdi aracın sadece 5 yaşında olduğunu öğrenince gerçekten üzüldüm. Kaskosuz gezmenin bedelini bu şekilde uğraşarak ödeyecek maalesef. Kendisine ben de uzlaşmasını tavsiye ederim. Hukuki yollar adamı çileden çıkartır astarı yüzünden pahalıya malolabilir. Avukatsız da olmaz yani bir de Avukat parası falan ödeyecek parasını alana kadar bayağı bir zaman geçecek.

Kazada kusur oranı tramer raporuna göre netleşir. Karşı tarafın sigortası olmadığı için tramere girişi mağdur olanın sigortası yapacak bunun öncesinde ekspertiz falan yapılması lazım. Sadece servisin belirlediği fiyatlar üzerinden dava açması zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 12 Mart 2018; 15:59:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

17 yaşındaki aracıma kasko yapan şirket bulamadım. Siz biliyorsanız paylaşın, yaptırayım.

2015 de, 2000 model R19 aracıma kasko yaptırayım dedim, net hatırlamıyorum ama sadece iki şirket yaparız demişti ama çok uçuk rakamlar söylemişlerdi.

Keşke yaptırsaymışım, o arabanın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemişti (kapıda çarpıp kaçan mı dersin, benim kazam mı dersin, aracın yanması mı dersin 😊)

Şimdi 2004 Lada Vega var ama köye taşındığımdan hiç de sormadım.
    Bu arada konu sahibi arkadaşım, sana da çok çok geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 12 Mart 2018; 16:3:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Araç henüz 5 yaşında ve kaputta dahi onarım yapılacak. Çamurluk, tampon, far, kaput ve bir tekerlek zarar gördü. Ben bu işlerle çok içli dışlı olan birisi değilim dolayısıyla sanayide tanımadıgım bilmedigim bi ustaya güvenmektense yetkili servise güvenmek bana daha mantıklı geliyor. Yarın bigün bir sorun oldugunda sanayiye gitmeyi mi tercih edersiniz yoksa yetkili servis güvencesini mi?

Hocam 5 yaşındaki araca orjinal parça istemekte haklısınız tabi aracınız bence aracınız nerde yapılırsa yapılsın değer kaybı davası açılmalı

• geçmiş olsun
    4-5 yaşındaki araçla kaskosuz gezmek büyük cesaret bu ülkede

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • insan gibi rica etseydi kardeş cidden param yok vs razı olur muydun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

Orijinalden alıntı: lordplanett

quote:

Aracı 17 yaşında olduğu için kasko yaptıramayan üye mesajını siz yazdınız sandım burayı bi düzeltelim. 5 yaşındaki oldukça kıymetli bir aracı kaskosuz kullanmak büyük risk, bu durumda başınıza böyle bir şeyin gelmesi üzücü. Bir tarafta yan sanayi far, kötü onarılmış bir tampon, çamurluk&kaput renk farkı, ön takımda kaza anında oluşup tespit edilemeyip ekspertizde raporlanmayan hasarlar gibi ciddi riskler var diğer tarafta aylarca sürecek mahkeme süreci. Yetkili Servis haricinde Auto King ile görüşmenizi ve aracınıza vuran şahsı da ikna etmenizi önermekten başka tavsiyem yok maalesef.

Yok o başkası, ilk önce ben de aynı kişi zannettim ama 17 yaşında aracı olanın başına bir kaza gelmemiş sadece varsayımlar üzerine mesaj atmış.
    Şimdi aracın sadece 5 yaşında olduğunu öğrenince gerçekten üzüldüm. Kaskosuz gezmenin bedelini bu şekilde uğraşarak ödeyecek maalesef. Kendisine ben de uzlaşmasını tavsiye ederim. Hukuki yollar adamı çileden çıkartır astarı yüzünden pahalıya malolabilir. Avukatsız da olmaz yani bir de Avukat parası falan ödeyecek parasını alana kadar bayağı bir zaman geçecek.

Kazada kusur oranı tramer raporuna göre netleşir. Karşı tarafın sigortası olmadığı için tramere girişi mağdur olanın sigortası yapacak bunun öncesinde ekspertiz falan yapılması lazım. Sadece servisin belirlediği fiyatlar üzerinden dava açması zor.

Ben de o sandım. Arkadaş sağ olsun konuyu açan arkadaş gibi cevap vermiş çünkü. Tekrar söylüyorum, bu devirde kaskosuz araç ile gezilmez.

• cormen kullanıcısına yanıt
    Hocam yaş kaç araç kimin üzerine. Risk sınırinda olduğunuz için bu cevabı almış olabilirsiniz. Bizde hic bir problem çıkmadı babam 60 yaşında araç onun üzerineydi 1999 model Mitsubishi Carisma Glx di.

• Meraba arkadaşlar kaza yaptim maddi hasarlı aracımı yaptirdim 100 de yüz karşı tarf kusurluydu 10 ay sonra aradılar ben suçlu olmuşum simdi para istiyolar böyle bisey var olabilir mi ???

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Haluk Ermiş

kaskonuz yok mu ?

bizim başımıza benzer bir olay geldi, şöför alkollüydü, polis gelip tutanak tuttu, aracı kendi kaskomuz tamir etti ve ücretini karşı taraftan tahsil etti. biz mahkeme vs. hiçbirşeyle uğraşmadık.

Sigortam var ama kaskom yok

Alıntıları Göster
    Kaskosu olmayan herkes bir deneyim yaşayacak.

Şirketimin o aldığım dacia dokker van aracına bu sene kasko yaptırmamıştım. Dokker van alt tarafı kaza olsa karşı taraftan karşılarız, en kötü cebimizden kasko parasına yaptırırız dedim 1.250 tl istedikleri zaman.
    Şöför arkadaş telefonla oynarken frensiz daldı öndeki araca.

Hava yastığı açmadı, kaput ön panjur sağ sol çamurluk ön cam, farlar motordan da 2-3 parça değişecek dedi yetkili servis, 19.500 tl masraf çıkardı.
    Çıkma yan sanayi 10bin tl ye zor toplattık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savas1000 -- 1 Mayıs 2019; 19:51:8 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.