Şimdi Ara

Kaza sonucu karşı taraf %100 kusurlu fakat aracımı yaptırmıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
8.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tür davalar arabulucuya gider. Keşke o kadar kesin kestirip atmasaydınız. Keşke orjinal falan karıştırmayıp karşı taraftan bir an önce alacağınıza baksaydınız. Ne kadarlık bir hasar olmuş? belli mi? dava yoluyla elbet alırsınız ancak dediği gibi 1 yıl sürer. Bu süre içinde avukat sizden dava harcıdır vs dir bir sürü para isteyecek. Arabulucu ile daha hızlı çözersiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 12 Mart 2018; 0:5:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mxxa

quote:

Orijinalden alıntı: Cezdim34

Çok da vakit alan çetrefilli bir dava olmadığını düşünürsek avukatların bu iş için talep edeceği ücretin abartılmayacağını ümit ediyorum.

Araç kaporasını dahi borç alarak ödedim. Maddi durumum pek iyi degil şu sıralar. Avukat tutmak zorunda mıyım? Birde yarın pazartesi ilk iş noterden ihtar çekeceğim. İhtarda Süre olarak birkaç gün içinde ödenmesini istesem bir sorun olurmu? Dava açma süremi uzatmak istemiyorum.

Noter işini bilmiyorum.

Önceki mesajımdaki yolu izleyebilirsiniz avukatsız da halledilebilir kanaatindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Ben olaya şu açıdan bakıyorum. Adamın sigortası olsa idi sizin kaskonuz olmadığı için yine karşı tarafın trafik sigortasından dosya açılacak ve yetkili serviste bile yaptırsanız karşı tarafın trafik sigortasından yapıldığı için servis orijinal parça kullanamayacaktı. Çünkü eksper böyle bir durumda parçayı yan sanayi (eşdeğer) kullanmasını söyleyecekti ve servis bunu kabul etmez ise zaten siz dışarda yaptırmak zorunda kalacaktınız yada orijinal parça ile yapılmasını isteyip aradaki farkı cebinizden verecektiniz. Trafik sigortasından açılan dosyalarda orijinal parça kullanma zorunluluğu yok eşdeğer parça kullanabilirler. Aslında servisler buna alışık olduğu için yan sanayi parça ile yapmayı kabul ediyorlar. Siz en iyisi adamla konuşun servis orijinal parça kullanmadan eşdeğer parça ile yapsın karşı taraf için masraf düşük olsun sizin de gönlünüz olur serviste yapıldığı için. Yan sanayi parça ile serviste yapılınca en azından işçilik garantiniz ve ne yapıldığına dair serviste kaydınız olur. Sonuç böyle olursa zaten karşı tarafın trafik sigortasından yapılması ile bir farkı kalmıyor.

Adamın trafik sigortası olmadığı için ben onu cezalandırıyorum ve bunu avantaja çeviriyorum ille de orijinal parça ile serviste yaptırsın yoksa mahkeme ile söke söke alırım diyorsanız ne kadar etik olur bilemem, ayrıca mahkeme de olaya bu açıdan bakarsa hesaplama yöntemini orijinal parça ile değil eşdeğer parça ile hesaplayacaktır.

Bu konuyu ikili tartışmaya çevirmeye gerek yok. Sadece şurada adamın sigortası olmadığı için onu cezalandırmak çok yanlış bir düşünce bence. Ben kimseyi cezalandırmıyorum. Hiçbir hatam olmadığı halde bir kişi gelip aracıma yaklaşık 10 bin tl lik bir hasar veriyor. Ben sadece kaza öncesi aracım ne durumdaysa ona geri dönsün istedim. Bu kimseyi cezalandırmak olmamalı. Avantaja çevirilen bir durumda yok sadece hasar onarılsın istiyorum cebime para konulsun istemiyorum ki.

Bu gerçekten ciddi bir mevzu ve sigorta şirketi bile net bir bilgi veremedi bana. Çözülürse belki ilerde aynı sorunu yaşayan pek çok kişi faydalanır. Yanıtın için çok teşekkür ederim. Aynı fikirde olmayabiliriz elbette.

Ek olarak

Aracım hala serviste. Onarıma başlanması için belirli bir kapora isteniyor. Ben bu kaporayı mecburen borç alıp kendim ödeyeceğim.

Umarım noterden çekeceğim ihtar ile bu sorunu halledebilirim.

Aksi halde dilekçe ile ilerleyen günlerdeki gelişmeleri yazacağım. Lütfen daha önce bu tip olay tecrübesi yaşayanlar varsa yanıtlamaya devam etsin.

İyi forumlar

Sonuna kadar haklısınız hocam adam gelsin benim arabama çarpsın malıma zarar versin sorun yok ben orjinal parça isteyince mi sıkıntı var anlamadım muhabbeti yani tamam kaza sonuçta allah göstermesin kimseye ama karşı taraf %100 suçlu ise sizin orjinal parça istemeniz gayet normal birşey kimseye kulak asmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

17 yaşındaki aracıma kasko yapan şirket bulamadım. Siz biliyorsanız paylaşın, yaptırayım.

17 yaşındaki araç için orjinal parça ve yetkili servis ısrarı neden? Orjinal parça özel servis de pekala işinizi görür.

Boşuna tramer kaydını şişirmeye ne gerek var ki?

Kasko düşük de olsa bu gibi durumlarda çok faydalı. Kaskodan yaptırıp karşı tarafa yükleniyor hasar. Kasko delinmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın kaskolu ise kendi kasko şirketinden yaptırıyorsun ve senin kasko şirketin karşı taraftan parayı alıyor diye hatırlıyorum... umarım yanılmıyorumdur bi araştır bunu

• muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis ısrarıyla kaskonun ne alakası var bilmiyorum ama benim aracıma kasko yapmak isteyişimin sebebi hatalı olmam durumunda trafik sigortasının yetmediği koşullarda (36.000₺ araç başı hasar bugün için az bir rakam) beni hukuksal koruma altına alıp farkı ödemesi. Çalıntı/pert durumunda para ödemesi. Bu konuda olduğu gibi karşının sigortası varmış yokmuş beni ilgilendirmemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 12 Mart 2018; 9:44:38 >
  • quote:

Yetkili servis ısrarıyla kaskonun ne alakası var bilmiyorum ama benim aracıma kasko yapmak isteyişimin sebebi hatalı olmam durumunda trafik sigortasının yetmediği koşullarda (36.000₺ araç başı hasar bugün için az bir rakam) beni hukuksal koruma altına alıp farkı ödemesi. Çalıntı/pert durumunda para ödemesi. Bu konuda olduğu gibi karşının sigortası varmış yokmuş beni ilgilendirmemesi.

Konu sahibi aracını yetkili servis orjinal parça ile yaptırmakta ısrar ediyor. Karşı tarafın Sigorta olmadığı için sanırım bu ısrar yoksa tramer kaydı yüksek olur diye ısrar etmezdi. Alacak kişi servisi sorarsa kaydı göreceğini düşünmüyor sanırım.

Ben kasko poliçesi bile orjinal parça özel servis olarak yaptırıyorum. Hem prim uyguna geliyor hemde boşa tramer kaydı sismiyor

• Hakkınızda hayırlısı olsun.

• Bugün notere gittim. Onlarda faturayı istiyor ihtarname icin. Yani onarımın bitmesini beklemek zorundayım

• quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

17 yaşındaki aracıma kasko yapan şirket bulamadım. Siz biliyorsanız paylaşın, yaptırayım.

Hocam böyle bir şey var mı? Yeni duydum.

Kaskodan bahseden yok hocam sigortadan bahsediliyor. Karşı tarafın hasarını karşılayacak olan sigortadır, kasko değil!

• mxxa M kullanıcısına yanıt
    Anadolu sigorta firmasinin (zorunlu Trafik Sigorta) urunu icin hukuksal koruma verniyor olabilir ama siz call center uzerinden bir hukuki danisna talep edebilirsiniz. Musteri memnuniyeti icin bunu yaparlar sanirim, sadece yol gösterici olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

quote:

Çok yardımcı oldun, sağol.

Sizin soruya yapılıyor, benimkine kahve muhabbeti gidipte karşı tarafın trafik sigortasından dosya açtırıp orjinal parça kullandırıp aracını tamir ettiren ve cebinden 1 kuruş çıkmayan bir kişi göstersin helal olsun derim.

Millet sırf bunu bildiği için kasko yaptırıyor ki böyle durumlarda kaskodan dosya açtırıyor çünkü bu sayede orjinal parça kullanılıyor ve karşı tarafın trafik sigortasına rücu ediliyor. Aklında soru işareti olan varsa sigorta acentasını arayıp danışsın.

Geçtiğimiz kış zincirleme bir kazaya karıştım. Bana çarpanın kış lastiği olmadığı için tam kusurlu çıktı.

Karşı tarafın sigortası ön-arka tamponlar ve ön iki far ve sis farını İtalya'dan orjinal getirerek değiştirdi.

Kaskom yoktu ve cebimden çıkan tek para aracımı tamirden alırken koyduğum mazot parasıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quzman -- 12 Mart 2018; 13:9:33 >

• Araca ne oldu diye soran bile olmamış, herkes adliyede bir köşe tarif etmiş. O yaştaki aracı eğer iş sadece kaporta-boya ise bunun için yetkili servise acaba kendi sahibi götürüyor mu merak ettim doğrusu. Suçlu sürücü nakit para ödeyecek siz kasko ve marka yetkisi anlaşmalarıyla fiyatı 3 katına çıkarılmış yerlere gitmekte ısrar ediyorsunuz. Adam size parçacıdan orijinal parçayı da alır, mis gibi fırın boya da yaptırır belki konuşsanız, adliyede alacak davasına dönerse aylarca sürünürsünüz.

• quzman kullanıcısına yanıt
    Siz bunu ekspertiz raporu ile ve değişen parça listesi ile de destekleyebilirsiniz öyleyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 12 Mart 2018; 13:41:20 >
  • Sigortasız trafiğe çıkmak en büyük cezaya sahip suç diye biliyorum 4000 TL+ bir ceza olması lazımdı, polis adama ceza yazmadı mı sigortası olmadığı için?

+ arabanızın marka modeli durumu falan nedir bilmiyorum ama çok büyük geçmiş olsun, durduk yere başkasının hatası yüzünden bu kadar uğraşmak bu kadar masraf çıkması, belki arabanızdan olmanız gerçekten can sıkıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevdayeli

quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

Hocam böyle bir şey var mı? Yeni duydum.

Kaskodan bahseden yok hocam sigortadan bahsediliyor. Karşı tarafın hasarını karşılayacak olan sigortadır, kasko değil!

Hocam öyle ama kasko şurada işe yarıyor, eğer siz bir kazaya karışırsanız kaskodan yaptırılıyor, sonra kasko sizin hata oranınıza göre karşı tarafın sigortasından rücu ediyor. Yani mesela karşı taraf %100 kusurlu ise, siz kaskonuzu bozdurmadan istediğiniz yerde hatta yetkili serviste aracınızı yaptırıyorsunuz, sonra da sizin kaskonuzu yaptırdığınız firma bu işlem için karşı tarafın sigortasını kullanıyor. Böylece siz de kimse ile muhattap olmak zorunda kalmıyorsunuz.

• Araç henüz 5 yaşında ve kaputta dahi onarım yapılacak. Çamurluk, tampon, far, kaput ve bir tekerlek zarar gördü. Ben bu işlerle çok içli dışlı olan birisi değilim dolayısıyla sanayide tanımadıgım bilmedigim bi ustaya güvenmektense yetkili servise güvenmek bana daha mantıklı geliyor. Yarın bigün bir sorun oldugunda sanayiye gitmeyi mi tercih edersiniz yoksa yetkili servis güvencesini mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Sigortasız trafiğe çıkmak en büyük cezaya sahip suç diye biliyorum 4000 TL+ bir ceza olması lazımdı, polis adama ceza yazmadı mı sigortası olmadığı için?

+ arabanızın marka modeli durumu falan nedir bilmiyorum ama çok büyük geçmiş olsun, durduk yere başkasının hatası yüzünden bu kadar uğraşmak bu kadar masraf çıkması, belki arabanızdan olmanız gerçekten can sıkıcı.

Polis cezaları yazdı ve aracı bağladı. Benim aracım 2013 astra j kasa.

Aynen öyle. Gerçekten bana vuran adam benim kadar uğraşmıyor bu da insanın canını cok sıkıyor

• quote:

Araç henüz 5 yaşında ve kaputta dahi onarım yapılacak. Çamurluk, tampon, far, kaput ve bir tekerlek zarar gördü. Ben bu işlerle çok içli dışlı olan birisi değilim dolayısıyla sanayide tanımadıgım bilmedigim bi ustaya güvenmektense yetkili servise güvenmek bana daha mantıklı geliyor. Yarın bigün bir sorun oldugunda sanayiye gitmeyi mi tercih edersiniz yoksa yetkili servis güvencesini mi?

Aracı 17 yaşında olduğu için kasko yaptıramayan üye mesajını siz yazdınız sandım burayı bi düzeltelim. 5 yaşındaki oldukça kıymetli bir aracı kaskosuz kullanmak büyük risk, bu durumda başınıza böyle bir şeyin gelmesi üzücü. Bir tarafta yan sanayi far, kötü onarılmış bir tampon, çamurluk&kaput renk farkı, ön takımda kaza anında oluşup tespit edilemeyip ekspertizde raporlanmayan hasarlar gibi ciddi riskler var diğer tarafta aylarca sürecek mahkeme süreci. Yetkili Servis haricinde Auto King ile görüşmenizi ve aracınıza vuran şahsı da ikna etmenizi önermekten başka tavsiyem yok maalesef.

• quote:

Araç henüz 5 yaşında ve kaputta dahi onarım yapılacak. Çamurluk, tampon, far, kaput ve bir tekerlek zarar gördü. Ben bu işlerle çok içli dışlı olan birisi değilim dolayısıyla sanayide tanımadıgım bilmedigim bi ustaya güvenmektense yetkili servise güvenmek bana daha mantıklı geliyor. Yarın bigün bir sorun oldugunda sanayiye gitmeyi mi tercih edersiniz yoksa yetkili servis güvencesini mi?

bunun dışında aracının değer kaybını da dava ile karşı taraftan isteyebilirsin. yani karşı tarafın yaptığı mantıklı bir iş değil. aracının değer kaybını da iste bence madem o kadar yokuş yapıyor. yaptığına pişman olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.