Şimdi Ara

Kaza sonucu karşı taraf %100 kusurlu fakat aracımı yaptırmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
8.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabi tabi çok güzel açıkladınız. Anlayan ve anlamayana göre kanun yapmışlar. Siz anlayanlar orjinal parça yazan maddeden biz anlamayanlar eş değer parça yazan madde tanımından faydalanıyoruz. Daha iyi açıklama olamazdı. Sizi dikkate alıp ta işe girişen olmaz inşallah, dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olur yoksa.

İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Biz yaptırdık unico dan. Bulamadiysanız sizin eksik araştırmanizdan hocam. Hatta kaza sonrası perte cıktı rayic bedelini bile çatırt diye ödedi adamlar. Ki ödedikleri paraya bizim arabayı sağlam haliyle bile satamazdık.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

Gidin yetkili serviste yaptırın, elinizde tutanak var. Ücreti ödemesi için ihtarname çekin. Belirttiğiniz süre içinde ödemesini bekleyin. Adamı da tehdit edin, daha doğrusu yasal olan bir şey tehdit olmaz. Yetkilide yaptırıp mahkeme yoluyla alacağınızı, %100 kusurlu olup ücreti ödemeyip mahkemeye gitmeye mecbur bıraktığından bir de dava masraflarını ödemesi gerekeceğini belirtin. Daha fazla ödemek zorunda kalacağı için seve seve öder bence.

Yetkili servis kaporasını verip onarıma başlattım. Karşı taraf ile bugün tekrar bir görüştüm. Kişiye mahkeme ücretini de ödeyeceğini, yokuşa sürmemesini söyledim ancak bana hala 2-3 yıl sürer mahkeme git ver tarzı konustu. Pazartesi gününü bekliyorum dava açmak için. Süreç bukadar uzun sürmez diye tahmin ediyorum cünkü savunulacak bir yanı yok karsı tarafın

• quote:

Orijinalden alıntı: dymmt

başımdan geçen daha kötü bir olayı anlatıyım

alkolden ehliyetini 2 kez kaptırmış birisi ..yine alkollü iken benim park halindeki aracıma çarptı trafik sigortası vardı ancak alkollü olduğu için yok hükmünde işlem yapıldı
    sizin trafik sigortanız masrafı karşılar ve bedelini karşı tarafdaki şahısa yansıtır
    kişi bu yüzden size sanayiye götürün diye baskı yapıyor

her ne yapıyorsanız çabuk yapın

Sigorta şirketimi bugün aradım. Kaskom olmadığı için net bilgi vermiyorlar. Benim sigortam var kaskom yok, karsı tarafın hicbirseyi yok bu durumda ne yapacagım dedim, anadolu sigorta genel müdürlüğe yazı yazdılar pazartesi yanıt gelir dediler. Onlarda net birşey söylemiyor. Hala net olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Sadece pazartesi günü mahkemeye gidip dilekçe yazmak veya noterden ihtar çekmek arasındayım. İhtar çekmeden direk mahkemeye mi basvurmalıyım, bilemiyorum. Araya fazla zaman girsin istemiyorum

• mxxa M kullanıcısına yanıt
    çoğu yetkili servisin sigorta firmaları ile anlaşması yok kasko firmaları ile çalışıyorlar

kaskonun orjinal parça kullanması ve parça fiyatlarına ses çıkarmaması sebebi ile sanayi de bir ustaya sorun onlar net bilgi verirler size

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cezdim34

İtle dalaşana kadar çalıyı dolaş derler. Hiç muhatap olmayın.

Elinizdeki tutanağı ruhsatı varsa kaza yerindeki araçların fotoğrafları kimlik bilgilerinizle önce hasar tespiti istiyorsunuz Sulh Hukuk mühkemesinden (değişmiş hakimliği oldu sanırım)

Dava deyince gözünüz korkmasın üst başlık sulh hukuk mahkemesine veya hakimliğine diye bir dilekçe yazılcak. İçeriğinde ... günü ... sıralarında .. yerda meydana gelen trafik kazasında aracım hasar almıştır. Dava konusu edilmek üzere .. aracımın hasarının ve oluşan değer kaybının tespitini mahkemenizden talep ediyorum.

İnternette düzgün bi dilekçe örneği bulunur die tahmin ediyorum.

Hasar tespiti yapılırken kullanmak üzere servisten yapılacaklar listesi alırsanız daha kolay olur.

Tespit bir iki güne yapılır. Tespitten sonra yine sulh mahkekesinden alacak davası için dilekçe vereceksiniz. Karşı tarafın bilgileri zaten tutanakta vardır. Örnek dilekçe bulunur netten bulamazsanız bir avukattan yardım alırsınız berkaç bin tl alır ama o masrafları da karşıdan alırsınız.

Hocam sizce ilk iş olarak pazartesi noter ihtarı mı çekmeliyim yoksa direk bu bahsettiginiz mahkemeye mi basvurmalıyım

Ek olarak hasarım yetkili servis tarafından tespit edildi, mahkemede bu tutardan düşük çıkma ihtimali var mı

• ilk olarak bir avukat aracılığı ile noterden ihtar cektirin. Size yasal olarak geri dönuş yapmazsa suçu kabul etmiş sayılıyor. Sonra mahkemeye verin. Dava başlasın. Kıçındaki dona kadar alırlar. Bu işlere bakan bir avukat bulun. Onarim yaptirdiğiniz servise danışın. İllaki tanidiklari bir avukat vardır.

• ozqur35 kullanıcısına yanıt
    "Üzgünüz, Unico Sigorta risk kabul kriterleri gereği teklif talebinizi olumlu karşılayamıyoruz. "

• mahkemeye ver zaten kazanırsın 1 kuruşta ödemezsin

İhtarsız mahkemeye başvurmayın. İhtar çekip süre verin, süre içinde ödemezse mahkemeye başvurun. Tabi parayı ödeyeceği yer olarak da yetkili servisi gösterin. Elden alma durumunda ödedim diyebilir. Servise ödemezse fatura olmaz elinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

İhtarsız mahkemeye başvurmayın. İhtar çekip süre verin, süre içinde ödemezse mahkemeye başvurun. Tabi parayı ödeyeceği yer olarak da yetkili servisi gösterin. Elden alma durumunda ödedim diyebilir. Servise ödemezse fatura olmaz elinde.

3-4 günlük süre yeterli olur mu? Parayı yetkili servise ödemesi zor cünkü aracım yatıyor ve ben araçsız bekleyemem bütün süreci bu yüzden simdilik 3 bin tl olan kaporasını ödedim ve onarıma baslandı.

Neden zor olsun? Onarım bedeli olarak servise ücreti yatırsın, siz de kaporanızı geri alın. Ya da yatırmayacaksa süresi içinde ödemedi diye mahkemeye gidin.

• cormen kullanıcısına yanıt
    94 model aracıma yeni kasko yaptırdım sigortam.netten

• dymmt D kullanıcısına yanıt
    Sigorta karşılamaz, sigorta karşının hasarlarını karşılar. Sizin olayınız farklı. Sizin zararınızı karşının sigortası ödeyecek parasını da alkollü sürücüden alacak.

Sigorta paralarına itiraz ediliyor ya 20bin lik araca bu kadar sigorta çıkarmı diye. İşte bu yüzden aracınızın bedeli önemli değil diğer araçlara 30 küsür bin TL hasar tazmini ile size bedel çıkartıyorlar.

• quote:

İtle dalaşana kadar çalıyı dolaş derler. Hiç muhatap olmayın.

Elinizdeki tutanağı ruhsatı varsa kaza yerindeki araçların fotoğrafları kimlik bilgilerinizle önce hasar tespiti istiyorsunuz Sulh Hukuk mühkemesinden (değişmiş hakimliği oldu sanırım)

Dava deyince gözünüz korkmasın üst başlık sulh hukuk mahkemesine veya hakimliğine diye bir dilekçe yazılcak. İçeriğinde ... günü ... sıralarında .. yerda meydana gelen trafik kazasında aracım hasar almıştır. Dava konusu edilmek üzere .. aracımın hasarının ve oluşan değer kaybının tespitini mahkemenizden talep ediyorum.

İnternette düzgün bi dilekçe örneği bulunur die tahmin ediyorum.

Hasar tespiti yapılırken kullanmak üzere servisten yapılacaklar listesi alırsanız daha kolay olur.

Tespit bir iki güne yapılır. Tespitten sonra yine sulh mahkekesinden alacak davası için dilekçe vereceksiniz. Karşı tarafın bilgileri zaten tutanakta vardır. Örnek dilekçe bulunur netten bulamazsanız bir avukattan yardım alırsınız berkaç bin tl alır ama o masrafları da karşıdan alırsınız.

Ben daha devletin verdiği avukatlık ücretinin gerçek bir avukatlık ücretine yettiğini görmedim.

• İlgili kısım burada 3 yaşına kadar orijinal varsa orijinal kullanılması gerek diye belirtilmiş. Ancak aşağıdaki diğer kısım benim aklımı karıştırdı.

B 2.1 2.paragraf

Hasar halinde, hasar gören parça, onarımı mümkün değilse veya eşdeğer parça veya ömrünü tamamlamış araçlar mevzuatı kapsamındaki araçlardan elde edilen orijinal parça ile değişimine imkân yok ise orijinali ile değiştirilir. Kaza tarihine göre model yılından itibaren 3 yılı geçmeyen motorlu araçlarda hasar gören parça, onarımı mümkün değilse öncelikle orijinali ile değiştirilir, orijinal parçanın bulunmaması durumunda eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlar mevzuatı kapsamındaki araçlardan elde edilen orijinal parça ile değiştirilir. Ancak model yılından itibaren 3 yılı geçmeyen motorlu araçta hasar gören parçanın orijinal olmadığı durumda eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlar mevzuatı kapsamındaki araçlardan elde edilen orijinal parça ile değişim yapılır. Bu paragraf uygulaması sonucu araçta bir kıymet artışı meydana gelse dahi bu fark tazminat miktarından indirilemez.

B 2.2. Hak sahibi aracının, bu madde uyarınca Hazine Müsteşarlığınca belirlenen ölçütleri karşılayan, dilediği onarım merkezinde onarılmasını talep edebilir. Bu durumda sigortacı, araç kaza tarihi itibariyle anlaşmalı olduğu onarım merkezinde onarılsaydı uygulanacak parça, tedarik, işçilik ve diğer hususlara göre belirlenecek bedele göre ödeme yapabilir. Sigortacı söz konusu bedel uygulaması hakkında hak sahibini hasar ihbarından itibaren 2 iş günü içinde bilgilendirir. Sigortacı bu süre içinde anılan bildirimi yapmadığı takdirde bildirim konusu bedeli hak sahibine karşı ileri süremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atheet -- 11 Mart 2018; 21:53:41 >

• Çok geçmiş olsun kardeşim. Sen orijinal parçaya takılma serviste yapılsın bence ama konuyu orijinal vs diyerek bulandırma

Sanayi ye de gitme ustalarına veririz derler odemezlwr basın ağrır

Çek ihtarini mahkemeye git tut avukatini

Varsa adamın mal varlığı vs araştır Malum ölmüş koyun kurttan korkmaz

Alacağınız tutar belli değil bence öncelikli olarak hasar ve değjr düşüklüğü tespit edilmeli. Mahkeme bilirkişi raporuna göre karar çıkaracak. Bilirkişiye servisten aldığınızı gönderin onun da işine gelecektir. Daha düşük çıkarmaz die tahmin ediyorum.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Çok da vakit alan çetrefilli bir dava olmadığını düşünürsek avukatların bu iş için talep edeceği ücretin abartılmayacağını ümit ediyorum.

• quote:

Çok da vakit alan çetrefilli bir dava olmadığını düşünürsek avukatların bu iş için talep edeceği ücretin abartılmayacağını ümit ediyorum.

Araç kaporasını dahi borç alarak ödedim. Maddi durumum pek iyi degil şu sıralar. Avukat tutmak zorunda mıyım? Birde yarın pazartesi ilk iş noterden ihtar çekeceğim. İhtarda Süre olarak birkaç gün içinde ödenmesini istesem bir sorun olurmu? Dava açma süremi uzatmak istemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.