< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Böyle birşey olduğunu bilmiyordum. Karşı taraf işi yokuşa sürmekte ısrarcı. Pazartesi günü noterden böyle bir ihtarname çektireyim.
Ayrıca sanayide yaptır diyen arkadaşlar da görüyorum, servia etik değil vs. Saçmalık. Adamın sigortasız araç kullanması etik ama benim aracımı yetkili bayiide yaptırmak istemem etik değilmiş. |
Mahkemeye ver demişse alacağınızı hukuk yoluyla alın. Bu yolda yapacağınız bütün masraflar da davarın üzerine kalsın.
|
17 yaşındaki aracıma kasko yapan şirket bulamadım. Siz biliyorsanız paylaşın, yaptırayım.
|
O kadar çalış, yeme, biriktir, araba al sonra biri gelip %100 suçlu olarak çarpsın ve ucuza hallettirmeye çalışsın. Sonuna kadar masraf yapın ve adama ödetin. Zor kazanılmıyor para.
|
Çok yardımcı oldun, sağol.
|
Mahkeme kağıdı da gelince başlar bu sefer de kardeş gel sen davadan vazgeç biz aramızda halledelim der.. Ahh bunlar yok mu bunlar.. Başları sıkışınca U dönüşü denilen kuralı çok iyi uyguluyorlar..
|
Ben olaya şu açıdan bakıyorum. Adamın sigortası olsa idi sizin kaskonuz olmadığı için yine karşı tarafın trafik sigortasından dosya açılacak ve yetkili serviste bile yaptırsanız karşı tarafın trafik sigortasından yapıldığı için servis orijinal parça kullanamayacaktı. Çünkü eksper böyle bir durumda parçayı yan sanayi (eşdeğer) kullanmasını söyleyecekti ve servis bunu kabul etmez ise zaten siz dışarda yaptırmak zorunda kalacaktınız yada orijinal parça ile yapılmasını isteyip aradaki farkı cebinizden verecektiniz. Trafik sigortasından açılan dosyalarda orijinal parça kullanma zorunluluğu yok eşdeğer parça kullanabilirler. Aslında servisler buna alışık olduğu için yan sanayi parça ile yapmayı kabul ediyorlar. Siz en iyisi adamla konuşun servis orijinal parça kullanmadan eşdeğer parça ile yapsın karşı taraf için masraf düşük olsun sizin de gönlünüz olur serviste yapıldığı için. Yan sanayi parça ile serviste yapılınca en azından işçilik garantiniz ve ne yapıldığına dair serviste kaydınız olur. Sonuç böyle olursa zaten karşı tarafın trafik sigortasından yapılması ile bir farkı kalmıyor.
Adamın trafik sigortası olmadığı için ben onu cezalandırıyorum ve bunu avantaja çeviriyorum ille de orijinal parça ile serviste yaptırsın yoksa mahkeme ile söke söke alırım diyorsanız ne kadar etik olur bilemem, ayrıca mahkeme de olaya bu açıdan bakarsa hesaplama yöntemini orijinal parça ile değil eşdeğer parça ile hesaplayacaktır. |
geçmiş olsun
4-5 yaşındaki araçla kaskosuz gezmek büyük cesaret bu ülkede |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 9 Mart 2018; 21:5:30 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSY -- 9 Mart 2018; 21:17:11 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |