Şimdi Ara

Kaza sonucu karşı taraf %100 kusurlu fakat aracımı yaptırmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
1
Favori
8.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar iki gün önce akşam bir kaza yaşadık. Ben ışıkta beklerken adam sol tarafıma vurup kaldırıma uçtu. Sigortasını yeniletmemiş. Bu yüzden polis çağırdıl ve tutanakta %100 hatalı.

Ben aracımı yetkili serviste yaptırmak istiyorum ama karşı taraf sanayide yaptır diye diretiyor. Ben yetkili serviste yaptırıcam bu seferde ücreri ödemem git mahkemeye ver tarzı konustu. Bu durumda yapılması gereken nedir. Nakitim olmadıfı icin aracımın onarımına da başlatamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle birşey olduğunu bilmiyordum. Karşı taraf işi yokuşa sürmekte ısrarcı. Pazartesi günü noterden böyle bir ihtarname çektireyim.

Ayrıca sanayide yaptır diyen arkadaşlar da görüyorum, servia etik değil vs. Saçmalık. Adamın sigortasız araç kullanması etik ama benim aracımı yetkili bayiide yaptırmak istemem etik değilmiş.
    Ben olaya şu açıdan bakıyorum. Adamın sigortası olsa idi sizin kaskonuz olmadığı için yine karşı tarafın trafik sigortasından dosya açılacak ve yetkili serviste bile yaptırsanız karşı tarafın trafik sigortasından yapıldığı için servis orijinal parça kullanamayacaktı. Çünkü eksper böyle bir durumda parçayı yan sanayi (eşdeğer) kullanmasını söyleyecekti ve servis bunu kabul etmez ise zaten siz dışarda yaptırmak zorunda kalacaktınız yada orijinal parça ile yapılmasını isteyip aradaki farkı cebinizden verecektiniz. Trafik sigortasından açılan dosyalarda orijinal parça kullanma zorunluluğu yok eşdeğer parça kullanabilirler. Aslında servisler buna alışık olduğu için yan sanayi parça ile yapmayı kabul ediyorlar. Siz en iyisi adamla konuşun servis orijinal parça kullanmadan eşdeğer parça ile yapsın karşı taraf için masraf düşük olsun sizin de gönlünüz olur serviste yapıldığı için. Yan sanayi parça ile serviste yapılınca en azından işçilik garantiniz ve ne yapıldığına dair serviste kaydınız olur. Sonuç böyle olursa zaten karşı tarafın trafik sigortasından yapılması ile bir farkı kalmıyor.

Adamın trafik sigortası olmadığı için ben onu cezalandırıyorum ve bunu avantaja çeviriyorum ille de orijinal parça ile serviste yaptırsın yoksa mahkeme ile söke söke alırım diyorsanız ne kadar etik olur bilemem, ayrıca mahkeme de olaya bu açıdan bakarsa hesaplama yöntemini orijinal parça ile değil eşdeğer parça ile hesaplayacaktır.
  • kaskonuz yok mu ?

bizim başımıza benzer bir olay geldi, şöför alkollüydü, polis gelip tutanak tuttu, aracı kendi kaskomuz tamir etti ve ücretini karşı taraftan tahsil etti. biz mahkeme vs. hiçbirşeyle uğraşmadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haluk Ermiş

kaskonuz yok mu ?

bizim başımıza benzer bir olay geldi, şöför alkollüydü, polis gelip tutanak tuttu, aracı kendi kaskomuz tamir etti ve ücretini karşı taraftan tahsil etti. biz mahkeme vs. hiçbirşeyle uğraşmadık.

Sigortam var ama kaskom yok

• sigortacınız ile görüşün poliçenizi bildiğinden en doğru bilgiyi ondan alırsınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşte bu gibi durumlar yüzünden mümkün olan en düşük kapsamlısından bile olsa kasko yaptırmakta her zaman fayda var. Bence yetkili servisle görüşün, onlar bu konularda deneyimlidir, en azından polis çağırıp tutanak tutturmuşsunuz, bir dava açma durumunuz olsa bile elinizde imzalı evrak olması iyi.

• Sigorta sirketinizle konusun durumu size destek vereceklerdir. sahsi fikrim : Madem mahkemeye ver diyor, bur avukata gidiyorsunuz, araci yaptiriyorsunuz, odeme emri ile ihtarname cekiyorsunuz, zararin tazmin edilmemeai halinde icra tqkibi ve mala zarar verme sucundan suc duyurusu yapacaginizi belirtebiliyor musunuz avukata soruyorsunuz.

• Ben olaya şu açıdan bakıyorum. Adamın sigortası olsa idi sizin kaskonuz olmadığı için yine karşı tarafın trafik sigortasından dosya açılacak ve yetkili serviste bile yaptırsanız karşı tarafın trafik sigortasından yapıldığı için servis orijinal parça kullanamayacaktı. Çünkü eksper böyle bir durumda parçayı yan sanayi (eşdeğer) kullanmasını söyleyecekti ve servis bunu kabul etmez ise zaten siz dışarda yaptırmak zorunda kalacaktınız yada orijinal parça ile yapılmasını isteyip aradaki farkı cebinizden verecektiniz. Trafik sigortasından açılan dosyalarda orijinal parça kullanma zorunluluğu yok eşdeğer parça kullanabilirler. Aslında servisler buna alışık olduğu için yan sanayi parça ile yapmayı kabul ediyorlar. Siz en iyisi adamla konuşun servis orijinal parça kullanmadan eşdeğer parça ile yapsın karşı taraf için masraf düşük olsun sizin de gönlünüz olur serviste yapıldığı için. Yan sanayi parça ile serviste yapılınca en azından işçilik garantiniz ve ne yapıldığına dair serviste kaydınız olur. Sonuç böyle olursa zaten karşı tarafın trafik sigortasından yapılması ile bir farkı kalmıyor.

Adamın trafik sigortası olmadığı için ben onu cezalandırıyorum ve bunu avantaja çeviriyorum ille de orijinal parça ile serviste yaptırsın yoksa mahkeme ile söke söke alırım diyorsanız ne kadar etik olur bilemem, ayrıca mahkeme de olaya bu açıdan bakarsa hesaplama yöntemini orijinal parça ile değil eşdeğer parça ile hesaplayacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İtle dalaşana kadar çalıyı dolaş derler. Hiç muhatap olmayın.

Elinizdeki tutanağı ruhsatı varsa kaza yerindeki araçların fotoğrafları kimlik bilgilerinizle önce hasar tespiti istiyorsunuz Sulh Hukuk mühkemesinden (değişmiş hakimliği oldu sanırım)

Dava deyince gözünüz korkmasın üst başlık sulh hukuk mahkemesine veya hakimliğine diye bir dilekçe yazılcak. İçeriğinde ... günü ... sıralarında .. yerda meydana gelen trafik kazasında aracım hasar almıştır. Dava konusu edilmek üzere .. aracımın hasarının ve oluşan değer kaybının tespitini mahkemenizden talep ediyorum.

İnternette düzgün bi dilekçe örneği bulunur die tahmin ediyorum.

Hasar tespiti yapılırken kullanmak üzere servisten yapılacaklar listesi alırsanız daha kolay olur.

Tespit bir iki güne yapılır. Tespitten sonra yine sulh mahkekesinden alacak davası için dilekçe vereceksiniz. Karşı tarafın bilgileri zaten tutanakta vardır. Örnek dilekçe bulunur netten bulamazsanız bir avukattan yardım alırsınız berkaç bin tl alır ama o masrafları da karşıdan alırsınız.

• Guvence hesabini arastirin. Mahkemede guvence hesabina, arac sahibine dava acacaksiniz.

• Mahkemeye ver demişse alacağınızı hukuk yoluyla alın. Bu yolda yapacağınız bütün masraflar da davarın üzerine kalsın.

• Abi bu Devirde kaskosuz araç kullananları anlamıyorum gerçekten.

• Kasko bu günler için var, ama yokmuş geçmiş olsun. Cebinizden yaptırıp dava açacaksınız başka çaresi yok maalesef. Geçmiş olsun

• lazloo kullanıcısına yanıt
    17 yaşındaki aracıma kasko yapan şirket bulamadım. Siz biliyorsanız paylaşın, yaptırayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 9 Mart 2018; 21:5:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

17 yaşındaki aracıma kasko yapan şirket bulamadım. Siz biliyorsanız paylaşın, yaptırayım.

Hocam böyle bir şey var mı? Yeni duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Ben olaya şu açıdan bakıyorum. Adamın sigortası olsa idi sizin kaskonuz olmadığı için yine karşı tarafın trafik sigortasından dosya açılacak ve yetkili serviste bile yaptırsanız karşı tarafın trafik sigortasından yapıldığı için servis orijinal parça kullanamayacaktı. Çünkü eksper böyle bir durumda parçayı yan sanayi (eşdeğer) kullanmasını söyleyecekti ve servis bunu kabul etmez ise zaten siz dışarda yaptırmak zorunda kalacaktınız yada orijinal parça ile yapılmasını isteyip aradaki farkı cebinizden verecektiniz. Trafik sigortasından açılan dosyalarda orijinal parça kullanma zorunluluğu yok eşdeğer parça kullanabilirler. Aslında servisler buna alışık olduğu için yan sanayi parça ile yapmayı kabul ediyorlar. Siz en iyisi adamla konuşun servis orijinal parça kullanmadan eşdeğer parça ile yapsın karşı taraf için masraf düşük olsun sizin de gönlünüz olur serviste yapıldığı için. Yan sanayi parça ile serviste yapılınca en azından işçilik garantiniz ve ne yapıldığına dair serviste kaydınız olur. Sonuç böyle olursa zaten karşı tarafın trafik sigortasından yapılması ile bir farkı kalmıyor.

ne çok kahve muhabbeti ile konuşuyorsunuz. açarsınız sigorta kapsamına okursunuz sonra konuşursunuz! öyle bunun yan sanayisi var ben bunu kullandırırım işi tamamen hikaye.

sizinkisi şöyle olmuş. araba orjinal ama ben zarar verdim aracın içine ettim ama sen kıyak geç en ucuza çin işiyle halledelim. olan sana olsun kazık sana girsin.

biri geliyor benim aracıma malıma zarar veriyor bunu tahsil edecek bir sürü kanun var hatta fazlasıyla.

https://www.tsb.org.tr/karayollari-motorlu-araclar-zorunlu-mali-sorumluluk-sigortasi-genel-sartlari.aspx?pageID=1080

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSY -- 9 Mart 2018; 21:17:11 >

• quote:

yapılıyor.

• TSY kullanıcısına yanıt
    Çok yardımcı oldun, sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: TSY

quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

ne çok kahve muhabbeti ile konuşuyorsunuz. açarsınız sigorta kapsamına okursunuz sonra konuşursunuz! öyle bunun yan sanayisi var ben bunu kullandırırım işi tamamen hikaye.

sizinkisi şöyle olmuş. araba orjinal ama ben zarar verdim aracın içine ettim ama sen kıyak geç en ucuza çin işiyle halledelim. olan sana olsun kazık sana girsin.

biri geliyor benim aracıma malıma zarar veriyor bunu tahsil edecek bir sürü kanun var hatta fazlasıyla.

https://www.tsb.org.tr/karayollari-motorlu-araclar-zorunlu-mali-sorumluluk-sigortasi-genel-sartlari.aspx?pageID=1080

Bu üslup ile konuşan birine cevap vermeye değmez normalde ama madem ortaya bir şey atıyor link yerine ilgili alanı paylaşsın da bizde bilmediklerinizi öğreniriz.

• quote:

Sizin soruya yapılıyor, benimkine kahve muhabbeti gidipte karşı tarafın trafik sigortasından dosya açtırıp orjinal parça kullandırıp aracını tamir ettiren ve cebinden 1 kuruş çıkmayan bir kişi göstersin helal olsun derim.

Millet sırf bunu bildiği için kasko yaptırıyor ki böyle durumlarda kaskodan dosya açtırıyor çünkü bu sayede orjinal parça kullanılıyor ve karşı tarafın trafik sigortasına rücu ediliyor. Aklında soru işareti olan varsa sigorta acentasını arayıp danışsın.

• quote:

Kasko her araca yapılır mantık olarak...Ama şu var ki...2-3-5 yaşında bir araçla 17 yaşında bir aracın primleri aynı olmaz...Misal; sıfır araca 1000 liraya yapılan kasko sizin aracınıza 1500-2000 liraya yapılır...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.