Şimdi Ara

Kaza Tutanağı ve kasko(arabama vurup kaçmışlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tatil için gittiğim ilçemizde arabama vurup kaçmışlar. Sabah kalktığımda farkettim. Ben de nasıl olsa kasko var deyip önemsemedim. Servise getirdiğimde kasko kaza tutanağı olmadan yapamayacağını söyledi. Artabayı aynı yere götür tutanak tuttur dediler. Fakat aynı yere gitmeme imkan yok. Herhangi bi yere arabayı koy. 155 i ara yeni vurulmuş gibi tutanak tuttur dediler. Fakat ben bu işi biraz riskli buldum. Kaza 5 gün önce oldu çamurluk ezilmiş ve tamponun tırnakları kırılmış. Acaba polis gelince derinlemesine bi inceleme yapıp kazanın yeni olmadığını veya söylediğim yerde olmadığını anlayabilir mi? Önerebileceğiniz bi şey ve ya bi tiyo var mı? Lütfen acil yardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powercar -- 4 Eylül 2006; 13:16:07 >

• Lütfen arkadaşlar. Yok mu bi bilgisi olan? Acil yardımmmm.
  • Topic yukarı taşımak için bi msj daha atıyorum. Umarım görüp okuyan sayısı artar. Polisi bu akşam çağıracağım. Yardımınıza ihityacım var. Vurulan yer tızlu mu dursun sileyim mi hangi türlü daha inandırıcı olur? Ayrıca düşen boya parçları da yok. Onun için nası bi şey söylemeliyim. Gerçi çok az bi kısmın astarı çıkmış ama.
  • merhaba oncelikle kasko sirketin hangisi? istanbuldami oturuon?
    bak arkadasim!! eline bi kagit kalem al!! basla yazmaya!!

******* sigorta as mudurlugune

**** tarihinde **** ilcede aracima vurup kacmislar!! isimin yogunlugundan dolayi ve aracimin yurur durumda olmasindan dolayi polis cagirip rapor tutturamadim!!
    aracimin zararinin karsilanmasini talep ediyorum!!

vs vs vs birazdaha biseler ekleyerek bu sekilde bi beyanla halledebilirsin!!
  • Şirketin aracı ile benzer bir durumla karşılaşmıştım ve polis raporu falan tutulmamıştı. İki gün sonra sigorta şirketine hitaben yazılmış (şu tarihte evimin önünde park halindeyken vurulmuş şeklinde) dilekçe ile birlikte anlaşmalı yetkili servise götürüp problemsiz halledildi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

merhaba oncelikle kasko sirketin hangisi? istanbuldami oturuon?

**** tarihinde **** ilcede aracima vurup kacmislar!! isimin yogunlugundan dolayi ve aracimin yurur durumda olmasindan dolayi polis cagirip rapor tutturamadim!!

Böyle bi şeyi hiç duymamıştım. Daha mantıklı geliyor. Ama sigorta şirketi ni ye ille de kaza raporu diye tutturdu anlamadım. Ben de akşam olunca polisi çağırmayı düşünüyodum. Dilekçeyle oluyusa daha iyiymiş. Bi sorayım sigorta şirketime. Bu arada İstanbulda değilim ve sigorta şirketim Ak Sigorta.

• Bu durumda rapora gerek yok diye biliyorum. Kasko işini çözer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AK Sigorta'dan sorun çıkmaz diye biliyorum.. Yukarıda arkadaşın dediği gibi bir dilekçe yaz, sonra servisin yolunu tut..
  • aynı olay basımda var far çatlak ugraşmıyorum
  • İsviçre sigorta ve oyak sigorta benzer durumda ilk başta problem çıkardı.Sonra polise gerçeği anlatıp rapor tutturmuştum.Zaman içinde problem çıkaranın şirketler değil acentadaki kıllar olduğunu öğrenmiştim.Olay tam kasko değiştirme zamanında olduğu için de 2 şirketi de deneme şansım olmuştu.Önemli olan rapor tuttururken polislerin sırf alışkanlıktan araç yerinden oynamış diye ceza kesmesini önlemek diye düşünüyorum.
    Ayrıca araç vurup kaçtığı için de araçla karakola gidip rapor tutturma hakkın var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: powercar

Arkadaşlar tatil için gittiğim ilçemizde arabama vurup kaçmışlar. Sabah kalktığımda farkettim. Ben de nasıl olsa kasko var deyip önemsemedim. Servise getirdiğimde kasko kaza tutanağı olmadan yapamayacağını söyledi. Artabayı aynı yere götür tutanak tuttur dediler. Fakat aynı yere gitmeme imkan yok. Herhangi bi yere arabayı koy. 155 i ara yeni vurulmuş gibi tutanak tuttur dediler. Fakat ben bu işi biraz riskli buldum. Kaza 5 gün önce oldu çamurluk ezilmiş ve tamponun tırnakları kırılmış. Acaba polis gelince derinlemesine bi inceleme yapıp kazanın yeni olmadığını veya söylediğim yerde olmadığını anlayabilir mi? Önerebileceğiniz bi şey ve ya bi tiyo var mı? Lütfen acil yardım...

kimse derinlemesine bir inceleme yapmıyor .. benimde başıma benzer bir durum gelmişti ... sadece kırılan parçalardan biraz yere filan serp yada kendin biraz daha kır zedenelen yerleri ... hemen şöyle bir bakıp tutanak tutuyorlar...

• kasko tutanaksız yapar ama hasarsızlığınız bozulur
  • 2005 yılı Haziran ayından sonra uygulamaya giren yeni TCK ya göre " çarpıp kaçmak " suç değil. Eskiden TCK 565. e göre değerlendiriliyordu, suç kapsamına girdiği için karakol polisi de tutanak tutuyordu. Ancak yeni uygulamalara göre değil karakol polisi, trafik polisi bile tutanak tutmak zorunda değil. Bu olay hukuki bir ihtilaf olarak değerlendiriliyor. Yapıcak en iyi şey oyalanmadan kasko şirketine haber vermek.. Eğer kasko yoksa işte o zaman uğraşmak gerekiyor. Öncelikle Sulh Hukuk mahkemesinden aracın zararını tespit ettirmen lazım kı bu yaklaık 200 YTL tutuyor. Mahkemeden aldığın tespitte zararın miktarı yazacak. Bu tespit sonucunda zorunhlu trafik sigortasının ödeyip ödemediği konusunda şüphelerim var, bu konu araştırılabilir. Ancak sana çarpıp kaçan plaka hakkında alacak davası açabilirsin, tabii tanıklarınla beraber.......
    Herkese kazasız belasız sürüşler.........
  • Ama diyelim ki adam vurdu 1 milyarlık hasar var, o zaman adam yüzünden benim kaskom mu delinecek??

Trafik sigortasından alamaz mıyım? Niye kaskodan alayım ki bunu? Mağdur olan benim?

Kaskom niye delinsin?

Arkadaşlar bu soruma bir bakar mısınız trafik sigortasından alamazmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 5 Eylül 2006; 18:36:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

set , bu konuyu kilitleyeceğine mesaj yazıyorsun , bravo sana ...

Özür dilerim ama derdin nedir senin! Günlerden bir gün aynı şekilde senin arabanada çarpıp kaçsalar ve sen ne yapılması gerektiğini bilmesen ne yapacaksın. Elbetteki bir bilene soracaksın,bu gayet normal. Bu çarpıp kaçma olayını daha önce hiç yaşamamış bi insan nasıl davranması gerektiğini nereden bilecek. Buraya gelip ne yapabilirim diye sorması gayet normal bi durum. Aynı olayı daha önce yaşayanlar bu arkadaşa yardımcı olabilirler. Bu form bilgi,tecrübe paylaşım formudur. Sana kalsa tüm topiçleri kilitle gitsin.Yöneticilik sadece topiç kilitleme değildir.Yöneticilik foruma ve buradaki arkadaşlara yardımcı olmaya çalışmaktır. Bilmem anlatabiliyormuyum değerli arkadaşım.

Eğer açılan topiç kurallara uymuyosa şikayet butonu var. Sen şikayet edersin,bizlerde gelir bakarız,eğer kurallara ters bi durum varsa gerekeni yaparız. Burada bu şekildeki davranışın yanlış... En azından pm atsan daha yakışık olurdu...

Şikayet butonunu kullanmayı bilmeyen arkadaşlar lütfen şikayetinizi topiçde değil butonla yapınız. Konu ile ilgisi olmayan yazılar sadece kalabalık yapıyor ve ben bu kalabalıkları siliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 5 Eylül 2006; 18:25:51 >

• ben hep böyle yapıyorum. kusura bakmasın ama senin gittiğin servis biraz hıyarmış. bunu bilmesi gerekirdi. polisle-zabıtla uğraşılmıyo.

quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

merhaba oncelikle kasko sirketin hangisi? istanbuldami oturuon?

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Ama diyelim ki adam vurdu 1 milyarlık hasar var, o zaman adam yüzünden benim kaskom mu delinecek??

Trafik sigortasından alamaz mıyım? Niye kaskodan alayım ki bunu? Mağdur olan benim?

Kaskom niye delinsin?

• Arkadaşlar bu sabah polise gerçeği anlatıp aracıma vurup kaçtılar ben de işim acele olduğundan ve kaskom olduğundan aracı yerinden oynattım dedim. Karakolun önünde bi görgü tesbit tutanağı tuttular. Hasarlı bölgeleri yazdılar. O raporla servise gittim anlaşmalı sigorta olduğu için zararım direk karşılanacak. Sorun hallaoldu. Bilgi veren herkese çok teşekkür ederim.
  • Benimde araca gece sürtmüşler sabah baktım böyle bende bastım işe gittim olay yerine polismi çağırmam gerekirdi ne yapmam gerek lütfen yardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.