Şimdi Ara

Kaza tutanağından kaçma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akşam iş çıkışı şile yolundan küçüksu caddesine doğru dönerken başımdan bi kaza olayı geçti. Kaza anının fotoğraflarını çektim. Yanımızda tutanak olmadığı için yarın tutarız diye anlaştık adamın telefon numarasını aldım ama saatlerce aramama rağmen teelfonunu açmamakta direniyoru. Böyle bir durumda ne yapmalıyım ? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Kaza fotosuda ekte.
     Kaza tutanağından kaçma

Ekleme :
    Öncelikle cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Adam polise gidiyorum çalıştığın firma plakan filan var bende deyince kendi aradı beni tutanağı tuttuk bugün. Hata kısmına gelincede görünüş olarak ben hatalı olabilirim ama fotodan anlaşılmayabilir trafik hiç ilerlemiyordu ve benim araba durur vaziyetteydi. Makas atma gibi bişey söz konusu değil. Ben ilerden sola dönecektim o sağa dönecekti ben kör noktasında kaldım kornalarıma rağmen durmadı arabadan çatır çutur sesler gelmeye başlayınca duydu sanırım durdu. Kaza böyle gerçekleşti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myaptiva -- 31 Ocak 2014; 14:50:00 >

• Fotoğrafı çekmekle işi garantiye almışsınız elinizde hem delil hem plaka var. Gerekirse şikayetçi olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 30 Ocak 2014; 22:14:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

Fotoğrafı çekmekle işi garantiye almışsınız elinizde hem delil hem plaka var. Gerekirse şikayetçi olursunuz.
    Firmaya ulaşmaya çalışın, baktınız yan çiziyorlar polise gidip resmi gösterirsiniz. Çarpan kişi veya firma yetkilileri seve seve karakola gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Firmaya ulaşmaya çalışın, baktınız yan çiziyorlar polise gidip resmi gösterirsiniz. Çarpan kişi veya firma yetkilileri seve seve karakola gelecektir.

Alıntıları Göster
    Bende karakola gitmeyi düşünüyorum artık başka çarem kalmadı. Zaten adama öyle gıcık oldumki karşıma çıksa girişecem. En güzeli resmi yollardan halletmek.
  • Tutanak olmadan kasko hiçbir işlem yapmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Tutanak olmadan kasko hiçbir işlem yapmaz
    Hocam sakın adamların çağırdı yere tanıdık tamirahane konuşmak için ofislerine gitmeyin.Tutanak tutmak için bile karakola gidin.FOrumda böyle birini hem dolandırıp hemde tartaklayıp hakaret etmişlerdi.Sonuç bir şey olmamıştı.Hasarı kendi karşılamıştı.
    Adam rest mesajı çekin teli ya açın ya da polise gidiyorum olay yerinden kaçma cezası da yersiniz cezası şu kadar vs. atın bakın ayağınıza gelirler.Sakın ama sakın dedikleri yere gitmeyin.Ya resmi serviste buluşup tuutanak tutun ya da karakola gidip şikayetçi olun.
    Not:Polis çağırıp tuturman gerekirdi diyebilirler onun için tutanağı tuturdum ya halledin gelin ya da belgeyi işleme sokturuyım hem aracı yaptırın hem cezayı öğrenin hemde araç serviste kaldığı süre için kiralık araba parası ödeyin deyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Hocam sakın adamların çağırdı yere tanıdık tamirahane konuşmak için ofislerine gitmeyin.Tutanak tutmak için bile karakola gidin.FOrumda böyle birini hem dolandırıp hemde tartaklayıp hakaret etmişlerdi.Sonuç bir şey olmamıştı.Hasarı kendi karşılamıştı.
    Adam rest mesajı çekin teli ya açın ya da polise gidiyorum olay yerinden kaçma cezası da yersiniz cezası şu kadar vs. atın bakın ayağınıza gelirler.Sakın ama sakın dedikleri yere gitmeyin.Ya resmi serviste buluşup tuutanak tutun ya da karakola gidip şikayetçi olun.
    Not:Polis çağırıp tuturman gerekirdi diyebilirler onun için tutanağı tuturdum ya halledin gelin ya da belgeyi işleme sokturuyım hem aracı yaptırın hem cezayı öğrenin hemde araç serviste kaldığı süre için kiralık araba parası ödeyin deyin.

Alıntıları Göster
    Fiesta seninse zaten hatalısın, tutanağa gerek yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F93BE544A

Fiesta seninse zaten hatalısın, tutanağa gerek yok..

Alıntıları Göster
    Bence de fiesta hatalı. Büyük araçların sağına girilmez. Gitsen tutanak tuttursan hem kendi masrafını hem karşının masrafını karşılamak zorunda kalırsın. Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

Bence de fiesta hatalı. Büyük araçların sağına girilmez. Gitsen tutanak tuttursan hem kendi masrafını hem karşının masrafını karşılamak zorunda kalırsın. Geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Bu tür olaylarda resim pek bir anlam ifade etmeyebilir. Hareketli görüntü olmadıkça her iki taraf da aksini iddia edebilir. Trafik mahkemelerinde de bu tür resimler kanıt olarak yeterli kabul edilmeyebilir Dolayısıyla yasal süreçler de sonuçsuz kalabilir. Maliyet ve zaman kaybı da ilavesi olur. Günümüzde gerek mali sorumluluk gerekse kasko sigortası yaptırırken bütün acenteler bunu poliçe ekinde veriyorken yurdum insanının hala arabasında bu tutanağı bulundurmamasını anlamıyorum. Neyse bundan da çıkarılacak bir ders vardır inşallah....

• Hata sizde ne yazik ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myaptiva

Akşam iş çıkışı şile yolundan küçüksu caddesine doğru dönerken başımdan bi kaza olayı geçti. Kaza anının fotoğraflarını çektim. Yanımızda tutanak olmadığı için yarın tutarız diye anlaştık adamın telefon numarasını aldım ama saatlerce aramama rağmen teelfonunu açmamakta direniyoru. Böyle bir durumda ne yapmalıyım ? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Kaza fotosuda ekte.
     Kaza tutanağından kaçma

Aynı olay benımde basıma geldı Ankarada. İstanbul yolundan cıkarken boyle bı kamyon bana sol camurluktan vurdu. Adam vurdugunun bıle farkında degıl baktım gıdıyor. Aracımdan ınıp kosarak yanına gıttım arabadan ındırdım baktı aracımın boyası ona gecmıs anladı vurdugunu ama ısım var gıtcem dedı dıkkat etseydın dedı ama aracımın sol camurluk coktu ve sol arka kapıda da cızıkler mevcuttu. Meger aracın ruhsatı adamın yanında degılmıs.Allahtan abım Zabıta olup cevrede tırlarla ılgılenıyordu onlar geldı hemen adamı sırkete goturup aracımı scanıa ya bıraktırdık ve 3 4 gunde yapılıp verılcek dedı. adamlarında eller mahkum oldugu ıcın kabul ettıler.

O yuzden keske olay yerınde bı arac durdurup tutanak alsaydınız ya da bı trafık ekıbı cagırsaydınız veyahut sırkete kadar gıtseydınız. Cok gecmıs olsun umarım cozulur.

• Hata Fiesta'da değil mi zaten.
    Neden tutanak peşinde koşuyorsunuz ki?
    Gidin yaptırın aracınızı.

Bu kazada kamyonun sizi görmesine ihtimal yok ki. Hiç kamyonun sağından,dibinden önüne girilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Hata Fiesta'da değil mi zaten.

Bu kazada kamyonun sizi görmesine ihtimal yok ki. Hiç kamyonun sağından,dibinden önüne girilir mi?
    Büyük ihtimal fiesta sürücüsü sizsiniz.Burda hata sizde gibi gözüküyor.Bence hiç uğraşmayın birde karşı tarafın masrafı size eklenmesin.sanki sağlamaya çalışmışsınız veya makas atar gibi yanından geçerken oda vurmuş gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 31 Ocak 2014; 9:13:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Büyük ihtimal fiesta sürücüsü sizsiniz.Burda hata sizde gibi gözüküyor.Bence hiç uğraşmayın birde karşı tarafın masrafı size eklenmesin.sanki sağlamaya çalışmışsınız veya makas atar gibi yanından geçerken oda vurmuş gibi duruyor.

Alıntıları Göster
    Ticari araçla yapılan kazada polis çağırmak zorunlu değil miydi, öyle bir şey hatırlıyorum
  • quote:

Kendi kaskosunu kullanması için yine tutanağa ihtiyacı olabilir de,
    Şu kamyon kör noktası olayını bir türlü anlatamadık.İlla her aracın sağından solundan girdikleri gibi girecekler.
    Aha da size kamyonun görüş açısı.

Kaza tutanağından kaçma

• quote:

Orijinalden alıntı: çapultra

quote:

Kendi kaskosunu kullanması için yine tutanağa ihtiyacı olabilir de,
    Şu kamyon kör noktası olayını bir türlü anlatamadık.İlla her aracın sağından solundan girdikleri gibi girecekler.
    Aha da size kamyonun görüş açısı.

Kaza tutanağından kaçma

Alıntıları Göster
    Kazanın fiestanın hatası ile ilgili olduğunu söyleyenler, ağır vasıta kamyonun solda ne yaptığını neden düşünmüyor. Ağır vasıta olmaması gereken sol şeritte ve kontrolsüz dönüş yaparken fiestaya çarpıyor.

• Kardeş haklısın git karakola bilgi al tutanak tutmak istediğim halde kabul etmedi ifadesini ver tıpış tıpış gelirler.yok sen haksızın kamyon haklı geç onları.
  • Bana da fiesta düz, kamyon yamuk yani şerit değiştiriyor gibi geldi. Kaldı ki ölü nokta olayı kamyonun sorunu. Şerit değiştirirken ölü noktayı hesap edip ona göre tedbir almalı.

Orta şeride geçince böyle bir kamyon kimse sağ şeridi kullanmayacak mı yani? Herkes arkasında kuyruk olup sola geçmeye mi çalışmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

Kardeş haklısın git karakola bilgi al tutanak tutmak istediğim halde kabul etmedi ifadesini ver tıpış tıpış gelirler.yok sen haksızın kamyon haklı geç onları.
    Aynen, sen haklısın o haklı geç bunları, cebinden mi yaptıracan, iki tarafında zorunlu trafik sigortası olmak zorunda, ve suçlu kim olursa olsun karşılamak zorunda, sen resimlerini çekmişsin, bunda çok iyi yapmışsın, şimdi kendin tutanak tutup adam kaçtı diye beyan et, götür aracını yetkili servise, gerisini karşı taraf düşünsün artık ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

Aynen, sen haklısın o haklı geç bunları, cebinden mi yaptıracan, iki tarafında zorunlu trafik sigortası olmak zorunda, ve suçlu kim olursa olsun karşılamak zorunda, sen resimlerini çekmişsin, bunda çok iyi yapmışsın, şimdi kendin tutanak tutup adam kaçtı diye beyan et, götür aracını yetkili servise, gerisini karşı taraf düşünsün artık ...

Alıntıları Göster
    Öncelikle konu sahibine geçmiş olsun dilekleri ile başlayayım.

Kim haklıdır, kim haksızdır onu bilmemem ama gerçekten de kamyonun tam kör noktası orası, kamyon şoförünün görme imkanı yok.

O bölgeye mümkün mertebe girilmemeli, girilecekse de kamyoncuyu korna ile falan uyarmak lazım, farkedebilirse artık. Yoksa kamyon ters bir manevrada üzerinize çıkabiliyor.

Tam aynı durum olmasa da buna benzer bir kaza sıkışık trafikte gözümün önünde gerçekleşti. Sağdan bizim yola katılmak isteyen araba dev gibi kamyonun sağından dibine kadar girdi, burnunu da bir miktar kamyonun önüne sokarak, aklı sıra yol alacak adamdan. Dur kalk gidiyoruz, trafik tekrar yürüdü, dolayısıyla kamyoncu da Adamın sol çamurluğu, tamponu götürdü, sonrasında çarpılan eleman indi arabadan ne yapıyorsun sen, feryat figan kamyoncuya çıkışıyor. İyi de kardeşim adam görmüyor ki seni orada.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.