Şimdi Ara

Kaza yapan araçlar yüzünden kaza yaptım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pazar günü 16:00 civarı açık öğretim sınavından çıktıktan sonra yaşadığım hadise şöyle gerçekleşti;Okuldan çıktım ve okul sokağından çevre yoluna ilerledim ışıklara geldim bir süre bekledikten sonra ışık yeşil yanmasına rağmen önümde ki 2-3 araç ağır hareket ediyordu.Benim caddeye bağlanacağım yolda ışıkların önünde iki araç hafif çarpışmışlar,yolda ikiden tek şeride düşmüş.Soldan gelen araçlar iki aracın arasından geçmeye çalışıyordu ( yola uyarıcı,ikaz vs koymamışlar).Derken ben caddeye ,sol taraftan gelenlerden yol alarak yavaş ve kontrollü şekilde sol tarafa -diğer yöne- giriş yapmak üzere çıktım ve aracın önünü sağ taraftan gelen araç olmadığı için biraz çıkardım manevra yapacak şekilde ve olan oldu ışık dan hızla gelen bir jip sağ tekerden çarptı.Hızlı olacak ki arabam savruldu ve aracımın sağ arka far kısmı jipin sol arka çamurluğuna tekrar çarptı ve çıkacağım yola paralel durduk ikimizde.Muhtemelen ben caddenin diğer yönüne geçmeye çalışırken o yönden gelen araçlara yeşil yanmıştı,iyide bu kadar hızlı gelmesi ?? Panik hali falan ve tabi sıfır tecrübe olduğundan ( karşı tarafında ilk kazası ) epey bir level atladım herhalde.Acaba siz nasıl yorumlarsınız bu kazayı,bu durum da nasıl yol istenir burada hatalı mıyım/ne kadar hatalıyım?

Not: Kroki ekledim, B araç benim ve sarı renkte olanlar daha önce kaza yapan araçlar.

Kamu Spotu :Emniyet kemerimi her zaman ki gibi takmıştım çarpışınca ne var ne yok arabanın sağ yolcu tarafında toplandı,sanırım takılı olmasa bende oraya geçerdim kafayı gözü dağıtabilirdim.Aman diyim.
     Kaza yapan araçlar yüzünden kaza yaptım.

• Muhtemelen sana kirmizi yandiginda sen gecmeye calistin tabi ama yavas ilerlemeden dolayi farkina varman mumkun degil
    Jeep te isik hatasi yoktur sadece hizli geldigini kabul etmesi gerekir yoksa is uzar
    Oda sana kirmizida gecti diyecektir
    Anlasin aranizda yaptirin bi sekilde uzlasma yolu en rahat guzel olanidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşı taraf aşırı hızlıysa ve size yeşil yanıyordu hatalı olan karşı taraf. Bir tarafın ışığı kırmızıya dönmüşse bile diğer yön hemen yeşile dönmez.

Yalnız kavşak içinde zaman geçirmek, ortasında durmak doğru değildir. Malesef çoğu yerde kavşak çizgileri yok ama sanki varmış gibi düşünüp ona göre uygun pozisyonda beklemek, gözlemek gerekir.

Doğru noktada dururken 3 sn beklenir. Şehir içinde hız limitinin 50km/s olduğu yerde 3sn veya 30 metre mesafede yolun boş olması gerekir. Yani bir defa durulduktan sonra hareketli başka araçlar da varsa 3 sn gözlem gerekir. Buna rağmen temas olduysa diğer yönden gelen aşırı süratlidir.
  • Orada en iyi ihtimal %50
    Yok kaza vardı yok su vardı diye kendinize bahane bulmayın. Kontrollü çıksaydın jipin geldiğini ve ona yol vermen gerektiğini fark ederdin. O jipin hızlı gelme olayını düşünürsek kaç km limit olan yerde kaçta gidiyordu. Adam ben limitleri aşmadim karşı taraf kırmızı da geçmiş ve yola kontrolsüz çıktı derse size 8/8 bile verirler

• Kavşaklar eğer doluysa girmemeniz gerekir. Ayrıca kırmızıya yandığında geçtiyseniz kusurlu biraz da siz olursunuz. Karşıdaki kişi de hızlı geldiğini kabul etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Orada en iyi ihtimal %50
    Yok kaza vardı yok su vardı diye kendinize bahane bulmayın. Kontrollü çıksaydın jipin geldiğini ve ona yol vermen gerektiğini fark ederdin. O jipin hızlı gelme olayını düşünürsek kaç km limit olan yerde kaçta gidiyordu. Adam ben limitleri aşmadim karşı taraf kırmızı da geçmiş ve yola kontrolsüz çıktı derse size 8/8 bile verirler

Kavşağa yaklaşırken hız düşürmeli, ve kavşak içerisinde araç bulunuyorsa onun çıkmasını beklemeli.

Aracın biri düz gidiyor biri yola dahil oluyor.
    Oldu o zaman her kavşakta arkamdaki trafiği durdurup aracın yola çıkmasını bekleyeyim.

• Cevaplar için teşekürler,biraz önce karşı tarafın yanına gittim gerekli evrakları almaya sigortacıma gidiyorum şimdi ,tutanağa baktım da krokide benim dahil oluğum yolda cadde olarak geçiyo bunun artısı olur mu ?Birde hızlı geldiğini görenler var acaba onlarıda sonradan bildirebilirmiyiz?karşı tarafın sigortacısı yarı yarıya olabilir dedi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ......Kaza Yaptım......
    16 yıl önce açıldı
    Sıfır arabayla kaza yaptım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

• m.youtube.com/watch?v=6cCpuClg3o8

jeep sürücüsü sarıda geçmiş olabilir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orada en iyi ihtimal %50

Kavşağa yaklaşırken hız düşürmeli, ve kavşak içerisinde araç bulunuyorsa onun çıkmasını beklemeli.

Aracın biri düz gidiyor biri yola dahil oluyor.
    Oldu o zaman her kavşakta arkamdaki trafiği durdurup aracın yola çıkmasını bekleyeyim.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde ne yazıyorsa o. Hata oranını kanun ve yönetmeliklere göre veriyorlar, "oldu o zaman" diye yorum yapanlara göre değil.

kaza sonucunda görüşürüz

• Gelişmeleri ve sonucuda haber vercem ama şu ana kadar edindiğim en önemli şey trafiğe kaskosuz çıkmamak nokta.

• Şu e maddesini ya kimse bilmiyor ya da işlerine gelmiyor. Her zaman kavşağı boşaltamayacakları halde kavşağa girip yeşil yanan tarafı tıkıyorlar. Konu sahibi de aynı maddeden dolayı %100 suçlu çıkabilir. Boşaltamayacağın kavşağa girmeyeceksin.
  • Cesc_ kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki durum böyle,kavşağı dönerken sağımı göremedim zaten araç geçmiyordu önümden de doğal olarak burnunu gösterdim aracın.Karşı tarafta benim yanaştığımı görememiş kazalı diğer araç yüzünden,zaten hızlıydı.O tarafta Işık neydi kaçla geliyordu bilemiyorum ama sağımdan gelmesi döndüğüm kavşağın yoğun olması falan hep benim dezavantajım oldu sanırım 'e' maddesinde ki gibi.Şükür kemerim bağlıydı yanımda sevdiğim biri yoktu olan mala oldu bunu da böyle atlattık.Saniyelik olaylar bunlar o an öyle yapmam gerektiğini düşündüm,belki biraz daha hızlı hareket etsem biçecekti beni bilemeyiz belki de 10 saniye geç hareket etsem hiç yollarımız kesişmeyecekti psikolojim bozuldu yav.Neyse mal canın yongası tabi ders oldu diyelim Allah sağlığımızla sınamasın. (97 Tipo bu arada kasko yaptırsam cebimden daha az çıkarmış bre).

• geçmiş olsun.
    kırmızı ışık ihlali yaptığınız için suç size verilecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.