Şimdi Ara

Kaza Yaptık (pert kararı alındı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
12.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmi olsun, aracın hasarı az gibi perte çıkartmaları ilginç olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoturkalemi

şaşkınlık içersindeyim. aracın 15 bin tl masraf cıkaracagı aklımın ucundan geçmez. resimlere detaylı detaylı bakıyorum..hala şaşkınım..

bu arada konu sahibi için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. mağdur olmadan güzel bir şekilde anlaşılmaya gitmiş. :)

aynen resimlerden hiç belli olmuyor. Geçmiş olsun size bir şey olmasın
  • eğer hata tamamen karsı taraftaysa değer kaybı davası açabilirsiniz. emsal kararlar var. atıyorum arabanın değeri 45 bin. kaza sonrası 37 bine düştü. ben olsam değer kaybı davası açarım ve aradaki farkı talep ederim faiziyle.
  • Öncelikle geçmiş olsun, ben de belirtmeden geçemeyeceğim, çizdiğiniz kroki clipart görsellerle beraber çok hoş olmuş

Ayrıntılı paylaşımınız için de teşekkür ederim. Bu kaporta hasarlı gibi gözüken ancak aracın perte çıkması ile sonuçlanmış
    kaza hepimize ilginç bir örnek oldu. Tabi ki yaşadığınız sıkıntının herhengi bir ilginçliği yok, aksine yaşadığınız sıkıntılar
    açısından tekrar geçmiş olsun.

Bir de sanırım araçlarımızla duygusal bağlar kuruyoruz, O kadar para verip alınca; elimiz, kolumuz neredeyse bedenimiz oluyorlar.
    Onlar zarar görünce biz de yaralanmış gibi oluyoruz. Kazalı ve tamirli araçlarımızı sürerken sanırım bu yüzden rahat edemiyor
    ve huzursuz oluyoruz.

Neyse, tekrar geçmiş olsun...

• Evet haklısınız, değer kaybı ile ilgili bir durumda söz konusu. Ancak bunun için sanırım aracın onarımını kabul etmem gerekecekti. Pert mutabakatı yaptığımız için (hem sözlü hem yazılı), değer kaybında söz etmem mümkün olmaz gibi. Aynı şekilde pert kararı ve rayiç bedel paralel işlediği için 0 araç klozundan yararlanmam da söz konusu olmayacak.

Bu konularda ne kadar bilgisiz olduğumu her gün daha iyi anlıyorum. Kaza anından sonra bildiğimi sandığım bir çok şeyin başlıktan ibaret olduğunu anladım. İçeriğe hakim olmak sonucu daha da lehime çevirebilirdi.
  • Kroki konusunda bir kaç beğeni beyanı daha aldım Teşekkür ederim.

İşim gereği Word/Excel ve Powerpoint ile bir nebze içiçeyim. Kaza tutanağındaki rezil çizimimden sonra, dün akşam konuyu açmada önce, alelacele böyle bir kroki hazırlamak istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONDERBEY

Evet haklısınız, değer kaybı ile ilgili bir durumda söz konusu. Ancak bunun için sanırım aracın onarımını kabul etmem gerekecekti. Pert mutabakatı yaptığımız için (hem sözlü hem yazılı), değer kaybında söz etmem mümkün olmaz gibi. Aynı şekilde pert kararı ve rayiç bedel paralel işlediği için 0 araç klozundan yararlanmam da söz konusu olmayacak.

Bu konularda ne kadar bilgisiz olduğumu her gün daha iyi anlıyorum. Kaza anından sonra bildiğimi sandığım bir çok şeyin başlıktan ibaret olduğunu anladım. İçeriğe hakim olmak sonucu daha da lehime çevirebilirdi.

haklısınız. onarım olsa aracınızın değeri düşecekti. ve değer kaybı davası açabilecektiniz. emsal kararlar mevcut. geçmiş olsun
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 23:20:22 >
  • Burak Bey size de çok geçmiş olsun. Umarım sizlerde bir şey yoktur.

Biz pert konusunda ısrarcı davrandık. Kararın pert yönünde olması nispeten içimiz rahatlatıyor. Gerçi ikinci elde edeceğimiz zararı düşünerek pert istedik ama insan akıllanmıyor işte.. Yerine baktığımız araç şu an Lancia Delta

Sözlükte "Kötü Tüketici"nin anlam karşılığı olarak fotoğrafımı koysalar yeterli ve açıklayıcı olur sanırım
  • Öncelikle çok geçmiş olsun,neyseki eşinize bir şey olmamış.Perte çıkarma direk masrafla alakalı bir durum değil bildiğim kadarıyla.Sigorta şirketi hesap kitap yapıyor,işine geleni tercih ediyor.Servis 15.000 e tamir edecekti değil mi?Şimdi ne olacak?Size 39000 ödenecek.Sonra 4-5 bine yaptıracaklar,toplam 44000 etti.Aracı en az 35000 e satacaklar.44-35=9 bin ceplerinden çıkan para olacak.Şirket her türlü karda ankayacağınız.Sigorta şirketleri aptal değil,her türlü hesabı yaparlar,piyasada ne kaça yaptırılır hepsini bilirler.Cin gibiler maşallah:)
    Sonuç olarak;sizin için iyi bir sonuç olmuş kesinlikle.Umarım ödemeyi geçikmeden yaparlar.
  • geçmiş olsun, transit tosuncuk veletlerin sünnetlik giymiş fotoğrafları gibi duruyor
  • çıtır pert. sigorta şirketi bayıla bayıla pert kararı almıştır. 2 ay sonra aracı sahibinden.com'da satışta görebiliriz
  • @panisher , @yigit+

geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler.

Yaptığınız hesap mantıklı duruyor. Ben de ilk etapta böyle düşündüm ancak sormak istediğim bir şey var; trafikte pert kaydı bulunan bir aracı 35.000 TL'ye satmaları/satabilmeleri mümkün olur mu?
  • onderbey bu durumdan kesinlikle zararda degil, boyle bir durumda 3e 5e bakmamak lazim, kullandigima sayarim deyip gecersin, liberty sigortanin bu kadar iyilik perisi olduguna ise hic mi hic sasirmiyorum, bakmayin siz 15000 masraf cikarttiklarina, o arabayi yetkili serviste on bin liraya onartirlar, boyle bi pazarlik ve yaptirim gucleri var, cunku o 15bin sisirmedir, karsi tarafin zorunlusundan 15000 i alip arada kalan 5 i kenara koyarlar, arabayi yaptirtip, sifirindan 10000 lira asagisina havada satarlar, tahmini 35000 diyelim, arabada hicbirsey yok, nitekim servis calisanlarinin aracin basina ususmesinden bile belli zaten, kisaca sigorta bu durumdan 1000-2000 liradan az olmamak uzere harcligini cikartir, herkes mutlu olur...
  • Tüketici olmayı becermekte marifet. Sigortanın ve eksperin muhatap alması, geri dönüşleri ve süreci hızlandırması kişiyi cezbedebiliyor.

Ticarette elbette ki kar olacaktır. Sadece nasıl kar ettiklerine dair fikrim az olduğundan ve 39.000 TL ödemeyi geçici zararlarla mantıklı bulduğumdan sigorta şirketinin olası çakallıklarını kurcalamadım.

Daha güncel, daha severek bineceğimiz bir modele geçiş için sebep sayıyoruz kendimize
  • arkadaşlar başımdan geçen çok benzer bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.2 sene önce27000 liraya 2007 astra enjoy aldım.servise,sanayiye gösterdik araba temiz,çizik yok,2 parça lokal boya var sadece.bir kaç ay sonra pert araç olduğunu öğrendim.nasıl olmuş o kadar hasar anlamadım tabi.hava yastıkları çok tutuyormuş herhalde bilmiyorum.neyse aldığım adam benimde haberim yok filan dedi,iade etmedi parayı yani.dedik mahkemeye verelim filan derken izmirde kaza yaptık,bir tane polo sağ ön kapıma şiddetle geçirdi.burnumuz bile kanamadı bizim ama aracımda 13500 liralık hasar oluşmuş ve 2.kez pert olmuş oldu arabam.bu arada kaskosuda var tabi,şirketler bile bile kasko yapıyor pert araçlara.eksper rapor etti,biz de sigorta şirketinin teklifini beklemeye başladık.ben korkuyordum bunlar 22000-23000 gibi bir rakam teklif edecekler diye.(eksper değer kaybı olur demişti)hani önceden pertmiş ya.naparız o zaman diyoruz.al başına belayı.beni aradılar(o an çok stres oldum) ve tekliflerinin 28000 lira olduğunu söylediler.ohhhhhhhhhhh dedim.1 gün düşüneyim ayağı yaptım.ertesi günü kabül ettim dedim işlemleri başlattık.bir ay sonra param yattı.ucuz atlaşmış oldum yani anlayacağınız.allah kimsenin başına vermesin diyorum,ben yaşadım siz yaşamayın,iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öğretmen07 -- 20 Şubat 2012; 11:57:03 >

• Geçmiş olsun. Önceki sayfada arkadaşın dediği gibi çıtır pert olmuş sizin araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

onderbey bu durumdan kesinlikle zararda degil, boyle bir durumda 3e 5e bakmamak lazim, kullandigima sayarim deyip gecersin, liberty sigortanin bu kadar iyilik perisi olduguna ise hic mi hic sasirmiyorum, bakmayin siz 15000 masraf cikarttiklarina, o arabayi yetkili serviste on bin liraya onartirlar, boyle bi pazarlik ve yaptirim gucleri var, cunku o 15bin sisirmedir, karsi tarafin zorunlusundan 15000 i alip arada kalan 5 i kenara koyarlar, arabayi yaptirtip, sifirindan 10000 lira asagisina havada satarlar, tahmini 35000 diyelim, arabada hicbirsey yok, nitekim servis calisanlarinin aracin basina ususmesinden bile belli zaten, kisaca sigorta bu durumdan 1000-2000 liradan az olmamak uzere harcligini cikartir, herkes mutlu olur...

yetkili serviste falan yaptırmazlar, sigorta bu aracı pert kayıtlı olarak satar, onların da alıcıları hazırdır zaten, hele hele dizel 8 aylık aracı hiç kaçırmazlar, alan da sanayide çıkma parçalarla yaptırır, hava yastığını takar mı takmaz mı insafına kalmış... ondan sonra pert kaydı olduğunu söyleyerek satarlar

bu fotolar onlara da lazım olur, şahsen ben böyle bir aracı almak isterdim, güvendiğim bir yerde çıkma sağlam parçalarla onarımını yaptırırdım, sonra da binerdim ancak tek sıkıntı pert kaydı olması sebebiyle kasko yapılamaması olurdu.

yetkili servis 15.000 fatura çıkarmış hadi olsun 10.000... sanayide bu araç çıkma parçalarla en fazla 5.000'e sıfır gibi toplanır... pert astra cabrio'yu toplayan arkadaş vardı onun parçalarını bulmak sorun da bu aracın her parçası kolayca bulunur

• Oncelikle gecmis olsun diyorum ve olayin antalyada gectigini okuyunca gayet normal bi durum oldugunu anliyorum. Valla antalyali varmi burda bilmemde nasil araba kullaniliyor antalda hayret ediyorum hersene arkadasimin yanina tatile gidiyorum her sene bi vukuat oluyor. Hele 2007 yilinda kavsakta sola donmek icin beklerken en onde isikta yesil yaninca sagdan bi otobus geldiki zannettik sola dunuyor adam direk u donus yapti boyle ayilik boyle bi suruculuk omrum boyunca gormedim ben. Zaten suzin araca vuran adamda bakmadan cikmis gayet normal bi durum zaten
  • sigorta şirketi pert olmuş aracı yaptırmaz,pert araç alan firmalardan teklif alır(örneğin taşkınuğurlu) bu teklife istinaden sigortalıya teklif sunar.benim eski aracımın kasko bedeli 28000 di.arabada 13500 lük hasar vardı.şirket taşkın uğurludan 17200 liralık teklif almış.aracı tamir ettirse ceplerinden 13500 tl çıkacak.ama şirket 28000 bana ödüyor,17200 pertçiden alıyor.böylece 28000-17200=10800 liraya dosyayı kapatmış oluyor.olay bu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.