Şimdi Ara

Kaza Yaptık (pert kararı alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
12.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir forumu takip etmeme rağmen pek paylaşım yapmak nasip olmadı. Dilerseniz kısaca kendimden bahsedeyim; 32 yaşındayım, Antalya'da yaşıyorum, bir otelde Ön Büro Müdürü olarak çalışıyorum.
    27.01.2012 tarihinde eşimin yaptığı kazadan sonraki süreç baya dolu geçti. Bu yüzden, biraz uzun olsa da yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim.
    Eşim 32 yaşında olup, 18 yaşından beri hem ehliyet hem de otomobil sahibidir ve sürücülüğünün büyük kısmı Ankara'da geçmiştir. Kendisi 2008 yılında Antalya'ya geldi ve hala Antalya trafiğine alışmakta zihinsel olarak zorlanıyor. Eşimin sürücülük süresi boyunca 4 büyük kazası var ve hiç birinde kendi hatası yok. Kaza deneyimi var ve artık fazlasıyla soğukkanlı.

Öncelikle kazadan bahsedeyim isterseniz;

27.01.2012 günü sabahı, eşim her gün olduğu gibi iş yerine gitmek için, 2011 Haziran ayında, 0 km olarak aldığımız Opel Astra Classic 1.3 CDTI Easytronic aracımızla evden ayrıldı. O gün izinli olmam sebebiyle evdeydim. Yaklaşık 20 dk sonra eşim beni arayarak kaza yaptığını söyledi. Kendisinin iyi olduğu teyit ettikten sonra kaza yerini öğrenerek taksiyle yola çıktım. Bu esnada eşim tekrar arayarak karşı tarafın polis veya tutanak ile uğraşmak istemediğini anlaşmak istediklerini söyledi. İlave ettiğine göre karşı tarafın şoförü kaçmış. Ben de kesinlikle anlaşmaya gitmemesini ve polisi beklemesini söyledim. Akabinde polisi aradım ve durumu anlattım (sağolsunlar yaklaşık 1,5 saat sonra kaza yerine gelebildiler!)
    Kaza yerine vardığımda, ana yolda normal hızda ilerleyen aracımıza, refüjden ana yola çıkan bir Ford minibüsün, aracımızın sol ön kapı tarafından çarpmış olduğunu gördüm. Allah'a şükür kimseye bir şey olmamıştı.

Kazanın krokisini acemice de olsa aşağıdaki çizimde görebilirsiniz;

Aşağıda ise kazalı aracın ve çarpan aracın fotoğraflarını görebilirsiniz;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONDERBEY -- 19 Şubat 2012; 23:27:12 >

• geçmiş olsun allah beterinden korusun
  • Geçmiş olsun diyorum öncelikle yalnız 4 büyük kazası var demişsiniz ve hiç birinde hatası yok demişsiniz. Biraz garipsedim ama olmayacak durum da değil...
  • Aşağıda ise kazalı aracın ve çarpan aracın fotoğraflarını görebilirsiniz;

Yandan çarpmanın etkisiyle yan airbag açılmıştı. Ayrıca ön sol teker çamurluğa değen bir pozisyondaydı ve dönmüyordu.
    Aracımız Liberty Sigorta'dan 41.734 TL bedel üzerinden kaskoluydu. Kaskoyu aradık, çekici göndererek Antoto Opel Yetkili Servis'e aracı götürdüler. Kaza ile ilgili tutanak tutup ayrıldık. Tutanakta da belirttiğimiz üzere karşı taraf tüm hatayı üstlendi. Hiç bir şekilde sağına bakmadan refüjden ana yola çıkarak kazaya sebep olduğunu beyan ederek tutanağı imzaladı.

Kazanın ardından servise gittim ve gerekli evrakları kendilerine ilettim (kaza tutanağı, ruhsat, ehliyet ve kimlik fotokopisi, kasko poliçesi). Kaza Cuma günü olduğu için eksperin Pazartesi günü gelip aracı inceleyeceğini belirttiler.

Liberty Sigorta'yı arayarak ikame araç talebinde bulundum. Bana, eksper aracı gördükten sonra ikame araç temin edeceklerini söylediler. Cumartesi günü arayarak eksperin aracı incelediğini ve 5 gün ikame araç verilebileceğini söylediler.
    Liberty Sigorta'nın anlaşmalı olduğu Zeplin Rent a Car kısa bir süre sonra bana ulaşarak 5 iş günü (Pazar dahil 6 gün) 2012 model dizel Fluence veya 2012 model benzinli 1.2 Jetta verebileceklerini söylediler. Jetta'yı tercih ederek aracı teslim aldım

Araç, fotoğraflarda gördüğünüz üzere çok hazarlı gözükmese de, airbagin açılmış olması ve sol ön tekerdeki kayma nedeniyle servis tarafından 19.000 TL masraf çıkartılmıştır. Eksperden ve servis yetkililerinden aldığım bilgiye göre Liberty Sigorta fiyata ve tüm parçaların değişimine itirazda bulunmuş, bazı parçaların onarılmasını talep etmiştir.

Masrafın ve hasarın bu kadar yüksek olması beni oldukça şaşırtmıştı. Eksper durumu açıkça belirttikten ve hatta pert durumunun bile gündemde olduğunu söyledikten sonra benim fikrimi öğrenmek istedi. Ben de, kazalı bir aracın ilerde benim için değer kaybı oluşturacağını ve araçtan soğuduğumu belirterek mümkünse perte çıkarılmasını talep ettim. Eksper firmaya perte çıkartılması doğrultusunda rapor yazarak gönderdi.
    Ancak kasko Antoto ile yaptığı görüşmeler neticesinde onarım masrafını 15.000 TL'ye düşürtmüş ve pert yerine onarım kararı çıkartmış. Antoto servisten aranarak, kaskonun onarım kararı aldığı ve parça siparişi geçmelerini istediklerini söylediler ve bu konuda bilgim olup olmadığını sordular. Ben de bir süre beklemelerini ve Liberty Sigorta ve eksper ile görüştükten sonra kendilerine bilgi vereceğimi söyledim.
    Eksper ve Liberty Sigorta ile yaptığım uzun görüşmeler neticesinde 39.000 TL bedel üzerinden pert kararı aldırdım ve 09.02.2012 tarihinde pert mutabakatı tarafıma iletildi. Geçtiğimiz hafta gerekli evrakları tamamlayarak Liberty Sigorta'ya gönderdim. Önümüzdeki hafta ödemenin yapılacağını belirttiler.

Konu çok çok uzun oldu, kusura bakmayın. Bazı detayları ve süreçleri atlamak zorunda kaldım. Sormak isediğiniz herhangi bir şey olursa ileri ki mesajlarda yanıtlayabilirim

Hepinize kazasız, sağlıklı, mutlu günler diliyorum

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONDERBEY -- 19 Şubat 2012; 23:26:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Geçmiş olsun diyorum öncelikle yalnız 4 büyük kazası var demişsiniz ve hiç birinde hatası yok demişsiniz. Biraz garipsedim ama olmayacak durum da değil...

Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. 4 kazası da olmayacak yerlerde (anayol-otoyol) kendisine çarpma sonucu.. Olabiliyor maalesef
  • Sigorta şirketinin iyi olduğuna dair bir fikir edindim yanlış mıyım?
  • Hocam geçmiş olsun.

Cana geleceğine mala gelmiş.

Eşinizde hata yoksa zaten bedel sigorta tarafından kaskoya ödenmiyor mu, ben buna takıldım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun.. Esasında arabaya baktığımda asla ve asla pert olmaz derdim, fakat masrafın yüksek olması ve eksperin iyi tutumu sizi perte giden yola götürmüş. Bu arada, fotoğraflar görünmemekte, imgur..com'dan yükleme yapabilir, ya da imageshack'te "direct link" yazan kısmı eklerseniz fotoğraflar görünür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Sigorta şirketinin iyi olduğuna dair bir fikir edindim yanlış mıyım?

Çok haklısınız... Şu ana kadar ben de bu fikrdeyim. Ödemeyi eğer önümüzde ki hafta içi tamamlarlar ise bu fikir sabitleşecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Hocam geçmiş olsun.

Cana geleceğine mala gelmiş.

Eşinizde hata yoksa zaten bedel sigorta tarafından kaskoya ödenmiyor mu, ben buna takıldım?

Doğan teşekkür ederim. Kimseye bir şey olmamış olması sevindirici.

Bedel mutlaka karşı tarafın veya benim sigortam tarafından karşılanacaktı. Ancak Liberty Sigorta'nın pert ısrarımı kabul etmesi için farklı kombinasyonları bilmek gerekiyor sanırım :)
  • Hocam bu aracı pertemi ayırdılar şimdi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Hocam bu aracı pertemi ayırdılar şimdi ?

Evet Anıl,

Israr ettim ve 39.000 TL karşılığı pert kararı aldırdım. Mutlaka Liberty Sigorta'nın bu işten bir çıkarı vardır. Değilse onarım imkanı varken bu karara varmazdı. Sonuçta, kaza olmasaydı ikinci elde satabileceğim rakamı aldım. Zararlıyım diyemem
  • Eşinize bir şey olmaması sevindirici.

Perte ayrılır gibi durmuyor ama yürüyeni hasar aldı galiba?
  • şaşırdım bu aracı perte çıkarmalarına. sanırım sigorta fazla kastırmamış yoksa çok zordu perte çıkması. taktikleri söyleyin bari

geçmiş olsun. eşinizde birşey yoksa gerisi önemli değil zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONDERBEY

quote:

Evet Anıl,

Israr ettim ve 39.000 TL karşılığı pert kararı aldırdım. Mutlaka Liberty Sigorta'nın bu işten bir çıkarı vardır. Değilse onarım imkanı varken bu karara varmazdı. Sonuçta, kaza olmasaydı ikinci elde satabileceğim rakamı aldım. Zararlıyım diyemem

1.5 ay önce çarpan birinin aracıma açtığı hasar 7000tl.

Sağ ön kapı komple , sağ arka kapının sacı , sağ ön çamurluk , sol ön çamurluk ve tamponu komple değiştirdiler. Hiç pert lafı dile bile gelmedi ve bu kaza olmadan önce 40-41 civarı satabileceğim aracı şu an 38'e müşterisini zor buluyorum. 37.500-38 teklif edenler oluyor oda lpg'nin hatrına.

Şimdi sizin kazaya ve aldığınız bedele bakıyorum çok bi fark yok araçlarımız arasında ama nasıl oluyor çözebilmiş değilim. Sizin hasarınız benim araç kadar yok.

• hava yastığı ve sol ön lastiğin durumu ciddi iki sorun. hava yastığına önem veren bir millet değiliz ancak ön takımda oluşan hasar aracın elden çıkarılması düşünüldüğünde sıkıntı çıkarırdı. geçmiş olsun Allah korumuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Eşinize bir şey olmaması sevindirici.

Perte ayrılır gibi durmuyor ama yürüyeni hasar aldı galiba?

Çok teşekkürler

Ben de yürüyen aksamda sıkıntı olduğu fikrindeydim ancak hasar sadece kaportada ve mekanikte imiş. Aksta, şasede bir eğilme oynama yokmuş. Aracı trafikten çekmek için plakaları almaya gittiğimde tüm servis işçileri başıma toplandı. Hepsi araca talip.

İnanın pek umrumda değil hasar durumu :)
  • Çıtır pert bu herhalde .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ONDERBEY

quote:

Evet Anıl,

1.5 ay önce çarpan birinin aracıma açtığı hasar 7000tl.

Sağ ön kapı komple , sağ arka kapının sacı , sağ ön çamurluk , sol ön çamurluk ve tamponu komple değiştirdiler. Hiç pert lafı dile bile gelmedi ve bu kaza olmadan önce 40-41 civarı satabileceğim aracı şu an 38'e müşterisini zor buluyorum. 37.500-38 teklif edenler oluyor oda lpg'nin hatrına.

Şimdi sizin kazaya ve aldığınız bedele bakıyorum çok bi fark yok araçlarımız arasında ama nasıl oluyor çözebilmiş değilim. Sizin hasarınız benim araç kadar yok.

Çok geçmiş olsun size de. Umarım sizde bir şey yoktur.

Eksper bu konuda sağolsun çok ilgili ve yönlendirici davrandı. Ama şuna eminim; bu durumdan kaskoda kazançlı çıkacak. Nasıl olacak? spesifik veya uzmanlık istiyor gibi

• şaşkınlık içersindeyim. aracın 15 bin tl masraf cıkaracagı aklımın ucundan geçmez. resimlere detaylı detaylı bakıyorum..hala şaşkınım..

bu arada konu sahibi için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. mağdur olmadan güzel bir şekilde anlaşılmaya gitmiş. :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.