sigorta şirketi pert olmuş aracı yaptırmaz,pert araç alan firmalardan teklif alır(örneğin taşkınuğurlu) bu teklife istinaden sigortalıya teklif sunar.benim eski aracımın kasko bedeli 28000 di.arabada 13500 lük hasar vardı.şirket taşkın uğurludan 17200 liralık teklif almış.aracı tamir ettirse ceplerinden 13500 tl çıkacak.ama şirket 28000 bana ödüyor,17200 pertçiden alıyor.böylece 28000-17200=10800 liraya dosyayı kapatmış oluyor.olay bu.
hata karşı tarafta olduğundan aradaki farkın da fazlasını karşı tarafın sigortasından alıyor
quote:
Orijinalden alıntı: ONDERBEY
quote:
Orijinalden alıntı: angel_f!re
bu araç ne olacak peki? Şirket mi satacak?
Bildiğim kadarıyla Liberty Sigorta'nın yan kuruluşu olan EN-KA Motorlu Araçlar A.Ş.'ye devredilecek. Web de yaptığım kısa bir araştırmaya göre, EN-KA tamamen pert araç satışı üzerine uzmanlaşmış bir firma.
Diğer sigorta şirketlerinde, pert kararından sonra araca bir rayiç biçildiği ve öncelikli olarak ruhsat sahibine teklif götürüldüğünü duydum. Hatta bir yakınımın pert aracını başka birine satmışlar, kalan miktarı yakınımın hesabına yatırmışlar. Daha sonra yakınım para alışverişinde tamamen pert aracı alan kişi ile karşı karşıya kalmış ve 1 hafta gecikmeyle parasını tahsil edebilmiş.
Ancak ben direk Liberty Sigorta'dan tahsilat yapacağım
bence bu araç satılırken fiyat iyi olursa alın. Hasar gerçekten hiçbişey. Yaptırır binersiniz yine karlı olur
Gecmis olsun Allah beterinden saklasın.
Büyük geçmİş olsun, eşİnİzde herhangİ bİr şey olmaması sevİndİrİcİ, fakat 4 kaza gecİrmİş ve bu 5.yse artık esİnİzİn gİdecegİ yere taksİ ya da toplu tasımayla gİtmesnİ saglayın derİm. Ne kadar hİc bİrİnde suçu olmasa da bu kazalar onda psİkolojİk olarak olumsuz etkİ yapar dİye düşünmekteyİm. Tekrardan gecmİş olsun dİleklerİmİ İletİyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: öğretmen07
sigorta şirketi pert olmuş aracı yaptırmaz,pert araç alan firmalardan teklif alır(örneğin taşkınuğurlu) bu teklife istinaden sigortalıya teklif sunar.benim eski aracımın kasko bedeli 28000 di.arabada 13500 lük hasar vardı.şirket taşkın uğurludan 17200 liralık teklif almış.aracı tamir ettirse ceplerinden 13500 tl çıkacak.ama şirket 28000 bana ödüyor,17200 pertçiden alıyor.böylece 28000-17200=10800 liraya dosyayı kapatmış oluyor.olay bu.
arkadaşın dediği aynen doğrudur. Bende 2010 yılında kaskomun bitimine 1 hafta kala 2008 model honda civic aracımla kaza yaptım.Önden 2 airbag açıldı ve ön kaput içeri girdi. Göreceli olarak baktığımda en fazla 15.000 tl hasar çıkar dedim ama bir yandan da inşallah perte ayırırlar dedim.Honda yetkili servisi arabada 30.000 Tl masraf çıkardıkları için araba perte çıktı. Yakın tanıdıklarımdan aldığım bilgiler ile aracı 27.000 TL'ye açık arttırmadan satmışlar. Aracın kasko bedeli 34.000 Tl görünüyordu ve 1 hafta sonra kaza yapsam kasko bedeli düşük görünecekti.Kaskonun teklif ettiği 33,500 Tl'yi kabul ettim ve paramı aldım.Böylelikle sigorta şirketinden 30.000 tl çıkacağına 33,500 - 27,000 = 6,500 Tl çıkmış oldu. Ben ise arabamı o zaman satmaya kalksam en falza 31,000 Tl ye satabilirdim. Çünkü her iki tarafında da boydan boya kalın çizik mevcuttu ve haliyle 4 kapı boyanması gerekiyordu.
geçmiş olsun
Perte çıkması gercekten ilginc Neyse gecmis olsun Allah korumus
Transitin resimlerinde ön camında asılı olan ve torpidosunun üstünde bulunan maskotlar dikkatimi çekti... Camın neredeyse yarısı görüşe kapalı durumda... Adamın sağa sola baksa bile bi yanlış yapabileceği tehlikesi varmış zaten...
Öncelikle geçmiş olsun kaza sonrasında da herşeyin istediğiniz gibi gitmesi gerçekten iyi olmuş. Tekrar gelmiş geçmiş olsun. Merakımdan soruyorum tekrar Opel düşünüyor musunuz yoksa başka bir markaya veya modele mi geçiceksiniz ?
quote:
Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.
Öncelikle geçmiş olsun kaza sonrasında da herşeyin istediğiniz gibi gitmesi gerçekten iyi olmuş. Tekrar gelmiş geçmiş olsun. Merakımdan soruyorum tekrar Opel düşünüyor musunuz yoksa başka bir markaya veya modele mi geçiceksiniz ?
Tüm arkadaşlara geçmiş olsun dilekleri ve ilgileri için teşekkür ederim.
Perte ayrılan 2011 model Astra Classic1.3 CDTI Easytronic aracımızı alırken, eşime ait 2004 model Corsa 1.4 twinport aracı takas vermiştik.
Aynı zamanda, Astra'yı alırken aynı işyerinde çalıştığım 4 arkadaşım daha Astra Classic satın aldılar. 3 tanesi araçlarından memnun bir şekilde kullanmaya devam ediyor. 1 tanesi maalesef 27.11.2011 tarihinde ağır bir kaza geçirdi. Kendisinde ufak ezikler olmasına rağmen araba tanınmayacak hale geldi. Yaklaşık 110 km hızla tünel girişinde sağ taraftan bariyerlere çarptı ve takla attı. Aracın sağ ön ve sağ arka tekerleri akstan koptu. Ancak 55 promil nedeniyle çok büyük maddi zarara uğradı. O kazadan sağ çıkması (yaralı demiyorum) inanın mucize. Fotoğrafını bulabilirsem paylaşırım.
Şu an inanın Opel düşünmüyoruz. Markayı kötülediğimizden değil tabii ki ama farklı bir modele geçmeyi planlıyoruz. Bu fikir değişikliğine Opel'in anlaşmalı olduğu Garanti Bankasının nispeten yüksek faiz oranları da (%1.19) etken olmadı değil.
Hatta az önce Volvo bayisinden geliyorum. Volvo S40 D2 Premium Edition Kozmik Beyaz fiyatta anlaştık. Kredi başvurusu onaylanırsa bu hafta içi işlemleri başlatacağız. Konuyla ilgili gelişmelerden bilgi sahibi ederim sizi
Öncelikle Geçmiş Olsun... Bu aracın pert olması normaldır darbe alt takımların çogunu dagatabilrcrk kuvette oldugu besbelli ... ayrıca hava yastıkların fiyatları epey yüksek yani kısaca PERT olması NORMAL bence....
Geçmiş olsun...
Kardeş geçmiş olsun.Alternatif olarak golf almanı tavsiye ederim.Hem güvenilir hemde oldukça kaliteli bir araçtır.
yakında sahindene düşer ..
quote:
Orijinalden alıntı: onboardx
Kardeş geçmiş olsun.Alternatif olarak golf almanı tavsiye ederim.Hem güvenilir hemde oldukça kaliteli bir araçtır.
Çok teşekkür ederim,
Golf alternatiflerimiz arasındaydı. Kalitesi ve güvenilirliğinden şüphem yok. İkinci elde de zararının minimum olacağı inkar edilemez. Ancak 2 haftadır Antalya Başaran VW Bayii'ne, VW Golf 1,6 TDI Comfortline Manuel aracı her soruşumda "Almanya gümrükte 1 adet var, dilerseniz ayırabilirim" cevabı alıyorum. Teslim süresi 2 hafta öncede yaklaşık 1 aydı, bugün sorduğumda da 1 ay! Yani 2 hafta geçmesine rağmen teslim süresinde hala bir değişiklik yok.
Kazadan sonra 9 günlüğüne Sixt Rent A Car'dan 2012 model VW Jetta 1,6 TDI Comfortline Manuel kiraladım ve 9 günlük süre içinde toplam 2,800 km yol yaptım. Araç güzel miydi? Evet güzeldi. Bizi büyüledi mi? Hayır büyülemedi.
Faiz oranlarının VW'de diğer markalara göre yüksek olması ayrıca maliyeti yükseltiyor. O yüzden Volvo S40 D2 Premium Paket Manuel Kozmik Beyaz'a yönlendik şu an.
S40 donanım olarak Jetta'dan farklı değil. Jetta'dan artı olarak Bi-Xenon farlar ve Katlanır dikiz aynaları mevcut. Jetta'dan eksiği ise Hill Holder ve MP3 player eksiği gözüme çarpanlar arasında
Volvo için kredi başvurusunda bulundum, yanıt bekliyorum
İlginize teşekkür ederim
Öncelikle geçmiş olsun. Bundan çok daha kötü durumda araçlar gördüm sigorta tarafaından peret çıkmasına izin verilmeyen. O yüzden şanslıymışsınız.
Geçmiş olsun.
Arkadaşlar tüm geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize tekrardan teşekkür ederim.
Aracımızın pert kararından sonra yeni araç konusunda kararımız kesinleşti ve Volvo S40 D2 Manuel Premium Paket kozmik Beyaz'da karar kıldık. Araç bugün gümrükten çekiliyor ve önümüzdeki hafta teslim edilecek. Teslim aldıktan sonra yeni bir konu başılığı ile araç hakkında paylaşım yapacağım.
Hepinize kazasız, sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle