Şimdi Ara

Kaza yaptım yattı parası isteniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
15.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgili ve konuya hakim arkadaşlardan bilgi istiyorum bugün araç kiraladım fiyat linea araç full rent a car kaskolu hayatımda 2.ci kez araç kiraladım ilkinde sıkıntı olmadı ama bugün olacağı varmış kaza oldu suç kimde konuda bilemedim ben ara sokaktan caddeye çıkmak için dur levhası işaretinde bekliyorum önümde cadde var sağa sinyali verdim biraz bekledim aracın burnunu az çıkardım yavaşça caddeye çıkayım derken en az 50yle bir doblo geldi bana sol taraftan vurdu resimleri paylaşıyorum araç full kaskolu olduğu için rent a çarı aradım durumu bildirdim o sıraya polisi de aramıştık tutanak için rent a cardan eleman geldi çekiciyle birlikte araç servis de yapılacak onda sıkıntı yok ön sol çamurluk değişçek lastik yamuldu düzeltilecek ve rent a car benden 3 hafta yattı parası istiyor param yok benden istenen ücret 2100 tl napıcam yardım edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• djvietnam kullanıcısına yanıt
    djvietnam demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: djvietnam

2 ay önce arkadaşım kurumsal firmadan kiraladı kaza yaptı 1 hafta yattı parası aldılar kurumsal firma

Alıntıları Göster
    Bilinen bir firma ise yattı parası almaz/alamıyor. Tecrübe ile sabit.

Edit :

Ehliyetiniz 1 yıllık ise bile büyük kiralama yerleri %15-%20 fiyat fazlasına size araç kiralıyor, bilginiz olsun. 100-150 TLden kaçacağım diye saçma-sapan yerlerden araç kiralayıp 2000 TLnizden olmayın.
    Ha gene kiralamazlarsa bile gidip böyle sokak rent a carlarından araç kiralamayın, başınıza iş almayın.
  • kaskolu araç kiralamanın mantığı nedir o zaman çözemedim ama bu kiralamanın sözleşmesi falan varsa bakmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

kaskolu araç kiralamanın mantığı nedir o zaman çözemedim ama bu kiralamanın sözleşmesi falan varsa bakmak lazım.
    Sözleşmeyi okumadım tanıdık vasıtası diye gidip kiraladım keşke okusaydın sözleşmeli senet ama imzaladığım

• Benim anlamadığım servis ikame araç vermiyormu bunlara niye benden yattı parası isteniyor

• aracın rent a car kaskosu yok o yüzden eleman geliyor falannfilan

beyanda da araç arkadaşımın dedirttiler size

senette varaa geçmiş olsun bence anlaşın 1000-1500e olayı kapatın gitsin

• quote:

Sözleşmeyi okumadım tanıdık vasıtası diye gidip kiraladım keşke okusaydın sözleşmeli senet ama imzaladığım

Alıntıları Göster
    hiç araç kiralamadım ama kaskolu araçta bunun istenmesi bana biraz mantıksız geldi. kiralayan arkadaşlar daha iyi bilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senet imzaladıysan işin zor burayı kiralamadan okusaydin insanların başına neler gelmiş sende görürdün kurumsal firmadan kiralardın kafan rahat ederdi..geçmiş olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Senet imzaladıysan işin zor burayı kiralamadan okusaydin insanların başına neler gelmiş sende görürdün kurumsal firmadan kiralardın kafan rahat ederdi..geçmiş olsun
    Kurumsal firmalar en az 2 yıllık ehliyet istiyor benimki 1.5 yıllık vermiyorlar avis budget falan gittim ama maalesef en az 2 yıllık ehliyet

• quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

aracın rent a car kaskosu yok o yüzden eleman geliyor falannfilan

beyanda da araç arkadaşımın dedirttiler size

senette varaa geçmiş olsun bence anlaşın 1000-1500e olayı kapatın gitsin
    Full kaskolu olduğunu biliyorum rent a car kaskosundan emin değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Senet imzaladıysan işin zor burayı kiralamadan okusaydin insanların başına neler gelmiş sende görürdün kurumsal firmadan kiralardın kafan rahat ederdi..geçmiş olsun
    2 ay önce arkadaşım kurumsal firmadan kiraladı kaza yaptı 1 hafta yattı parası aldılar kurumsal firma

• quote:

Alıntıları Göster

Edit :

Ehliyetiniz 1 yıllık ise bile büyük kiralama yerleri %15-%20 fiyat fazlasına size araç kiralıyor, bilginiz olsun. 100-150 TLden kaçacağım diye saçma-sapan yerlerden araç kiralayıp 2000 TLnizden olmayın.
    Ha gene kiralamazlarsa bile gidip böyle sokak rent a carlarından araç kiralamayın, başınıza iş almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Da Firenze -- 6 Kasım 2018; 0:53:50 >

• Ne idüğü belirsiz yerlerden araç kiralanmaz, yıl olmuş 2018. Adamın altındaki donu bile alır bu kansızlar. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ezio Da Firenze

Edit :

Alıntıları Göster
    Bunu bizzat sordum avise şirket prosedür gereği ehliyet 2 yıllık olmalıymış yani 2 yıl 730 gün 729 gün olsa dahi şirket prensibi gereği kiralama yapmıyorlar sizin dediğiniz gibi bir yakınm söylemişti ama avis maalesef diyor yasakmış ceza alırlarmış gittim dediğiniz gibi olsaydı 150 yerine 250 vermeye bile razıydım ayrıca rent a car akşam 7 gibi aradı adam yarın 11e kadar 2100 lirayı getir dedi bende param yok ödeyemem dedim yarın dükkana bir uğra konuşalım dedi

• quote:

Bunu bizzat sordum avise şirket prosedür gereği ehliyet 2 yıllık olmalıymış yani 2 yıl 730 gün 729 gün olsa dahi şirket prensibi gereği kiralama yapmıyorlar sizin dediğiniz gibi bir yakınm söylemişti ama avis maalesef diyor yasakmış ceza alırlarmış gittim dediğiniz gibi olsaydı 150 yerine 250 vermeye bile razıydım ayrıca rent a car akşam 7 gibi aradı adam yarın 11e kadar 2100 lirayı getir dedi bende param yok ödeyemem dedim yarın dükkana bir uğra konuşalım dedi

Alıntıları Göster
    Yanlız başınıza gitmeyin dayak atabilirler - başka senetler imzalatabilirler. Yanınız da güvenebileceğiniz insanlar olsun ve ses kayıt cihazı(telefondan açın ses kayıt cihazınız yoksa. ) hep açık dursun. Tehdit durumunda veya dayak, zoraki senet imzalatma durumun da hakkınızı ararsınız.

Galericilerin - rent a carların çoğu pis işlerin adamı oluyor tedbirinizi alın.

• quote:

Yanlız başınıza gitmeyin dayak atabilirler - başka senetler imzalatabilirler. Yanınız da güvenebileceğiniz insanlar olsun ve ses kayıt cihazı(telefondan açın ses kayıt cihazınız yoksa. ) hep açık dursun. Tehdit durumunda veya dayak, zoraki senet imzalatma durumun da hakkınızı ararsınız.

Galericilerin - rent a carların çoğu pis işlerin adamı oluyor tedbirinizi alın.

Alıntıları Göster
    Polise gitsem olurmu

• quote:

Polise gitsem olurmu

Alıntıları Göster
    Burda polislik bir durum yok. Aracı kiralarken sözleşme imzaladıysanız sözleşmenin detaylarını okuyup yattı parası alma hakkı var mı yok mu bakılırdı. Fakat galiba siz senet ile iş yaptınız bu yüzden adamlarla anlaşmaya bakacaksınız, 1000 TL veya 1500 TL gibi fiyatı indirebildiğiniz kadar indirip ödeyip kurtulacaksınız bu işten.

Avukat bir arkadaş size daha iyi yardım edebilir, polisin bu durumla pek ilgileneceğini hatta hiç ilgileneceğini sanmıyorum.
  • quote:

Burda polislik bir durum yok. Aracı kiralarken sözleşme imzaladıysanız sözleşmenin detaylarını okuyup yattı parası alma hakkı var mı yok mu bakılırdı. Fakat galiba siz senet ile iş yaptınız bu yüzden adamlarla anlaşmaya bakacaksınız, 1000 TL veya 1500 TL gibi fiyatı indirebildiğiniz kadar indirip ödeyip kurtulacaksınız bu işten.

Avukat bir arkadaş size daha iyi yardım edebilir, polisin bu durumla pek ilgileneceğini hatta hiç ilgileneceğini sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Adamların o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum kaza yaptığımda polisten önce onları aradım polisi aradınmı dediler aradım dedim onların elemanı olan 50 yaşlarında bir adam polisle aynı zamanda geldi neyse tutanağı tuttuk adamın aracına bindim dükkana giderken yolda biraz konuştuk ne olacak abi şimdi dedim araç full kaskolu kaskodan onu hallederiz dedi her şeyden önce aracı boşver sana bir şey olmadı cana geleceğine mala gelsin dedi bunla geçmiş olsun daha kötüsüde olabilirdi gibi konuştu sende mağdur durumdasın bizde mağdur durumdayız aracı yarın öğlen birine teslim edecektik 3 aylık kiralandı ücreti ödendi elimizde de hiç boşta aracımız yok nasıl yapçaz kimden istiycez bilmiyorum dedi dükkana geldik hoş beş karşılandık geçmiş olsun falan filan çay kahve ikram ettiler adam kendi mağduriyeti kaskım şişecek değer kaybı ayrıca araç yarın 3 aylık teslim edilecek adama ne diycez 26 aracım var hepsi de kirada dedi bu da kazaya uğradı peki napalım nasıl yapçaz teker yamulmuş amortisör eğilmiş çamurluk değişcek en az 3 haftalık işi var kafadan parçanın gelmesi expertiz raporu servis yoğunluğu saydı durdu bana senin tanıdığın yer varsa oraya yaptır ne kadar kısa sürede çıkarsa senin karına şuan için senden en az 3 hafta yani 2100 lira yattı parası almam lazım suçta sende ara yoldan caddeye giriyorsun caddede sen olsan yattı parasını karşıdan alırdık cebinden de beş kuruş çıkmazdı işsizim param yok kredi ödemelerin var dedim bu bana çok fazla yük olacak asgari ücretle çalışan insanım biraz indirim yapsanız olmaz mi kafam çok ağrıyor hala kazanın şokundayım tamam canım sen şimdi git kafanı topla yarın sakin kafayla konuşuruz dedi akşamda yarın 2100 kirayı getir diye aradı

• Öncelikle geçmiş olsun, arabayı kiralamadan önce gelip konu acsaymisiniz daha iyi olurmuş, senet imzaladigin için işin zor gibi. Böyle durumlarda kurumsal firmalardan araç kiralayamiyorsaniz taksi tutun daha iyi isin ıçine senet girince herhangi bir sorun çıktığında daha pahalıya mâll oluyor.

• Suç kimde çıktı, suç yüzdesine göre o parayı paylaşırsınız muhtemelen. Eğer %100 karşıda ise suç siz direnin o parayı vermeyin, gerekli merciilere başvurun.

Diğer yandan araba kiralarken çoğumuz dikkat etmiyoruz, kurumsal firmalardan kiralamadığımız için de kiralayan firma da biraz çamura yatıyor, bu yattı parası içinde olan ve olmayan kiralama ücreti farklı, %99'umuz da bunun farkında değiliz, olsak da o paketten almayız...
  • Öncelikle geçmiş olsun. Kurumsal olmayan firmadan iki kere araba kiralamış, 0 kusurlu olarak 2 kaza yapmiş ve kiraladigım firma tarafindan sizinle ayni muameleye maruz kalınmış birisi olarak elimden geldigince yardimci olmak isterim.

Kira sözleşmesinde "herhangi bir kazada aracin serviste yattigi gün parasi kiracidan alinir" diye birsey yoksa hukuksal olarak sizden para talep edemez. Buna rağmen o parayi istiyorsa, "git kusurlu olan taraftan al" deyin.

Ayrica elinizde, imzaladığınız boş senedin ve sözleşmenin nüshasi ya da fotografi varsa hic korkmayın. Çünkü bu tür herifler parayi almak icin senetle sizi korkutmaya bile çalışabilirler.. Zaten araba daha servisten çıkmadan yatacağını gün parasını söylemesi bile o firma hakkinda az cok fikir oluşturuyor.

Son olarak; budget'te 120tl vererek genç sürücü paketi dahilinde alt sınıf arabaları(clio, accent vs) kiralayabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayınOzi -- 6 Kasım 2018; 6:18:24 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.