Şimdi Ara

Kazada Kim Kusurlu (Resimli, Krokili)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olay şu şekilde oldu: Kaza Krokisi Resmi

A aracı bizim, B aracı ise bi okul servisi. Işık yeşil yanınca sola sinyali yanan A aracı sola dönüyor, B aracı da yolun karşısına düz geçmeye çalışıyor derken kavşağın ortasında servis, dönmekte olan A aracına çaprazdan çarpıyor (kırmızı noktalar çarpılan yerler)

Bu durumda kusur oranları ne olur sizce? (Servisin durduğu şeritteki trafik lambasında 'sola dönüş' lambası var)

Not: Bizim aracın kaskosu var. Bi de bu servislerde yatar parasi falan var, kasko karsilar mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCkopat065 -- 13 Aralık 2024; 19:59:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlayamadığım bir şey var. Sola sinyali verip döneceğiniz yerde size nasıl çarpıyor? çok mu geniş aldınız ya da u dönüşü mü yapmak istediniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anladığım kadarı ile siz b aracının sağındaymışsınız, sola döneceğinize göre en sol şeritte olmalıydınız, zamanında uygun şeride geçmediğiniz için ana kusurlu siz tali kusurlu servis aracı olur.

• A aracı düz gitmesi gereken şeritten sola dönüyor;
    B aracıda anlatılana göre sola dönüş için ayrılan cebe girip sola donmek yerine düz gidiyor.

Yani şu duruma ne denebilir ki.

• 53/1-b’ye gore hata %75 A aracinda. Gecmis olsun.

• Aynen oyle hocam.

Bizim (a araci) en sola girememe sebebimiz; buraya yan yoldan baglaniliyor ve baglandigin nokta isiga cok yakin oldugu icin en sol seride gecme sansin yok.

Yan yoldan bizim gibi baglananlar orta seride gecip sola donuyor mecburen.

Bizim kusuru anladim, yollar zaten bok gibi ve uygunsuz tasarlanmis bahane degil ama sucluyuz evet ama sola donus seridinde duz giden aracin hic mi kusuru yok? Adam sola donus isiginin dibinde, sola donse zaten kaza olmayacak. Gelip bizim seride girip vuruyor

• bahadr35 kullanıcısına yanıt

Bizim kusuru anladim, yollar zaten bok gibi ve uygunsuz tasarlanmis bahane degil ama sucluyuz evet ama sola donus seridinde duz giden aracin hic mi kusuru yok? Adam sola donus isiginin dibinde, sola donse zaten kaza olmayacak. Gelip bizim seride girip bize arkadan vuruyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kazada kim hatalı resimli
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • akenatons kullanıcısına yanıt

Adam basip dumduz gitti. O yuzden

• PCkopat065 kullanıcısına yanıt

Burada biraz manipülatif cevap veriyorsunuz. Bahsettiğiniz yolda sola dönecekler için tek bir şerit var. Söylediklerinizden anladığım kadarıyla siz o şeritte beklemek yerine ikinci sıradan gidip sola kırdınız. Aksi halde bahsettiğiniz kazanın olma ihtimali yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 13 Aralık 2024; 21:40:1 >

Bi yukaridaki mesajda detayli yazdim diye tekrar laf kalabaligi etmiyim dedim hocam.

Hanim en sol seritte olmadigi icin suclu bunu net anladim mesajlari okuyunca.

Tabi kendisine de suc bulamiyorum, dedigim gibi yan yoldan baglandigi icin en saga gecme sansi yok kalabalik trafikte. 3 yildir bu sekilde donuyor ordan (ve herkes o sekilde donuyor mecburen)

Soruyu soran sizsiniz. Bir kuralın yıllarca herkes tarafından çiğneniyor olması sizi kanun nezdinde haklı çıkarmıyor. Eğer eşiniz önceden sinyal vermesine rağmen servis aracı hızlı gelip arkadan vurmuşsa bir şansınız olabilir. Ancak tutanakta ne yazıldığı da önem taşıyor burada. Karşı taraf eşinizin sinyal vermeden döndüğünü iddia eden bir beyanda bulundu mu mesela?

Ayrıca konudan bağımsız mutlaka ön arka kayıt yapan kamera bulundurun.

Ekleme: Bu arada bahsettiğiniz caddeyi maps üzerinden buldum. Yol çizgileri epey silik olsa da sola dönüşte bir şeridin ayrıldığı uzun kesiksiz çizgiden anlaşılıyor. Yolun kalanı yani düz gidenler için iki şeridin ayrıldığını da kesik kesik kısa çizgilerden anlıyoruz. Yani büyük olasılıkla suçu size verecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 13 Aralık 2024; 21:56:22 >

• Minibüste suçlu. Ayrılmış şeritten düz gidemez.

Kısaca iki araçta birbirinin üstüne dönmüş, şeridine girmiş oluyor.

Adam sola donus seridinden duz gittigi icin inip ozur falan dilemis, mahcupmus baya. Muhtemelen suclu oldugunu dusundugu icin de "disarda tamir ettirelim" diye teklif etti, biz de hasar cok buyuk olmadigi icin sozle de olsa kabul ettik. (Tabi bu arada tutanaklar tutuldu)

Tahminimce aksam onlar da bizim gibi kendilerinin hakli oldugunu gorunce "tutanaklari devreye sokalim" dediler. Biz de tamam dedik, geregi neyse yapilsin.

Sadece sunu merak ediyorum, araci kucuk cizikler icin 3-5 gun serviste yatirip bizden yuklu bi mahrumiyet bedeli isteyebilirler mi? (Kasko sanirim karsilamiyor bunu)

Cunku telefonda "bu sekilde araci calistiramayiz" gibi bir sey soyledi. Ama kaportada surtme cizigi var biraz.

• Ben de boyle dusunuyordum ama degilmis sanirim :/

Suçun sizde olduğunu biliyorlarsa bir avukatlık bürosu ile anlaşıp sizden para koparmaya çalışırlar büyük ihtimalle. Eğer icra dairesinden size böyle bir tebligat gelirse, mutlaka yedi gün içerisinde itiraz edin, yoksa ilgili bedeli ödemek zorunda kalırsınız.

Sizin yerinizde olsam hiçbir şekilde bu adamlarla muhatap olmam. Verin tutanakları sonuç neyse çıksın.

Eğer sizden böyle bir para isterlerse resmi olarak kestiği faturalara göre günlük kazanci tespit edilir zaten. Ama eminim ki fiş faturayla çok alakaları olmadığı için sizi üzecek bir masraf çıkmaz. Bu arada zaten aracın çalışmasına engel olacak bir sorun yoksa yani küçük bir hasarsa hiçbir şekilde hak iddia edemez.

Bahsettiğim şey kamu araçları için geçerli değil. Aracın özel servis olduğunu varsayıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 13 Aralık 2024; 22:16:34 >

Evet hocam ozel servis. Kurumsal da bir firma. Baya buyukler. Sonradan arayan kisi de cok kibar konustu ama "bu arac boyle calisamaz" falan diyince dedim aha yatiracaklar araci 3 5 gun... bize fatura edecekler... hasar şu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCkopat065 -- 13 Aralık 2024; 22:17:48 >
  • Dediğim gibi ellerinden geleni ardına koymasınlar hiçbir şey olmaz. Aracın çalışmasını engel olacak bir durum değil. Sadece size bir icra yazısı gelirse itiraz etmeyi unutmayın yeter.

Valla cok saol hocam ilgin icin. Dediginiz gibi takipte olacagiz. Tekrar tesekkurler

• minibüs neden düz gidemez anlamadım ? sağ ve soldaki şeritlerin hem bulundukları taraflara hem de düz gitme hakları vardır aksi bi işaret yoksa diye biliyorum yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. kazayla ilgili olarak klasik "memleketin akıllısı benim herkes enayi gibi beklesin ben şuradan kaynak yaparım" kazası

Dediginiz nedenle %25 B araci kusurlu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.