Şimdi Ara

Kazalı Arabam hakkında bilginize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aralık ayında 48000 tl ye sıfır aldığım Hyundai accent blue manuel dizel arabamla şubat ayında kaza geçirdim aslında arabada o kadar büyük hasar olmamasına rağmen sol ön taraftan kaldırıma çıktım epey bir sürttü arabanın altı falan aks ve direksiyon kutusu kırıldı- ancak exper raporuna göre 20 614 lira hasar çıkmış arabam şu an 5500km de sormak istediklerim şunlar;

Arabamı satsam kaç paraya satabilirim sizce ?
    Kasko firmaları sanırım kasko yapmıyormuş kasko işlemi nasıl olacak ?

Kazalı Arabam hakkında bilginize ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi new124tan -- 8 Haziran 2014; 1:26:50 >

• direk satmasanızda;

tam emin değilim ama bir tanıdığınız varsa firma da birşeyler yapıp aracı perte çıkarttırabilirse siz arabayı geri alıp kendiniz yaptırabilirsiniz. pert kaydı olsa bu resimleri gösterirsiniz yeni alısıcına fiyattan da 2-3 lira kırarsınız. Bu bayaa yapılan birşey ama tabi prosedürünü bilmiyorum.
  • bu kadar parayı neye vermiş merak ettim 20 binliralık hasar kaydını. Sanayiye bir resimleriyle gidip iyi bir usta bulup tahmini fiyatını sorun. Yada kasko yaptırsanızda polis tutanağı istiyicektir bu araca.
  • anlamadığım nokta, aracınız kaskosuz mu?

Kaskonuz olmadığı için 20bin TL hasarı yaptıramadığınız için satmayı mı düşünüyorsunuz?
    Aracın durumu hakkında biraz detaylı bilgi verir misiniz?

ön 2airbag açılmış sanırım. tampon, sol ön çamurluk, aks, direksiyon kutusu, büyük ihtimal porya, ön takımda bir kaç parça daha. Airbag beyni de değişecek sanırım.

Bütün parçaları çıkma hallederseniz 10bin TL altında kalacaktır.
  • araç kaskodan yapıldı arkadaşlar zaten araba bende iki aydır ancak tecrübesizliğime geldi arabayı perte çıkarttırmadım zaten banada sormadı kasko firması araba bende şuan tıkır tıkır çalışıyor ama ben ilerisi için soruyorum şimdi satsam bu arabayı kaça satabilirim kaskodan yapılmış halini ya da kullanacağım desem eski kasko firması kasko yapar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi new124tan -- 8 Haziran 2014; 18:55:56 >
  • Pert kaydı var mı?Eğer yoksa pek sorun olmaz
  • pert kaydı olmaması iyi olmuş ama 20 bin liralık hasar satarken aleyhinize olabilir. experin raporunu ve tamir faturasını saklayın derim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1000 lira daha masrafı olsa araç perte çıkacakmış. Normal piyasa fiyatı neyse en az 5 bin lira düşüğüne gider bu araç. 20 bin lira pert sınırında aracınızın değerine göre.
  • Hasar kaydı sorgulandığında 20bin TL değeri çıkınca piyasa altında gidecek elbette.
    kaça satarım diye sormanız doğru olmamış, fiyat vermek zor.
    ama kaza fotoğraflarını gösterseniz bile, 3-4bin TL aşağısına gideceği kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Hasar kaydı sorgulandığında 20bin TL değeri çıkınca piyasa altında gidecek elbette.
    kaça satarım diye sormanız doğru olmamış, fiyat vermek zor.
    ama kaza fotoğraflarını gösterseniz bile, 3-4bin TL aşağısına gideceği kesin.

Fiyat konusunu Cahilliğime verin ilk aracımdı zaten araç piyasalarına oldukça uzağım maalesef
  • Bu tamir masraflarını neye göre belirliyorlar anlayamıyorum. Kuzenimde 2010 model civic aracıyla kaza yaptı. Sol önden bir araç çarptı durduğu yerde. Kuzen suçsuz aslında ama olay yerinde mobese falan olmayınca,karşı tarafta suçu kabul etmeyince yüzde elli elli verildi kusur.

Araç yetkili servise çekilde,servis ilk başta 22 bin tl masraf çıkarmış,aracınız muhtemelen pert demişler. Ama hava yastıkları falan açmamıştı, sadece çamurluk,kaput ve tamponda hasar vardı.Tabi görünen kısmı bunlar. Aradan biraz zaman geçti,aynı servis bu sefer faturayı 12 bine indirince haliyle perte çıkarma şansımızda kalmadı. Araba yapılsa bu seferde iki parça değişik,önden kazalı olmuş olacakki bu yüzden 43,44 binlik araba piyasa fiyatının yaklaşık 5,6 bin altına gidecek.

Kuzende kazalı halini 29 a sattı,sigortadanda 12 bin tamir parasını aldı.41 e getirmiş oldu. Zaten kasko perte cıkarsada aşağı yukarı bu kadar para verecekti.

Alan tamircide başta 22,sonra 12 bin masrafı var denen arabayı muhtemelen 3,4 bine sağdan soldan çıkma yada yan sanayi parçalarla toplayıp ufak çaplı bir kar edecek.

Sizin iş işten geçmiş gerçi almışsınız aracı, satarken illaki zararınız olacak ama bu saatten sonra dert etmenin anlamı yok,serviste yapılmış en azından aracınız kafaya takmadan binin derim.

Kasko yapılmayacağını sanmıyorum,ücreti fazla çıkar ama illaki yapılır bence.Pertten cıkma araclara bile yapıyorlar.

• Bir şeyler yazıyordum ama üzülmemeniz adına yazmadım.
    Umarım herşey gönlünüzce olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.