Şimdi Ara

Kazım Karabekir güvenilir biri midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atatürkün zaten din hakkında görüşlerini anlamak için medeni bilgiler kitabını okumak yeterlidir. Benim merak ettiğim kazım Karabekirin yazdığı kitapda Atatürk'den aktardığı sözlerin gerçek olup olmaması ile ilgili. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Felsefeye açmışım yanlışlıkla, nasılsa bölümde gözükecek sorun değil.

• Bu konu hakkında bizi bilgilendirmen gerektiğini düşünüyorum

Bir sürü söz aktarmıştır diye tahmin ediyorum, sen hangi sözler hakkında düşüncemizi soruyorsun?
  • Din hakkında sözleri, türkçe kuran vs.

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Çekindiğin için mi yazmıyorsun anlamadım. Seninle daha önce bahsi geçmişti, ben okuduğum kadarıyla Atatürk'ün Müslüman olduğunu sanmıyorum yine de iddia edemem demiştim sen de inanmadığının kesin olduğunu söylemiştin.

Kazım Karabekir ne demiş ben şimdi hatırlamıyorum hatta belki de bilmiyorum o sebepten dedim konu hakkında konuşmak için bilgi vermen lazım diye.

Kazım Karabekir güvenilir bir adamdır orası kesin. İlla güvenilir demek hiç yalan söylemez demek midir bence hayır
    Ben de güvenilir bir adamımdır da hiç yalan söylemem diyemem yani birbirimizi kandırmanın anlamı yok
  • Ne yazmış ki?
  • kazım karabekir güvenilir insandır, dindar olsa bile diğer dindarlar gibi vatan haini değil vatanperverdir, hatta milli mücadelenin ilk aşamalarında atatürk'den önce gelir, atatürk sonradan katılmıştır ama bu bilinmez ve öğretilmez günümüzde sebebi ise belli

ha cumhuriyette görev almalı mıydı, almamalıydı kesinlikle, türkiye'yi diğer herhangi bir ortadoğu ülkesinden ayıran atatürk zamanında yapılan devrimlerdir, kazım karabekir yeterince güçlü olsaydı bu devrimlerin önüne taş koyabilirdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

kazım karabekir güvenilir insandır, dindar olsa bile diğer dindarlar gibi vatan haini değil vatanperverdir, hatta milli mücadelenin ilk aşamalarında atatürk'den önce gelir, atatürk sonradan katılmıştır ama bu bilinmez ve öğretilmez günümüzde sebebi ise belli

ha cumhuriyette görev almalı mıydı, almamalıydı kesinlikle, türkiye'yi diğer herhangi bir ortadoğu ülkesinden ayıran atatürk zamanında yapılan devrimlerdir, kazım karabekir yeterince güçlü olsaydı bu devrimlerin önüne taş koyabilirdi
    Senin dediğin ittihat ve terakki olmalı. Milli mücadeleyi başlatan Atatürk'dür. Kaynak gösterirsen sevinirim. Senin bu dediklerini diyen adam erbakan üniversitesinden menzun olmuş biri ve sözde vahdettin Atatürk'e milli mücadeleyi başlatması için samsuna göndermiş.
    Nutuk'da bir çok kaynakta müfettişlik için gittiği yazar ve vahdettin ile alakası yoktur, vahdettinin bakış açısıyla aslında bu yaptığı hatadır ama farkında değil tabiki, Atatürk'ü uzaklaştırmak için gönderiyorlar samsuna.

Zaten taş da koyduğu için açtım konuyu.https://www.turkishnews.com/tr/content/2016/01/21/ataturk-kuran-icin-o-arap-oglunun-yaveleri-dedi-mi/

o bahsettiğin kişinin kim olduğunu bile bilmiyorum, vahdettin diye bir de şey demedim zaten o sıralar istanbul hükümeti ingilizleri kızdırmayalım belki acırlar da bir şey yapmazlar diye milli mücadele yanlılarıyla savaşmak için ingilizlerden izin alarak yeni bir ordu bile kuruyor.

milli mücadeleyi atatürk başlatmamıştır, sonradan katılmıştır. herkesin öyle bilmesinin sebebi taraflı tarih yazımı ki bu atatürk'ün milli mücadelede ağırlığı ve liderliği olmadığı anlamına gelmiyor.

kaynak kazım karabekirin kendisiydi sanırım hatıratlarında mı nerde okumuştum
    hayır zaten kuvayı milliye diye ordu var ortada nasıl atatürk başlatmış olsun milli mücadeleyi biraz mantık
    kazım karabekir gelip de atatürk'ün kaşından gözünden etkilendiği için mi emrinizdeyiz paşam diyor
    zaten var bir şeyler
    Murat Bardakçı'nın Şahbaba kitabında deliller ile Atatürk'ün padişah tarafından Milli mücadelenin yöneticisi olarak görevlendirildiği yazar. Kazım Karabekir zaten ordusunu dağıtmamıştı ve Kuvayı milliye zaten vardı Atatürk Samsun'a müfettiş olarak gittiğinde. Milli mücadeleyi Atatürk başlattı demek tarihi inkar etmek demektir.

Kitapta şu ifade geçer: Atatürk görevi ordu müfettişi olsa da 1600lü yıllardaki köprülülerden sonra sivil askeri farketmeksizin herkese emir verebilen ilk devlet yetkilisidir. Atatürk uzun bir süre de padişah adına Milli mücadele yaptığını söyler zaten. Yalan söylememiştir ancak elinde imkan olursa kendine has ülkesi için düşünceleri de vardır.

Yani Atatürk'ün cumhuriyetçi olduğu göreve gitmeden önce de bilinen bir gerçekti, bu sebepten gönderilmesini istemeyenler çoğunluktaydı ancak padişah buna rağmen Atatürk'te karar kıldı.

Atatürk tahmin edildiği gibi de başarılı olduktan sonra fırsatın oluştuğunu gördüğü için de hemen padişahı devirdi. Kazım Karabekir ve birkaç önde gelen kişi padişahlığın yerine batı cumhuriyetini kabul edemediler ayrılık da o zaman başladı.

Sövülmesin diye yazayım benim için Atatürk'ün büyüklüğü elinde güç olmasına rağmen kendisini padişah ilan etmeyip monarşiye son vermesi ve cumhuriyeti kurmasıdır. Gördüğüm en Türkçü adamdır, kısa sürede gerçekten ilkel bir toplumu yükseltmeyi başarmıştır, ondan sonra gelenler ilerlemeden çok gerileme getirmişlerdir, hataları da şüphesiz vardır ancak hepimiz ona minnet borçluyuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.