Şimdi Ara

Kedi-köpek müridleri sınır tanımıyor! Sokakta yasaklı ırk iti ağızlıksız gezdirip insanları korkuttu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düzgün diyalog kuramayanlar ve tartışma kültürü olanlarla anlaşmaya çalışmak boş vakit kaybı. Bas bloğu geç, üyeliğe göre sokakta başıboş hayvan istemeyince veya yukarıdaki gibi saçma bir durum yaşanmasın isteyince katil, tecavüzcü, hırsız, terörist destekçisi oluyoruz. Blok bu üyeler için gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 6 Ekim 2024; 23:53:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Olabilir de değil, olması gereklidir, zorunludur hatta. Olması gereken budur. O ağızlıklar boşuna üretilmedi. Böyle hayvanları ağızlıksız dolaştıranlar net bir şekilde sorumsuzdur, becildir, düşüncesizdir. Ben hayvanın psikolojisinde değilim sadece insan içine çıkarılıyorsa yapılması gerekeni söylüyorum. Kalabalık olması şart değil. Bir arka sokaktan da geçiliyor olabilir, kalabalık değil de birkaç kişi de olabilir. Bir şey fark etmez. İnsan var mı var. İnsanı geçtim başka hayvanlar da olabilir, sokak kedisi vs olabilir birinin dolaştırdığı evcil hayvanı olabilir. Küçücük bir fino değil ki bu, kocaman bir yaratık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok daha neler. Saldırma ve yaralama olasılığı olan cüsseli bir köpekse ağızlık takılır. Konu tekrar açılabilir, üye ban.

• Korkak herif birincisi hayvan yasaklı ırk değil ikincisi tasmalı.

Çıkmıyor ki karşıma ben de hayvanımı gezdirirken böyle emaneti takcam bilmem ne diye konuşan bi tarafına monte edeyim emanetini. Anca forum köşelerinde ağlanır durursunuz bu kadar pısırık olmayın ya erkeğiz diye geziyorsunuz bir de.

• başlık gizli hayvan düşmanlığı içeriyor. kedilerin tespit edilmiş bir zararı yok.

• Dün çocuğuma dondurma alırken salağın teki geldi ağızlık olmayan o pitbull cinsi vahşi köpğiyle sıraya girdi. Tam arkamda. Etraf polis dolu ama tınlamıyor herif. Aldı oda dondurma köpeğe yedirdi. Sonra sektirdi gitti köpeği ile. Nasıl bir beyinsizlik bu anlamak imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 7 Ekim 2024; 10:2:15 >
  • alicho kullanıcısına yanıt
    Şu anda İmamoğluna laf atmaya çalışıyorlar. Konu sahibinin, meczup enesin falan tek yaptığı yalanlar üzerinden millete laf atmak. İnternette azgın azınlık olmalarına rağmen herkesi kendi gibi sanıyorlar çünkü internette birbirlerine gaz veriyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 0:30 saniyede zabıtanın yanından geçiyor. Zabıtanın umurunda değil.

• Senin gibi diplomasız, hırsız hayranı bir finonun ortada dolaşmasına müsade var da, bu köpek mi dolaşmayacak? Sen Almanyada, yaşadığın yerdeki problemlerle ilgilen, Türkiye seni ilgilendirmez.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt
    Hata devlet otoritesinde. Devlet izin verirse onlar yapar. Bak Amerika'da polis böyle tiplerin gözünün yaşına bakmıyor. Çekip vuruyor. Avrupa ve özellikle de Amerika kurallar devletidir. Herşeyin kuralı vardır. Kurala uymayanın ağzına sıçarlar. Amerika'da her gişe önünde çizgi vardır. Sırada bekleyenler çizginin gerisinden bekler, sırası gelen çizginin önüne geçerek işlemini yapar. Sadece bu çizgi kuralını ihlal ettiğin için hapse atılabilirsin. Bizde bir adamı öldüresiye dövsen tutuksuz yargılaniyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 7 Ekim 2024; 12:21:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

Cumartesi günü çocuğum eve geldi ağlayarak. Baba kedi tırmaladı. Sağ kolunda bileğine yakın yerde 3 tırmalama izi var hepsi 5-6cm boyunda. Hemen aldım hastaneye götürdüm. Isırma olmadığı için ve bebeklikten bugüne kadar yapılması gereken tüm aşıları yaptırdığımız için sadece önlem amaçlı antibiyotik yazdılar. İsterseniz aile hekimine gidip aşıda yaptırabilirsiniz zira eimizde hali hazırda çocuk için aşı yok yetişkin aşıları var dendi. Ben iğne de yaptırıp ilacını da alacağım. Çocuğum kedileri çok sever. Kaç tane kedi geldi kapı önünde yavruladı. Onları besledi vs. İsim koydular arkadaşları ile. Nankör işte vurmuş patiyi çizmiş kolunu 3 yerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 7 Ekim 2024; 13:0:15 >

O pitbulları ağızlıksız dolaştıran gerizekalılar yüzünden kaç kere yol değiştirdiğimi ben bilirim. Bir keresinde bir pitbullunu kalabalık yerde değiştiren bir keko yüzünden araba çarpmıştı. Neyse ki trafik sebebiyle araç yavaş gidiyordu da bir şey olmadı. Besleyenini de beslediğini de itlaf edeceksin.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Yahu güzel de değil ve inanılmaz tehlikeli bir hayvan. Demek ki bu tiplerin insan ile ilişki kuramama gibi sorunları var. Kendilerini bu uyuz hayvanlara adıyorlar.

Bence de tipsizlik abidesi, zevksizlik. Ya da kendi ezikliğini üstünden atmak için bu pitbull denen vahşi yaratıkla güç gösterisi yapıp ego tatmin etmek de olabilir. Benim ağızlıksız olarak insan içinde dolaştırdıklarını gördüklerim hep böyle sıfatın hayır olmayan, tıraşını sevdiğim keko sürüleriydi.

İster tipli, ister tipsiz olsun hayvan tehlikeli bir hayvansa önlem alınmalı, ağızlıksız dolaştırılmamalı. Hayvan bu kime neye saldıracağı hiç belli olmaz. Başkasının çocuğuna da saldırabilir, dolaştırdığı köpeğine de saldırabilir, birinin bacağına da saldırabilir. Belli olmaz.

Bu arada kediler nankördür yazan mesajını gördüm ama bu yanlış bir önerme. Nankörlük gibi sıfatlar insan gibi beyni gelişmiş farkındalığı yüksek canlılar için kullanılabilir. Çok uzattım insanlar için diyelim. Kedi dediğin hayvanın yetişkinin IQ'u zaten 1 civarı. Aynadaki görüntüsünün bile kendisine ait olduğunu anlayamayacak kadar saf bir hayvan. O yüzden nankör demek yanlış. Çocuğun kaç, yaşında nasıl biri (yani tavırları bakımından) yavru kedi dediklerin ne kadar yavru bilmem ama bir kedinin tırmalayıp tırmalamamasını değiştiren çok etken var. Kişiliklerine göre değişmekle birlikte kediyi kızdıracak, hırpalayacak, korkutacak hareketlerde bulunursan ya kaçar ya da savunma amaçlı tırnağı geçirir. Kimi küçük çocuk mesela anlamaz kuyruğundan filan tutar, kediler kuyruk tutulmasını sevmez. Güvenmiyorsa elini karnına götürmene hatta bazısı sırtına götürmene bile izin vermez. Sokak kedileri insana alışmadıysa bunu tehdit olarak görür. Kedilerde içgüdüsel olarak şey de vardır mesela ellerini böyle kocaman açıp yukarıdan kafasına vuracak tutacak hini yapıp elinizi defalarca yaklaştırıp çekerseniz içgüdüsel olarak elinizi bir -kartal, şahin, akbaba- gibi tehditsel bir şey sayıp o elinize kolunuza zıplama eylemini gerçekleştirecektir. Hayvanı zorlayıp kızdırmadıysa tırnağını geçirmez, az geçirir bırakır. Kişilikler buralarda devreye giriyor işte. Mesela benim bir kedim vardı oyun oynatıyorduk hiç tırnaklarını çıkarmıyordu ya da zarar vermeyecek şekilde az çıkarırdı, zorlarsak. Ama bunun bir erkek yavrusu vardı o da oyunu çok severdi ama o gerçekten tırnağını geçirirdi mesela. Yani öyle elini kolunu oyun aracı olarak kullanırsan sağlam çizerdi ve acıtırdı da. Ama bunların nankörlükle herhangi bir ilgisi yoktu. Biz oyun oynatırken kedinin avcı içgüdülerini harekete geçiriyorduk onlar da ya çok ciddiye alıyordu ya da almıyordu mesele bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Ekim 2024; 17:3:56 >

şimdi birbirimizi az çok buradan tanıyoruz. kedi konusunda da ben karşıyım. millet hurafe uydurmuş adına hadis koymuş. yok siyah köpek öldür yok ekdi ağzı temizdir vs. bunların çoğu uydurma hurafedir. kedinin ağzı pislik yuvasıdır. insan ağzı da öyle. ben yemeğinin içine tükürsem yemeyecek mahmut, kedi köpek , mahmut'un tabağına mıçsa mahmut gözü kapalı yiyecek.

• Tamam kediyi köpeği severiz, ederiz de, koskoca hayvanı gezdiriyorsun o kalabalık içinde. Hayvan bir şey yapmayacak olsa bile etrafta bir şey olur, rahatsız olabilir hayvan, bir tepki verebilir, sıkıntıya sebebiyet verebilir. Şov yapacağım diye insanları gerip bir de hayvanların üstüne olumsuz bir dikkat çekmenin anlamı yok.

Çocukken fabrikada otobüsün kapısının önünde dikiliyorum. Fabrikanın güvenlik köpeklerinden biri de boyumca kocaman bir köpek. Sokak köpeklerine yere eğilip taş alır gibi yapınca kaçıyorlarya, biraz bakıştıktan sonra yere eğilip taş alır gibi yapıyorum. Tabi hayvan sokak köpekleri gibi saf değil, eğildiğim gibi korkmak bir kenara saldırıyor hayvan. Otobüse kendimi ben mi attım, içeriden mi çektiler ne oldu hatırlamıyorum ama otobüse kendimi atmasam postu deldirecektim. Hani kendi halinde takılan hayvanı rahatsız oldum diye korkutacaktım ama az daha altına yapacak olan bendim. Bu köpek de sokakta olsumsuz bir şey olduğunda ne tepki verir, ne yapar, kadın onu ne kadar tutabilir şüpheli sadece...

• Ülkenin anası ağlamış kadınlar sokakta gezemiyor millet birbirini kesiyor hala yapılan muhabbetlere bak

• bblokee B kullanıcısına yanıt

düşün işte kedi köpek müridlerinin pek alakasında değil... şu yapılan toplumu daha da germektir.

• Görgü tanığı yoksa, "bana tecavüze kalkıştı, köpeğim beni korudu, köpeğimi vurdu" der, duble uğraşırsın...

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Yav sövüp ceza almak istemiyorum sana ve senin gibilere işine bak hadi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.