Şimdi Ara

Kedi-köpek müridleri sınır tanımıyor! Sokakta yasaklı ırk iti ağızlıksız gezdirip insanları korkuttu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bak bir üstteki durunu çok iyi özetlemiş.

• Kedi, köpek düşmanlığı yapacağınıza gidin iki ayaklı katil, psikopat, sapık itlerle uğraşın ama onlara gücünüz yetmez değil mi? Sizin gibi zavallıların gücü ancak masum hayvanlara yeter.

Tüm hayvan düşmanlarının tez zamanda helak olması dileğiyle...

• Black_34 kullanıcısına yanıt

helak olanlar karşı taraf oluyor genelde.

genelde erkek kısmı 60 a kadar kedi köpek içki , bekar dul peşinden koşarak hayatını sonlandırır...

kadın kısmı ise evde kaldığından genelde kedi evlerde hayatları son bulur...

gelirleri iyi olanlar kendilerine ileride bakıcı tutacak kadar şanslı iken, orta halliler huzur evlerinde ... düşük gelirliler ise durumları en kötüsüne kadar düşmekte.

helak olan kesim olarak hangisi helak olmak oluyor?

• Hayat bu konu sahibine göre cehennem olmalı. Düşünsene köpekten korkuyorsun, kediden korkuyorsun, Almanya'dan şikayet ediyorsun, Amerika'dan şikayet ediyorsun, Türkiye'den şikayet ediyorsun ama ölüp bittiğin Rusya'ya gidip yaşayacak kadar da dürüst değilsin. Gerçek hayatta bu saçma fikirlerini konuşacak bir tane arkadaşın yok. Sadece forumun tekinde, sosyal medyada sabahtan akşama kadar saçma sapan konuşup içini dökebiliyorsun. Acıyorum gerçekten böyle tiplere.

• Kimi İstiklal'de geziyor sesi çıkmıyor kimi taaa alamanyalardan buraya havlıyor. Değişik.  

• benim derdim köpekle köpek olanda :D sen olayı yanlış anlamışsın istiklalden almanyaya empati yollayan kardeş  

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Pitbull'u yenebilir bu oldukca iri bir Rottweiler ama bunlar genelde sakin ve zararsız olurlar

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Burada var bir pitbull ama nadiren balkona cıkıp cok az havlayıp iceri girdigi icin sikayet edip aldırmadım kafasıyla futbol oynuyor cocukla bu sekilde oynuyorlardı ben de gittim cocugun yanına sahibi de oradaydı topu cocuktan aldım kafasına dogru attım kafasıyla topa geri vuruyor.. top oynayan pitbull bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Ekim 2024; 11:47:59 >
  • Keşke köpekler gibi bazı insan türleri de yasaklı olsa da beslenmesi, barındırılması ve çoğaltılması yasak olsa. Özellikle ülkemizde ...

Hayvanlar icin kendini aynada tanıma kıstası tek zeka kıstası degil.. afrika gri papaganlari, ses taklit yetenegiyle unlu ve karmasik problem cozme yetenegine de sahipler ve insanları taklit etme yetenegine de sahipler ama bunlar da kendini aynada taniyamaz.. ayrica kedi ve kedigiller dogada cok iyi avlanma yeteneklerine sahip, avi yakalamak icin farkli stratejiler gelistirirler ve kendi menfaatlerine uygun sosyal davranislar gelistirebilecek zekaya da sahiptirler..

Benzer sekilde kendini aynada taniyamayan fareler, karmasik labirentlerde yon bulma, problem cozme ve cevreye uyum saglama gibi konularda yetenek ve zeka sahibidirler.. hatta fareler insan duygularını hissedebiliyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Ekim 2024; 15:51:38 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Zeka kıstası değil ama farkındalığına bir etkendir. Kedide bu farkındalık yok gibi bir şey. Hayvan kendi kuyruğuna bile saldırabiliyor. Yani böyle bir canlının insana özgü sıfatlar olan "nankörlük" ile atfedilemeyeceğinden bahsetmeye çalıştım.

Bahsettiğiniz şeyler zekâdan çok içgüdülerle ilgilidir. Avcı içgüdüleri geliştimiştir bu hayvanın ama ben burada vahşi doğadaki o büyükçe kedigillerden bahsetmiyorum, sokaktaki evdeki kedilerden bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sokak ve ev kedileri de büyük kedigiller gibi predator canlı onların da oldukca iyi avlanma teknikleri var bunların hepsi icgüdü degil zeka gerektiriyor.. Hayvanın kendini tanıyamaması farklı bir mekanizmanın eksikliginden kaynaklanıyor buna öz farkındalık eksikligi diyebiliriz bu beynin prefrontal korteksiyle ilgilidir bizim prefrontal korteksimiz daha geliskin oldugu icin kendi görüntümüzü baskalarından ayırt edebiliriz fakat onlar edemezler yine de beynin farklı bölümleri zeka yeteneklerine sahip olacak sekilde onlarda da gelismistir..

Hocam zekayla hiç alakası yok. Ne aptal kediler gördüm burnun ucundaki fareyi göremiyor. Ayrıca zeka ile ilgili olsaydı kediler lazere karşı çıldırmazdı. Kediler komple içgüdüsel takılıyor. Mantıksız bütün hareketlerinin ardında bu avcı içgüdüleri yatıyor. Öz farkındalığı tamam işte bu da bir farkındalık eksikliği. Neyse zaten konu bu da değildi aslında ben tam toplumdaki şu saçmalık abidesi olan nankörlük kavramının kedilere yakıştırılmasına karşıyım sadece.

• Kadında yasaklı ırk besleyecek bir tip var mı. Yasaklı ırk olsa kadın böyle bir video çeker mi, biraz aklınızı kullanın.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Sen kediler hakkında cok yanlıs bilgilere sahipsin hocam. Sen icgüdü ile zeka denen kavramı birbirine karıstırmıssın. Kedi ya da muhtemelen baska tarz hayvanların otomatik zombiler oldugunu sanıyor gibisin... 

Sana icgüdü ile zekanın farkını izah etmem gerekecek. İcgüdü, dogustan gelen ve sonradan öğrenilmeyen davranıstır. Tüm türlerde, belirli kosullarda, otomatik olarak tetiklenen genetik kodlanmıs tepkidir. Örnek vermem gerekirse, kedinin avlanma istegi ya da yavrularına bakma davranısı icgüdüsel davranıstır. 

Bunlar düsünmeden ya da öğrenmeden yapılır.

Zeka ise öğrenme ve problem cozme yetenegidir ve sonradan öğrenilen davranıslar zekadır..

Yani icgüdü otomatik olarak gerceklesen bir tepkiyken, zeka bilincli bir öğrenme ve problem cözme mevzusudur

Simdi kedilerdeki zekaya örnekler. Cesitli bilimsel deneylerde bunlar hep arastırılmıstır. Kediler bunları öğrenebiliyor ve bu kedilerin senin tabirinle 2 IQ olmadıgının yani öğrenebilen bir zekaya sahip oldugunun kanıtıdır

Problem cözme becerisine örnek vereyim, kediler, yiyecek almak ya da bir engelin üstünden atlamak gibi durumlarda yöntemler gelistirebiliyorlar. Örnek olarak, bir kapıyı acmayı öğrenebiliyor ve oyuncakların icinde yiyecek arayabiliyor.

Sosyal öğrenme becerisine örnek olarak ki bu da bir zeka göstergesidir, insanları gözlemleyerek öğrenebilir. sahibini gözlemleyerek kapı acmayı öğrenebilir, insanlarla iletisim kurmak icin, cesitli miyavlama tonları ve beden dili kullanabilir. Miyavlamaların tonunu istedigi seylere göre ayarlayabilir. Mama istemek icin farklı miyavlama tonları baska bir sey icin farklı miyavlama tonları kullanabilir.. Bunların deneyleri hep yapılmıstır google'dan arastır bul

Avlanma konusunda pusuya yatma davranısı icgüdüselken, avı yakalayıp öldürme gibi teknikler anne kediden sonradan eğitim alınarak öğrenilir..

Sonradan öğrenilen her davranıs zeka belirtisi

Ayrıca kedilerde sınırlı bir matematiksel kavram anlama yetenegi de vardır. Kediler yiyecek veya oyuncak gibi seylerin miktarını kabaca ayırt edebilirler. Örnek olarak, iki farklı mama kabındaki mama miktarını karsılastırabilir ve daha fazla olanı secebilir..

5 adet seyden 1 adet sey eksildigini ve o seyden 4 adet kaldıgını bilebilir.. Elbette 4 tane kaldı seklinde bizim gibi sayamaz fakat orada 4 adet sey oldugunun ve 1 adet seyin eksildiginin farkındadır..

Kedide yine matematiksel zaman algısı mevcuttur. Sahibinin mama verme saatini bilir 

Son olarak kediler avlanırken mesafeyi ve hızı hesaplayabilir. Ava doğru bir sıcrayısın uzunlugunun hesaplanması, avı nerede yakalayabilecegi gibi seyleri düsünür ve hesaplar bu yetenekleri yavruyken aldigi avlanma egitimi ve deneyimler uzerine gelistirir

Gördügün gibi kedi dedigin hayvan oldukca zeki, bilincli ve otomatik zombi degil.. Yani kedi köpek itlafına karsı cıkanlar evet bilincli ve zeki varlıkların öldürülmesini ahlaka uygun bulmuyorlar ancak yapılması gereken seyler yapılmalıdır tabii ki.. Sokak köpegi ve gerekirse basibos kedi zararliysa o konuda bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Ekim 2024; 21:32:14 >

Hocam zeka ile içgüdünün ne olduğunu biliyorum. Daha önce çok kedi besledim, (cins kedi değil bu arada hepsi sokak kedisiydi) ayrıca pek çok kedi videosu da izledim. Kedilerin hangi koşullarda ne davranış göstereceğini biliyorum.

Ben kedilere ya da hayvanlara komple zekasız, zombi muamelesi yapmıyorum sadece senin abarttığın gibi zeki canlılar olmadığını çoğunlukla içgüdüleriyle hareket ettiğini söylemeye çalışıyorum. Bir kedi madem bu kadar zeki neden lazerin elle tutulur bir şey olmadığını gördüğünde ısrarla oynu avlamaya çalışıyor? Defalarca deneye deneye yorulsa da her seferinde onu ele geçirmeye çalışıyor. Veya neden kendi kuyruğuna saldırıp onu farklı bir şeymiş gibi kendinden bağımsız bir şeymiş gibi sanıyor ve kuyruğunu yakalayıp ısırmasına rağmen bunu anlayamıyor? Anlasa bile bu olay tekrar ediyor. Aynadaki görüntüsün kendisi olduğunu neden anlayamıyor? İlk başta anlayamasa da zamanla anlayabilmesi gerekirdi. Atlama sıçramayı başarısız gerçekleştiren kediler de var bu arada, genelde sahipleri tarafından tembelleştirilmiş kedilerde oluyor. Ve neden kendiler zaman zaman çok mantıksız hareketlerde bulunuyor. Hiçbir sebep yokken anlamsız hareketlerde eylemlerde bulunabiliyorlar. Bana pek de zekice davranışlar gibi gelmiyor.  Kediye oldukça zeki bir hayvan diyeceksek kargayı nereye koyacağız çok merak ediyorum.

Sana soru sence kediler nankör mü değil mi?

Lazeri elbette av sanacak o kadarini dusunemez lazer neden icat edilmis, ne amacla kullaniliyor, nasil bir sey elbette bilemeyecek bu insan mi bunu anlasin ilginc olan, bunun uzerinden giderek kedi lazer nedir bilmiyor demek ki bunun kafasi calismiyor bunda beyin yok seklinde cikarima varman.. Kedi onun lazer oldugunu bilip de bunun pesine dusmeyeyim deseydi zaten o hayvan degil insan olurdu

Senin verdigin örnekler kedilerin bazı konularda basarısız oldugunu gösteriyor cünkü ilgili seylerden sorumlu beyin bölgeleri gelismis degil cünkü bunlar hayvan biz insanız bizim beyinlerimiz cok yönlü geliskin ancak bunlarda da farklı beyin bölgeleri farklı tarz zeka ve yetenekler acısından gelismistir.

Bir icgüdü de icgüdü gidiyorsun.. Sana söyledim hayvanlarda icgüdü dürtüsel davranıslar ve dogustan geliyor sonradan öğrenilen yetenekler icgüdü degil kedi köpek fare vs bunlar sonradan öğrenebiliyorlar bunları yıllardır bilimsel ortamlarda test ediyorlar bunların zekasını anlamak icin mesela bunlara bazı problemler yaratıyorlar icinde yiyecek olan ancak problem cözülerek yiyecege ulasılabilecek mekanizmalar hazırlıyorlar bu hayvanlar bu problemleri cözerek yiyecege ulasabiliyorlar kargaların problem cözme yetenegi daha fazla ancak kedilerde de bu yetenekler var zaten olmasaydı bunların ataları vahsi doğada hayatta kalamazlardı.. Simdiki ev kedileri falan evrimlesemezdi.. Yani öyle ağırlıklı olarak icgüdüyle hareket falan etmiyorlar..

Kedi dedigimiz sey biraz daha özgürlügüne ve rahatına düskün ayrıca sertce ellenmekten oynanmaktan hoslanmıyor herhalde bunu gözlemleyerek o sacma cıkarımda bulunmuslar kedi sahiplenip uzun süre beslersen davranıslarını kendin de gözlemlersin zaten.. sahibiyle etkilesim ve iletisim kuran zeki sadık hayvandır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Ekim 2024; 7:20:25 >

Arkadaşım ben de lazerin teknolojisini anlayacak optik bilimini bilecek demiyorum zaten. Elle tutulan bir şey olmadığını, bir av, bir cisim olmadığını anlayamıyor diyorum. Diyorsun ya öğreniyor filan diye heh bu kadar basit seviyeden bahsediyorum. Yani her zaman bu numarayı yiyor. Bıkmıyor, usanmıyor. Halbuki senin de öğrenme örneklerinde verdiğin gibi bunun avlanabilir bir şey olmadığını zamanla öğrenebilmesi gerekirdi. Ben beyin yok, zombi bunlar filan demedim bunları sen söylüyorsun ben demiyorum. Ben sadece zeki hayvanlar değiller diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 11 Ekim 2024; 8:38:1 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.