Şimdi Ara

Kedi tırmaladı bi şey olur mu? SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
13.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ikimize de bi sey olmadi, kedi buyumus gozleri de sararmis ne alakaysa?

O anı yakalamışım tam bu sırada batırdı tırnaklarını.

Bi şey olmayacağıını biliyorum maksat muhabbet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maskeli Bilo -- 6 Kasım 2014; 18:06:00 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedi Tırmalaması ve Kuduz Riski

Kedi tırmalamaları genellikle ciddi değildir, ancak bazı durumlarda enfeksiyonlara veya hastalıklara neden olabilirler. Kuduz, kediler tarafından bulaştırılabilen ve potansiyel olarak ölümcül bir virüstür.

Kedi Tırmalamasından Kuduz Olunur mu?

Kedi tırmalamaları yoluyla kuduz bulaşması nadirdir, ancak mümkün olabilir. Kuduz virüsü tipik olarak hayvanların salyalarında bulunur ve tırmalama veya ısırma yoluyla insanlara bulaşabilir.

Yavru Kedi Tırmalaması Kuduz Yapar mı?

Yavru kedilerin tırmalamaları da kuduz bulaştırabilir. Yavru kedilerin bağışıklık sistemleri gelişmemiş olduğu için kuduz virüsünü daha kolay kapabilir ve bulaştırabilirler.

Kedi Tırmalamasından Kuduz Bulaşma Riski Nasıl Azaltılabilir?

Kedi tırmalamasından kuduz bulaşma riskini azaltmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:

• Kediyi aşılat.
    • Tırmalama veya ısırık olması durumunda yarayı hemen temizle ve dezenfekte et.
    • Yaralı bölgeyi 15-20 dakika boyunca sabunlu suyla yıka.
    • Yarayı temiz bir bandajla kapat.
    • Doktoruna başvur.

Sonuç

Kedi tırmalamaları genellikle zararsız olsa da, enfeksiyon veya hastalık riski vardır. Kedi tırmalamasından kuduz bulaşması nadirdir, ancak mümkündür. Bu riski azaltmak için kedini aşılatmak ve tırmalama veya ısırık olması durumunda yarayı uygun şekilde temizlemek ve tedavi etmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kedinin gözlere noldu
  • Nankör mahluk ne olucak Kuduz riski var ve kesinlikle göz ardı edemiyceğin birşey bu.
  • cok tatli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni neden ifşa ettin
  • kediye dönüşecen, zamanında kesmen gerekirdi o eli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rad-diculous -- 26 Mayıs 2014; 20:11:29 >
  • Gecmis olsun doktora git buyuk ihtimal elini ampute ederler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kız güzel mi? (SS)
    4 yıl önce açıldı
    Çok mu Çirkinim [SS'li]
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Harbi mi korkutma bak kedi yeni doğmuş 1 aylık falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maskeli Bilo -- 26 Mayıs 2014; 20:09:35 >
  • Catwoman seni ariyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuduz asisi olmaya git kana girince virus 20 gun suren oluyor eger asi olmazsan kuduz belirtilerinden sonra daha yapabilecegin bir sey kalmiyor ihmal etme sakin belirtiler cikarsa artik cok gec olur

• gidip aşı olman gerekiyor 3 hafta aşı olacaksın 2 aşı oldukdan sonra kediyi görürsen yaşıyor ise 3 olmana gerek yok
  • Gözlerden korktum

• Kedi tırmığı hastalığı, Bartonella henselae adlı bakteriyel enfeksiyöz etkenin yol açtığı iyi huylu bir enfeksiyon hastalığıdır. Sıklıkla kedi tırmığı ya da ısırığına maruz kalanlarda gözlenmektedir.

• potur kullanıcısına yanıt
    3 hafta boyunca her gün aşı mı olacağım bi de hangi doktora gitmem gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

3 hafta boyunca her gün aşı mı olacağım bi de hangi doktora gitmem gerek?

Hayır tabiki 3 kere aşı olcaksın haftada bir kere acile git şimdi iğne yapacaklar haftaya bugün gene gideceksin üçüncüye eğer kedide bir sıkıntı yok ise gitmene gerek yok
  • Cok tatlı

• çok tatlı la
  • Bişey olmaz merak etme, bizim kedi epey yırttı kolumu bacağımı, hele en sonuncusu bıçak yarası gibi aşıları da bu olaylardan sonra yapıldı.
    Neyse, daha önce bi yavru kedi çizmişti elimi epeyce. Doktora gittim, gitmez olaydım. Tek seferde 8-10 aşı, 3-5 tane de 1-2 aylık periyotta yedim. Kol süzgeç olmuştu resmen.
    Şüphen varsa kediyi de götür, bana kediyi bulup 2-3 gün kontrolde tutmamı, kuduz olup olmadığını anlamamı söylemişti ama kediyi nerden bulayım. Bi kere doktora gittinmi de kaçışın yok, polis zoruyla gelip o aşıları olmak zorundasın, kuduz tehlikesi böyle bişey
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    Hadi ya ben yukardaki yorumları okuyunca korktum gerçekten :D Gitsem mi doktora gitmesem mi kararsız kaldım :D Kedi yeni doğdu bizim bahçede yaşıyor, anladığım kadarıyla kedinin 2-3 günü bizimse 20 güne kadar vaktimiz var öyle mi? Öyleyse 2-3 gün kediyi göz önünde tutarım. Bu süre içinde ölmemesi mi lazım kedinin?
  • 7-8 sene once banada olmustu.Asi falan yaptirmistim sende yap bence.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.