Şimdi Ara

Kedi tırmaladı bi şey olur mu? SS'li (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
13.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

Hadi ya ben yukardaki yorumları okuyunca korktum gerçekten :D Gitsem mi doktora gitmesem mi kararsız kaldım :D Kedi yeni doğdu bizim bahçede yaşıyor, anladığım kadarıyla kedinin 2-3 günü bizimse 20 güne kadar vaktimiz var öyle mi? Öyleyse 2-3 gün kediyi göz önünde tutarım. Bu süre içinde ölmemesi mi lazım kedinin?
    lan bundan adama zarar gelirmi yerim lan bunu ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAMİNG EKİPMANCIM

lan bundan adama zarar gelirmi yerim lan bunu ben

Alıntıları Göster
    memlekette birtane vardı böyle yavru kedi pantolonuma tırnaklarını geçire geçire tepe kadar çıkardı o sırada derimede geçerdi tırnakları bir şey olmadı Allaha şükür
  • quote:

Kedi tırmaladı bi şey olur mu? SS'li

O anı yakalamışım tam bu sırada batırdı tırnaklarını.

Bi şey olmayacağıını biliyorum maksat muhabbet

BİR ADAM KEDİSİNİN TIRMALAMASI YÜZÜNDEN KOLLARI VE KAFASI KESİLDİ

• Çok tatlı lan bunun tırmalamasından nolucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The SATANİST

quote:

O anı yakalamışım tam bu sırada batırdı tırnaklarını.

Bi şey olmayacağıını biliyorum maksat muhabbet

BİR ADAM KEDİSİNİN TIRMALAMASI YÜZÜNDEN KOLLARI VE KAFASI KESİLDİ
    herkes de kuduz varsa yaptır sadece seni tırmıhlamıyor ve yavru kedinin tırmıhından ne olacak parmaklarının ortasına büyük yetişkin 6- 7 kiloluk bir kedi tımık atsın kan şah damarından fışkırır gibi fışkırır kedilerin bazıları mamayı el de fazla tutmasına dayanamayıp tırmıklayıp alıyor o yuzden elinizde ki kedi mamasını gören ve size yaklaşan kediyi fazla bekletmeyin

• Aynı şeyi yapıyordu eşofman vardı ama altımda. Ben ayağım acıyınca ayağımı çektim bu sefer yerden hiçbi şeye tutunmadan zıpladı tam da elimin olduğu yere tutunmaya çalıştı o sırada geçirdi işte tırnaklarını.
  • Benim zamanında elimi haritaya çevirdiydi üstelik aşı felan da yaptırmadim hiç zaten genelde bi an oyun oynarken felan bi süre ısırır, tirmalar sonra kendi kendine bırakır kedi yarasindan birşey olmaz korkma

• Fıstıklı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peçeteden üreyen adam

Fıstıklı olsun.

gamlı baykuşluk gibi olmasın ama rahat olmamakta fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: kargalarrr

gamlı baykuşluk gibi olmasın ama rahat olmamakta fayda var

Alıntıları Göster
    kediyi korkutmuşsun oda tırmalamış gözlere bak

• Angry006 kullanıcısına yanıt
    Korkutmadim ayagimdan ustume tirmanmaya calisiyodum aygimi cekince yerden direk zipladi elimin durdugu yere geldi tirnklari.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Korkutmadim ayagimdan ustume tirmanmaya calisiyodum aygimi cekince yerden direk zipladi elimin durdugu yere geldi tirnklari.
    Forum niye bozdu ? Şu konuya gelen cevaplara bakın kedi tırmalayan gelip konu açar hale geldi, çocuk gibi.
  • 3 ay önce sahilde kedi tirmaladi hala hayattayim bise olmaz abartiyorlar

• Helvam fıstıklı olsun

• tipe bak yaa

• benimki fıstıklı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: aboveusonlysky21

benimki fıstıklı olsun
  • Jim Carrey kullanıcısına yanıt
    atma o kadar jim abey kuduz köpekte olur kedi en temiz hayvandır..

sen hiç kedinin bokunu gördünmü ? toprağı acar içer sıcar kapatır üstünü. h.z peygamber efendimiz bile kedinin içtiği kaptan abdest alınır demiş.kedinin tırnağı içe cekildiği için mikrop barındırmıyor

köpek ise sağ sola yola sıcar sende onun üzerine basarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: homes
    atma o kadar jim abey kuduz köpekte olur kedi en temiz hayvandır..

Evet, kedi en temiz hayvandır ama kuduz olmaz sanmayın.

Kuşlar kuduz olmaz, kuduz virüsü taşımaz. Yarasalar da kuduz olmaz ama kuduz virüsü taşırlar. Kedi, köpek, inek gibi evcil hayvanlarda kuduz olur ve kuduz virüsü taşırlar. Bu hayvanların tırmıklarında da eğer kuduzsa kuduz virüsü vardır. Çünkü patilerini yalarlar ve salyaları tırnaklarına yerleşir.

Kuduz olan bir hayvan 1 hafta, en geç de 10 gün içerisinde ölür. Bu süreçte hayvanı gözlem altında tutabiliyorsanız 2-3 gün içerisinde kuduz belirtileri ortaya çıkacaktır hayvanda. Kuduz bir kedi, kangala bile saldırabilir, o derece kudurur; düşün artık.

Eğer bu yavru kedi kuduz belirtisi gösterirse git aşılarını ol. Kuduz belirtisi göstermez ve 1 hafta-10 gün içinde ölmezse için rahat olsun. En kötü ihtimal toxoplazma virüsü bulaşır. O da seni etkilemez.

Bir kedi -ki sadece kedilerde bulunan bir virüstür- yaklaşık 15 yıllık ömrü boyunca 2-3 aylık bir dilimde sadece 1 kez toxoplazma kapar. Bu toxoplazma da bizlere kedinin b.ku yoluyla bulaşır. Tabii bu kedicikler her tarafını yaladığından illa o b.ka elini sürmen gerekmez. Kedi sana sürtünse yeter. Toxoplazmanın, bir insan için tek ve en tehlikeli olduğu an: Hamile bir kadına bulaşmasıdır. Bunun dışında toxoplazmanın bizlere hiçbir zararı yoktur ve bir kez bulaşmışsa bir daha sorun olmaz; vücudumuz direnç kazanır. Hamile kalmayı düşünen ya da hamile olan bir kadının muhakkak toxoplazma testi yaptırması gerekir. Daha önce geçirmişse vücudu bağışıklık kazandığından sorun yoktur. Lakin daha önce geçirmemişse kedilerden tamamen uzak durmalıdır.

Biz toxoplazma incelemesine geçmişiz. Dönelim kuduza: 1 hafta-10 gün yavruyu takip et ve kuduz belirtisi gösterir ya da ölürse git aşılarını ol ki kudurmayasın. Eğer kedicik ölmez ve kuduz belirtisi göstermezse salla gitsin, bir tırmıktır, iyileşir geçer. Kaldı ki o yavru kedide kuduz olsaydı anası onu çoktan atmış olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 27 Mayıs 2014; 11:22:50 >

• mantar virua enfeksiyinu olabilir illa kuduz ilacan diye bi sey yok kedi sackiran haastasi ise sanada bulasir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.