Şimdi Ara

Kedi ve Köpek Mamalarında Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.018
Cevap
178
Favori
121.473
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Barf yazacaktınız sanırım hocam. Şu son kur dalgasıyla ciddi anlamda zorluyor maalesef bu mamalar bütçeyi ama yapacak birşey yok maalesef...
    Barf konusunu da çok araştırdım ama olay bütçeden ziyade ciddi zaman da isteyen bir konu. Piyasada çok bilinen barf markaları reklamı güzel yapıyorlar fakat iletişime geçip ne etinden hangi oranda var diye öğrenmek istediğinizde cevap vermiyorlar. İçindekiler bölümünde kuzu eti, ciğer vs. vs. yazıyor evet ama hangisinden hangi oranda var sorusuna cevap veremiyor. Yüzde 5 mi yüzde 50 mi.. Kıyma şeklinde satıyor içinde kemik mi öğütmüş sakatat mı belli değil.. Acana örneğin 70% et içeriyor hangi et türünden ne oranda var hepsi belli.
    Barf ı kendiniz yapabilirseniz ne ala, ama o da maalesef çok ciddi zaman isteyen bir uğraş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    Gunde 4-5 fincani bizim 2 kedi yiyor. Nd tahilsiz ya da az tahillli kisir mamalarindan veriyoruz. Sizinki az fazla yiyor sanirim...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozandr kullanıcısına yanıt
    Bizimki dışarı falan çıkıyor yürüyor koşuyor sözde avlanıyor kuş tutmaya çalışıyor. Ama şu bir aydır göbek yaptı gözle görülüyor havalar soğuk diye mi kedi kendine yağ depoluyor anlamadım :) canı sıkılınca miyav diyip mama istiyor. İki fincan versem sabah - akşam suratıma bakıp aklından pek hoş şeyler geçirmez benim için :)

• Marty.McFLY kullanıcısına yanıt
    N&D nin fiyatları artınca fırsatçılara gündoğdu sahtelerini yapmaya başladılar,merdiven altı mamacılar bayram ediyo,aynı yorumlar şikayet var olsun ekşi olsun artmaya başladı,yıllardır nd kullanan insanlar fiyatlar arttıktan sonra verdikleri siparişlerin sahte olmasından şüpheleniyorlar örn;nd aldık kedim yemedi ,nd aldık kedim kustu,nd aldık kedim ishal oldu,bizde pahalı pahalı alınca orjinal zannediyoz,aynı olay toz deterjanda da var,halbuki gelen mamanın poşetini açmadan orjinalliğini sorgulayacak bir oto kontrol sistemi olsa on numara olur,ama böyle olacağı belliydi sen 10 kg mamayı 1000 lira yaparsan elin ...çocuğu anında sahtesini üretir 500 e satar,üstüne bide kupon verir.

• Boşmezarvargel B kullanıcısına yanıt

Madem böyle bir şey var o zaman Temizmama'dan almak en mantıklısı. Başka yerli üreticiler de var. Onların üst segment mamaları mevcut. İthal mama almak şu durumda aşırı lüks.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yerli firmalar rant peşinde, 1 ay önceki fiyatlara göre % 100 üstünde zamlar var,

ND mama fiyatına yerli mama alıyoruz, hayvanseverler birleşip fabrika kursa daha mantıklı adamlar tekel olmuş,

Eskiden yerli üretici çok azdı, hayvanseverler arttıkça bu işi ciddi rant kapısı oldu

Birilerinin bu işe el atması lazım artık

• fearless_X kullanıcısına yanıt

Yerli lastikçiler gibi aynı, almanya'da finlandiya'da üretilen lastiklerle yarışıyor fiyatlar şaka gibi.

Her mamanın besin değeri farklıdır. Kedizin yaşına, kilosuna, kısır olup olmamasına, aktif olup olmamasına göre vermeniz gereken miktar değişir. Paket üstündeki açıklamalara göre vermenizi öneririm. x markasından günlük 100gr vermeniz gerekirken y markasında bu oran 50gr olabilir. O neden salt fincan üzerinden -ki orada pelet yapısı da rol oynar- kıyaslama yapmak yanlış olur.

• Arkadaşlar sokak köpekleri için fiyat performans ürünü bir marka önerebilir misiniz?

• Ben 4 aylık bi kedi sahiplendim, ND marka almayı düşünüyorum da. Orjinalliğinden emin olduğunuz, güvenilir nereyi önerirsiniz? Petshoplarda fiyatlar çok yüksek oluyor.

Birde 10 kg’lık almayı düşünüyorum, somonlu. Tadını sevmeyip, yememe gibi bir durum olur mu acaba ya? Eski sahibi royal canin veriyormuş.

• Pet shopa gittim , mamalara pztesi tekrar zam gelecekmiş

Köprüye-elektriğe herşeye zam geldi mamalarada yapacaklar dedi. İçimden küfür ederek çıktım buna sebep olanlara,

Hayvanlara bile mama alamıyoruz. Açık Royal Canin kg fiyatı 90 dediler ve zam gelecekmiş

Felicia alıyordum o bile fiyatı uçtu

• Kırmızı etin kgsi daha ucuz  

• KingOfShadows kullanıcısına yanıt

Aynen öyle kıyma alayım , kuru mama yapsam daha iyi . Kuru mama malzemeleri olsa biotin, yucca ,psylium alıp yapacağım. Tavuk göğsü alırım pişiririm diğer malzemelerle tamam işte,

Ufak ufak parçalama işi zor

Ya kediyi bağış yapacağız bir yere diğer seçenek

Kedi kumları fiyatlarıda uçtu çünkü

• fearless_X kullanıcısına yanıt

inşaat kumu olmaz mı acaba? hep merak ettiğim bir konudur bu hani elenip temizlenirse birde güneşte güzel kurursa kullanılmaz mı acaba?

Bu arada tavuk ciğeri satılıyor oldukça uygun en son a101de 12liraydı ama zam gelip 16-18 lira arasına çıktı. yarım kiloluk paketler halinde satılıyor. biz bazen alıp dışardaki kedilere veriyoruz başka yiyeceklerle karıştırarak.

• McCarty kullanıcısına yanıt

Aklıma geldi, tavuk ciğeri alıp vermek fakat evde bakıldığı için ishal ve dışkı kokusu sorunu aynı zamanda mamaların içinde kaliteli mamalarda o da bağırsak flora düzenleyiciler, idrar enfeksiyonu önleyici , tüy topağı önleyici maddeler var. Ek vitamin mineraller de cabası .

Asıl sorun yiyecek hazırlama ve ishal gayta kokusu, vitamin mineral takiviye ile verilir

İnşaat kumuna gelirsek topaklanmadığı için devamlı tuvalet yıkama ve koku olayı olur

• Devamlı tavuk ciğeri sorun olur mu? Pişirmeden mi verilecek?

medeniyetle ateş bize evrimleşmeyi, pişirmeye başladık ve vahşilikten olabildiğince uzak durmaya çalışıyoruz,
    çiğ vererek canlı dostumuzun içindeki vahşi dürtüleri kanla arttırmış olacağımızı unutmamak lazım.
    Saygılarımla

• Kendiniz yapamıyorsanız yapan yerlerden barf alın. Bazısı içine domuz filan koyuyor ki domuz köpeklerde iyi tesir ettiğini duymuştum ve daha uyguna geliyor. Köpek üreticisi filan varsa çevrenizde onlarda hazırlıyor olabilir.

• truckerdriver kullanıcısına yanıt
    Gerçekten bu dediğinize inanıyor musunuz? Çiğ et verince vahşi dürtüleri mi uyanıyormuş? :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pittbul yetiştirmediğiniz belli oluyor

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.