Teşekkür ederim hocam, örgülü olan cat8 listeme ekledim. |
KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1151. sayfa)
-
-
Rica ederim benim hep listemde de henüz almadım ont roter rası takma düşüncem var ama cat7 ont router arasına yeter gibi de örgülü cat7 yok artı yassı kablonun cat6 olanı da yok galiba
-
CAT5E en iyisi galiba cat 5 sınıfında
-
Cat5e altı ve Cat5e üretimde pek bulunmuyor zaten artık. Cat6 gayet yeterli ev kullanımı için. -
UGREEN yassı örgülü cat6 yok olsa alırım da cat8 var ont modem arası tt ont ile verdiği sarı sert bir ethernet kablo var en az cat5e dir umarım
-
herkese merhaba, evin her yerinde aşağı yukarı aynı hızı almak isteyen ama alamayan biri olarak evin şeklini şemalini ve bütün ölçüm değerlerini aşağıda belirttim. akıl akıldan üstündür derler. bu şekle göre en verimli dağılımı nasıl sağlarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gündoğdu_01 -- 3 Ocak 2025; 15:24:38 > -
İdeal olanı Oda3 ve Banyo duvarı civarında koridorda olması. Mutfağa koyacaksanız poşet ile üstünü mutlaka kapatın çünkü sıcak hava ile yükselen yağlar ve tozlar çok birikiyor. Banyo ıslak hacim olduğu için buhar cihaza zarar verir.
Koridorda priz yok ise Oda3 koridor duvarına monte edilebilir.
İlk sayfadaki Explorer incelemesine bir göz atın. Evin şekli benimki ile hemen hemen aynı. Benzer bir tablo oluşturup test sonuçlarını paylaşmıştım.
Not: Paylaştığınız resim küçük olduğu için yazılar okunmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 3 Ocak 2025; 14:4:52 > -
Merhaba hocam, mesajı düzenledim daha net okunuyordur. dediğiniz gibi bakayım konuya. cevap için teşekkürler.
-
merhaba. evimde keenetic hero ile 1000mbps turknet kullanıyorum. malum çocuklar büyüdü herkeste wifi. kullanıcı çokluğundan :) evde bazı yerlerde çekmeme şikayetleri başladı. bu durumdan dolayı smartyfi düşündüm ama uzun vadeli mesh daha uygun ve iyi olur düşündüm.
şuan fiber var ama taşınma vs. gibi durumuda düşünerek ideal mesh için hangi cihazı önerirsiniz.
-
Keenetic Buddy 6 KN-3411 işinizi fazlasıyla görecektir.
İleride DSL ihtiyacınız olacaksa keenetic hero'yu mesh cihazı gibi kullanmak için Keenetic Hopper DSL alabilirsiniz. DSL ihtiyacı olmaz diye düşünüyorsanız Keenetic Titan.
-
merhaba hocam, yazınızı okudum evet benzer bir ev yapısına sahibiz. aynı şekilde mutfakta denedim ama bu sefer arka odalarda nerdeyse hiç çekmemeye başladı. bir ihtimal koridorda prize buddy6 takmak ama ondan da emin değilim. herodsl koridora taktığımda yeterli performans veremedi. sanırım bu şekilde kullanmaya devam edeceğim.
-
Aslında HeroDSL koridorda olunca performans alabilmeniz lazım. 5Ghz kanalını sabitlemeden önce aynı sizin gibi düzgün sonuçlar alamadım. Tavsiye edince yanlış anlaşılıyor ama ne zaman kanalı sabitledim, maksimum verim almaya başladım. O şekilde denemeler yapın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 3 Ocak 2025; 20:51:53 > -
Yanlış anlaşılacak bir şey yok hocam, 5ghz kanal hopper üzerinden DFS 52. kanal kullanarak sabitledim, birbirleri arasında (hopper-hero) bağlantı hızı 700mbps leri gördü ama maalesef internet o şekilde olmadı. Yine 100 lü rakamları geçemedi. İlginç bir durum yani.
Bu arada not olarak yazayım da vdsl hızlarda internet sahibi olup da Üçün beşin hesabını yapma ne güzel gigabit gelmiş kullan gitsin diyen arkadaşlar bana kızmasın. :)) üçün beşin peşinde değilim ama bir imkan varsa onu da tam olarak kullanmak istiyorum. :))
-
Sabit kanaldan kastım DFS altında olanlar. ben 44 kullanıyorum mesela.
İncelemeyi okurken fark etmişsinizdir. 100mbit VDSL'den, 100Mbit Fibere geçtikten sonra aynı şartlar altında, Router'ların yeri değişmeden sonuçlar acayip farklı çıktı.
VDSL'de En uzaktaki odada Mesh ile 55mbit civarı maksimum hıza ulaşırken, Fibere geçtikten sonra 100mbit stabil değer almaya başladım.
Hız testi yaparken arda nperf ile de test yapın. Sonuçların daha yüksek olduğunu göreceksiniz.
Bu yüzden openspeedtest-Server kurup yerel ağ hızını ölçün. Onda bir sorun yok ise kullanabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 3 Ocak 2025; 21:49:24 >
-
Merhaba hocam öncelikle ilgili davranışın için teşekkür ederim. Verdiğin bilgiler sayesinde sorunu çözdüm. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim sorun HopperDSL' in (router olarak kullanıyorum) gigabit internet için yetersiz oluşu. Bunu openspeedtest-Server ile yaptığım testler sonucu anlamış bulunmaktayım. Testler ile ilgili görselleri aşağıya ekleyeceğim. Testi nasıl yaptığımı da anlatayım. Elimdeki iphone 15pro' ya server kurulumunu yaptım ve diğer cihazım olan honor magic 6 pro ile ip15pro'daki servere bağlandım. Alttaki görselde düşük olan değer cihazlar hopper' a bağlıyken yüksek olan ise Turknet' in verdiği ZTE wi-fi 6 routere bağlıyken yapmış olduğum test sonuçlarını gösteriyor. Bir kaç mesaj yukarda evimin krokisini çizmiştim Hopper ile mutfaktan öteye tek başına anlamlı bir hız alamazken Turknet ZTE router ile koridorun sonundaki odada +600mbps hızları gördüm. O görselleri de ekleyeceğim.
-
hero dsl'de mesh özelliği yok görünüyor. böyle bir ağda, ana router'daki hız ne ise hero dsl'de bu hızın ancak yarısını alırsın. görünen o ki extender modda şu an en iyi performöansı yakalamış görünüyorsun. ama hero dsl yerşne hopper ile mesh yapabilecek, mesh özelliğine sahip bir cihaz tercih edersen ağ performansın daha da artacaktır. extender'da kayıp 1/2 dir. yani hero dsl yerine mesh koyabilirsen %30/33 daha iyi performans elde edersin. bu da 330,4Mbps mi alıyorsun şu anda? çarp %30 ile tahmini 400-450Mbps yapar. yok yapmaz 450-500 arası yapar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 4 Ocak 2025; 2:31:4 > -
KYTECHNGAMING ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. QoS mantığıyla evde 100/20mpsden 90/18 e çektiğimde pingler resmen sıfırlanıyor bufferbloat testte c den a+ yükseliyorum. aynı mantığı 900/50 kullandığım fiberde gerekirse 700/40 kullanayım ama buffer testim a+ olsun isterim. sizlerin dediği gibi daha güçlü router/firewall ile bu sorunu çözersem bu sefer 4 yerine 3 belkide 2 hatta düşerek tasarruf yapabilirim. bu doğrultuda önerebileceğiniz bir router varmıdır. teşekkürler
-
Rica ederim.
Bu yazılımı kullanırken Ana Router'a kablo ile bağlı bir bilgisayarı sunucu olarak çalıştırıp, evdeki kablosuz bağlanan cihazları farklı odalarda test etmeniz daha uygun olur. Bu test yerel ağ hızını ölçüyor. Testlerde çıkan hızlar internet hız testi değil, cihazlara arasındaki yerel ağın hızı. Haliyle internet testi yaparken yine kayıplar olacaktır, birebir örtüşmeyebilir.
Siz 1 kablosuz cihazı sunucu yaptığınızda veri router'a gidip oradan 2. kablosuz cihaza ulaşıyor. Haliyle 2 taraflı kayıp oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Ocak 2025; 9:49:43 > -
Merhaba, hopper ile hero mesh olarak birbirine bağlıydılar. kontrolcü hopper mesh cihazı da herodsl. Turknetin verdiği zte router kablosuz olarak muazzam hız veriyor ve bunu stabil şekilde yapıyor. dünden beri sair zamanlarda nperf ile yaptığım testler biribirine yakın sonuçlar çıktı. +800 download ve upload olacak şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gündoğdu_01 -- 4 Ocak 2025; 12:35:50 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X