hero'da extender özelliği var da yani mesh var ise o zaman bağlantı da mesh'dir. zaten biri mesh diğeri extender veya genişletici olarak geçer, ayarı yaparken fark edersin zaten. yalnız aldığın sonuçlar extender bağlantı moduna ait gibi. düğüm noktası olarak görünüyor olması, mesh bağlantının olduğunu gösteriyor mudur bilmiyorum. sen yine de bir kontrol et. belki extender modunu da düğüm baĞlantı noktası olarak gösterebilir. değerleri yarı yarıya görünce akla ilk genişletici mod geliyor. yoksa mesh'in performansı buna göre derdiğim gibi en az %30 daha fazla olur. |
KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1152. sayfa)
-
-
onun farkındayım hocam, ama her iki cihazı da kablosuz olarak test ettiğim için sonuçlar da benzer olacaktır diye düşünmekteyim. Beni asıl şaşırtan ZTE routerın hopper dan kablosuz olarak çok çok üstün olması. diğer mesajımda yer verdiğim nperf test sonuçları zaten çekim kalitesini ortaya koyuyor. hopper + hero mesh kurulumundan alamadığım hızı ve performansı İSS' nın verdiği tek bir cihazın yapması marka hakkındaki fikirlerimi değiştirmedi değil.
Keenetic cihazların pahalı olduğunu düşünüyordum bu sonuçları gördükten sonra diyebilirim ki pahalı değil "gereksiz pahalı" keenetic cihazlar.
-
frekans ve hertz ayarları ne durumda? 2,4 ve 5.0GHz ayarlarına da bak. aynı senaryoyu oluşturmaya çalışarak tekrar performansa bak. zte hangi model bilmiyorum ama antensiz ise, yön farkı olabilir. anten ayarları ile deneme de yapabilirsin. sonra tekrar değerlendirme yap bakalım..
-
Paylaştığınız görselde genişletici konumundaki Hero DSL'in kontrolcü Hooper'a hangi hızda bağlandığını görmüş oldak çok daha iyi yorum yapabilirdik gibi geliyor bana...
Ekran alıntısı aldığınız yerin sağ tarafında o bilgide var diye biliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2.4 ve 5 ghz ayarları alttaki görselde olduğu gibi ama yapılması gereken farklı bir şey varsa yapayım.
-
Ekran alıntısı olduğu için küçük görünmesin diye o şekilde atmıştım. Kontrolcü hopper cihaza bağlantı hızı alttaki görselde olduğu gibi
ama bana göre asıl sorun hopper cihazın kablosuz olarak stabil ve yüksek kablosuz hız sağlamıyor oluşu. Onunla ilgili görsel de yine altta. Hangi hızın hangi cihazla alındığı üstünde yazıyor, ana cihaz ile aynı odada yapılmış test sonuçlarıdır. Aradaki farkın hopper ax1800 ve 80mhz, zte ise ax3000 ve 160 mhz bundan kaynaklı olabileceğini de düşünüyorum.
-
-
Hostname, imkan tanıyorsa ilgili cihazdan ayarlanabilir anca. Siz ilgili cihazı kaydederken veya sonra İstemci detayından istemcinin yalnız adını değiştirebilirsiniz...
İlgili cihazdan ismini değiştirebiliyorum ama modem üzerinde neden değişmiyor onu anlamadım. Smarttings uygulamasına tanıtırken ise hostname de yazılı olan isimle kaydediyor. O da Smarttings'den değişmiyor. Oysa daha önce böyle bir şey yaşamamıştım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uygulama yerine tarayıcıdan (telefon yada PC) giriş yapıp deneyin.
-
Hostname varsayılanda cihaz üreticisi tarafından belirlenir. Hostname'i modem üzerinden değiştiremezsiniz.
Root erişimi ile belki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi << PriSonerS >> -- 4 Ocak 2025; 23:20:4 >
Merhaba
Hostname Keenetic uygulaması üzerinden yada Web arayüzü "Kayıtlı İstemciler" sekmesinden ilgili cihazın üzerine tıklayarak değiştirilebiliyor...
-
YENİ SÜRÜM ✅ KeeneticOS 4.3.A.12 - 29.12.2024
Geliştirici Güncelleme Kanalında
Yılbaşı öncesi yoğunlukta unutmuşuz. Eksik kalmasın. Bir süre güncelleme olmayabilir. Malum Rusya tatilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 5 Ocak 2025; 10:59:2 > -
Hostname diğiştiremedim ama cihazı istediğim isimle kaydedebildim. Şimdilik sorun kalktı. Teşekkür ederim herkese.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gigafiber internette o trafiği sıkıştıramayacağınız için QOS kullanmanıza gerek yok, QOS'u 100 mbps zorlasan 200 mbps ve altı için kullanmak daha uygun.
Ek olarak bufferbloat testinde her zaman en iyi skora oynamak bazen yanıltıcı olur ve oradaki gözüken ile uygulamada tutarsızlıklar yaşayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 6 Ocak 2025; 0:2:48 > -
cevabı sen vermişsin zaten. aynı şartlarda test yapıp, keenetic ile zte'nin 80MHz'deki performansını görmek istyersen bir dene. hatta 2.4 için de bunu yapabilirsin.
-
Günaydın, evet hocam maalesef Hopper 80mhz band genişiliği ile gigabit bağlantılar için yetersiz kalıyor. Keenetic tarafında tek model kalıyor TİTAN :) ama onun da fiyatı ciddi manada yüksek. O fiyata farklı bir markanın yüksek model router + yine yüksek seviye mesh cihazı alınabiliyor. Bu Keenetic bizi vicdanımız ve cüzdanımız arasında bırakıyor :))
-
Keneetic çok pahalı olmayan Wifi7, 6Ghz, 320Mhz, MLO, Multi-RUs, 16×16 UL/DL MU-MIMO, 4K-QAM destekli bir model çıkartsa da rahatlasak
-
en az 15 bin TL hocam o cihazın fiyatı
-
Uygulama üzerinden modeme bağlanamıyorum, çevrimdışı diyor.
Mobil uygulamalar için Keenetic Cloud servisi açık durumda neden olabilir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X