2013 yılında İstanbul'da yaşarken yüksek katlı bir binada oturuyordum. Sanırım 14 yada 17. kattı. O dönem 3G VINN ile bağlantı kurmaya çalışıyordum. Evin 2 penceresi arasında benzer bir fark oluyordu. En sonunda Turkcell'i ikna ettim. Bir gün aradılar anteni ve sinyali sizin binaya doğru yönelttik test eder misiniz dediler. Evin her yerinde aynı internet hızına ulaştım. Bazen çok kısa bir mesafede anlamsıza sorun olabiliyor. Daha absürt başka bir örnek daha vereyim. 2010 yılında Sakarya'da Serdivan AVM inşaatında, AVM'nin açılışına yakın tepesine baz istasyonu kuruldu. Orada da telefon ve internet yine çok problemliydi. Çıktım çatıya baz istasyonun 2 metre yanında duruyorum. Aradım Turkcell'i. Bana baz istasyonu nerde, belki uzaksınızdır yada arada engel vardır diyor. Şuanda ona bakıyorum isterseniz dokunayım diyorum nasıl yani diyorlar Sonradan sinyal ile ilgili bir problem olduğunu fark ettiler. Benim gibi biri çıkıp söylemese ne zaman fark edeceklerdi Allah bilir. |
KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1165. sayfa)
-
-
Vallahi değişiyor üstad.
Bir ara video çekip göndereyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senaryo;
4g modemi tavana asıp, çatıya bir delik açıp, 5-6 metre kablo ile 2 anteni orada bir direyeğe polyester kutu içinde koymak. Daha ucuz yollu olabilir.
Bir polyster kutu içine anteni koyabilirsin. Alttan bir delik yeterli olacaktır.
Aşağıdaki firmadaki benzer ürünler üzeceğini düşünmüyorum. Örneğin.
www.wi.com.trWINET 3G/4G LTE 12dBi Outdoor Dome Anten 800-2600MHzhttps://www.wi.com.tr/winet/winet-ant-lte-12db
-
Özenli yanıtınız için çok teşekkür ederim. Sorularım cevap buldu ancak şu konuyu anlamıyorum hem VDSL hem fiber destekli bir modem alıp tek cihazla tüm sorunları çözmek (evdeki odalar birbirine de yakın) varken neden router alıp iki cihazla aynı problemi çözeyim bunun göremediğim bir avantajı olsa gerek ki sizde öyle tavsiye etmişsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Windows 11'i 23h2'ye indirdim format atarak. Gerek Keenetic'teki USB bellek gerekse NAS'a hiçbir şey yapmadan bağlanabiliyorum. Ama DAC-x6 maalesef aktif olmuyor.
Bu durum, bu topic ile ilgili olmadığı için uzatmayacağım.
Herkese desteği için teşekkür eder, Windows 11 24H2'den UZAK DURMANIZI tavsiye ederim..
23H2 :
22H2:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 21 Ocak 2025; 15:13:14 >
-
Bu onerim Keenetic ozelinde cunku;
DSL modem destekli en iyi modem Hopper DSL ve fiyati 3500tl bandinda. Bu cihaz AX1800 hizinda.
Router tarafinda ise Yeni Hopper yani KN-3811 3200tl bandinda ve WiFi hizi AX3000. Ayrica sadece WiFi hizi olarak degil donanim olarakta DSL modelinden ustun. Kisaca fiber yatirimi icin daha mantikli fiyat olarak. Tabii karar sizin. Adresinize ne zaman fiber gelir bilemem. 3811 yeni ciktigi icin fiyati uygun. Daha iyiyse neden daha ucuz algisina kapilmayin. 1 hafta falan oluyor sanirim.
Dac nedir bilmiyorum ancak 24h2 epey duzenleme ve gelistirme iceriyor. Kullanim olarakta son derece memnunum. İlgili donanimin bir destegi, forum sitesi vardir sanirim. Arastirmak lazim.
DAC bir nevi USB ses kartı.PC - DAC - Amfi şeklinde bir ses sistemi var. Maalesef son güncellemelerle 7 yıldır sorunsuz kullandığım sistem zehir oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Usb ses kartlari windows un her zaman kanayan yarasi olmustur zaten. Sizin daha onceki surumleri kurup, update yapmasini da engellemekten baska cozumunuz yok sanirim simdilik.
Edit: Bu hintli vatandas bazi guncellestirmelerin kaldirilarak duzeldigini iddaa ediyor.NKTechForAllyoutubeHow to fix DAC X6 audio problem after January 2025 security update in Windows 11https://www.youtube.com/watch?si=T6_OEoNsi4CvbRIT&v=AqN0caQO26w&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 20 Ocak 2025; 23:29:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Öneriler için teşekkürler.
Özellikle polyester kutulu senaryo ilginç. Peki bu durumda, çatıdaki 2 anten ile modem arasındaki bağlantı nasıl bir kablo ile sağlanmalı?
Diğer firmaya da bakacağım. Zaten ürünler şu anda stokta yokmuş.
-
Rg8 rg58 Rg6 gibi kullanılabilir tipler var. Farklari kalite mesafeye göre hız aktarımı filan.. Çok uzun bir kablo kullanilmasi zaten onerilmez. Kayıp yaşanır.
napalım , şans diyelim .... wifi sinyalleri dalgalandımı sinir oluyorum
-
Ben demiştim de işin manyaklığı ms çakalı zorla 24h2 ye geçirecek söylentileri var bakalım ne olacak 23h2 son sürümse nereden indirdin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Ocak 2025; 19:53:15 > -
Şu da var ilerde adsl vdsl kalkarsa adsl destekli modemi boşuna almış olacaksın. acelen yoksa mevcut modemin varsa onunla idare et fiber gelince alırsın fiber modemi
-
Çalışan sistemimin af edersiniz "içine ettiler". Yahu ne gerek var zorunlu tutmaya?
Aşağıdaki siteyi keşfettim. Açık kaynak kodlu bir mimarisi var. İstediğin tarihteki iso imajını seçip üzerine o tarihe kadar ki çıkmış güncellemeleri gömebiliyorsunuz.
-
Valla umarım doğru değildir ama ms 3 yıldır iyice sapıttı tutturdu yeni pc alın deyip satıcılara çalışmaya başladı her şey beklenir artık ondan teşekkürler bu arada
-
Yahu şöyle bir saçmalık var. Ben yeni PC'de alsam elimdeki müzik sistemini kullanamayacağım. Sana ne zararı vardı da son yaptığın güncelleme ile birlikte 2018'den bu yana kullandığım DAC'ı devre dışı bıraktın?
Dün çok sinirlendim. Windows 10'a döndüm. Güncellemeyi kapattım. Office ve sistemi lisansladıktan sonra acronis true image ile imaj aldım, yedeğe attım. Bir saçmalık olursa başa döner yıllarca kullanırım artık :-)
-
EDİT : Keenetic'e reset atıp tekrar kurdum. Şu anda her şey yolunda..
Bu aralar terslik üstüne terslik yaşıyorum. Çok ama çok sabra ihtiyacım var.
SOL 1gb fiber kullanıyorum. Keenetic Extra'ya bağlı. Hiçbir sorun yaşamazken bu akşam keenetic'te hızım yerlerde. SOL modemini takıyorum, sorun yok.
Keenetic'te vpn, dns vs kullanmadığım, gigabit bağlantılı masaüstü PC'de ki sonuçlar aşağıdaki gibi.
Sorun ne olabilir?
SOL MODEMİ
KEENETIC
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 23 Ocak 2025; 0:56:59 >
-
Ya boş ver yeni sistem olsa da yapıyor w11 saçma sapan işler 13 yıllık sistemde 2 yıldır 23h2 kurulu birde kaçak yollarla kurdum yani tpm işlemci uyumsuzluğunu aşıp çalışıyor işte ms çakalı bunu görüp 24h2 çıkardı sözde eski sistemlere kurmayı engelledi ama yeni sistemler de saçmalıyor bu arada içine etti yani Neyse benim sistem artık ben gider demeye başladı o yüzden mecbur yeniliyorum yoksa gayet iyiydi w11 23h2 de kısaca ms bazı şeyleri bozmaya bayılıyor hele son 3 yıldır iyice sapıttı. w10 ekimde güncelleme bitmeyecek olsa zaten uğraşılmaz bu ucube w11 le de herifler tek el mecbur uğraşıyoruz Güncelleme de kapatma çözüm değil belli bir zaman sonra hata almaya başlarsın mecbur açarsın güncellemeyi
-
Selamlar herkese,
Evimde 100Mbit Superonline internet mevcut, DNS değiştirme işimi görebilecek en basit f/p keenetic modemi arıyorum, tavsiyeniz hangisi olur acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X