Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
23.079
Cevap
393
Favori
917.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11501151115211531154
Sayfaya Git
Git
Giriş

Titan + Buddy 6 ikilisine yeni bir seçenek dahil oldu;

Titan + Hopper (KN-3811)

• Arkadaşlar Merhaba;

Online oyunlarda sorun yaşamamak adına Keenetic Hopper cihazı temin ettim. QOS ayarlarını da yaptım Bufferbloat testinde A+ alıyorum ancak oyunlarda inanılmaz takılma sorunları yaşıyorum. Testte unload ping 127ms çıkıyor bu değer yüksek değil mi? Superonline 500Mbps fiber kullanıyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir. Online oyunlar oynanamaz hale geldi.

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

• YNaniSK kullanıcısına yanıt
    Qos ayarınız olmadığında ne oluyor oyundaki durum?

SOL da online oyunlarda çok şikayet var tabi senin ki sol modeminde sıkıntı olmuyorsa o başka

• QOS olmadığında oyun akışında problem yok gibi gözükse de oyunun ortasında bağlantı kopuyor ve bağlantı hatası uyarısı veriyor. Bu modemi alma sebebim oyundan atmaları önlemekti. Çünkü SOL kendi modeminde ve benim elimde bulunan başka bir routerda da aynı problemi yaşamaktaydım. Ancak dün akşam denememde hem oyun donarak oynanıyor hem de oyundan atma oldu. Forumdan bunun çözümünün QOS olduğunu gördüm. O sebeple bu modemi aldım. Ayrıca bufferbloat önceki modemlerimde asla A+ gelmiyordu B veya C geldiği oluyordu ama oyun bu şekilde donmuyordu. Önceki modemlerde Unload ping 45ms gelirken şuanda A+ olmasına rağmen 100 ms'nin üzerinde geliyor anlayamadım bitürlü.

demek ki oynadığın sorunda bir sorun var. ne oynuyorsun acaba? server bağlantı yoğunluğu veya oyunda bug vardır. yazılımsal veya donanımsal başka bir sorun da olabilir tabi. dns seçimi, wifi yerine eth bağlantı tercih etme ki, qos ethernet bağlantıda etkilidir. wifi bağlantıda bir sürü faktör var. qos eth ve wifi'de nasıl tepki veriyor, dene ve gör. bunun yanında qos'de oyunlara öncelik verebilirsin. yani güvenlik duvarı ayarları felan ne bileyim, sadece router değiştirmekle sorun çözülmeyebilir.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin hepsini yaptım aslında. Fifa 25 ve efootball25 ikisinde de aynı sorunu yaşıyorum. Kurtulamadım bu durumdan bitürlü. Modem değişince oyun akışı da bozuldu ilginç bir şekilde. Önceden sadece oyundan atma problemi vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 9 Ocak 2025; 10:15:16 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

günaydın yaklaştın sayılır :) dün iki tane vardı birini ben aldım diğerini kim aldı bilmiyorum.

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları
  • gündoğdu_01 G kullanıcısına yanıt

Gözü Titan'da olup fiyatından dolayı alamayanlar için müthiş bir alternatif olmuş.   2.5Gbit ethernet portu da olsa hiç fena olmazmış. 

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

İşte o benim hocam, Hopper ile Titan arasında fiyat makası çok açıktı. Bu model onu kapatmış oldu. Tİtan Light olmuş bir bakıma. Ev kullanıcısıyım varsın 2.5 gb port olmasın :))

farklı bir pc deneme şansın var mı? yani o kadar çok şey var ki, oyun oynarken kim bilir neler oluyor. aslında programlar var ama işin yoksa gecikme, paket kayıpları, hangi ağ protokollerinin kullanıldığını görme hangilerinin sekteye uğradığını keşfetmek için bir şeyler yapabilirsin. gerçi bu fifa25'in bu sorunlara yönelik verileri izleme imkanı suınduğu "EA Connection Quality Report" bir yardımcısı var. bunu kullanmayı dene bakalım nasıl veriler sunacak sana.

bu keenetic'in yeni modeli güçlü görünüyor. ofis ve ev için yeterli görünüyor. ama 160MHz'yi bakalım hangi ürününde göreceğiz. şu ana kadar hiç birinde 160MHz göremedik. yine de 80MHz yeterli diyebiliriz sanırım. 2x2 mu-mimo aynı anda iki farklı cihaza veri aktarımını verimli yapabilir. teorik olarak 1200MHz diyor ama gerçekte bu cihaz başına en fazla 900Mbps olacaktır. belki de daha düşük (700Mbps gibi misal) üç cihaz var ise 2400Mbps/3 her cihaza otomatik atanacaktır.   (tabi diğerleri bir şey yapmazsa, toplam bant genişliğini kullanacaktır dememiz gerekiyor. kullanır mı bilmem.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 9 Ocak 2025; 10:54:36 >

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Şuan için başka bilgisayarda deneme şansım yok. Başka bağlantıda bu sorunu yaşamamış olan bir cihazla denemek lazım doğrulama yapabilmek adına. Fifa'nın dediğiniz teste bakabilirim. Ama hayal kırıklığı oldu benim için. Başka farklı bir ince ayar var mıdır bilmiyorum. Unload pingin yüksek olması normal mi? İnternette yapılan testlerde genelde 10ms geçmiyor.

bak şimdi nasıl diyeyim. benim 75Mbps bağlantı hızım var. bu hızı tt bana veriyor ama ben bu hızı normal testlerimde göremiyorum. ama bu hızı testlerde elde edebilmek için yapılabilecek bir şeyler var ve yaptığımda bu hızın bana gerçekten geldiğini görebiliyorum. ister güvenlik duvarını kapat, ister dmz moduna gir, istersen windows ayarlarına bak, yani ethernet veya wifi neyse. bu verilen hız kayıplara uğruyor bir şekilde. yani nasıl diyeyim kabaca 5 Mbps hava uçuyor. internete çıktın mı, arkada güncelleme kontrolleri de olur, yükleme olur restart beklemede olursun, yani internette online oyun oynamak için sanırım yaşanabilecek problemleri aşmaya yönelik tetikte ve fanatik olmak lazım bence.   yani hemen, hop modem kötü demek gerçekçi bir yaklaşım olmaz. mesela ethernet kartını değiştir. genelde hep realtek kötü değil ama fark yaratabilmek için başka marka dene. i210AT chipsetli bir eth kartı kullanmayı deneyebilirsin. ya da open smart ops7204nt gibi. gerek var mı? kim bilir belki donanımın eskisürücler kullanıyordur. sonra oyun sucunuları ve bunların bulunduğu yer. oyun sunucularındaki yoğunluk. elbette bu sunuculara ulaşmanı sağlayan iss'in sana atlattığı hoplar. gerçek verilerle, tam bir neticeye ulaştım demen lazım.

Fifa mı?

Cidden Türkiye için bela bir oyun oldu bu. Bİr çok kişi pinglerden, donmalardan hali hazırda şikayetçi. Oynamadı ama ne kadar oyunda sorun var dense oyunu sorduğumuzda Fifa çıkıyor.

Yukarıda bir arkadaşa yazmıştım sizin içinde geçerli sayılır. QOS ayalarını kullanmanıza gerek yok o hızlarda. Benzer şekilde Bufferbloat hatasına düşmeyin, oradaki harfler uygulamada kesin sonuç vermiyor.

Sorununuz muhtemelen modem kaynaklı değil, EA & Steam kısmından kaynaklı gibi gözüküyor. Bazen dediğiniz kasma sorunlarını ben de yaşıyorum Telekom üzerinde, ama kısa süreli sonra düzeliyor. SOL yapısının yurtdışı çıkış portlarında veya bölgedeki aktarma sunucularından sıkışmasından veya hatalı yönlendirmelerden kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz.

İlk attığınız görsel içinde söyleyim, oradaki ms değeri bufferbload sunucularına yapılan test değeri. Oyunlar için bir geçerliliği yok ama yine de SOL yönlendirilmelerinden kaynaklı bir problem var gibi.

Superonline'nin özel bir destek maili vardı şu an bulamadım, tracert kayıtları ve yaşadığınız sıkıntıyı oraya iletirseniz bir kontrol sağlarlar, mh. vs. ile bu sorunu çözdürmeniz çok zor çünkü.

Edit:

Oluşturduğum konuyu buldum :) Zamanında bu yöntem ile çözüp konu açmıştım, mail hala geçerli mi bilmiyorum.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/superonline-mail-ile-sikayet-olusturma.769365/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 9 Ocak 2025; 13:11:3 >

• Hopper 3810 ile buddy 6mesh yapsam hopper 80 mhz, buddy 160 mhz destekliyor. Bu durumda pc de 160 mhz desteklediği için buddy üzerinden 160 mhz bant genişliğinde kullanabilir miyim? Hopper max 80 olduğundan her türlü buddy 6 üzerinden de 80 mhz i mi kullanmış olurum.

Teşekkürler.
  • Betta_54 kullanıcısına yanıt

Mesh 80mhz den olur. Buddy den 160 mhz bağlanır tabiki.

160 mhz çok daha kırılgandır yalnız.

• 
Sayfa: önceki 11501151115211531154
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.