< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1150. sayfa)
-
-
Aynen gösterdiği görseldeki ayarlar 5ghz için sanki wifiler ayrılmamış gibi ayrı olsa 2.4 ghz şöyle görünür
-
5ghz de durum böyle
parazit olsa bunu da etkilemez mi abi?
10 yıllık ttnet modemin aynı yerine koydum yoktu böyle bir şey bunda da olmaz sanırım
farklı bir yer deneyemiyorum dsl kablosu ünite arkasında ulaşamam çekip uzak yere de götüremiyorum :/
-
Senin ayarlarda sıkıntı var gibi tarifi dikkatli bakıp yapsan olacak da bence pek dikkat etmiyorsun gibi bir önceki görselin 2.4 ile alakası yok çünkü
2.4 ayrılmış hali budur
SENDEKİ BU
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 1 Ocak 2025; 22:48:6 >
-
yarın devam eder bilgi veririm arkadaşlar
teşekkürler yardımınızı için
-
Buraya taşınmadan önce kiracı vardı. Gitmeden önce de fiber kabloyu kesmiş. En baştan Süperonline a fiber çektirip , sağı solu deldirtmek yerine , Konum olarak da Evimin tam ortasında yer aldığından dolayı buraya takmak mantıklı geldi.
Oyun oynamayı bıraktığım için ping ile işim yok. Televizyondan dizi/film izlerim, onun için de WiFi sinyali biraz güçlü olsun yeterli olur benim için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ürünü sanırım bizden satın aldınız.
Destek olalım. Ayrıca destek@keenetic.com.tr ile de paylaşabilirsiniz.
2.4ghz de kırmızı gözükmesi çok normal değil. Ciddi bir parazit ortamı var gibi.
Oda içerisinde farklı kablosuz sinyali yayan cihaz neler olabilir? Bluetooth, uydu anteni vs... Benzer durum 5ghz sinyalini için görünmüyor mesela.
Ayrıca 2 gündür bir Cosa ile mücadele ettik. Sorun cosa da olduğunu çözdük günün sonunda. Maalesef akılı ev aletleri Wifi tarafından yeni nesil kablosuz standartlarına göre oldukça akilsiz çıkabiliyor. Keza cosa diyorki wifi ayarı mi değiştin beni resetle. Evet sacma ama cidden o gerekiyor. Çünkü loglarda bağlandığını gördüğümüz gibi wifiden düşme nedeni de gözüküyordu. Yeni ft keyi anlamıyorum güncelleyemedim diyordu.
Bu arada kanal 13 mu deniyorsunuz hep. Iot cihazlar 13. Kanala sahip olmayabilir. 1,6,11 denemekte fayda var. Ayrıca şifre turu Wpa2 kalsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Ocak 2025; 0:23:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
cümleden iyi forumlar.
işyerime yeni fiber geldi vdsl den 4adet ttnet ve millenicom 1000mps geçiş yaptım lakin hatların bufferbloat testleri ttnet biraz iyi olsada pek hoşuma gitmedi (ttnet b lerde millenicom c lerde).
openwrt riskleri ile uğraşmamak için fazla araştırmadan tavsiye ve internet yorumlarından dolayı Keenetic Hopper aldım.
evdeki 100mps fiber bufferbloatta c bazen b değerleri alırken hopper IntelliQoS açık a+ alınca oha bu alet çok iyi dedim.
o umutla işyemideki 1000mps hatta hopperi bağladım tamam IntelliQoS ile a+ aldım lakin bu seferde 260mps üzeri hızlara çıkamadım.
sonradan öğrendimki 1000mps hızlar için donanım çok iyi olmalıymış 4çekirdek ve min 512ram gibi hopperinde donanımı yetersiz olduğu için 1000mps de IntelliQoS hız düşümü olması normalmiş.
hatta openwrt modlanmış routerlerde bile aynı sorun varmış.
sizlere asıl sorum donanımı güçlü qos açınca hız kaybı çok olmayacak bufferbloat düzeltecek fiyat olarakta çok üzmeyecek sonuçta 4 adet alacağım router tavsiyeniz varmıdır.
not: wifinin önemi yok kullanılmayacak hatta kapalı kalacak.
-
4 tane ayrı router yerine kurumsal çözüme neden yönelmiyorsunuz?
Keenetic modellerinde birden fazla sağlayıcı sonlandırabilirsiniz bu arada. Ama 4 tane aynı altyapı aldığınıza göre muhtemelen 4'üde aynı vlan'dır. Keenetic Titan örneğini ele alırsak maksimum 2 tane sağlayıcı sonlandırabilirsiniz. Birini 1GE porttan birini 2.5GE porttan. Hali hazırda ama 2 tane 1Gbps altyapı kullanan kişiler var. Ama sizin gibi bir duruma tercihen kurumsal nitelikteki daha yüksek işlemci gücüne ve belleğe sahip router/firewall tarafına kaymak daha mantıklı olacaktır.
1000 için QoS ciddi bir donanım yükü oluşturur. Doğrudur. 1000 için QoS yapmak ne kadar gereklidir? Rahatsız edici seviyede WAN tarafı hızı limitlersiniz, olur biter. QoS mantığında da bu bulunur zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Ocak 2025; 9:47:59 > -
Merhaba arkadaşlar, keenetic cihazların kutusundan çıkan ethernet kablosu bana göre çok şık. Piyasada satılan diğer cihazlarda böyle düz kablo görmedim. Cihaz beraberinde gelen bu kablonun standartı nedir? cat5-6-7 vb. bileniniz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gündoğdu_01 -- 2 Ocak 2025; 10:58:1 > -
Cat5E
flat ethernet kablosu diye aratırsanız bulabilirsiniz.
Ugreen, irenis gibi markalarda var.
-
Teşekkür ederim Kemal Bey, bu arada tam konusu değil ama bilgilendirme amaçlı yazıyorum. TurkNet bugün peşin ödeme kampanyası ile ilgili mesaj attı. Peşin ödersek aylık 469 TL'ye geliyor. Bu değer mevcutta 299 TL idi. Bu da demek oluyor ki Turknet zammı yakındır.
-
Voyager Pro 2 tekli aldığımda içinden POE injector çıkıyor mu, bilen var mı?
Satıcısı Hepsiburada. Bir yerde tekli aldığınızda çıkıyor denilmiş, başka bir yerde çıkmıyor denilmiş.
https://www.hepsiburada.com/keenetic-voyager-pro-2-port-10-100-1000-ax1800-2-4-5-ghz-1800-mbps-4dbi-poe-wifi-6-wpa3-vpn-mesh-fiber-router-access-point-p-HBCV00003V2DUG
-
899₺ satıcı KYTECHNGAMING diyor. bence çıkmıyordur. çıkıp çıkmayacağını toplam fiyattan anlamak mümkün olmalı sanırım.
amazonKeenetic PoE+ Injector, 30Watthttps://www.amazon.com.tr/Keenetic-KN-4510-01-EU-PoE-Injector-30Watt/dp/B0CTTQMZHF
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 2 Ocak 2025; 12:42:37 > -
Merhaba;
Benim sorunum hala devam ediyor. Keenetic destek ile görüştüm. Onlar windows üzerindeki yerleşik SSTP uygulaması ile modeme bağlandılar. Ama ben cep telefonumdaki SSTP Client ile bağlanamıyorum. 3.parti uygulama içinde destek vermiyorlar.
Ben 2 hafta evvel telefonu değiştirdim. Acaba güncel android sürümünde bir kısıtlama mı var? Sizin android sürümü nedir? SSTP Client ayarlarında birşey değiştirdiniz mi?
-
Android 14 kullanıyorum. Ayarları da aşağıya ekliyorum. Özelden SSTP için test kullanıcısı tanımlarsanız kendi telefonumdan da kontrol edebilirim.
Sorun olabilecek bir ayar PPP Auth Protocol olabilir belki. MSCAPv2 kullanıyordu Keenetic.
-
Ö.M. gönderdim. Teşekkürler,
EDİT : Siz bağlandınız. Sorun android 15'te sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 2 Ocak 2025; 13:48:22 >
-
Doğrudur, ürünü sizden aldım.
Tüm kabloları (cat-xbox ve usb-ssd) kablolarını söküp modemi fabrika ayarlarına getirip tekrar kurulum yaptım.
Şu an her şey sorunsuz çalışıyor gibi
herkese tekrar teşekkür ederim.
-
Sanırım siz Hepsiburadadan mesaj attiniz bugün. Oradan da cevapladigim gibi 4lu pro paketlerde herhangi bir poe injektor, adaptör ve ethernet kablosu çıkmamaktadir.
Tekli aldığınız pro modellerde, ethernet kablosu ve adaptör bulunur ancak poe injektor bulunmaz.
Poe injektor ve poe switchler daima ayrı olarak satılmaktadır. Fakat 4lu pro paketlerle birlikte 5li poe switch koydugumuz daha ekonomik olması için hazırladığımız, satılan bir paketimiz de mevcuttur.
Bu arada ürün başlığında Orbiter Pro 2 portlu.... Diye yazıyor. Defalarca dedim bu yanlış algilanabilir. Ve öyle gibi olmuş. "Pro 2" diye bir model adı yok. 2 tane port olduğunu belirtiyor o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Ocak 2025; 22:56:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
amazonUGREEN Cat7 RJ45 Ethernet Kablosu Düz Altın Kaplama 10Gbps 600MHz FTP Yönlendirici Modem PS5 Switch Xbox One TV KUTUSU vb. Ile Uyumlu (10M)https://www.amazon.com.tr/dp/B00HL862QK/?coliid=IVGMSN6P4TYLA&colid=1AKJUVXMPOKV8&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_itamazonUGREEN Cat8 Rj45 Ethernet Kablosu Düz Örgülü 40Gbps 2000Mhz Ps5, Ps4, Sky Box, Xbox, Smart Tv, Switch, Router Vb. Ile Uyumlu (2M)https://www.amazon.com.tr/dp/B08W299VLT/?coliid=IYSPWBU13BV68&colid=1AKJUVXMPOKV8&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_itamazonUGREEN Cat7 RJ45 Ethernet Kablosu Düz Altın Kaplama 10Gbps 600MHz FTP Yönlendirici Modem PS5 Switch Xbox One TV KUTUSU vb. Ile Uyumlu (2M)https://www.amazon.com.tr/dp/B00QV1F19W/?coliid=IBREEB7V096C2&colid=1AKJUVXMPOKV8&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X