Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
23.583
Cevap
403
Favori
936.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 11751176117711781179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tayaydin

Router'ın kurulacağı yere ve elinizdeki mevcut HDD'lere göre karar vermeniz gerekir. Elinizde hem 3.5" hem de 2.5" HDD'ler varsa ve router'ı koyacağınız yer böyle bir donanımı koymaya müsait ve güç için priz mevcut ise tabiki mantıklı. Diğer türlü elinizde sadece 2.5" HDD'ler var ise, router'ın konumu ekstra bişeyler eklemeye müsait değilse şöyle tak-çıkar kolaylığında pratik ürünlerde işinizi görebilir:

amazon
    Dark Storex E24 2.5" USB3.0 Disk Kutusu + Çıkarılabilir Başlıklı Şeffaf Saklama Kutusu (DK-AC-DSE24U3)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07CL5F1ZC
    Şimdi elimde 500 gb eskiden aldığım muhtemelen USB 2 bir hd var 2.5 inch
    Bunu temizledim format attım denemek amaçlı kullanıcam yeni hd alana kadar
    Torrent vs bu hd ye atsın bakalm bende nasıl olduğunu öğreneyim pek bilgi sahibi değilim
    İyili varsınız valla sizler yoksa çıkılmaz bu işlerin içinden

Ya Dock alıp Kemal beyin dediği gibi Cmr hd alırım yada standart 2 tb hazır kutulu bişi alırım yada ssd hd bakarım bütçeme uygun bişi bakıcam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

VPN açıksa açılır bende vpn açmadan açılmadı sitesi

Surfshark Türkiye sayfasını açıyor hatta giriş yaptım vs bende bir sıkıntı yok vpn de kapalı

• bariscapt kullanıcısına yanıt

İlginç bende vpn olmadan açmıyor belki modeme adguard dns girili ondandır

• Merhabalar keenetic titan almayı düşünüyorum ama wifi 7 özellikli ürünler ne zaman çıkacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekksl6 E kullanıcısına yanıt

Kablonetin modemleri wifi problemleri ile meşhurdur. Yaklaşık dört yıl önce Kablonet modemin yanına bir Keenetic router koydum, bütün dertlerim sona erdi.

• Kablonetle ilgili yanıtlar için çok teşekkür ederim. Bridge mod tavsiyesine uyacağım 👍

• 2022 yılında Hero DSL aldım ilk Keenetic modeli olarak. Öncesinde Zyxel, Tp-Link vs. ürünlerini kullanmıştım. Sonrasında menzil arttırma ihtiyacımız oldu. Keenetic'ten memnun kaldığım için yine aynı markanın Giga, sonra 2. bir Hero DSL, Starter ve en son olarak da yeni Hopper modellerini aldım. Hatta Hopper'ı aldığım arkadaş burada da paylaşım yapıyormuş yeni gördüm. Selamlar kendisine de. Keenetic'ten genel olarak memnunum. Anlaşılabilir arayüzü olması, güncellemeleri vs. hoşuma gidiyor. Performansı da yeterli benim için. Ancak mesh sistemiyle ilgili bazı geliştirmeler görmek istiyorum. Bunu burada değerlendirip üretici ekibe iletebilecek kimse var mı bilmiyorum ama yine de paylaşmak istedim. Özellikle mobil cihazların node'lar arasında daha 'agresif' şekilde geçiş yapmasını istiyorum. Bir telefon A noktasından B noktasına gittiği zaman hala A noktasındaki extender'a bağlı kalıyor bazen; B'de daha yakın ve hızlı çalışan bir extender olmasına rağmen. Bir foto hazırladım:

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

Fotodan anlaşılıyor aslında ama işte Telefon gündüz vakti alt katta Giga aracılığı ile çıkış yapıyor 5ghz ile. Her şey olması gerektiği gibi. Sonra akşam farklı bir lokasyona geçiyor. Arayüzden kontrol ettiğim zaman telefonun hala Giga ile çok düşük bir hızda çıkış yaptığını görüyorum. Halbuki beklentim hemen aynı bölgedeki Hopper'a geçiş yapması. Bu farklı telefonlarla veya yeri değiştirilen notebooklarla vs. de olmakta. Sistem bir süre sonra bu cihazları daha yakındaki node'a transfer edebiliyor tabi ki, ancak bu her zaman gerçekleşemeyebiliyor bir, ikincisi de bunun gerçekleşme süresi kestirilemiyor. Bu geçiş 10 dk mı sürecek, 20 dk mı vs. bilemiyorum. Yakındaki node'a anında geçiş yapabilmek için cihazın wifi'ını kapatıp açmam gerekiyor. O zaman hemen en yakında hangi extender varsa onun üzerinden çıkış yaptığını görüyorum.

Keenetic'in önerdiği üzere band steeringde prefer 5ghz seçili ancak bir faydasını göremedim şu ana kadar. Sorunu kendi telefonum için client optionsdan sadece 5ghz kullanacak şekilde ayarladım. Bu sayede uzaktaki extender'a 2.4ghz ile bağlanamıyor, onu bırakıp yakındakine geçmek zorunda kalıyor ancak bunları cihaz başına manuel olarak ayarlamam gerekiyor. Keşke mesh içerisinde daha fazla ayar imkanı olsa. Db'ye veya transfer hızlarına göre daha keskin ve net ayarlamalar yapabilmek isterdim.

Bir diğer husus da örneğin mesh sistemin hangi formasyonda çalışacağını ayarlayamıyorum. Şu an 1 controller 4 tane de extender kullanıyorum. Bunları birbirine seri olarak bağlayabileceğim bir ayar bulunmuyor. Bunu Keenetic'e mail atarak sorduğumda komut satırı üzerinden cihazları manuel olarak birbirine bağlayabileceğimi söylemişlerdi ancak örneğin bu tarz şeyler de mesh arayüzüne eklenebilir. Cihazları taşı bırak yaparak istenilen formasyonda çalışmaları sağlanabilir vs.

Bu mesh konusunda daha yazarım da çok da uzatmayayım şimdi. Daha fazla ayar ve özelleştirme olmalı bence bu konuda. Bu kadar Keenetic cihaz aldıktan sonra farklı bir marka model ürüne geçip onlarla uğraşmak da istemiyorum. Umarım Keenetic bu konuda gücellemeler ve eklemeler yapar ileride. Sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nament -- 9 Şubat 2025; 0:35:16 >

• KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

Merhaba, iki adet extra model router cihazım var. Biri kablonet modemine bağlı (modem bridge modunda) diğeri ise mesh olarak bağlı. Bilgisayardan 192.168.1.1 adresinden girdiğimde herhangi bir sorun yokken mobil uygulamada modeme bağlı olan router sürekli çevrimdışı olarak gözükmekte. Aylardır durum bu şekilde uygulamayı sildim geri yükledim hatta telefon değişti ama durum hala aynı. Bir tek routerları sıfırlamadım vaktim olmadığı için o işe girişmek istemiyorum. Kolay yoldan bir çözüm var mı sizce?

• nament N kullanıcısına yanıt
    Node'lar arasındaki geçiş konusunda son karar her zaman istemci cihaz tarafındadır. Keenetic tabiri caizse istersen bu node'a geçebilirsin der istemci cihaza, istemci cihaz ister geçer ister geçmez, son karar onda. Bu her marka için böyledir, son karar her zaman istemci cihazdadır.

Bu tarz node'lar arasında geçiş yapmayan cihazları zorlamak için keenetic CLI tarafına şu şekilde bir komut eklemişti, cihazı kick'lemek için. Pürüzsüz çalışıyor mu yoksa kopup tekrar mı bağlanıyor hiç bilmiyorum çünkü test etmedim. (4.1 beta 3 sürümünde eklendi)

interface {name} rssi-threshold {rssi-threshold}

Birde mesh cihazları normal şartlarda kendine en yakın cihaza bağlanır ancak spesifik bir cihaza bağlamak isterseniz onun içinde bir komut var. Spesifik olarak bağlamak istediğiniz cihaza, bağlamak istediğiniz cihazın mac adresini girmelisiniz.

interface {name} mac bssid {mac}

CLI aracılığıyla yapılan tüm işlemlerin kaydedilmesi için system configuration save komutu da gerekli. Tüm bunları yapmadan önce startup-config yedeği almayı unutmayın, nolur nolmaz :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Valla kendine en yakın node a bağlanma konusuna katılmıyorum. Dibindeki buddy 6 ya değilde 2 oda ilerideki titana bağlanıyor cihazlarım çoğu kez. Cihazların hepside yeni. İlk başlarda takıktım bu olaya ama artık pes ettim. 500 mbps internetim var. Uzaktaki titana kendi bağlandığında 200 hız alıyorum. Dibindeki buddy 6 ya force edip deniyorum. 600 lerde görüyorum hızı. Neye göre uzağa bağlanıyor bilmiyorum.

• radyohead R kullanıcısına yanıt

O olay bende de varKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları  şöyle ki titana mesh ile bağlı mutfakta extra dsl var o açıkken titanın dibindeki pc yi açınca wifi 6 özellikli birde wifi adaptörü ama bu gidip wifi 6 olmayan 16 metre arkada arada 2 duvar var extra dsl modeme bağlanıyorKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları ama o kapalıyken dibindeki titana bağlanıyor mecburenKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları bu ne iş çözemedimKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 9 Şubat 2025; 7:32:13 >
  • uzağa koyduğunuz router'a, daha önceden yapılmış olan bir kablosuz bağlantı nedeniyle, ağ bağlantılarınızda o router öncelik alıyor olabilir. bunu önlemeye yönelik yöntemler arasında, windows'daki ağ kayıtlarını temizleme, mesh sistemini yeniden kurma ya da kullandığınız ağ ismini değiştirerek yeni bir ssid ile bağlantı kuracak olmak, bu sorununuza çözüm olabilir. diğer tavsiye edilmeyen yöntem ise ağdaki cihazlar için manuel yönlendirmeler yapmak.

• İyi pazarlar
    Aşağıdaki hdd Dock siparişini verdim
    1285 tl ye geldi indirim kuponu ile 3 taksit

Davetiye ile kabul eden torent siteleri var ve upload download oranına göre belli bir rate üzerinde kalma şartı koyuyor bu rate de sizin indirdiklerinizi başkaları da sizin depodan alması işe artıyor yani indir bida uğrama mantgını ortadan kaldırmak için
    Nas sistemleri genelde bu işlerde kullanılıyor bildiğim acaba bu Dock sisteminde de harici bir depo olduğu için devamlı devrede olduğu için bu yönde bir fayda sağlar mı
    Nas ve Dock sisteminin çalışma mantığı aynı mı

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Değiştirdim sağolun şimdi 2 gündür açık bıraktım herhangi bir kesinti yok :)

Apple TV değilde Android TV Box'ınız olsaydı torrent ile falan uğraşmadan size harika bir yöntem önerebilirdim.

En az 200 Mbps gibi fiber internetiniz varsa Real-debrid aboneliği alarak stream şeklinde kayıpsız ses ve yüksek bitrate kalitesinde BluRay Remux içerik tüketebilirdiniz. Soundbar sayfasında forum kurallarının izin verdiği ölçüde bu konuya değinmiştim:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160139331

• quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

Apple TV değilde Android TV Box'ınız olsaydı torrent ile falan uğraşmadan size harika bir yöntem önerebilirdim.

En az 200 Mbps gibi fiber internetiniz varsa Real-debrid aboneliği alarak stream şeklinde kayıpsız ses ve yüksek bitrate kalitesinde BluRay Remux içerik tüketebilirdiniz. Soundbar sayfasında forum kurallarının izin verdiği ölçüde bu konuya değinmiştim:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160139331
    Tşk ederim
    Şimdilik atv işe devam ama ileride belki değiştirebilirim
    Bugün Kemal bey 1.5 saat uzaktan bağlanarak router ayarlarımı yaptı USB , VPN ,torent
    Allah razı olsun ,tşk ederim kendisine 🙏

Ama Dock siparişini verdim de kararsızım hala Dock +2 tb hdd bana 4 bin civarı bir fiyata malolacak
    Direk 1 tb ssd Alıp da 2400 civarına bu işi halledebilrdim
    Bilemiyorum belki Dock siparişimi iptal ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariscapt -- 9 Şubat 2025; 14:28:13 >

İsterseniz benim cihaz gelince 10 yıllık hdd vardı onu kullanayım diyorum. Performansı nasıl olur bakayım deneyeyim ona göre sipariş geçin hocam. 4bin az değil. Sonuçta aynı kullanım senaryosu için alıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderkaan -- 9 Şubat 2025; 14:47:54 >
  • Modeme bağlı NAS depolamam var performans olarak hdd bağlamak la arasında fark var mıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: onderkaan

İsterseniz benim cihaz gelince 10 yıllık hdd vardı onu kullanayım diyorum. Performansı nasıl olur bakayım deneyeyim ona göre sipariş geçin hocam. 4bin az değil. Sonuçta aynı kullanım senaryosu için alıyoruz
    İyi olur valla
    Evet 4 bin e çıkana kadar daha ekonomik ve kullanışlı halledebilirim sanırım

• 
Sayfa: önceki 11751176117711781179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.