Şimdi Ara

Kefir ve Vücut Geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
21.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben 3 senedir bu işin içerisindeyim, 3 sene önce ilk başladığımda 6 ay kadar yapıp bırakmıştım, tekrardan başlayalı hemen hemen 11 aya yakın oluyor. Özel bir diyetim veya beslenme programım yok, karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum ayrıca supplement de kullanmıyorum. Kefiri duydum antrenmandan sonra veya gün içinde kullanmanın kas gelişiminde baya bir etkisi olduğu söyleniyor, ayrıca doğal evde kendinde yapabiliyorsun, en yakın zamanda başlamayı düşünüyorum. Kefir hakkındaki fikir ve yorumlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Kefir ve Vücut Geliştirme

    Sporcular arasında popüler bir içecek olan kefir, vücut geliştirme hedeflerine ulaşmada bazı potansiyel faydalar sağlayabilir.

    Kas İyileşmesine Yardım: Kefir, kas iyileşmesini destekleyen yüksek kaliteli protein içerir. Spordan sonra kefir içmek, kas dokusunun onarılmasına ve yeniden inşasına yardımcı olabilir.

    Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Kefir, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan probiyotikler açısından zengindir. Bu faydalı bakteriler, hastalıklarla savaşmaya ve genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olur.

    Hidrasyonu Sağlar: Kefir, yoğun egzersizler sırasında kaybedilen sıvıların ve elektrolitlerin yenilenmesine yardımcı olan iyi bir hidrasyon kaynağıdır.

    Spordan Önce veya Sonra Kefir İçilmeli mi?

    Hem spordan önce hem de sonra kefir içmek faydalı olabilir.

    • Spordan Önce: Kefir, egzersiz sırasında enerji sağlayan karbonhidratlar içerir.
    • Spordan Sonra: Kefir, kas iyileşmesine yardımcı olan protein sağlar.

    Sonuç

    Kefir, sporcular için kas iyileşmesini destekleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve hidrasyon sağlayan sağlıklı bir içecektir. Vücut geliştirme hedeflerinize ulaşmak için antrenman rejiminize kefir dahil etmeyi düşünebilirsin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kefirin faydalarını söyleyecek olursak
    http://www.diyadinnet.com/SaglikBilgisi-174&Saglik=kefir--kefir-nedir

    onun dışında kas gelişimi yönünden "extra protein işte" diyesim geliyor
  • Bence kas ve kas gelişimini kullanarak güzel reklam yapıyorlar bu ürünlere. kefir, arı sütü, poleni vs. bence hiç bir artısı yok.
  • Şu siteye göre protein kadar yağ içeriyor ve protein-yağ dan daha fazla da karbonhidrat. Bunu içerek 20-30 gram protein alayım derken günlük yağ ihtiyacının neredeyse yarısını doldurursun demiş olayım

    https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/kefir-tam-yagli-826/6/
  • @Amroth. Faydaları illa var tartışılmaz ama yağ ve karbonhidrat oranı önemli olduğu için tercih etmiyoruz. Birde arı sütü falan çok pahalı zaten.
    @Executor06 Bugün sütaş peynir alırken şok'un mis light peyniri gözüme çarptı 100 gramında 3 gram yağ var, protein değeride 18 gramdı sanırım bi ara denemek lazım fiyatıda makul.
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    Evde yapılan kefirdeki yağ oranı ile hazır satılanlarınkinin arasında fark olmaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beslenmede yağın da yeri önemli, atlanmaması lazım. Süt ve süt ürünlerindeki yağ zararsız. Ben, tüm süt ve süt ürünlerini tam yağlı alırım. tereyağımı, yumurta sarımı yerim. Şükür, hiç bir zararını görmedim. Beslenmede kilo x 1g yağ mutlaka tüketilmeli. Yağ tüketmediğimiz zaman, hormon üretimi bile durabiliyor. çok ciddi bir konu. Yağ derken, yararlı yağlar. Trans yağlar elbette değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 1 Kasım 2013; 16:42:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vücut geliştirme
    9 yıl önce açıldı
    Evde vücut geliştirme
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit_tecimer

    Evde yapılan kefirdeki yağ oranı ile hazır satılanlarınkinin arasında fark olmaz mı?

    Süte göre değişiyor sanırım, tam yağlı-yarım yağlı gibi.
  • Bence düzenli olarak günde bir bardak içmek fayda sağlar fakat tutupta 1 litre kefir içmek akıl kârı değil.
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    Yarım yağlı süt ile yapabilirim, eğer gerçekten işe yarıyor ise her gün içmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit_tecimer

    Yarım yağlı süt ile yapabilirim, eğer gerçekten işe yarıyor ise her gün içmeyi düşünüyorum

    Sağlık açısından bakıyorsan ne gibi faydaları olduğunu araştırmadım ama spor açısından bakıyorsan protein-yağ-karbonhidrat olarak gömelisin. Sütün verdiği proteini verir, başka birşey bekleme derim.
  • İyi mayalanması için yağlı süt öneriliyor genelde.Günlük sütle yapmanı öneririm.Bu arada kefir mayası var mı hocam elinde ?
  • Aktardan alıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de güvenilir bi yer bulursam almayı düşünüyorum.Yaparsanız haberdar edersiniz artık.
  • İnternette kefir ve whey hakkında şöyle bir yazı buldum sizinlede paylaşıyım.

    Bu başlık beslenme bülteni forumlarında birkaç gündür tartışılıyor idi. Prof.Dr. Ahmet AYDIN hocamız bugün konuya ilişkin cevabını da yazmış:

    Kefir-Whey Proteini tartışması

    Kefirin protein tozlarından daha iyi olduğunu çeşitli vesilelerle söylüyorum. Tabii buna itirazlar da oluyor, bu forumda olduğu gibi. Son zamanlarda tartışma alevlendi. Bir süre müdahale etmeden gözledim. Konu olgunlaştığı için bu yazıyı yazdım.

    Süt proteini iki tiptir; kazein ve whey

    Kazein sütün pıhtı, kısmıdır. Whey ise sıvı kısmıdır. Peynir tenekelerini açılırken görmüşünüzdür. Katı kısmı (kazein) peynirdir. Tenekenin içinde kalan su ise wheydir (yani peyniraltı suyu).

    Klasik yoğurtların su koyverdiğini biliyorsunuz. Bu su da wheydir. Kefir ise wheydir. Kefir yapıldıktan sonra pıhtı kısmı ayrılır ve tekrar maya olarak kullanılır, ama yenilebilir de.

    Her iki protein fraksiyonu (kazein ve whey) da insan sağlığı için faydalıdır. Ama whey proteini bütün amino asitleri içermesi bakımından bir gömlek daha iyidir.

    Piyasada satılan protein tozlarının birçoğu faydadan çok zarar verir. İşte nedenleri.

    Protein tozlarının çok büyük bir çoğunluğu yüksek basınç ve sıcaklık altında elde edilmiştir. Bu işlemler proteinlerin doğal yapısını bozmaktadır. kefir proteinleri ise doğaldır.

    Protein tozlarının çok büyük bir çoğunluğu asit kimyasallarla muamele edilmiştir; kefir ise böyle bir muameleden geçmemiştir.

    Protein tozlarının bir bölümü ciddi miktarda ağır metaller ve kimyasallar içerir.

    Kefir mayalandığında trilyonlarca probiyotik (dost bakteriler) ürer. Probiyotiklerin çok muaazzam faydalı etkilerini herhalde biçoğunuz biliyorsunuzdur. Protein tozlarının böyle bir özelliği yoktur. Özetle probiyotik canlı, protein tozları ise ölüdür. tercih kullanana aittir.

    Kefirdeki trilyonlarca probiyotik (dost bakteriler) sindirim enzimleri ve çeşitli vitaminler üretirler. Protein tozlarının böyle bir özelliği yoktur. Bu nedenle kefirin sindirilmessi çok daha kolaydır. Protein tozları ise ölü bir yiyecek olduğu için enzim içermez. Sindirimi zordur ve sindirilmemiş proteinler alerjik ve immünolojik çok sayıda hastalığa sebep olurlar.

    Protein tozlarının tek bir avantajı vardır; kullanılmasının biraz daha kolay olmasıdır o kadar.

    Ben illa ki protein tozu kullanacağım diyenler için tavsiyem şu; asit ve ısıl işlemden geçmemiş, kimyasal toksin ve ağır metal taramasından geçmiş preparatları kullansınlar.

    Bu tartışma faydalı olmuştur, ama zaman zaman benim için ‘tarikat lideri’ gibi maksadını aştığını sandığım sözler söylenmiştir. Tarikat ‘doğru yol’ gibi gerçek anlamında kullanılmışsa sorun yok. Ama taassup anlamında kullanılmışsa teessüf ederim.

    Milyonlarca insan para verip protein tozlarını boşuna mı kullanıyorlar diye bir karşı eleştiri de var. Milyonlarca insan para verip uyuşturucu da kullanıyor. Bu onların doğru yaptığının göstergesi değildir herhelde.

    Protein tozları için dünyanın bir numaralı sağlı sitesinde çok sayıda yazı var.

    http://proteinpowder.mercola.com/Miracle-Whey-Protein.html

    Dr. Ahmet Aydın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence protein tozlarına fazla yüklenmiş, abartmış gibi geldi. Sonuçta bilinen markaların nasıl ürettiği konusunda bir bilgiye sahip değil.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Kullanan kişilerin kaçı nasıl üretildiği hakkında bilgi sahibi ki ? Var mı üretim aşamalarını tamamen gösteren videolar vs.varsa bir link atar mısın hocam,merak ettim şimdi:D
  • Pek kaynak yok ama whey protein manufacturing process diye aratırsan birşeyler çıkıyor. Aslında şöyle bilinen markaların üretim merkezlerini görebileceğimiz bir video olsa inceleme-denetleme tarzında güzel olurdu.



    Şöyle de bir şema var. Doktor yüksek sıcaklık ve basınç demiş ama en sondaki spray dryer yani tozlaştırma işleminde. Yüksek basınç var evet ama yüksek basınç sayesinde yüksek ısıya gerek kalmadan toz haline geliyor. Süt tozlarıda aynı şekilde üretiliyor hatta %30 civarı bir vitamin kaybı oluyor sadece. Bunu da açık bir şekilde belirtiyolar zaten süt tozu üreticileri.

    Whey is left over when milk coagulates and contains everything that is soluble from milk. It is a 5% solution of lactose in water, with some minerals and lactalbumin.[7] It is removed after cheese is processed. The fat is removed and then is processed for human foods.[7] Processing can be done by simple drying, or the protein content can be increased by removing lipids and other non-protein materials.[8] For example, spray drying after membrane filtration separates the proteins from whey.[9]
    Whey can be denatured by heat. High heat (such as the sustained high temperatures above 72 °C associated with the pasteurization process) denatures whey proteins. While native whey protein does not aggregate upon renneting or acidification of milk, denaturing the whey protein triggers hydrophobic interactions with other proteins, and the formation of a protein gel.[8] Heat-denatured whey can still cause allergies in some people.[10]


    The use of whey protein as a source of amino acids and its effect on reducing the risks of diseases such as heart disease, cancer and diabetes is the focus of ongoing research.[3] Whey is an abundant source of branched-chain amino acids (BCAAs),[19] which are used to stimulate protein synthesis.[20] In particular, leucine plays a key role in initiating the transcription of protein synthesis.[21] When leucine is ingested in high amounts, such as with whey protein supplementation, there is greater stimulation of protein synthesis, which may speed recovery and adaptation to stress (exercise).[22][23]
    Whey protein contains the amino acid cysteine, which can be used to make glutathione. However, this amino acid is not essential for the synthesis of glutathione, and some studies have suggested that the amount of cysteine in the diet may have little effect on glutathione synthesis.[24] However, another study suggested that large amounts of whey protein can increase cellular glutathione levels.[25] Glutathione is an antioxidant that defends the body against free radical damage and some toxins, and studies in animals have suggested that milk proteins might reduce the risk of cancer.[26]
    Aflatoxin, a extremely potent carcinogen and major cause of mitochondria damage, and hence all bodily processes including skeletal muscles, has been shown to be inhibited by whey protein and ginseng extract.[27] However, the amount of aflatoxin within whey protein itself, was shown to be reflected by the amount in the unprocessed milk used to make it.[28]

    Şunlarıda okuyabilirsiniz wikipedia'dan alıntı. Ben okuyamadım, spora gidiyorum gelince okurum artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 2 Kasım 2013; 13:38:23 >




  • kefir ukrayna rusyada cok meshurdur.hatta yogurttan daha cok tuketilirdi 98 te filan.ordan gelen giden biri varsa getirsin size mayalayin mayalayin icin.ben o zamanlar degisikbir yogurt mayasi turu gibi algilamistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.