Şimdi Ara

Kendi Adaletini Sağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Devlet yapılanmasının kabul edildiği hiçbir ortamda meşru olamayacak eylem. Kendi despotluğunuzu bir süre oluşturursunuz en fazla meşru olma mücadelesi verirsiniz, daha siz adım atamadan meşruiyet kazanmış bir yapılanma -devlet- kafanıza çöker.

Gezicilerden biri bu fularlı kız mı ne pkk'ya katılmış. Ne diyor ''Adalet yok da ben de şansımı burada deniyorum'' gibi bir şey. Bu nasıl bahane nasıl bir kılıftır? pkk adalet dağıtan bir yapılanma mı? Hadi yurt dışına kaçsa anlam veririm bir nebze.

Sonra yok efendim ''Tc bizi vuruyor, gençleri katlediyor''. Az bile yapıyor Tc. Bir tarafına G3 mermisi yediğinde de ağlayacak kanal kanal.

• PKK'ya katilan kizi mi elestiriyorsun,gezicileri mi ? Devlet,bogazina kadar camura batmis,halkina adalet saglayamayan,temel fonksiyonlarini yitirmis,bir grup veya zumrenin kendi menfaatlari ugruba kullandiklari bir arac olmussa eger o devlet yikilir.Yeni bir devletin kurulumu da 1 hafta surmez.Bu kadar kolaydir devlet yikmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Terör örgütüne katılmayı mantıklı buluyorsun yani?

12 yıldır yıkamadılar kardeşim nesi kolay?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selonya

Terör örgütüne katılmayı mantıklı buluyorsun yani?

12 yıldır yıkamadılar kardeşim nesi kolay?

Oyle bir imada bulunmadim.

12 yildir yikilmayan sey devlet degil,hukumet.Aradaki farki biliyorsundur umarim.
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Kardeşim senin kastettiğin şey gayet açık. Devleti kastetmediğini de biliyorum. Seninle tartışmaya lüzum yok. Selametle.
  • Burası sözlük değil, forum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haksızlık varsa hukuk ile ararsın hakkını olmadı Avrupa insan hakları mahkemesine gidersin bir şekilde çözersin sorununu. Teröre katılarak değil.
    Masumu öldürerek hakkını kazanacağını düşünmek nedir ? umarım geberir gider
  • Sumeyye, sen misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim böyle böyle nefret ettiriyorsunuz insanları kendinizden farkında değil misiniz? Bari bu saçmalığı savunmayın.
  • devlet bırak verdiğin örnekleri vergisini veren,kurallara uyan, sıradan vatandaşın haklarını koruyamıyor.
  • 'Adalet bulamadım dağa çıktım' yok öyle bi dünya.
    Biraz başlığa cevap olabilir ama başlığı görünce içimi dökeyim dedim. Kendi adaletini sağlamak aslında her insanın istediği bir şey. Sokaktaki kekolara cezasını verebilsem, gayriresmi bi tim kursam da dağı temizlesem gibisinden şeyleri hepimiz içimizden geçiririz. Ama bu gayriresmi işlerle olmaz. İnsanlar bir birlik içinde yaşar. Bu birliği sağlayan devlettir ve adaleti devlet sağlar. Devlet insanları korkutmayan ama saygı gören bir otorite oluşturmalı. Devlete saygı duyunca da insana saygı duyulur.
    Eğer devlet otorite kuramıyorsa halk ' yasalkimseye hiçbir şeye zarar vermeyen ' yollarla tepkisini gösterir.
    Zaten adalet için terör başlı başına bir saçmalıktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OutSecT kullanıcısına yanıt
    Ünlü bir söz var severim. Umarın sansürlenmez.

''Barış için savaşmak, bekaret için ilişkiye girmeye benzer.''

Edit: Alttaki arkadaş nesine takıldı bilmiyorum. Mantıklı bir şey değil yaptığı. Bloklasın keyfi bilir de değiştirdim onun yüzünden. Sözü zaten yumuşatmıştım. Bu kadarı da akıl dışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selonya -- 29 Haziran 2014; 1:14:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

PKK'ya katilan kizi mi elestiriyorsun,gezicileri mi ? Devlet,bogazina kadar camura batmis,halkina adalet saglayamayan,temel fonksiyonlarini yitirmis,bir grup veya zumrenin kendi menfaatlari ugruba kullandiklari bir arac olmussa eger o devlet yikilir.Yeni bir devletin kurulumu da 1 hafta surmez.Bu kadar kolaydir devlet yikmak

Devlet kurulması bir hafta sürmez. Ama sen bugün onlarca yabancı ülkeden temel ihtiyaç ithal ediyorsun, tarım ve hayvancılığın durmuş vaziyette. Teknoloji zaten üretmiyorsun. Sen yeni bir devlet kurduğun zaman diğer devletlerin seni resmi olarak tanıma, ticaret anlaşması yapma, gümrük anlaşmaları yapma süresi belki aylar sürecek bir süreç. Üstelik öyle bir stratejik konumdasın ki devletin bütün istihbarat ve askeri organlarını terhise açık bir hale getirmen bu topraklarda nelere sebebiyet verebilir tahmin bile edemezsin.

Bu ülkede o kaosu dizginleyecek bir örgüt filan yok. Zaten halk sol gruplardan hiç haz etmiyor. Yani %95 biz içimizde savaşırken Işid, Yunanistan, Ermenistan vb. unsurların anadoluda cirit atmasıyla sonuçlanacaktır bu aksiyon.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.