Ayrıntılara inmeyecegim. Gerekli metaryelleri söyleyip geçecem forumdan veya googleden arama yaparsanız birsürü döküman zaten bulursunuz...
Öncelikle işletim sistemimizin XP oldugunu varsayıyorum... ve Forumdan önce kurmanız gereken önemli programlardan bahsedecem...
* Apache: Web sunucusu... EEE sonuçta bir site yapacagız ve ben apacheyi öneriyorum web sunucusu olarak. Yapacagınız ilk iş apacheyi indirip localhostta bir sunucu kurmak. Kaynak için Tıklayın...
* PHP: (Personal Home Page): Web Programlama Apacheyi kurduktan sonra ihtiyacımız olan şey php komutlarının sunucumuzda çalışmasıdır... Bunun için de PHP programını indirip C:/ sürücüsüne atıyoruz. Daha sonra da bu PHPyi Apachede tanıtacaksınız. Yine googleden aratırsanız anlatım bulabilirsiniz... Kaynak için Tıklayın...
* MySql: Veritabanı Sunucumuz var. Php de destekliyor eee ne kaldı geriye tabiki bir veritabanı. Piyasada birçok veritabanı var fakat ben mysql öneriyorum. isteyen postresql,oracle ... kullanabilir. Mysql hem apachede iyi çalışıyor hem de PHP de vazgeçilmez bir veritabanıdır. İndiriyorsunuz kuruyorsunuz olay bitiyor... Kaynak için Tıklayın...
1) Yukarıda bahsettiklerimi eksiksiz kurduysanız bilgisayarınızı yeniden başlatın ve internet exploreri açarakhttp://localhost yazarak web sunucunuzu test edin. Şimdi sırada Forumu kurma var.
2) Smf dedik o yüzden smfnin sitesinden forum dosyalarını indiriyoruz o dosyaları bizim localhosta atıyoruz atıyorum indirdigimiz dosyalar "forum" klasöründe forum klasörünü localhost dizinine kopyalıyoruz. Daha sonra internet exploreri açarak adres çubugunahttp://localhost/forum/install.php yazıp forumumuzu bir güzel kuruyoruz. Ondan sonrahttp://localhost/forum/index.php yazınca alın size forum. Mesaj yazın,silin,temasini degiştirin,üye yapın vs... Hiç degilse biraz web sunucusu nedir filan aşina olursunuz...
3) Ben bunları yüzeysel olarak bilgi sahibi olun diye anlattım. Eger forumu webde yapacaksanız o zaman mysql ve php destekli bir host bularak FTP programları yardımıyla forum dosyalarını hosta atın gerisi aynı zaten...
Dipnot: 1 kelimesi bile alıntı degildir ne biliyosam onu yazdım hatam varsa düzeltin... Tüm bunları yapmak için sizinde bazı fedakarlıklar yapmanız gerekmektedir. Biraz araştıracaksınız biraz deneyeceksiniz. Biraz da ugraşacaksınız... Eger smf istemiyorsanız istediginiz forumun dosyalarını indirip aynı mantıkla bilgisayarınıza kurabilirsiniz... Yukarda bahsettigim apache,mysql,php hepsi ücretsiz ve ufak boyutlu yazılımlardır. Birkaç ayar vererek onları kullanın. Hepinize iyi forumlar...
uplamamın nedeni okuyan insanların emege saygı gösterip 1 cevap yazma zahmetine girmemesidir...
quote:
Orijinalden alıntı: hackercesur
uplamamın nedeni okuyan insanların emege saygı gösterip 1 cevap yazma zahmetine girmemesidir...
eline sağlık kardeşim.bende griyorum artık bu web site işlerine. hatta benim gibi biri için geç bile kalınmış birşey
quote:
Orijinalden alıntı: MemID12055
eline sağlık kardeşim.bende griyorum artık bu web site işlerine. hatta benim gibi biri için geç bile kalınmış birşey
Alıntıları Göster
ellerine emeğine sağlık kardeşşş saolasınn...valla bence gercekten gzl anlatımm...
quote:
Orijinalden alıntı: 2metin4
ellerine emeğine sağlık kardeşşş saolasınn...valla bence gercekten gzl anlatımm...
Alıntıları Göster
kesinlikle cok tesekkur ederim....arkadaslar biz bilgiya paylasan arkadasları desteklemezsek herkez msn vermeye devam eder...
saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: e-com-man
kesinlikle cok tesekkur ederim....arkadaslar biz bilgiya paylasan arkadasları desteklemezsek herkez msn vermeye devam eder...
saygılar...
Alıntıları Göster
ellerine saglik
quote:
Orijinalden alıntı: johonwayni
ellerine saglik
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: MuLordRanks
Alıntıları Göster
NEDEN BAN????
quote:
Orijinalden alıntı: MuLordRanks
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: MuLordRanks
böyleleri de var. Ama kendisi banlanmış
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: MuLordRanks
böyleleri de var. Ama kendisi banlanmış
Alıntıları Göster
Ellerine saglik ... insan birseyler yaziyor sonra bir tesekkur bile edilmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: $$
Alıntıları Göster
kardeş ellerine sağlık güsel paylaşım
quote:
Orijinalden alıntı: $$
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Husay
aynen öyle
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: hackercesur
dh de "emeğe saygı", "rep isterim" ya da "eline sağlık", "emeğine sağlık" gibi gereksiz mesajları pek göremezsin. farkındayım gerçekten bilgilerini döktürüp bişiler hazırlamışsın ama bu da dh in farkı...
quote:
Orijinalden alıntı: Seleric
quote:
Orjinalden alıntı: hackercesur
dh de "emeğe saygı", "rep isterim" ya da "eline sağlık", "emeğine sağlık" gibi gereksiz mesajları pek göremezsin. farkındayım gerçekten bilgilerini döktürüp bişiler hazırlamışsın ama bu da dh in farkı...
Alıntıları Göster
senin paylaşımlarını takip ediyorum çok yararlı bilgiler saol
quote:
Orijinalden alıntı: Bach
senin paylaşımlarını takip ediyorum çok yararlı bilgiler saol