Şimdi Ara

Kendi Bilgisayarını Server Olarak Kullanma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
21.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu sorum çok acil cevaplarsanız sevinirim şimdi hostinge para vermekten bıktım hosttan kaynaklanan bir sorun neredeyse hergün site kapanıyor neyse sadede geçeyim Kendi bilgisayarımı server olarak kullanmak istiyorum fakat nasıl yapabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok ? Şimdi googleden araştırdığım kadarıyla windows server 2003 kurmak gerekiyormuş bu doğru mu windows server 2008 de aynı işi görür mü ?
    sitemin adresiwww.tikkyforum.com reklam olsun die söylemiyorum site adresi yani domaini yazınca direkt olarak site açılsın istiyorum aynı hosting varmış gibi ama misal millete dağıtmiycam sadece benim sitemin dosyaları olacak demek istediğimi anlanmışsınızdır umarım internet hızım gayet hızlı 10mbit yeterde artar bile fakat aklımın almadığı birşey var hosting olunca cpanelden girip işimizi halledebiliyoruz yedek alabiliyoruz phpmyadmin var vs vs windows server 2003 tede mi bunlar var yoksa ayrı olarak yüklemek mi gerekiyor cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler bu arada sitem php hostingimde dolayısıyla linux serverda şimdi windows server yüklersek uyumsuzluk olur mu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarını Sunucu Olarak Kullanma

Bilgisayarını sunucu olarak kullanmak, web sitenizi veya uygulamalarınızı barındırmak, dosya paylaşmak veya uzaktan erişim sağlamak gibi çeşitli amaçlar için faydalı bir çözüm olabilir. Bu kılavuzda, kişisel bilgisayarını sunucuya dönüştürmenin adım adım sürecini ele alacağız.

Ön Gereksinimler:

• İşletim sistemine (Windows, Linux, macOS) sahip güçlü bir bilgisayar
    • Sabit bir internet bağlantısı
    • Sunucu yazılımı (Apache, Nginx, IIS)

Adımlar:

1. Sunucu Yazılımı Kur: Tercih ettiğin sunucu yazılımını indir ve kur. Apache, Nginx ve IIS yaygın olarak kullanılan seçeneklerdir.
    2. Güvenlik Duvarı Yapılandır: Bilgisayarının gelen ve giden bağlantıları kontrol etmek için bir güvenlik duvarı yapılandır. Port 80 (HTTP) ve 443 (HTTPS) dahil olmak üzere gerekli portları aç.
    3. DNS Kayıtları Ayarla: Domain adın için DNS kayıtları oluştur. Bu, tarayıcıların web sitene bilgisayarının IP adresini kullanarak erişmesini sağlayacaktır.
    4. Web Sitesi Dosyalarını Yükle: Web sitenizin veya uygulamalarınızın dosyalarını sunucu yazılımının kök dizinine yükle.
    5. Sunucuyu Test Et: Web sitene veya uygulamalarına tarayıcından erişerek sunucunun düzgün çalışıp çalışmadığını test et.
    6. İzleme ve Bakım: Sunucunun performansını izlemek ve sorunları gidermek için düzenli bakım görevleri gerçekleştir.

Avantajları:

• Maliyet tasarrufu: Bulut tabanlı barındırma hizmetlerine göre daha uygun maliyetli.
    • Kontrol: Sunucun üzerinde tam kontrol sahibi olursun.
    • Esneklik: İşletim sistemini ve yazılımı tercihlerine göre özelleştirebilirsin.
    • Gizlilik: Hassas verilerinizi üçüncü şahıs sunucularına emanet etmekten kaçınabilirsin.

Dezavantajları:

• Teknik bilgi gerektirir: Sunucu yönetimi ve bakımında belirli bir teknik bilgi düzeyi gerekir.
    • Güvenilmezlik: Kişisel bilgisayarlar, bulut tabanlı sunucular kadar güvenilir olmayabilir.
    • Enerji tüketimi: Sürekli çalışan bir sunucu, önemli miktarda enerji tüketebilir.
    • Yerel erişim: Sunucuya sadece yerel ağından erişilebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreseckin

Merhaba arkadaşlar bu sorum çok acil cevaplarsanız sevinirim şimdi hostinge para vermekten bıktım hosttan kaynaklanan bir sorun neredeyse hergün site kapanıyor neyse sadede geçeyim Kendi bilgisayarımı server olarak kullanmak istiyorum fakat nasıl yapabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok ? Şimdi googleden araştırdığım kadarıyla windows server 2003 kurmak gerekiyormuş bu doğru mu windows server 2008 de aynı işi görür mü ?
    sitemin adresiwww.tikkyforum.com reklam olsun die söylemiyorum site adresi yani domaini yazınca direkt olarak site açılsın istiyorum aynı hosting varmış gibi ama misal millete dağıtmiycam sadece benim sitemin dosyaları olacak demek istediğimi anlanmışsınızdır umarım internet hızım gayet hızlı 10mbit yeterde artar bile fakat aklımın almadığı birşey var hosting olunca cpanelden girip işimizi halledebiliyoruz yedek alabiliyoruz phpmyadmin var vs vs windows server 2003 tede mi bunlar var yoksa ayrı olarak yüklemek mi gerekiyor cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler bu arada sitem php hostingimde dolayısıyla linux serverda şimdi windows server yüklersek uyumsuzluk olur mu ?

- kendin host edebilirsin web siteni.
    - ozellikle linux, windows gecisi sancili olacaktir 1 gunde olacak birsey degil, hosting sirketinden 1 ay daha al, paralelde kendi makineni ayaga kaldir, hosts dosyana kendi IPni yazdiginda herseyi sorunsuz calistigindan emin ol, sonrasinda dnsleri degistirerek kendi IPne yonlendirirsin.
    - IP adresin sabit olmali, reverse kaydi girmeye gonullu olmali ISPn. isin icinde mail server de olacaksa bu durumda spam black listesine girmemis bir IP adresi ya da range'i icinde olmali IP adresin.
    - illa windows gerekmez. linux uzerinde cpanel vs kendin de kurabilirsin.
    - fiziksel olarak surekli calisacagi icin yedek guc kaynagin olmali, evde host edeceksen coluk cocuktan korumalisin.
    - hosting icin upload hizin onemli onun da 10 mbit oldugunu umuyorum.
    - domain'i aldigin yerden dns kayitlari yonlendirtmen lazim, zoneedit gibi free dns hizmeti veren yerleri de kullanabilirsin bu is icin.
    - ISPde olmak, firewall ddos korumasi gibi servislerden yararlanmani saglar, eger bu hizmetleri aliyorduysan sonrasinda daha guvenligi dusuk bir durumda olacaksin.

Kisisel gorusum sen 1 sene daha uzat ama bu yukarida yazdigim seylere 1 sene icinde calisip sonrasinda gecirebilirsin siteni istedigin kendi makinene.

• Kardeş verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim fakat şunu belirtmek isterim 5-6 sonra host paketim bitiyor dahada alamam heralde maddi yönden 2-3 yıl sıkıntıdayız evimde ki pc boş boş duruyor kapatmıyorum zaten kendisi boş boş duracağına bağri bi işe yarasın demek istediğim bu ayrıca apache server ayrıca bir işletim sistemimi yoksa linux yada pardusa kurulan bir program mı ? Hemen cevaplarsanız sevinirim :)
  • Eğer linuxdan pek fazla anlamıyorsanız sitenizi windows da barındırmanızı öneririm. Ayrıca kendi evinizde kurduğunuz host ne kadar sağlıklı olabilir ? Elektrik kesintisi, bağlantı kopmaları, Bilgisayar yeterliliği, dış saldırılara karşı koyma, güvenlik yazılımları veya donanımarı v.s.. Yani çok basit olsun istiyorsanız siteme saldırsalarda bağlantım ara sıra olsada site ara sıra çalışsada bana yeter diyorsanız kurun windows server 2003 üzerine sql .. Alın size kendi hostunuz....
  • Yani kardeş saldırı filan önemli deil önemli olan nasıl kurabilirim zaten pek ziyaretçim yok botlar hariç :P şimdi windows server 2003 kuruyorum ondan sonra ne kurmamı önerirsiniz mysql phpmyadmin falan olması için ayrıca sitemi nasıl tanıtacağım windows server 2003 e ? şimdiden tşk ederim DH ailesi
  • Siz benim bir alan adım var ben sıfırdan nasıl bir server kurarak database'lerimi yönetirim diyorsunuz fakat tüm bunları yapmak kimi insanların kazanç kapıları kimilerinin yıllarla tecrübe edebileceği bilgiler v.s. Yani demem o ki buradan size sıfırdan nasıl yapıldığını anlatmak çoooookkk uzun sürer ancak hazır makale bulursanız belki yardımcı olabilir... Yada bu konuda yüzyüze tecrübeli biriyle görüşmelisiniz.. (Bu arada google da detaylı ararsanız çözüm bulabilirsiniz.. )
  • Messie kardeşim cevap için çoook teşekkürler fakat windows server 2003 ü kuramadım cd yi okumuyor pc şuanda windows xp yüklü elimde pardus 2009 cd si mevcut aynı dediğini gibi pc bir nevi hem hosting hemde database bilgilerim kendi bilgisayarımda yüklü olacak ama işi ticaret için değil sadece kendim kullanmak için yapıyorum windows xp yada linux pardusta bu işi nasıl halledebilirim yalnızca apache server kursam işimi görür mü ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Para verme secenegin yok ama hostgator şirketini tavsiye ederim 500 000 üzerinde müşterisi var
  • evet windows ile baslaman iyi olacaktir.
    baslangic olarak
    http://huseyint.com/projeler/apache-php-mysql/
    da bahsedilen sekilde apache,php ve mysql kurarak baslayabilirsin. ya da hostgator sirketi onerilmis orayi arastirabilirsin.
  • Cevap için teşekkür ederim kardeşim şuanda laptopuma windows server 2003 kurmuş bulunmaktayım apache server mı kurayım şimdi ?
  • Arkadaşlar şu işlemi yapamadım ?

quote:

Önce Windows Server 2003 CD’mizi veya DVD’imizi takarak IIS 6,0’ı yükleyelim.

Bunu yaparken de şunları da aradan çıkartalım FTP, Frontpage 2002 Server Ext. Ve ASP. NET’İ de aradan çıkartalım. Önce bilgisayarıma ve orada ki sol tarafta ki listeden Program Ekle Ve Kaldıra Tıklıyoruz.
    Buradan Açılan Pencereden Windows Bileşeni Ekle / Kaldır butonuna tıklıyoruz.
    Açılan pencerede ki listeden Internet Information Services (IIS) Seçeneğini işaretliyoruz ve faremiz ile IIS seçili iken ayrıntılara tıklıyoruz. Karşımıza “Windows Components Wizard” açılacaktır. Buradan Application Server seçeneğini seçip ayrıntılar (details) butonuna tıklıyoruz. ASP.NET ile sayfalarınız var ise aynı ekranda ki ASP.NET seçeneğini de işaretlemeyi unutmayınız. Yayın yapabilmemiz için gerekenler “Common Files” ve “World Wide Web Services (WWW)”’dır.

Bunu yapamadım microsoftun sitesinden girip iss 6.0 ı download ettim.Onu yükledim fakat bu işlemi yapamadım dns girmek gerekiyormuş misal
    Ns1.ornek-sitemiz.net
    ns2.ornek-sitemiz.net bunu nasıl yapabilirim ?

• arkadaşlar yardım edersiniz diye umuyordum kimseden tık yok helal olsun sizlere
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreseckin

arkadaşlar yardım edersiniz diye umuyordum kimseden tık yok helal olsun sizlere

yıllar geçmiş ama bende çok aradım zor zar buldum googleye ayzıncada bu çıkıyor millete yarıdmcı olmak için paylaşayım dedim burada adam analtmış
    https://ramazanaydin.com.tr/pc-yi-host-olarak-kullanma/
  • Ubuntu Core Server + Webmin kurun bakın keyfinize uğraşmayın bunlar ile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.