Şimdi Ara

Kendi Linux Desktop Environment'ını hazırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette çok kişi kendi Linux dağıtımını nasıl yapabileceğini soruyor. Linux dağıtımı hazırlamak fikri ilginç olsa da bunun birçok detayı var. Bazı yazılımlar bilgisayarınıza kurduğunuz ve ayar çektiğiniz Linux dağıtımını ISO yapmanıza imkân verse de bunun yazılım paketlemesi var, repoya yüklemesi var, vs. Bir de dağıtım yapmak isteyenlerin bazıları Windows'a benzer, kullanıcı için kurması ve kullanması daha kolay bir şeyler yapma düşüncesi ile sorularını sorabiliyor.

Linux masaüstü hazırlamak hem bir dağıtım hazırlamaya göre daha kolay görünüyor hem de Windows'a benzer bir şeyler yapmak bu şekilde de mümkündür. Bir de masaüstü ortamı çok farklı dağıtımlarda yerini alabilir, bir dağıtıma göre daha fazla yaygınlaşabilir.

Masaüstü ortamı nasıl hazırlanır diye şöyle bir araştırdığımız zaman öncelikle bir pencere yöneticisi seçmekle işe başlanabileceği görülüyor. Pencere yöneticisini seçtikten sonra panel (üzerinde başlat menüsü, saat, vb. bulunan uygulama), dosya yöneticisi, vs. baştan yazılabileceği gibi hâlihazırda kaynağı açık olan uygulamalar değiştirilerek de hazırlanabilir.

Pencere yöneticisi ve uygulamalar düz bir metin dosyası ile bir araya getirilebiliyormuş. /usr/local/bin/masaustum gibi bir dosya oluşturup içine masüstü ortamı açılırken yüklenecek olan pencere yöneticisi ve uygulamalar yazıldıktan sonra masaustum adındaki dosya çalıştırılabilir yapılıyor (chmod +x veya kullandığınız dağıtıma bağlı olarak sağ tıklama ile de yapılabilir). Sonra açılışta masaüstü seçenekleri arasında yer alması için /usr/share/xsessions/masaustum.desktop şeklinde bir dosyaya aşağıdakine benzer bir kod yazılıyor:
    [Desktop Entry]
    Name=masaustum
    Comment=kendi masaustum
    Exec=/usr/local/bin/masaustum
    TryExec=/usr/local/bin/masaustum
    Type=XSession

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbeton -- 13 Şubat 2017; 16:35:14 >

• AKK düzenlemesi devreye girsin acımıyacağım :Dhttps://sourceforge.net/projects/u-os/?source=directory
  • Masaüstü ortamı son kullanıcının haşır neşir olduğu tek kısım olduğu ve gün sonunda bütün çekirdek ve dağıtımların aynı işi yaptığı düşünülünce masaüstü ortamı diğer dağıtım ve yazılımlara fark atılabilecek tek kulvar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suse studio
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.