Şimdi Ara

Kendimi Çok Boş Hissediyorum, Öneri Lütfen...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 16 yaşımdayım ve Lise 2 öğrencisiyim. Sayısal okuyorum... Zaten bu konu ayrı kafamı karıştırıyor çünkü sözeli ve yabancı dili daha iyi olan biriyim. Neyse yardım istediğim konu bu değil. Derdime gelince; kendimi çok boş hissediyorum. Tüm gün evde yatıyorum. Arkadaşlarım var ama çıkıp gezebilceğim, herşeyimi paylaşabilceğim arkadaş sayım sadece 1, ki o da benim ikizim gibi zaten, aynı sorunlar onda da var.... hani asosyal olmam için tipimin kötü olması, paramın olmaması vs. gibi sebeplerimde yok, ikiside yeterince var allaha şükür. paramın hemen hemen hepsini sürekli kıyafete veriyorum ama hepsi öylece dolabımda yatıyor. çoğu 1 kere bile giyilmemiş. Ne bir yetenek, ne bir uğraş, ne de bir alanda uzmanlığım var, hiçbirşey yok. En meraklı olduğum konu sinema, çok film izlerim ama bununda herhangi bir insan etkilemekte veya buna benzer şeylerde, çeşitli ortamlarda bana bir faydası olmuyor. Bana ne önerirsiniz ? Bir enstrüman mı çalmaya başlasam, başlarsam neye başliyim ? Yokse herşeyden önce uyku düzenimi mi ayarlamalıyım (baykuş gibiyim) ? Her türlü öneriye açığım...

Okuyan ve yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 1 Ocak 2011; 22:57:13 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kendini Boş Hissetmek

Kendini boş hissetmek, anlamsızlık ve amaçsızlık hissi yaşamanın yaygın bir deneyimidir. Birçok faktör bu duygulara katkıda bulunabilir.

Nedenleri:

• Stres, kaygı veya depresyon gibi duygusal sıkıntılar
    • Hedeflerin eksikliği veya mevcut hedeflere karşı motivasyon kaybı
    • İş veya kişisel hayatta anlamlı bağlantılar eksikliği
    • Kişisel değerlerin ve inançların sorgulanması
    • Sosyal izolasyon veya yalnızlık

Kendinden Boş Hissetmekle Başa Çıkma:

• Kendini Merak Et: Duygularını kabul et ve onları anlamaya çalış. Kendine "Neden kendimi bu şekilde hissediyorum?" ve "Bu duyguları nasıl tetikliyorum?" gibi sorular sor.
    • Hedefler Belirle: Hem kısa vadeli hem de uzun vadeli hedefler belirleyerek hayatına anlam ve yön ver. Küçük başarılar bile kendini daha iyi hissetmene yardımcı olabilir.
    • Bağlantılar Kur: Destekleyici arkadaşlar, aile üyeleri veya bir terapistle anlamlı ilişkiler kur. Başkalarıyla bağlantı kurmak, yalnızlık hissini azaltabilir ve destek sağlayabilir.
    • Tutkularını Keşfet: Seni heyecanlandıran ve ilgilendiren şeyleri tanımla. Bu tutkuları takip etmek, hayatına amaç ve tatmin katabilir.
    • Kendini İfade Et: Yaratıcı faaliyetlerle uğraş, yazı yaz veya başkalarıyla konuş. Kendini ifade etmek duyguları işlemene ve hayatına anlam bulmana yardımcı olabilir.

Bu duygularla mücadele ediyorsan, bir ruh sağlığı uzmanından profesyonel yardım alman önemlidir. Onlar, bu duyguların altında yatan nedenleri anlamana ve bunlarla başa çıkma mekanizmaları geliştirmene yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Herşeyimiz aynı. Tek fark sözelimin kötü olması. Mali durumun iyiyse ve tipin de yerindeyse bence yapılacak tek şey okulda kendini öne çıkartman. Öne çıkartmaktan kastım ise şunlar:
    1- okulda biraz atik ol diğer arkadaşlarının sana kafa çocuk demelerini sağla. Biraz huylarına git ve bir kaç tanesiyle (doğru kişiler olmak üzere) yakın ol.
    2- Geyik yap. Sınıfta çok ezilen ve çok çok sevilen birisi değilsindir tahminimce. Yerinde bir kaç espri ve şakalar yaparak sınıfta sevilen birisi olabilirsin.
    3- Her konuda görüşlerini belirt, seni daha iyi tanımalarını sağlayacaktır. " Edebiyat hocasından nefret ettiğini ya da geometricinin çok iyi ders anlattığını vurgula, diğerlerinin fikirlerini "Sinema kültürün de varsa bu konu hakkında konuşabilirsiniz."
    4- Derslerini aksatma.
    5- Kendi tayfanı belirle. Kantine falan tek inme, derslerde muhabbet edebileceğin birileri olsun.(Tekrar söylüyorum bunları seçerken dikkat et sonradan arkandan konuşmasınlar, seni üzmesinler.)
    Gerçek hayatta yapabileceklerin ise
    1- Okuldan arkadaşlarınla buluş. Ortak birşeyler yapın. Kafe, sinema gibi...
    2- Sevgili ayarlamaya çalış emin ol bu hayatını çok etkileyecektir.(Sap takılmaktan iyidir.)
    3- Diğer arkadaşlarının ilgilendiği şeylere başlayabilirsin. (Örneğin bizim okulda WoW 3:Dota çok yaygın bir oyundur bu oyuna başladığın zaman muhabbette her zaman yerin olur.)
    4-UYKU DÜZENİN BELLİ OLSUN. 12de yatıp 7.30 gibi kalkabilirsin haftaiçi. Haftasonu ise takıl kafana göre.
    5- Herşeyden önemlisi kendin ol, seni her halinle kabullensinler sen onların istediği gibi birisi olma.

Akşam akşam yazmak geldi içimden umarım faydası olur, her türlü sorunu cevaplayabilirim.

• valla aynı sorun bende de var,sıkılınca ders çalışıyorum ki sürekli sıkıldığımı düşünürseniz durum içler acısı.
  • Sinema bana göre genel kültür anlamında epey önemlidir. Çok fazla izliyorsan zaten bir kültürün olmuştur. Bundan sonra onu azaltmanı tavsiye ederim.

Ben en başta merak ettiğin şeyleri not alıp onları araştırmanı öneririm. Daha çok konuda bilgili olmak için daha fazla kitap okumalı ve araştırma yapmalısın. Eğer bu konuda kitap tavsiyesi vs. istersen yardımcı olabilirim. En başta şöyle NTV'nin Bilgi Küpü tarzında kitapları okuman lazım.

Ben açıkçası sosyalleşmenin çok kolay başarılabileceğine inanmıyorum. Fakat atılacak adımlar az çok belli. Her şeyden önce spor yapmanı öneririm. Şu ana kadar spor yapıp da kendine güveni artmayan birini tanımadım. Aynı şey benim için de geçerli. Bir spor salonuna, yüzmeye vs. gidebilirsin. Futbol, basketbol gibi sporlar biraz daha yetenek işi. O konularda kendini az çok biliyorsundur. Eğer yeteneğin varsa o sporlarla da ilgilenebilirsin. Özellikle de okulda halı saha maçları düzenleyenler vardır, onlara katılabilirsin.

Diğer tavsiye edeceğim şey, daha fazla ders çalışman. Ders çalışmak ve başarılı bir öğrenci olmaya başlamak da özgüvenini ve sosyalliğini artırır. Aslında bana göre okulda sosyalleşmek isteyen birisinin mutlaka daha çalışkan olması gerekir ki diğer arkadaşları tarafından daha çok değer verilsin, diğerleriyle diyaloğu artsın.

Bunu başarmanın çok kolay olmadığını biliyorum ama bilgisayarı azaltmalısın. Eğer çok fazla kullanırsan sosyalliğin çok zarar görür. Eğer kendine ait bir kontrol mekanizman yoksa ailenin bu işe el atması ve senin bilgisayar oynama saatlerini düzeltmesi gerekir. Bunu da onlarla konuşarak yapabilirsin eğer sen de farklılaşmak istiyorsan.

Kıyafet konusuna gelince, giyimine kuşamına dikkat eden biri her zaman diğer çevreler tarafından fark edilir. Yani görünmez adam profilini aşmak için abartılı olmamak kaydıyla giyime dikkat etmek gerek. Fakat sen eğer aldıklarını giymiyorsan yavaş yavaş kıyafet alman gerekir ki bu konuda zamanla açlığın oluşsun.

Enstrüman işinden pek anlamıyorum açıkçası ama bu yaşta başlarsan faydalı olabilir. Gitar dışı olursa daha iyi bence. Çok özenti duruyor artık.

• Görüşlerinizi belirttiğiniz çok teşekkürler arkadaşlar.

@TqMaqe

Sınıfta aslında konumum iyidir. Çok şaka yapan birisi değilimdir ama yerinde şaka yaparım, yani sınıfta herkesle samimiyetim iyi. Ders mevzusunda şu an sınıfta sayısal derslerimin çok da ilgi çekici seviyede olduğu söylenemez ama İng dersinde genelde en iyi notu ben alıyorum. Bu dersin kredisi 4 olduğunda herkes önemsiyor ve yardım isteyen oluyor. Yani her derste olmasada 1-2 derste iyiyimdir (tarih, edebiyat gibi). Okuldan dediim gibi buluşabilceğim arkadaş sayım 1. Sınıfımdaki arkadaşlarımın hepsi iyi aile çocuğu, tüm gün evde oturan tipler. "1 tane var" dediğim arkadaşım ise okulda sürekli gezdiğim kişi, kantinde vs. her yerde yanımda o var

@ballrry

sizinki yine iyiymiş ben derste çalışamıyorum

@Sendromkaan

Bilgi sahibi olma konusu kafama yattı ama ne okumalıyım ? Ben bu bilginin gidip roman okuyarak veya ne bileyim klasikleri bitirerek kazanılcağına inanmıyorum, saçma geliyor. Ne tarzda kitap okumalıyım, örnekleri çoğaltabilirseniz sevinirim. Ders mevzusuna gelince, nedense bir türlü canım istemiyor. Sanki ders çalışırsam ağzıma ediceklermiş gibi bir türlü çalışmıyorum nedense. Çok istekli olsam bile hep erteliyorum, üşeniyorum. Spor mevzusunda ise basket futbol gibi sporlarda pek yeteneğim olduğu söylenemez. Sadece Voleybol konusunda biraz iyiyim ama onda da sürekli "rezil olucam" korkusuyla katılamıyorum oyuna. O çok iyi anlaşıyorum dediğim arkadaşım he cuma yüzmeye gider ve benide çağırır ama ben üşengeçliğim yüzünden gitmem, bundan sonra gidicem. Kıyfet konusuna gelince anlatmak istediğim; güzel giyinmeyi severim, çok kıyafet alırım ama bu kıyafetleri dolabımda yatmasının sebebi benim hiç dışarı çıkmıyo olmam. Gittiğim tek yer dershane. Kıyafet parfüm vs. alıyorum, süslenip püslenip ya markete yada dershaneye gidiyorum, tek icraat bu. He birde sürekli saçıma özen gösteririm. Saçım düzdür, az seviyede uzatırım fön çekerim bakım yaparım falan. Hatta 9. sınıflar bana aralarıında çakma justin falan diyolarmış.

Bu arada ek olarak birşeyler daha yazmak istiyorum, kız arkadaş konusuyla ilgili. Okulda benden hoşlanan insanlar var ama ben genelde herhangi bir adım atamadığımdan hiçbir icraat olmuyor. İlla gelip kızın bir adım atması gerek ki olsun Ve birde genelde beni beğeneni ben beğenmiyorum. Benim beğendiğim kızlar tüm dikkatlari üzerinde toplayan, okulun en popüler kızları oluyor. Bu kızların ise dikatini, Face'de çeşitli pembe yalanlar söyleyerek muhabbet edip çekebiliyorum. Dikkatlarini fazlasıyla çekiyorum ama iş okul kısmına gelince, yani sanaldan çıkınca bir türlü samimiyet kuramıyorum. Sadece geçerken selam verebiliyorum o kadar, sohbet muhabbet hiçbişey yapamıyorum. Bu yüzden okulun en popüler kızını nerdeyse avcumun içindeyken kaybettim. Geçen sene okulun sonlarında dikkatini çektim. Yaz boyunca muhabbet ettik, sabahlara kadar mesajlaştık. Öyle ki nasıl öpüştüğümüzden bile bahseder olmuştuk. ama buluşmak nasip olmadı çünkü o da sürekli bahane uyduruyordu, utanıyordu. Okul başlayınca ne olduysa sadece merhabalaşır olduk. O iş bitti, ondan umudu kestim. Şimdi 9. sınıflardan başka bir popüler kızın dikkatini çektim, şu an merhabalaşıyoruz sürekli, bari o işi halledebileyim diyorum, var mı öneriniz ?

• Arkadaşım asla üşengeçlik yapma, erteleme.

Bir karar ver ve onu uygula. Sonra yaparım, yarın başlayacağım, yarın olmaz da ondan sonra vallahi başlıcam..! Bu böyle gider yoksa.

Ve rezil olacağım falan diye düşünmene hiç gerek yok aslında. Ben de senin gibiy(d)im. Farkettim ki benden çok daha kötüler oynuyor. Kendine güvenin olsun. Kimse voleybolu anasının karnındayken öğrenmedi. Arkadaşınla yüzmeye gitmen de kendine güvenmen açısından iyi olur bence. Spor yapman her türlü sana iyi gelecektir.

Bu arada ben bir enstruman çalmanı öneririm. Bir uğraşın olur, kendini o konuda geliştirirsin. İlla ki müzikle ilgilenen arkadaşların vardır, onlarla muhabbetin olur vs. Sana hiç bir zararı olmaz. Bilgisayara harcadığın süreden kıs, hobilerine yönel.

Sanaldan çıkınca samimiyet kuramama olayı çoğu insanın sorunu. Bir kere gidip konuşursan, boşuna bu kadar kastığını farkedeceksindir.

• Kişisel gelişim için hangi kitapları önerirsiniz, ve enstruman olarak da bütçeyi çok aşmayacka bir öneri rica ediyorum. Mızıkaya merak saldım ama nasıl öğrenirim bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mızıkaya merak sardıysan al bi mızıka başla işe. Fazla anlamam ama 150 liraya falan gayet güzel mızıkalar var. Cebinden çıkartıp çalma imkanı da çok cezbedici açıkcası... Benim kenarda duran bi 150 liram olsaydı mızıka alırdım valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Mızıkaya merak sardıysan al bi mızıka başla işe. Fazla anlamam ama 150 liraya falan gayet güzel mızıkalar var. Cebinden çıkartıp çalma imkanı da çok cezbedici açıkcası... Benim kenarda duran bi 150 liram olsaydı mızıka alırdım valla

Aynen benide o yönü cezbediyor zaten. Ayrıca abime hislerimi anlattım ve yardım elini uzattı, benii klarnet için kursa gönderebilceğini söyledi, sevindirici bir durum. Ama ben mızıka da ısrarcıyım, kursu yok zannediyorum, alıp kendim öğrenmeye çalışıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

Sinema bana göre genel kültür anlamında epey önemlidir. Çok fazla izliyorsan zaten bir kültürün olmuştur. Bundan sonra onu azaltmanı tavsiye ederim.

Ben en başta merak ettiğin şeyleri not alıp onları araştırmanı öneririm. Daha çok konuda bilgili olmak için daha fazla kitap okumalı ve araştırma yapmalısın. Eğer bu konuda kitap tavsiyesi vs. istersen yardımcı olabilirim. En başta şöyle NTV'nin Bilgi Küpü tarzında kitapları okuman lazım.

Ben açıkçası sosyalleşmenin çok kolay başarılabileceğine inanmıyorum. Fakat atılacak adımlar az çok belli. Her şeyden önce spor yapmanı öneririm. Şu ana kadar spor yapıp da kendine güveni artmayan birini tanımadım. Aynı şey benim için de geçerli. Bir spor salonuna, yüzmeye vs. gidebilirsin. Futbol, basketbol gibi sporlar biraz daha yetenek işi. O konularda kendini az çok biliyorsundur. Eğer yeteneğin varsa o sporlarla da ilgilenebilirsin. Özellikle de okulda halı saha maçları düzenleyenler vardır, onlara katılabilirsin.

Diğer tavsiye edeceğim şey, daha fazla ders çalışman. Ders çalışmak ve başarılı bir öğrenci olmaya başlamak da özgüvenini ve sosyalliğini artırır. Aslında bana göre okulda sosyalleşmek isteyen birisinin mutlaka daha çalışkan olması gerekir ki diğer arkadaşları tarafından daha çok değer verilsin, diğerleriyle diyaloğu artsın.

Bunu başarmanın çok kolay olmadığını biliyorum ama bilgisayarı azaltmalısın. Eğer çok fazla kullanırsan sosyalliğin çok zarar görür. Eğer kendine ait bir kontrol mekanizman yoksa ailenin bu işe el atması ve senin bilgisayar oynama saatlerini düzeltmesi gerekir. Bunu da onlarla konuşarak yapabilirsin eğer sen de farklılaşmak istiyorsan.

Kıyafet konusuna gelince, giyimine kuşamına dikkat eden biri her zaman diğer çevreler tarafından fark edilir. Yani görünmez adam profilini aşmak için abartılı olmamak kaydıyla giyime dikkat etmek gerek. Fakat sen eğer aldıklarını giymiyorsan yavaş yavaş kıyafet alman gerekir ki bu konuda zamanla açlığın oluşsun.

Enstrüman işinden pek anlamıyorum açıkçası ama bu yaşta başlarsan faydalı olabilir. Gitar dışı olursa daha iyi bence. Çok özenti duruyor artık.

NTV Bilgi Küpü haricinde önerebiliceğiniz bir kitap var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

Ben bu bilginin gidip roman okuyarak veya ne bileyim klasikleri bitirerek kazanılcağına inanmıyorum, saçma geliyor. Ne tarzda kitap okumalıyım, örnekleri çoğaltabilirseniz sevinirim. Ders mevzusuna gelince, nedense bir türlü canım istemiyor. Sanki ders çalışırsam ağzıma ediceklermiş gibi bir türlü çalışmıyorum nedense. Çok istekli olsam bile hep erteliyorum, üşeniyorum. S

O klasikleri bitirmenin, şairlerin hepsini olmasada cok ünlü olan şiirlerini okumanın ve birçok roman okumanın sana katacağı bilgi birikimi ve bakış açısı inan bana cok yararlı olacaktır. Kitap özellikle küçük yaşlarda okundukca insanın kafa yapısı dünyaya ve olaylara bakışı şekilleniyor. Bir çok farklı gözden bakabiliyor olaya. Tek bir kalıptan çıkıp aynı anda farklı inanç ve fikirlerdeki sosyal statüdeki insanların gözlerinden bakma yeteneğine kavuşuyorsunuz. Okurken aldığınız hazda cabası. Ayrıca tarihi romanlar-söyleşi tadındaki tarih kitapları okursanızda üniversite sınavına dahi hazırlanmanız mümkün. Ufak ayrıntılarda kafanızda kalıp ileride işinize yarıyabilir.

Sinema-dizi-muzik bunların hepsi kültürdür. Aşırıya kaçmadan hepsini takip etmenizde fayda var. En azından bir muhabbet ortamında konusu acıldığında sap sap kalmaz görüş belirtebilirsiniz.

Ders çalışmak bence gerçekten zor bir iş. Ve iyi bir gelecek için çok öncelerden işi sıkı tutup iyi bir lise ve üniversite okumak gerekli. Okuduğunuz okulun size kazandırabilecekleri arasında uçurum olduğuna emin olabilirsiniz. İyi bir üniden mezun olmuş biri büyük şirketler için birincildir. Anadoluda puanı pek yüksek olmıyan yerde okumus biride pek ala başarılı olabilir, hata maaşları arasındada cok cok fark olmayada bilir. Farz edelim 250 300 lira fark var maaşları arasında, ama birinin o kişiye sunduğu imkanlar, tanıştırdığı-yaşadığı çevre, seminerler o bu şu derken çok şey fark ediyor. Herşey para odaklı bakarsak hata ederiz.

Kız konusuna takmamalısınız. İmkanınız varsa spor yapın. Yüzme-body ikisini önerebilirim. Yeteneğiniz varsa basket de olabilir. Hem iyi vakit geçirirsiniz hem vucudunuz için yararlı hemde spor için gittiğiniz mekanlarda karşı cins ile tanışma imkanınız olabiliyor. Ama sırf kız için salona yada havuza gitmeyin. Herzaman ikinci hatta 3. planda gelsin kız. Çünkü daha çocuk sayılırsınız, yaşınızda yasıyacagınız ilişkide yaşınıza gore olucaktır. İstisnalar haricinde o yaşlardaki ilişkiler biraz özenti, kaprislerle dolu, realistlikten uzak şeyler oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 2 Ocak 2011; 14:22:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Ben bu bilginin gidip roman okuyarak veya ne bileyim klasikleri bitirerek kazanılcağına inanmıyorum, saçma geliyor. Ne tarzda kitap okumalıyım, örnekleri çoğaltabilirseniz sevinirim. Ders mevzusuna gelince, nedense bir türlü canım istemiyor. Sanki ders çalışırsam ağzıma ediceklermiş gibi bir türlü çalışmıyorum nedense. Çok istekli olsam bile hep erteliyorum, üşeniyorum. S

O klasikleri bitirmenin, şairlerin hepsini olmasada cok ünlü olan şiirlerini okumanın ve birçok roman okumanın sana katacağı bilgi birikimi ve bakış açısı inan bana cok yararlı olacaktır. Kitap özellikle küçük yaşlarda okundukca insanın kafa yapısı dünyaya ve olaylara bakışı şekilleniyor. Bir çok farklı gözden bakabiliyor olaya. Tek bir kalıptan çıkıp aynı anda farklı inanç ve fikirlerdeki sosyal statüdeki insanların gözlerinden bakma yeteneğine kavuşuyorsunuz. Okurken aldığınız hazda cabası. Ayrıca tarihi romanlar-söyleşi tadındaki tarih kitapları okursanızda üniversite sınavına dahi hazırlanmanız mümkün. Ufak ayrıntılarda kafanızda kalıp ileride işinize yarıyabilir.

Sinema-dizi-muzik bunların hepsi kültürdür. Aşırıya kaçmadan hepsini takip etmenizde fayda var. En azından bir muhabbet ortamında konusu acıldığında sap sap kalmaz görüş belirtebilirsiniz.

Ders çalışmak bence gerçekten zor bir iş. Ve iyi bir gelecek için çok öncelerden işi sıkı tutup iyi bir lise ve üniversite okumak gerekli. Okuduğunuz okulun size kazandırabilecekleri arasında uçurum olduğuna emin olabilirsiniz. İyi bir üniden mezun olmuş biri büyük şirketler için birincildir. Anadoluda puanı pek yüksek olmıyan yerde okumus biride pek ala başarılı olabilir, hata maaşları arasındada cok cok fark olmayada bilir. Farz edelim 250 300 lira fark var maaşları arasında, ama birinin o kişiye sunduğu imkanlar, tanıştırdığı-yaşadığı çevre, seminerler o bu şu derken çok şey fark ediyor. Herşey para odaklı bakarsak hata ederiz.

Kız konusuna takmamalısınız. İmkanınız varsa spor yapın. Yüzme-body ikisini önerebilirim. Yeteneğiniz varsa basket de olabilir. Hem iyi vakit geçirirsiniz hem vucudunuz için yararlı hemde spor için gittiğiniz mekanlarda karşı cins ile tanışma imkanınız olabiliyor. Ama sırf kız için salona yada havuza gitmeyin. Herzaman ikinci hatta 3. planda gelsin kız. Çünkü daha çocuk sayılırsınız, yaşınızda yasıyacagınız ilişkide yaşınıza gore olucaktır. İstisnalar haricinde o yaşlardaki ilişkiler biraz özenti, kaprislerle dolu, realistlikten uzak şeyler oluyor.

Teşkkürler. Sinema, dizi, müzik gibi alanlarda sorunum yok, en başta sinema olmak üzere hepsinde yeterli bir kültür seviyesindeyim. Hatta sinemada çoğu yaşıtımdan çok daha üst seviyedeyim denebilir. Geriye bir tek kitap kalıyor ama nerden başlıyacağıma bir türlü karar veremiyorum. Ne okusam ne yapsam hangi kitaptan başlasam, ne tür bir kitaptan başlasam bir türlü kararlaştıramıyorum. İşte bende bu konuda yardım istiyorum zaten. Bilim türünde kitaplar mı okumalıyım, klasiklerimi okumalıyım, yoksa kendi sevdiğim fantastik kitaplarımı, bilemiyorum. Ben fantastik kitap severim açıkcası...

Okul ve ders mevzusuna gelince. Okkuduğum lise anadolu lisesi ve köklü bir lise, açıkcası zor bir lise... Bende, çalıştığı takdirde en iyisini bile yapabilcek biriyim ama üüşengecim, bunu aşmaya çalışıcam.

Spor konusuna gelince; şu an imkan olarak en yakın ihtimal yüzme gibi duruyor, şimdilik ona başlıcam, daha sonra body yapabilirim. Hatta vücut geliştirme işini evde kendim de dambıl, şınav, mekik, barfiks gibi hareketlerle yapabilirim, daha önce yapmıştım.

Kız konusuna gelince, galiba sizin dediğiniz en mantıklısı. Yani peşlerindne koşmıcam sanırım, ki bunu yapan veya yapabilen birisi değilim zaten. Ama her zaman hazırmış gibi görünürüm Zaten tipsiz biri değilim, kendimi biraz daha iyi seviyeye getirince hoşlananlar arasında illaki beğendiğim iri olucaktır, o zaman şansımı denerim. Ayrıeyetten bu kız mevuzuna bu kadar takıyo olmamın sebebi; 1,5 yıllık sevgilimin beni aldatmış olması. Dediğiniz şeyleri, yani bu yaşta ilişkilerin özenti ve realistliklerden uzak olduğunu burdan anladım. Çünkü 16-17 yaşındaki kızdan ne beklenebilir ki, daha dikkat çekici birini bulursa aklı kayabilir, çokk normal, o da çocuk çünkü... Ama yine de biraz üzüldüm çünkü alışkanlık olmuştu. neyse...

Bir de enstruman konusu var. Mızıka ile uğraşıcam sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 2 Ocak 2011; 14:33:33 >

• Bence bir enstürman çalarak arkadaş çevreni de genişletebilirsin. Boş zamanın oluyorsa kesinlikle dene derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garintsi

Bence bir enstürman çalarak arkadaş çevreni de genişletebilirsin. Boş zamanın oluyorsa kesinlikle dene derim.

neye başliyim işte ona karar veremiyorum
  • O kadar Stanley Kubrick filmi izlersen beynin bulanır böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

O kadar Stanley Kubrick filmi izlersen beynin bulanır böyle.

Aynen, özellikle A Clockwork Orange'dan sonra
  • Sadece şunu söyleyeyim sana, sinema hakkında bilgi sahibi olman emin ol çoğu ortamda sana fayda sağlar, kendimden biliyorum. İzleyemediğin klasikler varsa bitir hepsi bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: garintsi

Bence bir enstürman çalarak arkadaş çevreni de genişletebilirsin. Boş zamanın oluyorsa kesinlikle dene derim.

neye başliyim işte ona karar veremiyorum

Şunu çalarsan iyi olur diye bir şey yok ki. Ne çalmak istiyorsan onu çal.
  • quote:

Görüşlerinizi belirttiğiniz çok teşekkürler arkadaşlar.

@TqMaqe

Sınıfta aslında konumum iyidir. Çok şaka yapan birisi değilimdir ama yerinde şaka yaparım, yani sınıfta herkesle samimiyetim iyi. Ders mevzusunda şu an sınıfta sayısal derslerimin çok da ilgi çekici seviyede olduğu söylenemez ama İng dersinde genelde en iyi notu ben alıyorum. Bu dersin kredisi 4 olduğunda herkes önemsiyor ve yardım isteyen oluyor. Yani her derste olmasada 1-2 derste iyiyimdir (tarih, edebiyat gibi). Okuldan dediim gibi buluşabilceğim arkadaş sayım 1. Sınıfımdaki arkadaşlarımın hepsi iyi aile çocuğu, tüm gün evde oturan tipler. "1 tane var" dediğim arkadaşım ise okulda sürekli gezdiğim kişi, kantinde vs. her yerde yanımda o var

@ballrry

@Sendromkaan

Bilgi sahibi olma konusu kafama yattı ama ne okumalıyım ? Ben bu bilginin gidip roman okuyarak veya ne bileyim klasikleri bitirerek kazanılcağına inanmıyorum, saçma geliyor. Ne tarzda kitap okumalıyım, örnekleri çoğaltabilirseniz sevinirim. Ders mevzusuna gelince, nedense bir türlü canım istemiyor. Sanki ders çalışırsam ağzıma ediceklermiş gibi bir türlü çalışmıyorum nedense. Çok istekli olsam bile hep erteliyorum, üşeniyorum. Spor mevzusunda ise basket futbol gibi sporlarda pek yeteneğim olduğu söylenemez. Sadece Voleybol konusunda biraz iyiyim ama onda da sürekli "rezil olucam" korkusuyla katılamıyorum oyuna. O çok iyi anlaşıyorum dediğim arkadaşım he cuma yüzmeye gider ve benide çağırır ama ben üşengeçliğim yüzünden gitmem, bundan sonra gidicem. Kıyfet konusuna gelince anlatmak istediğim; güzel giyinmeyi severim, çok kıyafet alırım ama bu kıyafetleri dolabımda yatmasının sebebi benim hiç dışarı çıkmıyo olmam. Gittiğim tek yer dershane. Kıyafet parfüm vs. alıyorum, süslenip püslenip ya markete yada dershaneye gidiyorum, tek icraat bu. He birde sürekli saçıma özen gösteririm. Saçım düzdür, az seviyede uzatırım fön çekerim bakım yaparım falan. Hatta 9. sınıflar bana aralarıında çakma justin falan diyolarmış.

Bu arada ek olarak birşeyler daha yazmak istiyorum, kız arkadaş konusuyla ilgili. Okulda benden hoşlanan insanlar var ama ben genelde herhangi bir adım atamadığımdan hiçbir icraat olmuyor. İlla gelip kızın bir adım atması gerek ki olsun Ve birde genelde beni beğeneni ben beğenmiyorum. Benim beğendiğim kızlar tüm dikkatlari üzerinde toplayan, okulun en popüler kızları oluyor. Bu kızların ise dikatini, Face'de çeşitli pembe yalanlar söyleyerek muhabbet edip çekebiliyorum. Dikkatlarini fazlasıyla çekiyorum ama iş okul kısmına gelince, yani sanaldan çıkınca bir türlü samimiyet kuramıyorum. Sadece geçerken selam verebiliyorum o kadar, sohbet muhabbet hiçbişey yapamıyorum. Bu yüzden okulun en popüler kızını nerdeyse avcumun içindeyken kaybettim. Geçen sene okulun sonlarında dikkatini çektim. Yaz boyunca muhabbet ettik, sabahlara kadar mesajlaştık. Öyle ki nasıl öpüştüğümüzden bile bahseder olmuştuk. ama buluşmak nasip olmadı çünkü o da sürekli bahane uyduruyordu, utanıyordu. Okul başlayınca ne olduysa sadece merhabalaşır olduk. O iş bitti, ondan umudu kestim. Şimdi 9. sınıflardan başka bir popüler kızın dikkatini çektim, şu an merhabalaşıyoruz sürekli, bari o işi halledebileyim diyorum, var mı öneriniz ?

Yüzme konusunda arkadaşın da gidiyorsa çok iyi, ayrı bir motive edici unsur olur. Aksatmamanı tavsiye ederim. 2 gün üst üste aynı kıyafeti giyiyor musun bilmiyorum ama giymediğin zaman her kıyafetini belirli aralıklarla giymiş olursun eğer çok kıyafetim var diyorsan. Saça başa özen göstermek de önemli. Fakat çakma justinlik bir durum varsa bence hoş değil.

Eğer sana ilgi gösteriyorsa ve bu ilgiyi yanlış anlamadığını düşünüyorsan konuşmaktan başka bir yolun yok zaten.

Ben birkaç kitap önereyim o zaman:

20. yüzyıl siyasi tarihi / Fahir Armaoğlu.
    Kısa Türkiye tarihi / Sina Akşin.
    Tarihi değiştiren savaşlar / Ali Çimen, Göknur Akçadağ Göğebakan.
    Modernleşen Türkiye'nin tarihi = Turkey, a modern history / Erik Jan Zürcher ; çeviren Yasemin Saner.
    Türkiye'nin popüler tarihinde ilkler / Şafak Altun, Kemal Cenk Sarıoğlu.
    Merak ettiğim konularla ilgili sorular ve bulabildiğim yanıtları / Sahip Akosman.
    Tarihten ilginç haberler : ibret anları olaylar ve gerçekler / Remzi Çavuş.

Tarihi değiştiren olaylar - Ali Çimen
    Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi - Tamer Korugan
    Bilgi Yarışması - Servet Salih Gören
    Bilgi Yarışması - Yusuf Bitir & Suat Bilir
    Bilgi Küpü - NTV Yayınları
    Dünya Atlası - National Geographic

ve Newsweek Türkiye, NTV Tarih, NTV Bilim, FourFourTwo, CNBC-E Business, Tempo Dergisi gibi dergiler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armasova -- 3 Ocak 2011; 11:20:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

quote:

Görüşlerinizi belirttiğiniz çok teşekkürler arkadaşlar.

@TqMaqe

@ballrry

@Sendromkaan

Yüzme konusunda arkadaşın da gidiyorsa çok iyi, ayrı bir motive edici unsur olur. Aksatmamanı tavsiye ederim. 2 gün üst üste aynı kıyafeti giyiyor musun bilmiyorum ama giymediğin zaman her kıyafetini belirli aralıklarla giymiş olursun eğer çok kıyafetim var diyorsan. Saça başa özen göstermek de önemli. Fakat çakma justinlik bir durum varsa bence hoş değil.

Eğer sana ilgi gösteriyorsa ve bu ilgiyi yanlış anlamadığını düşünüyorsan konuşmaktan başka bir yolun yok zaten.

Ben birkaç kitap önereyim o zaman:

20. yüzyıl siyasi tarihi / Fahir Armaoğlu.
    Kısa Türkiye tarihi / Sina Akşin.
    Tarihi değiştiren savaşlar / Ali Çimen, Göknur Akçadağ Göğebakan.
    Modernleşen Türkiye'nin tarihi = Turkey, a modern history / Erik Jan Zürcher ; çeviren Yasemin Saner.
    Türkiye'nin popüler tarihinde ilkler / Şafak Altun, Kemal Cenk Sarıoğlu.
    Merak ettiğim konularla ilgili sorular ve bulabildiğim yanıtları / Sahip Akosman.
    Tarihten ilginç haberler : ibret anları olaylar ve gerçekler / Remzi Çavuş.

Tarihi değiştiren olaylar - Ali Çimen
    Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi - Tamer Korugan
    Bilgi Yarışması - Servet Salih Gören
    Bilgi Yarışması - Yusuf Bitir & Suat Bilir
    Bilgi Küpü - NTV Yayınları
    Dünya Atlası - National Geographic

ve Newsweek Türkiye, NTV Tarih, NTV Bilim, FourFourTwo, CNBC-E Business, Tempo Dergisi gibi dergiler olabilir.

Çok sağolun kitap tavsiyeleri için. Yüzmeye başlıcam ve evde de spor yapıcam kendi çapımda. Kız arkadaş mevzusunu şu an pek takmıyorum ne olursa olsun, pek de umrumda değil... Kitap mevzusunda, bugün D&R'ı gezdim biraz, tarih kitaplarından çok "Kişisel Gelişim" bölümündeki kitaplar dikkatimi çekti benim... Mesela Sırrı Er'in diksiyon ile ilgili bir kitabı vardı, çok hoşuma gitmişti. Bu hafta sonu gidip 3-5 tane kitap almayı düşünüyorum. Dergi almayada başlarım artık. Ve bu gün ilk defa öğle vvakti okuldan geldiğimde uyumadım, çıktım dışarı D&R'a gittim, ödev icabı İlahi Komedya'yı aldım, onu okuyorum Normalde okuldan geldiğimde yatar, akşam 7 gibi kalkardım hep. Gün berbat olurdu...

He birde, Justin mevzusuna gelince. Ya işte ergen kızların benzetmesi işte. Ten rengim ile saç rengim aynı, saçlarımda düz olduğu için öyle bir benzetme yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 3 Ocak 2011; 21:55:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.