< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 1 Ocak 2011; 22:57:13 > |
Kendini Boş Hissetmek
Kendini boş hissetmek, anlamsızlık ve amaçsızlık hissi yaşamanın yaygın bir deneyimidir. Birçok faktör bu duygulara katkıda bulunabilir.
Nedenleri:
- Stres, kaygı veya depresyon gibi duygusal sıkıntılar
- Hedeflerin eksikliği veya mevcut hedeflere karşı motivasyon kaybı
- İş veya kişisel hayatta anlamlı bağlantılar eksikliği
- Kişisel değerlerin ve inançların sorgulanması
- Sosyal izolasyon veya yalnızlık
Kendinden Boş Hissetmekle Başa Çıkma:
- Kendini Merak Et: Duygularını kabul et ve onları anlamaya çalış. Kendine "Neden kendimi bu şekilde hissediyorum?" ve "Bu duyguları nasıl tetikliyorum?" gibi sorular sor.
- Hedefler Belirle: Hem kısa vadeli hem de uzun vadeli hedefler belirleyerek hayatına anlam ve yön ver. Küçük başarılar bile kendini daha iyi hissetmene yardımcı olabilir.
- Bağlantılar Kur: Destekleyici arkadaşlar, aile üyeleri veya bir terapistle anlamlı ilişkiler kur. Başkalarıyla bağlantı kurmak, yalnızlık hissini azaltabilir ve destek sağlayabilir.
- Tutkularını Keşfet: Seni heyecanlandıran ve ilgilendiren şeyleri tanımla. Bu tutkuları takip etmek, hayatına amaç ve tatmin katabilir.
- Kendini İfade Et: Yaratıcı faaliyetlerle uğraş, yazı yaz veya başkalarıyla konuş. Kendini ifade etmek duyguları işlemene ve hayatına anlam bulmana yardımcı olabilir.
Bu duygularla mücadele ediyorsan, bir ruh sağlığı uzmanından profesyonel yardım alman önemlidir. Onlar, bu duyguların altında yatan nedenleri anlamana ve bunlarla başa çıkma mekanizmaları geliştirmene yardımcı olabilir.