Şimdi Ara

Kendimi geliştirmek ve değiştirmek istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili arkadaşlar, bu forumda başlıkta da belirttiğim üzere kendi karakterimi geliştirmek ve değiştirmek istiyorum. Bunun sebebi de karakterimin kötü olması nedeniyle yalnız olmam ve sosyal ilişkilerimin çok kötü olması. Bu zamana kadar büyük hatalar yaptım ve bunların en büyükleri hep sosyal ilişkilerimin kötü olması ve arkadaşımın olmamasından kaynaklı. Okulda veya herhangi bir yerde kimseyle iyi anlaşamıyorum ve sonucunda çok yalnız kalıyorum bu da beni çok üzüyor. O yüzden artık şu zinciri kırmaya karar verdim ve kendi karakterimi geliştirip değiştirmeye karar verdim, bu yazıyı okuyan sevgili dostum bana lütfen bu konuda yardım eder misin? Benim şu zinciri kırmamda ve insanlarla güzel sosyal ilişkiler kurmamda bana yardım eder misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda Erkayhan -- 9 Aralık 2022; 20:24:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hayatta her şey bakış açılarımızla, düşüncelerimizle ilgili. Gelişmek için önce kafayı değişmek gerek. Bu da kişisel gelişim kitapları ile mümkün.

Kendini geliştirmek isteyen herkes, gereksinim duyduğu kişisel gelişim kitaplarını kendisi belirleyip, bolca okumalı. Yoksa gelişmeye bir ömür yetmez.

(Kitap tavsiyesi kişisel gereksinime karşılık gelmeyebilir. İnsan kendisi seçmeli.)

• Kardeşim senin yaş ve yaşadıkların neler ki? Kötü şeyler - hatalar diyorsun da onlar kime göre neye göre?

Böyle insanlar cevap veremez ki maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekiii -- 12 Aralık 2022; 0:12:16 >
  • pekiii P kullanıcısına yanıt
    Abi yaşım 18 ve yaptığım hatalar hep arkadaş çevresindeki hatalardi, zaten bunun için yalnızım ve bu yalnızlığımdan dolayı üzüntü çekiyorum. Arkadaş çevremde yaptığım büyük hatalar ve arkadaş çevresi için verdiğim kötü kararlar benim en büyük hatalarımdı. Ve hala bu hataların sıkıntısını çekiyorum özellikle okulda. Bu arada yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim abi 😇🙂😇

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda Erkayhan -- 13 Aralık 2022; 7:55:10 >
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylüyorsunuz. Peki onerebileceğiniz bir kişisel gelişim kitapları var mı? Bu arada yardımcı olduğunuz için teşekkürler 😇🙂😇

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda Erkayhan -- 13 Aralık 2022; 7:54:6 >
  • Arda Erkayhan kullanıcısına yanıt

Bu sorunun gelebileceğini tahmin ettiğim için başta yazmıştım zaten.

"Kitap tavsiyesi kişisel gereksinime karşılık gelmeyebilir. İnsan kendisi seçmeli."

Çünkü herkesin bilgisi ve eksikleri farklıdır. Herkese uygun kitap farklı farklıdır. Uygun bir büyük kitapçıya girip, kitapların sayfalarını karıştırarak, okumak istediği, kitabı insan kendisi seçmelidir.

Mesela eski ben olsaydım kendime şunları tavsiye ederdim:

Yuvaya Yolculuk

MS 2150

Çünkü ben spiritüel konulara da eğilimliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 13 Aralık 2022; 23:14:56 >
  • Yekdusecar kullanıcısına yanıt
    İmkanlarım olsa şimdi alırım ama yok maalesef ki. Yardımcı olduğun için teşekkürler 😇

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Tamamdır yardımcı olduğunuz için teşekkürler 😇

• amcaoglu ne hata yaptığını söylesene ak. sorunun ne olduğunu söylemeden nasıl çözeceğini nasıl söyleyelim? "sosyal açıdan beceriksizim" çok geniş bir sorun ve çözümü daha çok sosyalleşmek. sosyalleştikçe alışırsın. ama karaterim kötü falan da diyon yani çok zor bu konuya cevap vermek. kişisel gelişim kitabı okuma hepsi enayi s1km€k için hazırlanmış şeyler. küçük şehirde mi yaşıyon? karakterinin kötü olması yalnız olman için bir sebep değil, öyle olsaydı çok daha fazla kişi yalnız kalırdı. biraz sosyal ıq eksikliği falan mı var? bizim sınıfta da var iki 3be. birisi akpli her şeye gülüyor, saçma sapan sorular soruyor. biz adamdan sıkıldığımızı beden dilimizle ifade ediyoruz da adam anlamıyor çünkü sosyal ıq yok adamda. bir nevi s@lak. diğerinin de ağır nörolojik sorunları var, uyurken uyandırıyor beni. geri yatıyorum elime uç batırıyor. sinirden kafamı kaldırım sövüyorum adama gülerek gidiyor, ciddiyetimi anlayamıyor. sende de var mı bunlardan? belki de vardır ve insanlar seni etrafında istemiyordur. dediğim gibi daha çok bilgi lazım çok geniş bir konuya direkt spesifik cevaplar vermemizi bekliyorsun olmaz ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CB396CB8 -- 14 Aralık 2022; 17:24:39 >

• Söyleyeyim amca oğlu ilk olarak söylediğin huylara sahip biri olmadığımı düşünüyorum, küçük bir şehirde yaşıyorum ya ben şu yönden söyledim. Ben yalnızlığımın sebebini karakterime bağladım çünkü insanı bu dünyada iyi biri yapan en önemli özelliği karakterinin iyi olmasıdır diye düşünüyorum ben. Büyük bir ihtimalle sosyal ıg düşük bende. İnsanlarla konuşamıyorum ki nasıl espri yapayım? Bence insanların beni istememesinin sebebini ben karakterimin kötü olmasına ve yeteneksiz, beceriksiz olduğuma veriyorum. Bide kin beslememe veriyorum zaten bunun yüzünden de ne arkadaşlık kalır ne de başka bir şey öyle değil mi sence? Bu arada yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim 😇

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda Erkayhan -- 14 Aralık 2022; 21:9:9 >
  • Bizim 17 gün sonra sınavlar olacak ben ders çalışamıyorum mesela bu sosyal olamamam yüzünden, arkadaş çevresinin benim yüzümden olamamasından dolayı bu olayları kafaya takıyorum ve ders çalışamıyorum. İkinci sınavlar ne olacak bakalım

abi seni yanlış yönlendirmek istemem de insanların seni yeteneksiz beceriksiz olduğundan istemediğini zannetmiyorum. okulda ne tür bir yetenek sergilemek zorunda kalıp da onu sergileyemezsen seni istemezler ki? zaten adam akıllı kimse ona dikkat etmiyordur. kin de aynı şekilde uzun süreli ilişkin olmadığı sürece senin kinli birisi olduğunu anlayamazlar. zaten kin de öyle fazla bir sebep değil arkadaşlık koparmak için. yani arkadaş edinememe, insanların senden sıkılmasını kişiliğine bağlamışsın ki bence hata yapıyorsun. insanlarla konuşamadığını söylemişsin, bu özgüven eksikliğine ve sosyal fobiye bağlanıyor. böyle bir şey varsa arkadaşın olmamasından daha doğal bir şey olamaz. ama bilmiom sen hiç detay vermeden anlatıyon ben cevap verirken kafam karışıyo. senin ne kadar kötü özelliklerin olursa olsun kendi kafana göre bir arkadaş çevresi çabalarsan edinirsin. bizim okulda keko o@spu çocuğu dolu ve 5 kişiden az dolaşmıyorlar. yine aynı şekilde sınıftaki o bahsettiğim iki ucubenin arkadaşları var. arkadaşının olmasını karakteristik özelliklerine bağlayarak hata yapıyorsun. benim de var kötü özelliklerim ama var 3 5 tane arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CB396CB8 -- 14 Aralık 2022; 23:34:19 >

• Usta benim detay vermeme gerek kalmadı zaten sen baya bir konuyu anlamışsın o yüzden zekânı takdir ediyorum. Aynen seninde dediğin gibi bende çok büyük bir özgüven eksikliği var bunun da sebebi bebek yaşlarda hiçbir türlü kendimi gösteremememden kaynaklanıyor. Kendi kafama göre bir arkadaş çevresi edindiğim zaman yine bir yerlerden ama husumet giriyor ve arkadaşlık yine bitiyor böyle de bir sıkıntı oluyor sonra. Bide bazı olayları çok kafaya takıp unutamıyorum böyle arkadaşlıklar bozulduğunda ve daha çok üzülüyorum. Hatalarım da arkadaşlık çevremi çok kötü bir şekilde bozdu benim ama sen doğru söylüyorsun, bende baya bir özgüven eksikliği var, arkadaşımın olmamasının büyük bir nedeni bu bide arkadaş çevremde yaptığım büyük hatalar işte beni böyle bir yalnızlık denizinin içine sürükledi. Yardımcı olduğun için teşekkürler 😇🙂😇

Karakterini değiştirme. Kendin ol yeterli en önemlisi hiç bir şeyi kafayı takmamalısın anlık yaşamaya bak. Bunları yaptıktan sonra yavaş yavaş kendini geliştirirsin, kitap okuma, diksiyon, hitabet vesaire. Öncelikle kendini göstermelisin bunun için biraz özgüven yeterli. Unutma karakter oluşturulmaz, ortaya çıkarılır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 17 Aralık 2022; 2:9:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepImpact. kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz yardımcı olduğunuz için teşekkürler 😇

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.