Şimdi Ara

kendin yap cep telefonu.... Kullanıcı dostu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Modüler telefonlar konu oluyordu. Aklmızda hayal meyal yıllar öncesinde. Mesut Çevik akla geldi, o tanıtmıştır bişiler belki.

Şimdi Sayın Erdi Özüağ anlatımıyla;

Erdi Özüağyoutube
    Bir telefon düşünün; 5 büyük Android güncellemesi ve 10 yıl boyunca da yazılım güncellemesi almaya devam edecek. Bir telefonun; Kullanıcıya tamir hakkı tanıyor, teknik servise gitmene gerek yok, istersen yedek parçayı al kendin tak diyor. Bir telefon düşünün hem kullanıcılara hem de dünyaya adil olmaya çalışıyor, çatışmalı bölgelerden ya da insan hakları ihlali yapan noktalardan malzeme almıyor, üretimdeki tüm çalışanların yaşam standartlarını karşılayacak maaşa sahip olduğunu garanti ediyor. İşte o telefonu buldum ve anlattım, karşınızda FairPhone 5.
    https://www.youtube.com/watch?v=iro7V_EiXpA&feature=youtu.be

• Yenilikler elbette güzeldir, ama vaaaavv diyecek bir şey göremedim. 700 Euro fiyatı da epey yüksek. Modüler olması avantaj elbette ama bu onu diğer cihazlardan ayırmaz kesinlikle. Çünkü hiçbir cep telefonu kullan bozulunca çöpe at mantığı ile çalışmıyor. Hepsi tamir edilebilir şeyler. Ne kadar Apple marka cihazlardan hoşnut olmasam da ülkemizde en çok tamiri yapılan ve yapılabilen marka Apple 'dir. 90 Hz ekran yenileme de can sıkıcı bir detay olmuş. Gerçekten kullanıcıların %99.9'unun ne kadar umrumda olmasa da benim için önemli bir konu . 3 seneye yakındır 120 Hz ekranlı cihaz kullanıyorum. 60 veya 90 Hz artık kullanılacak şeyler değil. Bana göre öyle en azından.

:]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Herkesin söküp takabilmesi avantaj değil mi ?

Ekrandaki Hz özellikle de cep telefonundaki, neden bu denli önemli ?

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Ekran yenileme hızı göz zevkini artırır. Çağımızda insanlar yolda yürürken bile önüne bakmaktan çok telefona bakıyor. Bu denli vakit geçirdiğimiz bir cihaz için önemli bir donanım. Teknoloji marketlerde denemenizi öneririm 120 Hz olan cihazlarda.

Herkesin söküp takabilmesi konusu biraz tartışmaya açık. Bana göre bunu söküp takan adam Xiaomi de söker.

Telefon siyah beyaz olsa da birbirimize daha çok baksak ?

Alıntı

metni:
    Bana göre bunu söküp takan adam Xiaomi de söker.

puzzle, yap-boz parçası takar gibi takmakla ince lehim işlerini başarmak aynı mı ?

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Lehim ile sökülen telefon hangisi ki ? Hepsi soketli benim bildiğim. Kameralar , hoparlör , ahize ,, anakart ekran ..

Firmaya başarılar.

ekran.... O ekran ki acem mislü...........

Sırf fleksinin yerini bilmediği için koparanları ve çıkarabilmek için ustasının bile döktüğü emek ve yaşadığı tedirginliği düşünürsek... Diğer aksamlar için de farklı sayılmaz ya hani. O zaman direk kullanıcının eline sunulan bu imkan bir fırsat değil mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.