Şimdi Ara

*** Kendin Yap : Ters Bağlama Adaptörü ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle ricam, yahu ne gerek vardı? Şurdan al yenisini geç karşıya ? Bence fuzuli ? gibi hiçbir mantıklı açıklaması olmayan yorumlar yapmayın. Ha bu demek değildir ki eleştirel yorum yapmayın. Ancak yaptığınız eleştirilerin lütfen mantıklı bir dayanağı olsun.

Gelelim konumuza. Makro çekimleri ile ilgilenenler mutlaka biliyorlardır lensleri ters bağlamanın avantajlarını. Bilmeyenler için de forumda ziyadesiyle konu mevcut. Detayına girmeyeceğim. Oldum olsası kendin yap sistemler ilgilimi çekmiştir. Her ne kadar becerik özürlüsü bir insan olsam da. Dün kendimce bir ters bağlama adaptörü yaptım. Çok mu güzel oldu? bence olmadı. İşe yaradımı ? Bence ziyadesi ile yaradı. Sonuç ? Parasoley 3$, body kapağı 2$, kendi yaptığın bir ekipmanı kullanmak paha biçilemez.

Uzatmadan konumuza geçiyorum.

Malzemeler :

1. 1 Adet 52mm Yaprak Parasoley = ~3$
    2. 1 adet Body kapağı = ~5$
    3. 1 adet Testere = mevcuttu
    4. 1 adet 502 yapıştırıcı = mevcuttu
    5. 1 adet eğe veya zımpara = bende de yoktu

Yapılışı :

Öncelikle parasoleyin yaprak kısımlarını testere vasıtası ile kesiyoruz. Sonra body kapağının orta kısmını falçatayı ısıtarak düzgün bir şekilde kesiyoruz. Ben yapamadım ama siz eğe veya zımpara yardımı ile kesilen yerleri düzgünleştirebilirisiniz. Bir de hiç toz kalmamasına dikkat edin. Sonra sensörde uzaylılar görünebilir.

Daha sonra düzgün bir şekilde 502 yapıştırıcı yardımı ile iki parçayı birbirine yapıştırıyoruz. Burada bir püf nokta vermekte fayda görüyorum. 502 nin üzerine karbonat dökerek daha kuvvetli bir yapıştırıcı elde edebilirsiniz.

Veeee sonuç :

Piyasa fiyatı ( benim gördüğüm kadarı ile ) 20-30 TL civarı olan bir adaptörü kendi el emeğiniz ile 10 TL gibi bir fiyata mal etmiş oldunuz. Aslında en başından da dediğim gibi en büyük mükafatı kendi yaptığınız ekipmanı kullanmak. Bu amerikayı yeniden keşfetmek değil. Bunlar daha önce de yapılmıştır. Ben sadece kendi yaptığımı paylaşmak istedim.

Sürç-i lisan ettiysem affola. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Haaa, az daha unutuyordum. Kopyala yapıştır yapacak olan var ise kaynak gösterirse memnun olurum.

• Tebrikler, guzel calisma.. Bende hep el emegi ile yapilan bu tur seylere ozenmisimdir ama kendim henuz bir seyler yapabilmis degilim. Sadece ilkokul da ampul yakan elektrik devresi yapmistim
  • Aslına bakarsanız benim de elimden pek gelmez böyle şeyler. Becerebilenlere de hep gıpta ile bakmışımdır. Heves ile ancak bu kadar oluyor.
  • Tebrikler, böyle yaratıcı işler hoşuma gidiyor
  • Ben de body kapağı kullanarak m42 adaptör yapmaya çalışmıştım. Başarısız da olmadım fakat o body kapağını kesmek hiç kolay bir şey değil. Çok sinirlerim bozulmuştu benim

Çözümünüz yaratıcı ve basit. Bu da başarının en temel anahtarı. Tebrik ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: McYC

Ben de body kapağı kullanarak m42 adaptör yapmaya çalışmıştım. Başarısız da olmadım fakat o body kapağını kesmek hiç kolay bir şey değil. Çok sinirlerim bozulmuştu benim

Çözümünüz yaratıcı ve basit. Bu da başarının en temel anahtarı. Tebrik ederim

Öncelikle ilginize teşekkür ederim.

Body kapağı konusunda sonuna kadar haklısınız. Benim kapak çin malı olmasına rağmen gerçekten çok sert bir plastik çıktı. Ancak falçatayı eriterek kesebildim.

• 2-3 de bu ters işle çekilmiş fotoğraf koysanız tam süper olacak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

2-3 de bu ters işle çekilmiş fotoğraf koysanız tam süper olacak :)

Soylemesi ayip istedigim netlikte becerip cekemedimki koyayim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay bir diğer konuda madmax isimli arkadaşın dediği "milimetrik ölçümle o mesafenin ayarlanması" olayı sebebi ile olmasın sakın !.. Yani her ters bağlandığında olay doğru biçimde neticelenmiş olmayabilir değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Bu olay bir diğer konuda madmax isimli arkadaşın dediği "milimetrik ölçümle o mesafenin ayarlanması" olayı sebebi ile olmasın sakın !.. Yani her ters bağlandığında olay doğru biçimde neticelenmiş olmayabilir değil mi ?

Elbette olabilir. Makineyi henüz doğru düzgün elime alamadım. Yarın biraz çekim deneyeceğim. Sonuçları daha iyi bir şekilde değerlendirebilmek için elimde done olacaktır.

Elbette benim beceriksizliğimi de göz ardı etmemek te fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukdeniz -- 6 Nisan 2013; 15:16:44 >

• youtube da yapım videosunu izlemiştim daha önce ama şimdi bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edward A. Murphy

youtube da yapım videosunu izlemiştim daha önce ama şimdi bulamadım

Doğrudur. Zaten yazımda da belirtmiştim. Kesin birileri yapmıştır. Ben de body kapağı ile yapılan başka uygulamaları izleyince aklıma gelmişti.
  • Ters bağlama ile birkaç kare fotoğraf çekmeye çalıştım. Çok başarılı değiller ama en azından fikir verir diye düşünüyorum.

18-55 Ters Bağlama, 55mm :

18-55 Ters Bağlama, 35mm :

18-55 Ters Bağlama, 18mm :

15-55 Düz Bağlama, 55mm :

70-300, 300mm Makro :

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukdeniz

Ters bağlama ile birkaç kare fotoğraf çekmeye çalıştım. Çok başarılı değiller ama en azından fikir verir diye düşünüyorum.

bence gayet güzel, elinize sağlık
  • Güzel bir çalışma,tebrikler.ancak o parasoley kesme kısmı bana çok stresli geldi
  • Yıllar önce ben de anlatmıştım buna benzer bir çalışma, sanırım benimki niseten daha masrafsız ve çilesiz

Hayyam tarafına gidildiğinde uygun ölçüde camı kırık veya çizik filtre sorulur, ücretsiz şekilde alınır, camı kırılır ve kapağa yapıştırılır. Hatta 2 filtre ile çift lens için de kullanılabilir, ben şahsen böyle bi adatör yamıştım kendime vaktinde. Parasoley kesmeye gerek yok hani, çin malı uv filtreler de bedava kadar nerdeyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Yıllar önce ben de anlatmıştım buna benzer bir çalışma, sanırım benimki niseten daha masrafsız ve çilesiz

Hayyam tarafına gidildiğinde uygun ölçüde camı kırık veya çizik filtre sorulur, ücretsiz şekilde alınır, camı kırılır ve kapağa yapıştırılır. Hatta 2 filtre ile çift lens için de kullanılabilir, ben şahsen böyle bi adatör yamıştım kendime vaktinde. Parasoley kesmeye gerek yok hani, çin malı uv filtreler de bedava kadar nerdeyse

Sizi daha sık görmek istiyoruz efendim buralarda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

quote:

Orijinalden alıntı: ufukdeniz

Ters bağlama ile birkaç kare fotoğraf çekmeye çalıştım. Çok başarılı değiller ama en azından fikir verir diye düşünüyorum.

bence gayet güzel, elinize sağlık

Teşekkür ederim.

@sserdar93 : Sizi temin ederim ki body kapağını kesmek daha fazla stresli.

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Yıllar önce ben de anlatmıştım buna benzer bir çalışma, sanırım benimki niseten daha masrafsız ve çilesiz

Evet. Sizin yöntem daha batimiş. Eminim görüntü olarak ta daha güzel olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.