Şimdi Ara

Kendisi küçük performansı büyük: iPhone SE (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
6
Favori
17.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: javaprof

quote:

Orijinalden alıntı: Rezn0v.dll

A9 işlemci, 6s camera emin misin alt seviye olduğuna? Ayrıca özellik olarak değil belli bir kitleyi kendine çekerse S7nin satışlarını doğal olarak kırpacaktır bu cihaz, sonuç olarak 2016 model bir cihaz 130bin antutu alan cihaza alt seviye demek vicdana sığmaz :)
    Şunuda söyleyim Apple'dan sonra Samsung'da insanları keriz yerine koymaya başladı. Telefon tamam olmuş fakat o fiyatı görmek bile büyük bir eksi S7 Edge için.
    Not: Android kullanıcısı!

6s in kamerası zaten çağ dışıydı.2.3 diyafram var a9 ilemci de sd820 ye göre yüzde 30 daha kötü bir işlemci.1gb ram de cabası iphone 6 daki gibi safari yeniden yüklenip durur ne multitasking de yapılmaz.

bi telefonu yüceltecem diye diğer telefonu itin .ıçına sokuyorsunuz da kaç ay kullandınızda 1 gb ram ile safari yeniden yüklenip durur multitasking yapılmaz diyorsun valla gelip gülüp çıkıyorum şu konuya yazmıyım dedim de duramadım 1.5 senedir kullandığım telefonu senden farklı bir telefonmuş gibi duyuyorum çok komiksiniz.
    not: sende biliyorsun 1 gb iphone 6 nın 4 gb ram li s7 ye arka plan uygulama konusunda nal toplatır ben girer açarım sen bakarsın bana açılsın hadi ya diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Faraday -- 22 Mart 2016; 1:01:16 >

• şu saçmalığa bile atlicaklar kim bilir ne kadar satıcak, aklı başında sağlıklı düşünen biri bu iphone saçmalığına bulaşmaz zaten.

• Helal olsun o donanımla adamlar 2000 TL den satıyorlar..

Yine 16 GB ve 64 GB arasında üretimde 15 dolar falan oynarken 100 dolar alıyorlar... İşte paranın belini buradan kırıyorlar..

APPLE müşterileri düşünüyorsa 16 yerine 32 gb çıkarsaydi.. Ama ne desek boş..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coolsten

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coolsten

quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Yıl olmuş 2016 ve 1 GB bellek.

Bunlar hep android etkisi

neden android etkisi oşlsun ki 2 gb ramli apple pc de gta 5 oynayabilirmsin.

Konunun telefon olduğunu düşünüyordum. Madem oyuna girdik, 2 gb ramli 6sin oyun açma, oynama, arka plandan geri çağırma konusunda 4 gb ramli s7ye nal toplattığını hatırlatayım. Demekki neymiş, ramin yüksek olması herşey demek değilmiş.

elma ile armut kıyaslıyorsun.biri 2k ekran diğeri full hd bile değil androiddeki oyun 1.5 gb diğeri 800 mb uygulama açma konusunda tabi iphone önde olacak iphone a java virtual machine yükleyip bi de onun üstünde aç bakalım aynı uygulamayı nasıl bir performans ortaya koyacak androidlerin içinde gömülü jvm var uygulama boyutları yüksek üstelik uygulamalar 1089p ios da olay tamamen farklı 4slerde çalıştırabilsin diye uygulamalar hep düşük çözünürlüklü böylece de kolay açılıyor.sen windows ta bir java ile yazılmış program aç bir de c# ile yazılmış program bakalım hangisi hızlı.androidde c++ ile multi processor özellikli yazılan kaç uygulama var adam açıyo eclipse i sağdan soldan kodları birleştirip program yapıyor apple ise kendi objective c native programlama dilini kullanıyor.zaten cihaz sayısı da belli içine bilmem kaç tane arayüz teması da koymak zorunda değil 7 telefon için yazılan yazılımla 1000 farklı telefon için yazılan yazılım bir olur mu o zaman ps4 te oyunları ne güzel akıcı çalıştırıyor pcden 10 kat daha iyi mi diyelim al ps4 teki donanımı pc ye koy bakalım 1080p oynadığın oyunu 720p zor oynarsın android de böyle.

Konuya bellekten girdik bilgisayara döndün şimdi de. Ben eğer aynı oyunu aynı kalitede "daha düşük bellekle" daha akıcı oynuyorsam bu işi yapabiliyorlar demektir. Ben mi diyorum bilmem ne machine kurun bilmem kaç k ekran koyun. Ne işine yarıyor 2k ekran? Bilgisayar donanımı koymuşlar hala akıcılık iphoneların gerisinde, arka plana uygulama atıyorsun bir daha o uygulamadan haber alınamıyor. Siz hala bellek niye düşük bu para verilmez diyorsunuz. Bilgisayar donanımını herkes koyar burada başarı daha düşük donanımla aynı akıcılığı hatta daha iyisini yapabilmektir. Eğer daha iyisini yapabiliyorsa niye gereksiz donanım koysun. Yıllarca android üreticileri sizi donanımla kandırıp durdular anlaşılan hala birşey değişmemiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Bu telefona 2000 TL veren ağır aptaldır. 720p bile değil. Muhahahaha :)

Forumda 35 teknoloji özürlüsü olduğunu görmek ne güzel.

Şimdi anlatayım sana da yazını düzelt yine beğenilerin kalıyor, elinde 10'' 720p tablet düşün bir de elinde 4'' 640p ekran olduğunu düşün hangisi sana daha net görüntü sunar? Hesaba vurduğun zaman ;

birinde inç başına 220 piksel
    diğerinde inç başına 326 piksel görüyorsun.

iPhone'a bende karşıyım en ucuz iPhone ünvanını taşıyor deyip 2000TL fiyat etiketi koymuşlar. İnsanlar bu hallere geldi.
  • Telefonlardan anlamam şuan S4 kullanıyorum bundan önce S3 mini kulanıyordum.Yalnız burada boş konuşuyorsunuz neden mi iphone alanların büyük çoğunluğu özelliklerini işlemcisini ramini zartını zurtunu bilmiyor iphone almak için alıyor.Onun için isterse içinde çift çekirdek 1gb ram olsun önemli değil iphonum olsun da nolursa olsun diye alıyor çevremden biliyorum teknolojiden ramden işlemciden 1 gram anlamayan adamların hepsinde iphone 6 6s var
  • 50 Bin liralık arabaya 100 bin lira veriyoruz. 1200 liralık telefona 800 lira vermişiz çok mu ? Bu kadar şikayetçi olmayın zorla almıyorsunuz adamlar bir fiyat koyuyor ortaya alan alır almayan almaz madem çok zekisiniz almayında adamların elinde patlasın...Hem boş hem de çok konuşuyorsunuz beyler.. Hiç değilse memleketimiz toprak kokuyor 800 lirada fazla verin fakir olmazsınız. Memleketi beğenmeyen gidebilir tutan yok bu kadar şikayetçi olmanında bir anlamı yok beklenen fiyat buydu kafanıza göre beklentiyi alçak tutup yüksek fiyat gelince böyle şikayetçi olursunuz telefon 1300 1400 lira olsa herkes elmacı olurdu biraz uçuk gelince herkes dandroite döndü. Yıl 2016 biz hala apple mi android mi diye tartışıyoruz. Herkesin kullanım tarzı var ben oyun oynamam film dizi izlemem bana SE uygun. Ama oyun oynuyorsan daha yüksek işlemcili Android alabilirsin not tutuyorsan NOTE serisine geçebilirsin burada o bundan iyi ben olsam şunu alırım fiyat ucuz bu daha iyi şu daha kötü diyerek kıyas yapmayın her telefonun kendisine ait havası var. Sırf görünümü için 6S den SE ye geçicek insanlar var. Apple nin tarzı bu ucuza telefon satmıyorlar işte pahalı satıyorlar diyede alanlar ENAYİ DEĞİL....

• 1gb ram ve 1,2 mp ön kamera için bu fiyat fazla!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Orada 10 gb ram yazınca telefon uçuyor mu ? Herşeyin bir bütünü var. Senin 4GB ramli telefonun iphone 5s ile kapıştığında yavaş kalıyor. İşe bütünüyle bakacaksın. Eğer herşey ram işlemcinin büyüklüğü olsaydı Apple Samsung markaları çökmüştü. Herkes düşünmeden en yüksek işlemci yazana parayı yatırırdı ama o işler öyle değil garantisi olsun bakımı olsun görünümü olsun kullanımı olsun herşeyi bütün olarak değerlendireceksin. Sırf ID Touch var diye apple kullananlar var. Adamın parası var teknolojiden anlamaya lüzüm var mı ? 1 GB alacağına 2 GB alır. Aldı diye suçlamak mı lazım adamı ? Bu sektörün içinde olmadığınız için acemiliğinize veriyorum yoksa herşeyi söylerim. Biraz araştırma yaparsanız belki daha iyi olur. Bende bir android kullanıcısı olarak bunları söylüyorum. İlla Android kullanıyoruz diye bir takım ün almış markalara bilip bilmeden yargılamak insanların kafasını karıştırmak iyi değil.

• quote:

çöp amerikada 1100 lira türkiyede 2000 lira bu apple türkleri iyice keriz yerine koymaya başladı.

Apple koymuyor hocam operatörler ve vergi yetmezmiş gibi bide extra vergi koydurtanlar koyuyor bizleri keriz yerine. O büyük fiyat farkı apple'a gitmiyor devlete vergi ve operatörlere gidiyor.
  • Ufak telefon kullanmayi seven kullanicilar icin 4 inc ekranli telefon cikarmak mantikli guclendirmeleride yerinde ama ekrani 720p HD yapsana Apple 640p mi kaldi bu devirde , on kamera 1.2 mp neden koyuyorsun arka kamerayi guncellemissin 12 mp yapmisin guzelce on kamerada yine 5 mp koysana oradan kismak sacmalik .Dedigim noktalarsa hata yapmislar bunlari yapsalardi talebi baya artardi .

• Tutar, ama çok tutmaz. Bu cihaz Eylül'deki lansmanda yepyeni bir tasarım olarak lanse edilseydi aynı donanım ve aynı fiyatla gayette tutardı. SE isminden direkt kaybetmiş. Benim Apple'dan beklentim iPhone 7 Compact, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus şeklindeydi Eylül'deki lansmanda. Ancak iPhone 7 Compact ihtimali SE ile beraber kalkmış oldu çok büyük ihtimalle.

• Kaçtan gelecekti cihaz? 1000 liradan mı gelecekti? Kim devletimize bir adet İphone almak istemez öyle değil mi?

Bu arada konu cidden saçma yorumlarla dolmuş. En ucuz İphone denmiş en ucuz "TELEFON" denmemiş. Çıkışı en ucuz İphone bu arkadaşlar işte.

Cihaza gelirsek; teknik özellikleri gerçekten çok iyi düşünülmüş. Kamerası, alıştığımız retina ekranı, bataryası söylendiği kadar iyi ise bence piyasayı alt üst edecek. Piyasayı alt-üst edecek dediysem de 5,5s ve belki 6 kullanıcılarını düşündürecek. Zaten "Diğer" cihazları kullanan %2-3'lük bir bölüm kalıyor geriye.

Apple insanlara sadece isteneni verir her lansmanında unutmayın. Eğer diğerleriyle çaba içine girseydi Macbook PROlar Quadro SLİ ile İphonelar 8Gb ramlerle gelirdi. Bırakalım halen bazıları boş konuşsun, sokağa çıktığımızda kaç kişi İphone'uyla mutlu kaç kişi dandroidiyle yaşam savaşı veriyor.

Teşekkür ederim.

• Bumuydu yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr 009

Orada 10 gb ram yazınca telefon uçuyor mu ? Herşeyin bir bütünü var. Senin 4GB ramli telefonun iphone 5s ile kapıştığında yavaş kalıyor. İşe bütünüyle bakacaksın. Eğer herşey ram işlemcinin büyüklüğü olsaydı Apple Samsung markaları çökmüştü. Herkes düşünmeden en yüksek işlemci yazana parayı yatırırdı ama o işler öyle değil garantisi olsun bakımı olsun görünümü olsun kullanımı olsun herşeyi bütün olarak değerlendireceksin. Sırf ID Touch var diye apple kullananlar var. Adamın parası var teknolojiden anlamaya lüzüm var mı ? 1 GB alacağına 2 GB alır. Aldı diye suçlamak mı lazım adamı ? Bu sektörün içinde olmadığınız için acemiliğinize veriyorum yoksa herşeyi söylerim. Biraz araştırma yaparsanız belki daha iyi olur. Bende bir android kullanıcısı olarak bunları söylüyorum. İlla Android kullanıyoruz diye bir takım ün almış markalara bilip bilmeden yargılamak insanların kafasını karıştırmak iyi değil.

Sanırım mesajımda vurgulamak istediğim noktayı anlamadın.Tekrar okumanı öneririm.Günümüzde bazı şeyler zaruri ihtiyaç gibi oldu.Popülariteden özenmekten insanlar sadece ona sahip olmak için alır hale geldi diyorum.Yani adam diyor ki iphone alcam ben.Parası var gidiyor iphone alıyor.Özelliğini bilmiyor.İphonem olsun diye gidiyor alıyor, neden? ona artık o bir ihtiyaç gibi geliyor.popüler kültürde iphone bir takıntı halini aldı.

• Herkes eleştirmiş demekki adamlar iyi ürün yapmışlar

• 2GB RAM ile çıkarsa satış rekoru kırabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    iPhone 5s den CPU da 2 kat GPU da 3 kat üstün bir cihaz. 6s ile aynı donanımı var ram hariç. Yalnızca kasası iPhone 5s ile aynı .

• quote:

Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Bu telefona 2000 TL veren ağır aptaldır. 720p bile değil. Muhahahaha :)

Forumda 35 teknoloji özürlüsü olduğunu görmek ne güzel.

Şimdi anlatayım sana da yazını düzelt yine beğenilerin kalıyor, elinde 10'' 720p tablet düşün bir de elinde 4'' 640p ekran olduğunu düşün hangisi sana daha net görüntü sunar? Hesaba vurduğun zaman ;

birinde inç başına 220 piksel
    diğerinde inç başına 326 piksel görüyorsun.

iPhone'a bende karşıyım en ucuz iPhone ünvanını taşıyor deyip 2000TL fiyat etiketi koymuşlar. İnsanlar bu hallere geldi.

Bal gibide tabletinki iyidir sizi bu mal mal efsanelerle kandırıp duruyo Apple. Yok çok işlemci zaten kullanılmıyo, yok 2k ekran farkedilmez. Bunların hepsi yalan. Hd ekransız tel=Kocaman bir sıfır.

• Ne saçmalıyosun rahatsız hiç mi bilgin yok?

720p demek yatay doğrultuda 720 tane piksel var demek. Eğer inç yani ekran boyutu artarsa 720p olması bişeyi ifade etmez. Örnek vermek gerekirse;

Elinde 720 tane misket var evde de 2 tane oda var biri büyük diğeri küçük. Küçük olan odanın başından sonuna kadar eşit aralıklarla misketleri dizmen gerek, büyük olan odada da aynı şekil dizeceksin başından sonuna kadar. Hangi odada misketlerin arasındaki boşluk daha az olur daha bütün durur? Tabi ki küçük odadakinde.

Tamam bende sevmiyorum Apple'ı da bu yazdığının çözünürlükle alakası yok. Ya da Apple'ın kandırdığı bişey yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.